Monday, December 17, 2007

Ζώδια Λώρας Έμιλυ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Φίλοι μου αγαπημένοι!

Θα σας έγραφα για το ημερολόγιο των Maya και για τα πολύ σημαντικά που θα έρθουν κατά τα έτη 2010 με 2012 αλλά είμαστε σε εποχή γιορτών και ας μην σκοτίζουμε από τώρα το μυαλουδάκι μας με το τι μέλλει γενέσθαι.

Μου ζητάει συχνά η ξαδέλφη μου να μιλάω για τον έρωτα σε κάθε ευκαιρία. Κι έτσι σήμερα αποφάσισα να της κάνω το χατήρι και να παραθέσω μια πολύ ωραία απάντηση από γνωστή ψυχοθεραπεύτρια στην αθώα ερώτηση μιας 12χρονης πιτσιρίκας, της Anais, όσον αφορά το γιατί ερωτευόμαστε!

Η ψυχαναλύτρια με τα 100 διπλώματα, μπροστά στα αθώα μάτια ενός μικρού παιδιού απαντάει: « Γιατί ερωτευόμαστε? Ερώτηση που δεν απαντάται καθόλου εύκολα όσο και να έχουν προσπαθήσει τόσοι άνθρωποι! Ως ψυχαναλύτρια παρατηρώ ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι είναι για 2 είδους λόγους. Είναι οι λόγοι για τους οποίους το γνωρίζουμε όπως π.χ. μας αρέσει πολύ κάποιος επειδή έχει ωραία μάτια, επειδή έχει αφοπλιστικό χαμόγελο, επειδή, επειδή… Υπάρχουν όμως και λόγοι για τους οποίους δεν γνωρίζουμε το γιατί. Σχεδόν όλες τις φορές ερωτευόμαστε ανθρώπους επειδή μας θυμίζουν, δίχως να το καταλαβαίνουμε καλά-καλά έρωτες του παρελθόντος. Της εποχής που είμασταν μικρά παιδιά ή και μωρά ακόμα (ή ίσως και από προηγούμενες ζωές θα έλεγα εγώ). Η ίδια η καρδιά μας έχει μνήμη. Η καρδιά μας είναι σαν μια ντουλάπα όπου κρύβουμε και φυλάμε καλά την μνήμη αυτών των οποίων έχουμε αγαπήσει πολύ. Και καμιά φορά τους έχουμε αγαπήσει τόσο δυνατά που επειδή δεν μπορούμε να τους ξαναβρούμε (γιατί με κάποιο τρόπο δεν είναι κοντά μας) προσπαθούμε να ξαναβρούμε ή και να ξανανιώσουμε αυτού του είδους το συναίσθημα μέσα από τον έρωτα. Παραδείγματος χάριν μπορεί στο νηπιαγωγείο να είχαμε έναν φιλαράκο που γελούσε κατά τέτοιο τρόπο που μας έδινε πολύ κέφι. Ακόμα κι αν είμασταν μελαγχολικοί γινόμασταν γρήγορα χαρούμενοι και μαζί είχαμε μεγαλύτερη διάθεση για ζωή χάρη στο γέλιο του φίλου μας αυτού. Μπορεί λοιπόν 15 με 20 χρόνια μετά να συναντήσουμε έναν άνθρωπο που γελάει με εξίσου έντονο και χαρούμενο τρόπο. Το γέλιο αυτό αυτομάτως ανοίγει την ντουλάπα των αναμνήσεών μας. Και πολύ φυσικά και αυθόρμητα ερωτευόμαστε!...Παρ’ όλα αυτά ο έρωτας δεν μπορεί να εξηγηθεί, είναι κάτι το τόσο μαγικό, καλύτερα ας το αφήσουμε μυστήριο και ανεξιχνίαστο….»

ΚΡΙΟΙ: Η νέα σελήνη στις 9 Δεκεμβρίου σας παρότρυνε να οργανώσετε εξόδους, ταξίδια και άνοιγμα σε καινούργιες περιπέτειες. Και γενικότερα όλη η περίοδος μέχρι και τις γιορτές είναι ευνοϊκή για κάθε είδους εξόρμηση εγχώρια, εκτός συνόρων και διαπλανητική ακόμα (εδώ χρειάζεται ο νους ο οποίος είναι στα φόρτε του αυτόν τον καιρό). Η περίφημη σύνοδος Δία Πλούτωνα στις 11 Δεκεμβρίου που θα διαρκέσει λίγο πολύ όλο τον μήνα σας δίνει μία αίσθηση ανυπομονησίας όσον αφορά τους στόχους σας και τα οράματά σας. Θα νιώσετε την ανάγκη να επισπεύσετε τα σχέδιά σας ίσως νιώσετε ότι ο χρόνος τρέχει γρηγορότερα και ότι δεν προλαβαίνετε. Για όσους από εσάς είστε γεννημένοι προς το τέλος του ζωδίου όλος αυτός ο μήνας σας επιφυλάσσει σημαντικές ευκαιρίες για αναγέννηση και για αλλαγή κεφαλαίου στο βιβλίο της ζωής σας. Θα νιώσετε δυνατότεροι και περισσότερο έτοιμοι να αγκαλιάσετε έναν νέο τρόπο ζωής και να αφήσετε πίσω συνήθειες και εξαρτήσεις που σας βλάπτουν και σας φθείρουν. Και τα αισθηματικά σας είναι ευνοημένα από τις 11 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη και ο Άρης κάνουν ένα ωραίο τρίγωνο και ακόμα και ρίσκο να πάρετε δεδομένου ότι το κάνετε με την ψυχή σας η τύχη θα σας ανταμείψει. Στις 22 Δεκεμβρίου η είσοδος του Ηλίου, του Ερμή και του Δία στον Αιγόκερο σε συνδυασμό με την πανσέληνο στον Καρκίνο στις 23 με 24 Δεκεμβρίου σας ευαισθητοποιούν πολύ και σας κάνουν πιο ευάλωτους σε κάποια θέματα. Θα σας ωθήσουν οι άλλοι να κάνετε δεσμεύσεις που δεν θα ξέρετε καλά-καλά και εσείς οι ίδιοι κατά πόσο θα τις τηρήσετε. Ο Άρης σε αντίθεση με τον Δία στις 26 Δεκεμβρίου σας δίνει αισιοδοξία και τόλμη και είστε πολύ ευχάριστοι στις παρέες και το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο σας δίνει την σύνεση να συμπεριφερόσαστε λογικά και όχι τόσο παρορμητικά όπως συνηθίζατε στις περισσότερες καταστάσεις. Στις 30 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Τοξότη! Τα συναισθηματικά σας ευνοούνται σημαντικά και οι κοινωνικές σας συναναστροφές είναι πολύ χαρούμενες και κεφάτες. Πριν αποδεχτείτε την οποιαδήποτε πρόσκληση να σιγουρευτείτε ότι είναι αντάξια των κριτηρίων σας γιατί διαφορετικά μπορεί να νιώσετε άβολα και με νευρικότητα.

ΤΑΥΡΟΙ: Στις 5 Δεκεμβρίου μπήκε η Αφροδίτη στον Σκορπιό, απέναντί σας. Τι σημαίνει αυτό;Το θερμόμετρο ανεβαίνει στις συγκυρίες των σχέσεών σας από τώρα και μέχρι τις 30 του μηνός που η Αφροδίτη μπαίνει στο επόμενο ζώδιο. Η νέα σελήνη στις 9 Δεκεμβρίου κατά κάποιο τρόπο ταρακούνησε τις αξίες σας και μετέφερε δεδομένα των επαγγελματικών ή και των πολύ προσωπικών σας σχέσεων σε νέο σκηνικό. Εκπλήξεις, αναπάντεχα γεγονότα ή και μορφές ανανέωσης ήρθαν σε ότι αφορά τις σχέσεις σας με τους άλλους. Σας το είχα ήδη πει από την αρχή του χρόνου ότι το 2007 θα φέρει αλλαγές στις σχέσεις σας και εσείς καλό είναι να προσαρμοστείτε με θάρρος και αισιοδοξία στο καινούργιο γιατί και αυτό με τη σειρά του θα σας φέρει ότι είναι πραγματικά ταιριαχτό με την ψυχοσύνθεση σας και τις προτεραιότητές σας. Η όψη Δία Πλούτωνα στις 11 Δεκεμβρίου η οποία επηρεάζει σημαντικά το ευρύτερο πολιτικοκοινωνικό σκηνικό, εσάς σας κάνει να γίνεστε απόλυτοι σε κάποια πράγματα. Μην κολλάτε όμως, δεν είναι εκεί η αλήθεια. Στις 18 Δεκεμβρίου ο Δίας μπαίνει στον Αιγόκερο και αυτό από τώρα και όλο τον επόμενο χρόνο θα σας βοηθήσει αναπάντεχα πολύ. Στις 18 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό θα φέρει νότα χαράς στα αισθηματικά σας και μαζί την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτές τις μέρες σας δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να πάρετε χαρά μέσα από μία σχέση. Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου είστε υπερευαίσθητοι και εξάπτεστε με το παραμικρό στην οποιαδήποτε κριτική των άλλων. Όποια και να είναι τα συναισθήματά σας τις μέρες αυτές σεβαστείτε τα δίχως να προσπαθείτε να δικαιολογείστε στους άλλους. Η πανσέληνος στις 24 Δεκεμβρίου μαζί με την αντίθεση Άρη Δία στις 26 Δεκεμβρίου χρωματίζει με μπόλικο συναίσθημα τις συζητήσεις των ημερών αυτών γι’ αυτό θα έλεγα αν νιώσετε μια περίεργη βαρυστομαχιά αμέσως αποστασιοποιηθείτε και θα ξαναβρείτε την ισορροπία σας. Στις 30 Δεκεμβρίου η όψη τριγώνου μεταξύ Ηλίου Κρόνου σας δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά και έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας είναι πιο εύκολο να εμπιστευτείτε και τους άλλους.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Στις 11 Δεκεμβρίου η περίφημη όψη συνόδου Δία Πλούτωνα σχεδόν όλο τον μήνα έχει την τάση να φέρει ερωτηματικά στα όνειρά σας. Μην τα παρατήσετε αλλά σκάψτε βαθιά μέσα σας, αποφασίστε τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο απ’ όλα και μορφοποιήστε τα πιστεύω σας σύμφωνα με τα θέλω σας. Στις 17 με 22 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα την όψη συνόδου Ερμή Πλούτωνα στις 19 Δεκεμβρίου, οι συζητήσεις και οι σκέψεις σας δεν γίνονται διόλου με ελαφρύ τρόπο. Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη τις μέρες αυτές και μην προσπαθείτε επίμονα να επιβάλλετε τις σκέψεις σας στους άλλους. Απ’ την άλλη να έχετε τον νου σας να μην πέσετε θύματα σε τρόπους χειραγώγησης από τους άλλους. Όποιες αμφιβολίες έχετε τις μέρες αυτές ψάξτε βαθιά μέσα σας και μην φθείρεστε μπαίνοντας σε διαδικασίες να πείσετε τους άλλους. Τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου το μυαλό σας δουλεύει ρολόι και διακατέχεστε από δράση και κινητικότητα. Επίσης μην ξεχνάτε από τις 22 που μπαίνουμε στον μήνα του Αιγοκέρου καλείστε να επιδείξετε καλή οργάνωση, υπομονή και διάθεση για σκληρή δουλειά και μην διστάσετε να συμμαχήσετε με κάποιον που θα μπορούσε να σας βοηθήσει για τους στόχους σας και τα οράματά σας. Τα πολύ καλά νέα είναι ότι η Αφροδίτη μπαίνει απέναντί σας στις 30 Δεκεμβρίου και είναι ακόμα πιο ανοιχτός ο δρόμος για σας για να δώσετε και να λάβετε αγάπη!

ΚΑΡΚΙΝΟΙ: Στις 5 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη μπήκε στον Σκορπιό και αυτό σας έδωσε λόγους να χαμογελάτε, φωτίζεται ευχάριστα η αισθηματική και ερωτική σας ζωή και οι φίλοι είναι κοντά σας όλη την διάρκεια του μήνα. Στις 11 Δεκεμβρίου η πολύ δυνατή σύνοδος μεταξύ Δία και Πλούτωνα σας ωθεί σε αλλαγές και σας κάνει να κυνηγήσετε τις φιλοδοξίες σας ακόμα και να χρειαστεί να ρισκάρετε κάποια πράγματα. Η επιρροή αυτής της όψης θα είναι αισθητή σχεδόν όλο τον μήνα. Απ’ την άλλη ο Άρης εξακολουθεί να μην σας αφήνει ήσυχους και είστε συνέχεια σε εγρήγορση και σε δραστηριοποίηση. Προσοχή στην τάση για διαπληκτισμούς και για μικροσυγκρούσεις. 19 με 20 Δεκεμβρίου η διαίσθησή σας λειτουργεί περίφημα και όσο καλύτερα θέσετε σε λειτουργία τους μηχανισμούς του νου σας θα μπορέσετε να υπερπηδήσετε τα αρχικά εμπόδια ώστε να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά τα επαγγελματικά και κατόπιν τα προσωπικά σας θέματα. Στις 18 Δεκεμβρίου ο Δίας μετά από έναν χρόνο στο ζώδιο του Τοξότη, μπαίνει στον Αιγόκερο για όλο τον επόμενο χρόνο. Στις 20 Δεκεμβρίου μπαίνει ο Ερμής και στις 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος στο ίδιο ζώδιο και αυτό έρχεται να σας φέρει νέα πνοή στον χώρο των σχέσεών σας, νέες δυνατότητες και νέα δεδομένα. Όσοι από εσάς είστε κλεισμένοι στο καβούκι σας, είτε το θέλετε είτε όχι θα αναγκαστείτε να κάνετε τολμηρή βουτιά σε καταστάσεις των σχέσεών σας. Η πανσέληνος στις 24 Δεκεμβρίου είναι πάνω σας και σας ταρακουνάει πολύ τον συναισθηματικό σας κόσμο, μετακινώντας σας από εκεί που εσείς ονομάζετε όρια ασφαλείας. Ευτυχώς έχετε σύμμαχο την αισιοδοξία σας που καλά κρατεί τις μέρες αυτές κι έτσι είστε πιο έτοιμοι να πάρετε ρίσκα και να βγείτε απ’ το καβούκι σας. Το τρίγωνο του Ερμή Κρόνου στις 25, τα Χριστούγεννα λειτουργεί θετικά για να κάνετε καλή οργάνωση και για να συγκεντρωθείτε σε αυτά που θέλετε. Απαντήστε στα e-mail των φίλων σας και μην διστάσετε να πάρετε τηλέφωνο και να έρθετε σε επαφή με όλους όσους θέλετε να ακούσετε. Ο καινούργιος χρόνος μπαίνει πολύ χαρούμενα και ευχάριστα για εσάς παραπονιάρικά καρκινάκια μου!

ΛΕΟΝΤΕΣ: Στις 11 Δεκεμβρίου έγινε η περίφημη σύνοδος του Δία με τον Πλόυτωνα. Αυτό το μεγάλο αστρολογικό γεγονός σας φέρνει αναγέννηση στα μακρόπνοα σχέδιά σας. Περισσότερο ευνοούνται όσοι από εσάς είστε γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου ή έχετε σημαντικούς πλανήτες στις μοίρες αυτές. Η σύνοδος αυτή μεγαλώνει την ανάγκη να γνωρίσετε καλύτερα τι ακριβώς θέλετε και προς τα πού πορεύεστε. Αν βρίσκεστε σε καλό δρόμο τροφοδοτείστε από τις κατάλληλες πληροφορίες και το απαραίτητο υλικό ώστε να συνεχίσετε δυναμικά. Εάν απ’ την άλλη, το παρόν μοντέλο ζωής που ακολουθείτε δεν σας ταιριάζει άλλο θα χρειαστεί να το εγκαταλείψετε και να αρχίσετε πάλι απ’ την αρχή. Στις 18 Δεκεμβρίου ο Δίας μπαίνει στον Αιγόκερο για ένα χρόνο. Αυτή η θέση του Δία μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβείτε και να έχετε επαγγελματική πρόοδο εφόσον μπορέσετε να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να διευρύνετε τις όποιες τεχνικές γνώσεις του επαγγέλματός σας. Στις 24 Δεκεμβρίου η πανσέληνος στον Καρκίνο σας κάνει πιο εύθραυστους με τονισμένες τις ανασφάλειές σας. Εάν νιώσετε ‘κάπως’ βρείτε τον τρόπο να κατεργαστείτε τα συναισθήματα σας διακριτικά δίχως να έχετε ξεσπάσματα προς τους γύρω σας. Τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων θα διακατέχεστε από συναίσθημα να γίνουν σωστά τα πράγματα, θα έχετε την τάση ως Λιοντάρια που είστε να προτιμήσετε το εντυπωσιακό γι’ αυτό μην μπαίνετε σε υπερβολικές γιορτινές διαδικασίες επίδειξης, αρκεστείτε στην απλότητα και στα πιο ουσιαστικά. Στις 30 Δεκεμβρίου το τρίγωνο Ήλιου Κρόνου σας φέρνει σύνεση και λογική με καλή οργάνωση των προτεραιοτήτων σας και απ’ την άλλη η νέα θέση της Αφροδίτης στον Τοξότη από τώρα και για τον επόμενο μήνα θα σας φέρει μέρες χαράς, κεφιού και παιχνιδιού.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ: Στις 11 Δεκεμβρίου έγινε η περίφημη όψη συνόδου μεταξύ Δία και Πλούτωνα. Αυτή η όψη ειδικά για εσάς των τελευταίων ημερών σας οδηγεί σε βαθιές αλλαγές (αλλαγές στα οικογενειακά ή και αλλαγές σε θέματα σχέσεων) αλλά μαζί σας κάνει να διστάζετε και κάπου να φοβάστε την μεγάλη δρασκελειά προς τα μπρος, προς το άγνωστο, προς τα μη οικεία μυστήρια της ζωής, του έρωτα και της απώλειας! Αφήστε τον εαυτό σας να ακολουθήσει την πορεία προς το καλύτερο αλλά προς θεού μην πνιγείτε στις λεπτομέρειες. Στις 18 Δεκεμβρίου (μην ξεχάστε αυτήν την ημερομηνία) ο Δίας μπαίνει στον Αιγόκερο για έναν ολόκληρο χρόνο και σας ευνοεί πολύ ώστε γρήγορα να δείτε φρούτα από τους κόπους σας. Στις 19 του μηνός ο Κρόνος μπαίνει σε ανάδρομη πορεία μέχρι τις αρχές Μαίου. Και αυτό για σας (αυτό περισσότερο αφορά εσάς του 1ου δεκαημέρου) σημαίνει πως αρχίζετε να βλέπετε την επιροή του Κρόνου πάνω σας πολύ πιο καθαρά και ετοιμάζεστε αργά και σταθερά να πάρετε τις ανάλογες αποφάσεις. Στις 20 Δεκεμβρίου όταν ο Ερμής μπει στον Αιγόκερο η σωστή σκέψη και μαζί η προσεκτική οργάνωση μπορεί σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες να φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκάτε. Η νέα θέση του Δία σας φέρνει απ’τη μια αισιοδοξία αλλά και απ’ την άλλη σας προσγειώνει στις δυνατότητες της σύνεσης και της προνοητικότητας για να διακινηθούν όσο πιο καλά γίνεται, τα θέματα της ζωής σας. Η πανσέληνος στις 24 Δεκεμβρίου είναι χρωματισμένη με πολύ συναίσθημα αλλά εσείς τη γλιτώνετε γιατί θα χρειαστεί να συντονιστείτε με τον Παρθένο μέσα σας, θα χρειαστεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να φανείτε χρήσιμοι με διαφορετικούς τρόπους στον περίγυρό σας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορέσετε να περάσετε ευχάριστα, να χαρείτε και να διασκεδάσετε, απλά μην ξεχνάτε που και που τις διάφορες υποχρεώσεις σας.

ΖΥΓΟΙ: Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης έκανε μια πολύ σημαντική σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 11 Δεκεμβρίου και η όψη αυτή θα είναι αισθητή κατά την διάρκεια του μήνα αυτού. Η όψη αυτή επαναπροσδιορίζει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας και φέρνει ερωτηματικά στις αξίες και τις πεποιθήσεις σας. Εάν μόλις έχετε μπει σε μια σχέση μπορεί να ανακαλύψετε πως δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον άλλον όσον αφορά τα πιστεύω σας ή τα μελλοντικά σας όνειρα. Κι αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να ξαναδεσμευτείτε διαφορετικά, να κάνετε άλλες προσαρμογές ή και να αποχωρήσετε. Εάν είστε μόνοι θα αλλάξουν οι απόψεις σας για το τι σημαίνει να είστε σε ζευγάρι. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεστε θα διακατέχεστε από πολύ μεγαλύτερο πάθος όταν εκφράζεστε, σχεδόν θα είστε ακραίοι! Στις 17 Δεκεμβρίου έχετε την τάση να ξοδεύετε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε. Αλλά ταυτόχρονα είστε πολύ δημιουργικοί και μπορείτε να βρίσκετε εναλλακτικές λύσεις σε πολλά. Βρείτε τον τρόπο να ευχαριστηθείτε και εσείς οι ίδιοι αλλά και οι πολύ αγαπημένοι σας. Στις 18 Δεκεμβρίου ο Δίας μπαίνει για όλο τον επόμενο χρόνο στον Αιγόκερο. Η καινούργια θέση του Δία σας επιβραβεύει εκεί όπου θα κοπιάσετε και θα δείτε ότι πολλές φορές ο δρόμος δίχως πολλούς υποστηρικτές, ο δρόμος ο πιο μοναχικός, σας κάνει πιο δυνατούς και θα δείτε ότι θα τα καταφέρετε πολύ καλά χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστείτε στους άλλους ακριβώς επειδή σας βοηθήσανε. Οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η πανσέληνος στις 24 του μήνα είναι αρκετά φορτισμένες ειδικά στον τομέα που αφορά το σπίτι και τα οικογενειακά σας. Δεν αποκλείονται οι αυξομειώσεις στην διάθεση αλλά το αληθινό πρόβλημα θα είναι όταν καλά κρυμμένα θέματα που βράζουν κάτω από την επιφάνεια θα έχουν την τάση να ξεσπούν με απρόβλεπτο τρόπο. Θυμηθείτε: να αντιδράτε με χιούμορ σε ότι περίεργο τείνει να ξεφεύγει απ’ τον έλεγχο ειδικά σε ότι αφορά τις συμπεριφορές των άλλων. Το χιούμορ πάντα σώζει τις καταστάσεις!! Παραμονές πρωτοχρονιάς η Αφροδίτη μπαίνει στον Τοξότη κα ι ο Άρης γυρνάει στους Διδύμους. Ιδιαίτερες καταστάσεις είναι το χαρακτηριστικό των ημερών, να κρατάτε τους τόνους ελαφρούς και προσοχή στο αθώο φλερτ που μπορεί να γυρίσει σε ζήλεια!

ΣΚΟΡΠΙΟΙ: Ο Δεκέμβριος γενικά είναι ευνοϊκός μηνάς για εσάς. (και πολύ ερωτικός!) Η πολύ δυνατή όψη συνόδου μεταξύ του Δία και του Πλούτωνα στις 11 Δεκεμβρίου που σας επηρεάζει σχεδόν όλο το μήνα, σας φέρνει αντιμέτωπους στην πρόκληση σημαντικών αποφάσεων (καλείστε να κάνετε μια τακτοποίηση και εκκαθάριση) αλλά οι υπόλοιπες πλανητικές όψεις είναι έτσι βοηθητικές για εσάς που η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη, σχεδόν ανώδυνη. Απλά ακολουθείστε την διαίσθησή σας και μετατρέψτε τις ιδέες σας σε δράση. 17-18 Δεκεμβρίου είστε πολύ ερωτικοί και ζητάτε το ασυνήθιστο στην έκφρασή σας. Μπορεί να αγοράσετε ασυνήθιστα ρούχα ή αντικείμενα. Στις 18 όταν θα μπεί ο Δίας στον Αιγόκερο είστε έτοιμοι για σκληρή δουλειά και για αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις. Κάπου μέσα σας αποζητάτε την οικονομική επιτυχία και την ανάγκη να αποδείξετε την αξία σας στους άλλους. Γι’ αυτό οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες υπάρχουν και έρχονται και οι συνθήκες είναι ευνοϊκότατες για να τα καταφέρετε. Ότι σκέψεις για σημαντικές αποφάσεις γυροφέρνουν το μυαλό σας περιμένετε μέχρι τις 19 του μηνός για να τις εδραιώσετε. Στις 24 του μηνός έχουμε μια έντονη πανσέληνο στον Καρκίνο. Προσπαθήστε να διασκεδάσετε και να περάσετε καλά ακόμα κι αν έχετε πολύ δουλειά. Μέσα στις επόμενες μέρες μετά τα Χριστούγεννα είστε πολύ δημιουργικοί και ευνοούνται οι αποδράσεις και όλων των ειδών οι ψυχαγωγίες.

ΤΟΞΟΤΕΣ: Όσοι είστε γεννημένοι τον Νοέμβριο έχετε αυξημένες υποχρεώσεις λόγω του Κρόνου. Μπορεί οι ευθύνες σας να αφορούν ηλικιωμένα άτομα ή και φόρτο εργασίας. Γενικά οι περισσότεροι από εσάς τραβιέστε με οικογενειακά θέματα και ποικίλες υποχρεώσεις αλλά είστε και πολύ δημιουργικοί αυτή την εποχή. Όσοι είστε γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου θα παρατηρήσετε δυνατότητες για μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Στο χέρι σας είναι να υπερπηδήσετε επίμονα εμπόδια και να γυρίσετε σελίδα. Με τον Ερμή ακόμα πάνω σας μέχρι τις 20 του μηνός το μυαλό σας δουλεύει ρολόι και βλέπετε καθαρά πως για να αλλάξει η ζωή σας χρειάζεται να μπείτε σε σκληρή δουλειά και σε μέθοδο. Στις 17 του μηνός όλα είναι δυνατά στην αισθηματική σας ζωή, φωτίζεται κατά πολύ το σκηνικό των σχέσεών σας. Στις 18 Δεκεμβρίου ο φίλος σας Δίας σας αποχαιρετάει και μπαίνει στο επόμενο ζώδιο, στον Αιγόκερο. Θα σας λείψει αλλά βλέπετε πια καθαρά ότι σε πολλά φέτος εμπλουτιστήκατε από την παρουσία του. Στις 20 Δεκεμβρίου βαριόσαστε ή νιώθετε ανησυχία για κάτι. Μπορείτε να πάρετε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για καμιά έξοδο, για μετακίνηση, ή για ότι άλλο προκύψει. Η πανσέληνος στις 24 Δεκεμβρίου σας ευαισθητοποιεί πολύ χωρίς καλά-καλά να γνωρίζατε τους λόγους. Καλείστε μ’ αυτή την ευκαιρία να είστε πιο ώριμοι και πιο σοφοί γιατί αρχίζει από δω και μπρος να βγαίνει στην επιφάνεια ένα πιο σοβαρό και υπεύθυνο κομμάτι του εαυτού σας. Γύρω στις 26 Δεκεμβρίου αποζητάτε περισσότερο την περιπέτεια, θέλετε να τολμήσετε για κάτι μεγαλύτερο. Μέρες γιορτής, γιατί όχι, βάλτε μπρος, και ότι βγει…

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ: Γεμάτος και δραστήριος μήνας ο Δεκέμβριος για σας, με αποκορύφωμα τις 18 που ο Δίας μετά από 12 χρόνια μπαίνει στο ζώδιό σας για έναν ολόκληρο χρόνο!! Από δω και μπρος να περιμένετε περισσότερες ευκαιρίες για προσωπική και πνευματική ολοκλήρωση ειδικά όταν θα είστε έτοιμοι να πάρετε μεγαλύτερα ρίσκα από συνήθως. Η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα που γίνεται στις 11 Δεκεμβρίου και που η επιροή της απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, φέρνει γεγονότα που σας αναστατώνουν το υποσυνείδητο και δοκιμάζουν κατά κάποιο τρόπο τα πιστεύω σας. Να είστε έτοιμοι σε συζητήσεις σας με τους άλλους να αποδοκιμαστούν κάποιες από τις ιδέες σας και απόψεις . Ο πλανήτης σας, ο Κρόνος, γυρνάει ανάδρομος στις 19 Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Μαίου. Η ενέργεια δηλαδή του Κρόνου είναι πιο εσωστρεφής και κατά κάποιο τρόπο γίνονται πιο ξεκάθαρα τα μηνύματά του. Από τις 18 μέχρι τις 22 υπάρχει μεγάλη πλανητική κίνηση και μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο μπαίνουμε στον μήνα των γενεθλίων σας. Συναισθηματικά μπερδέματα και συζητήσεις φορτισμένες με λίγο καχυποψία και αβεβαιότητα ταράζουν κάπως τα νερά σας αυτές τις μέρες αλλά μην ανησυχείτε δεν είναι για πολύ. Στις 24 Δεκεμβρίου η πανσέληνος φέρνει συναισθηματική φόρτιση γι’ αυτό αποφύγετε να εμπλέκεστε σε συζητήσεις όπου είναι έντονο το κριτικό πνεύμα και ο ανταγωνισμός. Βρείτε τρόπο να εμβαθύνετε τις σχέσεις σας μαζί με αγάπη και τρυφερότητα. Στις 25 του μηνός η όψη Ερμή Κρόνου σας χαρίζει ορθή σκέψη κι έτσι περιορίζονται τα ακραία συναισθήματα που πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν. Παραμονές πρωτοχρονιάς έρχεται και πάλι η τάξη στη ζωή σας και είστε έτοιμοι να δημιουργήστε την δική σας γιορτή και την δική σας μαγεία!

ΥΔΡΟΧΟΟΙ: Στις 11 Δεκεμβρίου, όπως είπα και για τα προηγούμενα ζώδια, είναι η περίφημη όψη συνόδου μεταξύ του Δία και του Πλούτωνα. Η όψη η οποία παραμένει για το περισσότερο του μήνα επηρεάζει πολύ το συλλογικό ασυνείδητο και προετοιμάζει την ανθρωπότητα για βαθιές αλλαγές. Εσάς τους Υδροχόους σας ανοίγει το μυαλό και φέρνει με αναπάντεχο τρόπο λύσεις σε προβλήματα που καλά-καλά σχεδόν δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν. Τα γεγονότα θα προχωρούν με γρήγορο ρυθμό αλλά εσείς θα καταφέρετε να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε λειτουργική πραγματικότητα.(με σύμμαχο την σοφία και την ωριμότητά σας). Στις 17 με 18 Δεκεμβρίου σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε κάτι ασυνήθιστο στα αισθηματικά σας, να βάλετε νοστιμάδα και φρεσκάδα εκεί που χρειάζεστε περισσότερο. Επίσης ένα οικονομικό θέμα που σας απασχολεί μέχρι το τέλος του μήνα θα βρει την λύση του. Γύρω στις 22 του μηνός νιώθετε ότι σας τραβολογούν απ’ όλες τις μεριές, θέλετε να βουτήξετε στο όνειρο και την απόδραση και δεν σας είναι εύκολο να μπείτε σε τάξη. Μετριάστε τον απότομο τρόπο σας ειδικά όταν νιώθετε ότι πρέπει να προσγειωθείτε στα πρέπει του εδώ και τώρα. Η πανσέληνος στις 24 του μηνός φέρνει ζωντανές και πικάντικες συζητήσεις με τους κοντινούς σας. Επιδιώξτε την οικογενειακή θαλπωρή και τις συγκεντρώσεις με φίλους τις μέρες αυτές. Τις επόμενες ημέρες διακατέχεστε από μεγάλο ενθουσιασμό και θέλετε να δραστηριοποιηθείτε προς πολλές κατευθύνσεις.


ΙΧΘΥΕΣ: Η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα στις 11 Δεκεμβρίου εισαγάγει στην ζωή σας βαθιές αλλαγές και μαζί θα έχετε αλλαγές και στην καριέρα. Παρ’ όλο που η όψη αυτή είναι ακριβής στις 11 Δεκεμβρίου θα είναι σίγουρα αισθητή για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Θα κάνετε επανεξέταση των πιστεύω σας και θα αρχίσετε να έχετε αμφιβολίες για το τι ήταν αληθινό στο παρελθόν σας. Ότι διατηρηθεί όπως ήταν, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο και πιο δυνατό από ποτέ. Στις 18 Δεκεμβρίου ο Δίας μπαίνει στον Αιγόκερο για ένα χρόνο και αυτό θα επηρεάσει, θα ευνοήσει θα έλεγα, τις φιλίες σας και τις ομάδες στις οποίες είστε ενταγμένοι. Στις 19 με 22 του μηνός υπάρχει τάση να βγει στην επιφάνεια συναισθήματα που έχετε καλά κρυμμένα μέσα σας ή και κάποια οικογενειακά μυστικά. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και όσο και να νιώσετε ανησυχία ή άγχος, η αποκάλυψη θαμμένης αλήθειας μπορεί να είναι πολύ ευεργετική μακροπρόθεσμα. 21 με 22 Δεκεμβρίου κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο είστε πολύ συναισθηματικοί και κάπου λίγο εύθραυστοι, όμως αυτό ταιριάζει με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στις 24 Δεκεμβρίου η πανσέληνος μπορεί να φέρει στο γιορτινό τραπέζι κάποιο θυμό που προέρχεται από πληγωμένα συναισθήματα. Να εκφράζετε την αλήθεια δίχως να νιώθετε οίκτο προς τον εαυτό σας. Στο κάτω-κάτω τι καλύτερο από άμεση και ειλικρινή επικοινωνία ειδικά στην φάση τώρα που βρίσκεστε. Στις 26 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες μέρες νιώθετε μεγάλη ενεργητικότητα γι’ αυτό διασκεδάστε και χαρείτε με κάθε ευκαιρία σας δοθεί!

11 comments:

Provato said...

οι υπέροχες φωτογραφίες του πώστ είναι από έργα του Stefan Bruggeman: ρησπέκτ ροισπέκτ ρεισπέκτ ρησπέκτ respect. ο τύπος είναι γαμάτος.


:-)

Cookie Basher said...

Καλά τα νέα για τους Αιγόκερους! Άντε να δούμε.. This year, we take over, bitches!

(Πολύ ωραίες οι φωτό, αλλά το Rubbish γιατί το έβαλες σε μας, έχουμε και γενέθλια σιγα σιγα, σέημ ον γιου)

Anonymous said...

where is the love?.... :-(

je suis καρκινάκι και φως δε βλέπω...

ωραίες φωτό.

επίσης,-άσχετο-τώρα που γράφω το ραδιόφωνο παίζει για 2168421344138413548543στη φορά το Last Christmas. πες μου αγαπημένο μου προβατάκι, μόνο εγώ το έχω σιχαθεί? (και το all i want for Xmas is you)
ήμαρτον, βγάλτε καινούρια τραγούδια!!!!

Unknown said...

respect στον Stefan Bruggeman, με πρόλαβες, αυτά που λέει η ψυχοθεραπεύτρια έχουν κάτι από αυτά που πιστεύουν οι ινδουιστές, βέβαια εκείνη το πάνε λίγο πιο πέρα, τα μωρά έχουν αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή τους μέχρι να γίνουν 60 ημερών μετά αρχίζουν σιγά σιγά να θολώνουν και να χάνονται στο ντουλάπι του μυαλού, με λίγα λόγια ερωτευόμαστε ίσως αυτούς που αγαπάμε από μια άλλη ζωή... (the truth is out there) ;)

Legally Blonde said...

Λοιπον...σημειολογικα τελειως...

Στον τοξοτη και στον διδυμο....
(ξερουμε κανεναν με αυτο τον συνδυασμο?χμχμχμχμχμχμχμχμ...σκεψ σκεψ....) εχει τα καλυτεροτερα...και σε εμας rubish?
( ναι ρε γκρινια και ακομη δεν γυρισε αναδρομος ο κρονος! :Ρ)

ο τυπας απιστευτος!]


Υ.Γ. ο,τι και να κανεις εγω θα σ'αγαπαω!

Anonymous said...

kale, poly aigwkeroi mazeuthkame edw mesa..mas exei tsakisei to 2007, paei na fanei elpida me to 2008 k esy mas vazeis to rubbish, katavarathrwsh! tespa, ki egw etsi ki alloiws sas agapw (me nazi Aliferh, brrrrrr...)

Equilibrium said...

χμμμ ως ταυράκι (με ωροσκόπο δίδυμο) λες να εμπιστευτώ τλκ νέες γνωριμίες...? είναι και που θα κατέβω αθήνα μια βδομάδα μες στις γιορτές...

αααα και μην κάνεις τον ψόφιο κοριό... σε έχω προσκαλέσει σε ένα επικαιρο μπλογκοπαίχνιδο

ελπίζω να σου ευχηθω απο κοντα! φλκ!

Aphrodite said...

Γειά σου ρε πρόβατε κουλτουριάρη μου! Αν θέτε, μπείτε και στο site του κυρίου εδώ, να δείτε και άλλα από τη δουλειά του. Προσωπικά μου φαίνεται ότι απλώς αποτυπώνει μια καθομιλουμένη, που μιλάει ντιρέκτ, εύπεπτα και χωρίς χερχετζέλες (sic), γι'αυτό και μας αρέσει. Αλλά pure artist, από αυτούς που τους διάλεξε η Τέχνη, δεν θα τον έλεγα. Ακόμα.

Εχει και φωτο του (καλό γκομενάκι).

Τώρα για τα ζώδια, Εμιλύ μας τιμημένη, μακάρι να βγει όλο αυτό το "τον μήνα Δεκέμβριο εσείς οι Κριοί δε θα κλείσετε μπούτι", και να μπούμε στο νέον έτος με το δεξί... δεξί χαφ, δεξί μπακ, δεξί ασσίστ, δεξί L, τους συμπαίκτες τους, τους αναπληρωματικούς, τους προπονητες, τους διαιτητές, την παρέα τους, κτλ κτλ κτλ

Και μη στεναχωριέστε βρε, όλοι θα πάρετε, ό,τι δεν αλέθει ο ένας μύλος, το αλέθει ο επόμενος... κανείς κριός δεν είναι μοναχοφαγάς! Αφού, σαν τα νήπια του ζωδιακού, όλος ο κόσμος είναι η παιδική μας χαρά!
:))))))))))

Provato said...

cookie εγώ πάντως εύχομαι τα καλλίτερα για τα Αιγοκέρια το 2008... αλλά και το 2009 και το 2010 και το 2011... μπεεε. Α, το rubish δεν το έβαλα σε σχέση με τους Αιγόκερους, γενικά κανένα από τα έργα δεν τα αντιστοίχισα με συγκεκριμένο τρόπο με τα ζώδια.


irrelevant ναι, το Last Christmas μόνο εσύ το έχεις σιχαθεί, εγώ το λατρεύωωωωωωω. το ζητάω από τον Ιούλιο από τα ραδιόφωνα!!! είναι το αγαπημένο μου κομμάτι όλων των εποχών αυτό το 20λεπτο!

street whoa!!!!! πολύ με εντυπωσιάζει η πίστη των ινδουϊστών. και νομίζω ότι κρύβει κάποια δόση αλήθεια εντός της. έτσι μου λέει το ένστικτό μου τουλάχιστον. μπεεε φίλε μου! :-)


legaly γκρ γκρ γκρ γκρ... δεν σου έχω πει να μην αποκαλύπτεις τα μυστικά μου γμτ γμτ γμτ γμτ!!! xxxxxxxx μωρό μου!

donna αφού σου λέω το rubish δεν το έβαλα εννοώντας κάτι!!!! γμτ, ήταν τυχαίο. όσο για το 2008 είμαι σίγουρος ότι θα είναι η καλλίτερη σου χρονιά!!! μπεεε :-))

Provato said...

equilibrium φυσικά και να εμπιστευτείς νέες γνωριμίες. ...εντάξει, μην δώσεις γη και ύδωρ ρε παιδί μου με την μία, αλλά μην είσαι και επιφυλακτικός. Άσε το ένστικτό σου να σε οδήγήσει και θα σε οδηγήσει σωστά, είμαι σίγουρος. (ασφαλώς και θα μου ευχηθείς από κοντά, το συζητείς; να επικοινωνήσουμε με mails να το κανονίσουμε!). μπεεεε :-))

γειά σου aprhrodite με τα ωραία σου! και μένα μου άρεσε ο Stefan σαν γκομενάκι! χεχεχε. Όσο για το αν είναι μεγάλος καλλιτέχνης.... χμ χμ χμ.... θα ήθελα να σου θυμίσω απλά ότι είναι μόνο 32 ετών. έχει όλο το χρόνο μπροστά του να γίνει μεγάλος, ναι; xxxx

Anonymous said...

Έπεσα στα χέρια ειδικών που με απροσανατόλισαν και με ξεπουπούλιασαν οικονομικά.

Έχω μια κόρη 14 ετών που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Δεν γράφει στραβά ή ανάποδα, διαβάζει κανονικά, δεν μπορεί να μάθει/ αποστηθίσει/ συλλέξει σημαντικά στοιχεία/ συνοψίσει/ επιλέξει κυριότερά του (ο,τιδήποτε φανταστείτε) μπροστά σε μια σελίδα βιβλίου του σχολείου, κυρίως ιστορίας ή γεωγραφίας.
Λόγω της δυσκολίας της σε κάθε σχολείο επιλέγει να κάνει παρέα μόνο με προβληματικά/ παραβατικά παιδιά και μας φέρνει πάντα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα που μας σπρώχνουν σε απελπισμένες πράξεις (αλλαγή σχολείου, αλλαγή "ειδικών" κλπ). Ότι χαρίσματα έχει φροντίζει με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσει, προκειμένου να μη διαφέρει στην προβληματική φίλη της (φρόντισε να ξεχάσει τα πορτογαλικά της, αποπειράται να κάνει το ίδιο στα γαλλικά της, στράβωσε τα μπροστινά της δόντια για να βάλει σιδεράκια όπως η φίλη της, καθόταν με τα γόνατα να συγκλίνουν προς τα μέσα και να ενώνονται ώστε να στραβώσουν ενώ η ίδια παλιάέτρεχε με τα δυνατά πόδια της σαν δρομέας, προσπαθεί σε πάρτυ να τρώει τούρτα ενώ τη σιχαίνεται κλπ).

Έχει μεγάλη κλιση στο μπαλέτο και στο πιάνο (όπου μαθαίνει και προετοιμάζει περισσότερα από ότι της δίνεται κλπ) Μακάρι να υπήρχε ένας κόσμος που να μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα ταλέντα χωρίς να χρειάζονται και οι λοιπές γνώσεις. Δυστυχώς έχω παρακολουθήσει προφορικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για πρόσληψη καθαριστριών από το δημόσιο και για λόγους συναγωνισμού τις ρώταγαν τι γνωρίζουν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι θεραπευτικές εισηγήσεις των ειδικών στα χέρια των οποίων έπεσα και με αφαίμαξαν ήσαν (δεν είναι όλες οι απόψεις του ίδιου ατόμου):

- Δεν έχει δυσλεξία (Λες και υπάρχει ένας διαχρονικά ισχύων ορισμός της δυσλεξίας.Και εγώ είχα δυσλεξία τα χρόνια μου και την αντιμετώπισαν με το ξύλο και τον εξευτελισμό).

- Θα ασχοληθούμε με την προσωπικότητά της μόνο. (Δεν μου απαντάνε όμως στο ερώτημά μου "Δέστε δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για να μαθαίνουν τα δυσλεκτικά παιδιά. Γιατί αυτές τις μεθόδους να τις ανακαλύψουμε εμείς -μαζί με τους κατάλληλους ειδικούς - όταν η κόρη μου θα είναι 26 ετών και όχι τώρα;

- Αφήστε τη να μείνει στην ίδια τάξη. Καλό θα της κάνει( Όμως εγώ έχει διαβάσει διάφορα βιβλία και άρθρα για τη δυσλεξία, και πουθενά δεν λέει ότι θεραπεύεται με το να μείνει το παιδί στην ίδια τάξη).

- Πηγαίνετε στον τάδε που είναι ειδικός στο να προετοιμάζει δυσλεκτικά παιδιά στο σχολείο και στο τέλος τους περνάει η δυσλεξία. Πήγα και πέρασα τη χρονιά με άθλιες συνθήκες. Ο ειδικός κάθε φορά απήύδηζε προσπαθώντας να της μάθει κάτι, δεν τα κατάφερνε, έλεγε ότι η κόρη μου κουράστηκε και "έχει κατεβάσει τα ρολλά" και μου έδινε μερικές σελίδες γεμάτες με κείμενο το οποίο εγώ ο μή ειδικός θα αναλάμβανα να της τα περάσω στο μυαλό -σαν να ήταν ένα φάξ - προτού κοιμηθεί το βράδυ.

- Να κάνετε οικογενειακή θεραπεία. Εσείς η κόρη σας και η γυναίκα σας. Θα είμαι εγώ και ένας άλλος συντονιστής. Γιατί ο άλλος (ο μπακαλόγατος); Γιατί έτσι γίνεται η ομαδική θεραπεία. Μπορείτε κυρία μου να μου δείξετε σε ένα από τα βιβλία της ομαδικής θεραπείας που έχετε στη βιβλιοθήκη σας να αναφέρει ότι θα υπάρχει και δεύτερος θεραπευτής; Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Και τι με αυτό; Και στη Βραζιλία σε ορισμένες περιοχές κάνουν βουντού. Πόσο θα κοστίσει; 140 η συνεδρία (70 αυτή και 70 ο ειδικευόμενος μπακαλόγατος). Τι λέτε κυρία μου;(Και η θεραπεύτρια καπνίζει σαν φουγάρο μπροστά στην κόρη μου χωρίς να ζητάει συγγνώμη ή άδεια, παρόλο που απαγορεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Σκέψου να προστεθεί και ο μπακαλόγατος που να καπνίζει τσιμπούκι!)
- (στη γυναίκα μου) Να μετάσχετε σε ομαδική θεραπεία (σε ένα κατερειπωμένο σπίτι). Θα είναι γονείς παιδιών; Όχι αποκλειστικά, μπορεί μερικοί να είναι γονείς αλλά μπορεί και να μην είναι. Θα το σκεφτώ. Προτού φύγετε, παρακαλώ να με πληρώσετε. 150 Ευρώ. Θα σας ετοιμάσουμε την απόδειξη την επόμενη βδομάδα, να τη ζητήσετε από την κυρία Βάνα.

- Δεν έχει μαθησιακά προβλήματα. Είναι ιδιοφυϊα η κόρη σας. Εσείς οι γονείς έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε ατομικές θεραπείες ο καθένας σας. Και η κόρη μας; Η κόρη σας δεν έχει τίποτα. 120 Ευρώ. Θα μου δώσετε απόδειξη; Όχι, δεν δίνω αποδείξεις, είμαι πανεπιστημιακός. τότε και εγώ δεν πληρώνω. Μα μου φάγατε την ώρα.. Λυπάμαι. Ωραία θα σας δώσω απόδειξη για 30 ευρώ. Τότε και εγώ θα σας πληρώσω 30 ευρώ.

Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου δώσετε κάποια κατεύθυνση ως προς το τι να κάνω; Η κόρη μου με τόσες επισκέψεις και τέτοια παραπληροφόρηση δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα και αν είμαστε φοβεροί εγκληματίες η γυναίκα μου και εγώ (φανταστείτε με να είμαι σαν τον Αυστριακό!), πάλι υπάρχει υποχρέωση των ειδικών να τη βοηθήσουν σήμερα και όχι όταν γίνει 26 ετών. Οι ειδικοι της έχουν βάλει στο μυαλό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις μας και γι' αυτό εκείνη δεν μπορεί να μάθει τη μετάφραση των Αρχαίων.

Φυσικά (στην Ελλάδα πάντα έχουμε συμβουλές και επιχειρήματα) μπορεί να πεί κανείς «γιατί δεν πάτε σε κάποιο ειδικό κέντρο του δημοσίου για τα παιδιά που έχουν μαθησιακά προβλήματα;» Σε αυτούς τους φορείς αν δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε για να κλείσετε ραντεβού, θα πάρετε την απάντηση ότι έχετε σειρά προτεραιότητας για να σας δουν μετά από ένα χρόνο. Δοκιμάστε!

Αν προσφύγετε στο Συνήγορο του Πολίτη σας απαντούν ότι α) "ναι μεν η ιατρική περίθαλψη είναι συνταγματικό σας δικαίωμα, αλλά εδώ υπάρχει αντικειμενική αδυναμία, όπως δηλώνουν οι συγκεκριμένοι φορείς", β)"μπορείτε να κάνετε αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου για παραλείψεις των οργάνων του, με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα εάν θεμελιώσετε τη βλάβη που υπέστη η κόρη σας από την παράλειψη...

Η αγωγή εκδικάζεται μετά από 3 1/2 με 4 χρόνια και αν υπολογίσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση κερδίσετε, το δημόσιο θα κάνει έφεση και αναίρεση οπότε μπορείτε να έχετε την απόφαση που θα σας δικαιώνει τελεσίδικη μετά από 7-8 περίπου χρόνια.

Βέβαια δεν είναι εύκολο να έκτέλέσετε απόφαση κατά του δημοσίου, οπότε μπορείτε να προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), αλλά θα πρέπει να προσέξετε να ασκήσετε την προσφυγή εντός 6 μηνών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης (μετά από αναίρεση κλπ). Η εκκρεμοδικία κρατάει περίπου 8-10 χρόνια και μάλλον θα κερδίσετε την υπόθεση με μια συμβολική αποζημίωση, εκτός αν στο μεταξύ ο αρμόδιος φορέας αποφασίσει να καλέσει την κόρη σας για εξέταση..".