Sunday, February 24, 2008

3 ταινίες που θα μπορούσες να δεις απόψε σε dvd αν δεν καταφέρεις να δεις το There Will Be Blood

Επειδή καταλαβαίνω ότι ίσως να είσαι αρρωστούλι το καϋμενάκι στο σπίτι, ή να έχεις σπάσει την πατούσα σου και να μην μπορείς να μετακινηθείς να πας να δεις το There Will Be Blood, την ταινία με τον μεγαλύτερο ηθοποιό μάηασσ όλων των εποχών, σου παραθέτω, ευγενική προσφορά αγαπημένε αναγνώστη του λατρεμένου σου blog, 3 ταινίες που θα μπορούσες να δεις instead.

κυκλοφορούν σε όλα τα καλά video club, σε dvd ή σε βιντεκασέτα:



αν παρόλα αυτά πας και την δεις την ταινία να ξέρεις το εξής:

πραγματικά there will be blood.

αυτό που θα τρέξει από τα αυτιά σου

από την βαρεμάρα...

(δεν έχω δει πιο πρητένσοιους, πλαδαρό, μάταιο, χωρίς ουσία και αναφορά έργο ποτέ στην ζωή μου.

γιον γιον χασμουρήτ χασμουρήτ εντατίκ λυγμ κλαψ σνιφ βαρεμαρ βαρεμάρ εντατίκ.

είναι μία πίπα ολκής που απλά ικανοποιεί την αυταρέσκεια των κριτικών και γι αυτό μάλλον την εκθειάζουν.

Όσο για τον Daniel Day Lewis, σόρη γλυκιά μου, αλλά ο λόγος που παίζεις σε μία ταινία κάθε τετρακόσα χρόνια είναι γιατί αναζητάς μόνο ρόλους ανάπηρων σλασ σαλεμένων σλασ ανισόρροπων ώστε να είναι αβανταδόρικος ο ρόλος και εύκολος και μετά να λένε όλοι τι καλός ερμηνευτής είσαι. Και εγώ ξέρω να κάνω τον μεγάλο καλλιτέχνη με ψευτοβραχνάδες στην φωνή και περίεργα περπατήματα και αναπηρίες. Για να σε δω να παίζεις έναν συνηθισμένο άνθρωπο - εκεί να δούμε τι απίδια βάνει ο κοκαλλιάρης κόλος σου.... ασταδγιάλα, πήγα και στο κωλοΑττικό που έχει 9 ευρώ το γαμωεισιτήριο. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕΕ!

το παρήγορο είναι ότι έχει βγει η βρώμα ότι η ταινία είναι μουφέϊρος και η βραδυνή προβολή είχε πολύ λίγο κόσμο. έτσι, να κατέβει σε μία βδομάδα το μπουρδελάκι...)

17 comments:

Provato said...

ασταδγιάλα! γιον γιον εντατικ παιδιά...

ΠΡΕΖΑ TV said...

Κοιτα...στην εν λογω ταινια...δεν πιστευω οτι δινει τον καλυτερο του εαυτο....

alienlover said...

που είναι ο Ντάνιελ που για το σιξ πακ του ως Μοϊκανός γινόταν μο*νοθύελλα;
Πάει, χάλασε ο κόσμος, γκρεμίζονται οι αξίες, καταρρέει η ανθρωπότητα.

mahler76 said...

Γιατί να μη γράφεις εσύ τις κριτικές στο Αθηνόραμά???? έ???? ε????

Giannis said...

h tainia mou arese parado3ws!!!

enta3ei den einai kai h super tainia opws lene oi kritikoi kai den se krataei sth tsita opws to no country for old man alla to olo concept einai arketa entupwsiako kai epipleon ta scenaries kai olh auth h epoxh twn petrailewn apo istorikh apopsh.

emena me xalase to telos ths tainias toso polu pou 8elw na thn 3anadw thn tainia wste na apofasisw gia to ti 8elei na dei3ei o skhno8eths.

Μαρκησία του Ο. said...

Την είδα κι εγώ χτες βράδι. Εντάξει, σεναριακά έχει τεράστια κενά και μένει και ο ήρωας ξεκρέμαστος. Το δε τέλος ήταν εντελώς αμήχανο. Σίγουρα δεν είναι το αριστούργημα που λεγανε. Ο Λούις, όμως, μου άρεσε. Πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε με ένα τόσο ελλιπές σενάριο.
Ο μικρός που έπαιζε τον ιεροκήρυκα ήταν πάρα πάρα πολύ καλός. Τον κοντράριζε στα ίσα.

Anonymous said...

Εγω πηγα και ειδα το Σοθινι Τοντ, μου αρεσε οπως παντα η Ελενα. Η ταινια ειναι απισυευτα καλοφτιαγμενη, ο μπαρτον ειναι ταλαντουχος σε αυτο που κανει αναμφισβηητα. Για τον Ντανιελ δεν εχω να πω κατι γιατι δεν ειδα ακονη το ταινιακι. Παντως εχει γινει γραφικος τα τελευταια χρονια με τους ρολους που διαλεγει.

Ιφιμέδεια said...

Όσο για τον Daniel Day Lewis, σόρη γλυκιά μου, αλλά ο λόγος που παίζεις σε μία ταινία κάθε τετρακόσα χρόνια είναι γιατί αναζητάς μόνο ρόλους ανάπηρων σλασ σαλεμένων σλασ ανισόρροπων ώστε να είναι αβανταδόρικος ο ρόλος και εύκολος και μετά να λένε όλοι τι καλός ερμηνευτής είσαι

Μα πόσο δίκιο έχεις άνθρωπέ μου ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ??????

Anonymous said...

Daniel και ξερό ψωμί και σταμάτα τις κακίες.Ζηλεύεις

Σοβαρά τωρα, μπορεί να είναι τόσο άχρηστη η ταινία; Δηλαδή τελικά οι κριτικοί μπορούν να κάνουν τόσο ντόρο για το τίποτα;

Cookie Basher said...

Ε τουλάχιστον έχει τη μουσική του Jonny Greenwood :P

Είδωλο said...

Αληθεια, τι απεγινε η Ισμηνη Καλεση?
Μηπως να εκανες ενα αφιερωμα?
Ενα Bio?
Xμ?
Εσυ που εισαι πραγματικα ανθρωπος της κουλτουρας και το κοινο σου σεβεται την καλλιτεχνιδα.

Αναμενω full IMDB

alienlover said...

και κάτι που ξέχασα. να μην πηγαίνεις στο Αττικό, να πηγαίνεις σε άλλα πιο μικρά σινεμά,και να δεις που θα το ευχαριστιέσαι καλύτερα.

Anonymous said...

μηδενιστη

neutrino said...

Παρντονε μουα μεσιε μουτον αλλά θα διφωνησω.
Καθολου pretencious, εφερνε τον χαρακτηρα σε απολυτως ανθρωπινα μετρα. Kανενας ψευτοβραχνας, τιποτα σαλεμενο, καμια αβαντοριδιά -ενας ανθρωπος δεσμιος της απληστιας του και με φαινομενικα infinite possibilities να ξανοιγονται μπροστα του. Η διαδρομη ειναι προδιαγεγραμμενη: there will be blood. Ποσο πιο απλο και καθημερινο; Σαν αυτους που βλεπουμε καθημερινα γυρω μας. Απλως, εναν αιωνα πριν. Ισα ισα, εδειχνε την απ-ανθρωπισμο του χωρις να τον κανει να δειχνει monstrous, αλλα, κατα τη γνωμη μου παντα, δινοντας του υποσταση και χαρακτηρα ανθρωπινο.
Καλα επισης για την ταινια -oh my god. Απλα και σιγανα, καταδεικνυει και αποκαθηλωνει την απανθρωπια, την αλλοτριωση που φερνει η ματαιοδοξια και ο εγωκεντρισμος. Θρησκεια/πλουτος/ανταγωνισμος/απληστια/μοναξια/ μονο μερικες απο τις υπολοιπες διαδρομες που μπορεις να ξεκινησεις παρακολουθωντας τη. Ιmho, καθολου αδικος ο ντορος.
///Προφανως δεν γραφω για να στη μπω, απλα να ακουστει και η αλλη πλευρα :/

Provato said...

πρέζα να σου πω την αλήθεια σύγκριση δεν μπορώ να κάνω... μόνο τις συμμορίες της Νέας Υόρκης έχω δει που παίζει πάλι ο Daniel και είναι το ίδιο όπως και στο θα χυθεί αίμα! γιον!

alien αυτό που κάποιες τον θεωρούν γκόμενο ακόμα δεν το έχω καταλάβει. δεν θέλω κιόλας! :-)

mahler επειδή είμαι ξυνίλας. (αυτό το διάστημα τουλάχιστον). μπεεε

gianni τι να πω δεν ξέρω. εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. είχε μερικά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά με μείον μία ώρα διάρκεια πιστεύω θα ήταν καλλίτερα! :-)

μαρκησία ο μικρός ήταν ΘΕΟΣ! σε αυτό συμφωνώ με χίλια. :-)

Provato said...

ανώνυμε το είδα κι εγώ το Σουήνοι μου άρεσε αρκετά αλλά όχι ότι τρελάθηκα κιόλας. βαρέθηκα και λίγο σε κάποια σημεία. Όσο για τον Daniel... σούπερ γραφικός! χεχεχε

αδελφούλα αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε! μπεεε :-)

ανώνυμε τι να ζηλέψει ρε μπούρδα; ΜΉΠΩσ δεν έχω κι εγώ τα oscars μου; μπορεί να είναι στο adult film industry αλλά είναι oscar!!! οπότε no reason 2b jealous. (η ταινία είναι χάλια.... βαρετή απίστευτα!).

cookie αμ ούτε κι εκεί είδα φως... η μουσική που την άκουσα πολύ προσεκτικά γιατί την περίμενα πως και πως με άφησε το ίδιο ξεκρέμαστο όσο και τα άλλα στοιχεία της ταινίας... γιον γιον κι από κει! :-)

x-oyranoy το πρόβατο έχει αναφερθεί στο παρελθόν στην Ισμήνη. σέρτς αντ γιου γουίλ φάηντ! :-)

Provato said...

alien δεν θέλω να πηγαίνω σινεμά για να ευχαριστιέμαι την αίθουσα, θέλω όταν πάω σινεμά να ευχαριστιέμαι το έργο! γκρ γκρ γκρ...

ανώνυμε ασταδγιάλα. ξέρω ότι σε έβαλε ο Daniel να με βρίσεις!

neutrino καταρχήν θέγκζ για το τέλειο σχόλιο. αλλά όλα αυτά που μου λες είναι ίσως οι προθέσεις της ταινίας, που όμως δεν κατάφερε να τις πιάσει ούτε στο ελάχιστο. ούτε στο ελάχιστο σου λέω. βέβαια υποκειμενικά είναι όλα αυτά, αλλά.... το μόνο ίσως θετικό που ΑΝΑΓΚΆΖΟΜΑΙ να πω για τον Daniel είναι ότι έναν τόσο υπερβολικό ρόλο κάποιος κακός ηθοποιός θα τον έκανε να φανεί πάρα πολύ γελείος... ενώ ο Daniel αν μη τι άλλο τον έκανε να φαίνεται πιστευτός σαν ήρωας. (φτου κακά που λέω κακά πράγματα για το Daniel. χεχεχε). φιλιά μπεε :-)