Friday, January 18, 2008

Όλη η Ελλάδα μία γιορτή. Όλη η Ελλάδα ένα γλέντι.

(από δελτίο τύπου που έλαβα σήμερα)

Οι πολιτικοί της χώρας, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Εκκλησία, οι Θεσμοί και όλοι οι Έλληνες παρουσιάζουν:

ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008.

Το εξαιρετικά επιτυχημένο φεστιβάλ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, ένα πολιτιστικό γεγονός με εθνική απήχηση και σημασία που καταφέρνει να ενώσει όλους τους Έλληνες όσο μικροί και αν είναι, όσο διαπλεκόμενοι, όσο αθώοι.

Η Ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 με την μαζική συμμετοχή της σε αυτό και φυσικά με την απόλυτη, ολοκληρωτική, απίστευτα ανεξήγητη έλλειψη αντίδρασης και συμμετοχής στα κοινά.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα του ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 έχει κάτι για τον καθένα. Σταχυολογούμε:
  1. Workshop (απευθύνεται σε όλους): Πώς να απαιτείς τα πάντα από όλους χωρίς να προσφέρεις τίποτε σε κανέναν (και να μην σε παίρνουν χαμπάρι).
  2. Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από πάνελ γνωστών ψυχιάτρων (απευθύνεται σε όλους): Προσωπική ευθύνη; - Μην αφήσεις ένα παλιακό συναίσθημα να σου δυσκολέψει την ζωή. Πρακτικά tips ρεαλιστικού ζειν.
  3. Κύκλος μαθημάτων (προς νέους γονείς): Πως να μεγαλώσετε παιδιά χωρίς να χρειαστεί να στερηθείτε χρόνο για σημαντικά πράγματα όπως ρηχή καριέρα, γυμναστήριο, αποτρίχωση, clubbing.
  4. Σεμινάριο (απευθύνεται σε εργαζόμενους): Το τρίπτυχο της επιτυχημένης καριέρας: Χώσε τους συναδέλφους, γλύψε τους ανώτερους, δώσε τους υφισταμένους. Μικρά μυστικά.
  5. Αντίστοιχο σεμινάριο προς εργοδότες: Πώς να εκμεταλλεύεσαι τους υπαλλήλους σου – το σεμινάριο περιλαμβάνει και επιπλέον παρουσίαση «πώς να γίνετε πλούσιος οδηγώντας την επιχείρησή σας στην χρεοκοπία».
  6. Workshop (απευθύνεται σε νέες): Πόσα χρήματα έχει, τι αυτοκίνητο, τι κονέξια - Τα βασικά κριτήρια για μία σχέση, και πώς να είσαι σίγουρη ότι θα διαλέξεις σωστά.
  7. Σεμινάριο (απευθύνεται σε νέους στην αρχή της ζωής τους): Λεβέντης και παλικάρι – 10 μυστικά, ώστε να μην κινδυνεύεις να γίνεις ποτέ.
  8. Ανοιχτή συζήτηση στην οποία βουλευτές και πολιτικοί θα μιλήσουν για το «πώς να ζητάς «δωράκια σε χρήμα» χωρίς να έρχεσαι σε δύσκολη θέση και χωρίς να μπορούν να αποδείξουν τίποτε». Συμμετοχή κοινού, ελεύθερη.
  9. Ειδικό σεμινάριο περιορισμένων θέσεων (απευθύνεται σε πολιτικούς): Τα 10 μυστικά του επιτηχημένου «μιλάω μιλάω χωρίς να καταλαβαίνει κανείς ότι δε λέω τίποτε ουσιαστικό».
Ακόμα το φεστιβάλ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 είναι ιδιαίτερα υπερήφανο γιατί για πρώτη φορά διοργανώνει κύκλο μαθημάτων με θέμα: Υποκρισία προς τον εαυτό. 3 τρόποι να είσαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα σε ενοχλήσει η εσωτερική φωνή, ότι ποτέ δεν θα πάρεις πρέφα ποιος πραγματικά είσαι και ότι δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ η συνείδησή σου.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην προσπάθεια του φεστιβάλ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 να δημιουργήσει το κοινό των ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΩΝ του μέλλοντος με μία σειρά από εκδηλώσεις και σεμινάρια που απευθύνονται στα παιδιά. Μεταξύ αυτών φέτος θα επαναληφθεί το εξαιρετικά επιτυχημένο σεμινάριο της παιδοψυχολόγου Ντάνας Μπανάνα «πώς να εκμεταλλευτείς την ενοχή των γονιών που σε παραμελούν για να τους κάνεις να σου αγοράσουν καλλίτερο κινητό και περισσότερα ρούχα»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:
  • Ομιλία του δημοσιογράφου Τάκη Μριανταφυλλόπουλο με θέμα «πώς να γαργαλήσεις την υποκρισία του κοινού καταστρέφοντας ανθρώπους»
  • Ανοιχτή συζήτηση με την συμμετοχή γνωστών συνθετών, σεναριογράφων, θεατρικών συγγραφέων, ηθοποιών, φωτογράφων και άλλων με θέμα «πως να κάνεις "τέχνη" που κάνει τον κόσμο να μην σκέφτεται».
Καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν:

Χώρος με παιχνίδια απ' τη Ρωσία: ...όπου τα λιγούρια θα μπορούν να πηδάνε επιστημόνισες από το πρώην κομουνιστικό μπλοκ.
Gay corner: Φετός το theme του χώρου είναι "μην ακούς τους ψευτοκουλτουριάρηδες - ένας μεγάλος πούτσος, αλκοόλ και πόπερς είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις ευτυχισμένος".

Κλείνοντας, το φεστιβάλ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, οι οποίοι κάνοντας τις κότες και μη λέγοντας κουβέντα για όσα γίνονται γύρω μας συμβάλουν στην επιτυχία των ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΩΝ 2008 σχεδόν όσο και οι διοργανωτές του.

ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ 2008 - όλη η Ελλάδα μία γιορτή, όλη η Ελλάδα ένα γλέντι

28 comments:

Dr_MAD said...

Να κλείσουμε πούλμαν από Θεσσαλονίκη ή θα το καλύψει και η TV?

Επικροτώ την πρωτοβουλία του gay corner, αν και αντιτιθεμαι στη χρήση "βοηθητικών". The real thing matterz+

Καλημέρες και
Καλό Π/Σ/Κ προβατούκο

Provato said...

ο τόνος στο "διαφθΌρεια", εντάξει;


YES! ΠΡΩΤΟ COMMENT!!!! YES!!!!!

Provato said...

όχι ρε πούστη! τι λέημ!!! τι κάγκουρας. ούτε στον εαυτό μου πρώτο κόμεντ δεν κατάφερα να αφήσω


ουουουουουουουουουουο κάγκουρα πρόβατοοοοοο!

λέημ!


γιά σου madάκο! καλημέρα! μπεεε

mahler76 said...

Πρόβατε τον τελευταίο καιρό με αυτά που γίνονται, νομίζω όλοι νοιώθουμε σαν να υπερχείλισαν οι αποχετεύσεις των σπιτιών μας και να μας πνιγούν τα σκατά ΜΑΣ. Καλά να πάθουμε (μπας και μάθουμε)!!!

Provato said...

σκατά; IOYK! BLECH!

αχ mahler μακάρι να μάθουμε πριν να είναι tooooo late. Μπεεεε :-)

PN said...

Ααααα ρε πρόβατο!!! Πολύ καλό, αλλά ξέχασες να αναφέρεις τη μεγάλη συναυλία του ... Morissey...που θα κλείσει την διοργάνωση!!!!! Χαχαχαχα....

Πολύ ωραίο post και πιο κοντά και στο δικό μου blog-ίστικο ύφος.

Και μια επισήμανση στο Mahler. Μακάρι να μάθουμε, αλλά όλα δείχνουν ότι ποτέ η πλειοψηφία από εμάς δεν θα μάθει τίποτα. Ρε παιδιά μήπως ο ελληνικός λαός είναι μαζόχας? Λέω εγώ τώρα!!!!!

revqueer said...

Τάκη Μριανταφυλλόπουλο.
Χμ. Σε ποιόν να αναφέρεσαι; Χμ.

mahler76 said...

VK θα σου πώ (περίπου) αυτό που έγραψα και σε ένα παρόμοιου προβληματισμού θέμα που πόσταρε ο g for george.
Αυτό θέλουν να πετύχουν!!! να μας κάνουν όλους γίδια (είδες προβατούλι μου είπα γίδια όχι πρόβατα). Να μασάμε το χορταράκι μας και να μη μας νοιάζει τίποτα άλλο.
Να πειστούμε πως δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα και πως αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Ε ΟΧΙ!!!!! Δεν το δέχομαι!!!! Τι κάνω γιαυτό??? Οκ μάλλον τίποτα σημαντικό ακόμη, αλλά και απο τα μικρά αν ξεκινήσουμε όλο και κάτι θα βγεί....ελπίζω

nikisot said...

latreyw logo me nekrokefales:P

amvro said...

калимера хорошо !!

Marvin said...

κρατηστε μοθ καμια δεκαρια θεσεις στα εξαιρετικα ενδιαφεροντα σεμιναρια του φεστιβαλ σας. Θα καυ εεεε ναυλωσουμε ενα αερόπλανο απο την Αγγλετερα και θα σπευσουμε, δεν ειναι να τα χανεις αυτα!

PN said...

Μαζί σου βρε Mahler. Δεν διαφωνούμε και σε κάτι. Σαφέστατα δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Η "φυσική ροή" του μυαλού τους του κλούβιου είναι....

Εγώ επισημαίνω απλά ότι δυστυχώς εσύ, εγώ και ένα κομμάτι ανθρώπων (βλ. πρόβατο) φαίνεται - και το τονίζω αυτό - φαίνεται να είναι μειοψηφία.

Και εδώ μπαίνουμε εμείς. Οι superman της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που θα σώσουμε τον πλανήτη με τα κειμενά μας. Εμείς οι πολίτες του σήμερα και του άυριο.....όπα-όπα....πήρα φόρα!!!!!!! Με έπιασε το ρομαντικο-επαναστατικό μου!!! Τέλοσπάντων...εδώ μπαίνουμε...εμείς!!!

alienlover said...

ο πιο επιτυχιμένος θεσμός της Ελλάδας είναι και φέτος γεγονός. Είμαι βαθύτατα συγκινημένη κλαψ λυγμ.

Xavier said...

Ο θεσμός που έχει γαλουχίσει γενιές και γενιές...

Anonymous said...

krathste mou kai emena mia thesh parakalw. kai peite mou hmeromhnia na to valw sto diary, den einai na to hasw..DonnaBella

sikia said...

Θα έχει και μπουφέ? All you can eat?

ΠΡΕΖΑ TV said...

Αθανατο Ελληνισταν!!!Υπεροχος οπως παντα στα κειμενα σου!!!

Anonymous said...

Egrapses pali kynike mou blogger.
steilte mou invitation gia to event parakalw.

jg said...

ελπιζω στο gay corner να μοιραζουν και μπλουζακια με το θιμ τους, το οποιο θα υποστηριζω σε ολη μου τη ζωη. (εκτος απ'τα ποπερς που μια νυστα μου τη φερνουν) :P

BLUEPRINTS said...

έτσι μπράβο, ή να κάνεις φεστιβάλ ή να μην κάνεις, αυτή είναι χλιδή...

alienlover said...

που πήγε το σχόλιο μου;!!
έλεγα λοιπόν πως είμαι πολύ συγκινημένη που ΚΑΙ φέτος αυτός ο θεσμός συνεχίζεται και είναι ακμαίος και δυνατός.. Μερικά πράγματα σε αυτή τη χώρα μένουν αναλλοίωτα!

ΗarryTsopanos said...

Αυτο το ιβεντ θα διαρκει μαλλον ενα χρονο και θα λαμβανει χωρα απο την 1η Ιανουαριου και τελος την 31η Δεκεμβριου.

toymaker said...

Για ποια Ελλάδα μου μιλάτε όλοι; Για ποια διαφθορά; Αυτά είναι για να γίνεται κουβέντα. Το έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο εδώ και καιρό και έχει μείνει μόνο ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη για τα τελευταία όρνεα.

Equilibrium said...

Ωωωωω έγραψε ο Toymaker ;)

Πρόβατε φίλτατε σου προτάσσω το χέρι μου και κάνω πρόταση συνεργασίας για τα Διαπλόκεια 2008. Μπορεί φυσικά να ενταχθεί ως Theme-Event στο εν όψει φεστιβάλ για οικονομία! Ποια οικονομία θα μου πεις...

Sound Of Freedom said...

Βγαλε τις διαφημίσεις απο το μπλογκ σου και μετά μίλησε μου για το φεστιβάλ σου...

Είδωλο said...

To ΘΕΜΑ ειναι να μπεις στο χορο, απαξ και μπεις μαι χαρα θα χορεψεις.

Anonymous said...

Προβατάκο αγαπημένε...μήπως ξέχασες τα ζώδια του 08?? λέω μήπως!!! Έλενα

Provato said...

χαιρετώ όλους τους αξιότιμους κύριους κύριους και κυρίες σχολιαστές και σχολιάστριες. ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια όλους!

ειδική αναφορά στον μπέμπη: μπέμπη, μπέμπη μπερδεύτηκες μπέμπη... άλλα λέω εγώ, άλλα λες εσύ, πως θα την ξεμπλέξουμε την μπερδεψούρα αυτή;

Πολλά φιλιά σε όλους! :-)