Sunday, February 03, 2008

Παράξενες μέρες...

Παράξενες μέρες. Μέρες που ενόσω το όνειρο μιας αδελφωμένης ανθρωπότητας θα μπορούσε να ‘ναι πιο κοντά, φαίνεται αποκαρδιωτικά μακρινό. Για να συνεχίσουμε να μοχθούμε χρειαζόμαστε εμβόλιο κατά της απογοήτευσης.

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αναστάσιο, τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων.

Πόσο φρέσκα είναι, πόσο ουσιαστικά και στο νόημά τους αλλά και στην διατύπωσή τους... πόσο δυνατά χτυπάνε μία χορδή μέσα μου... ..εμβόλιο κατά της απογοήτευσης... λέει. Πόσο όλοι το έχουμε ανάγκη αυτό το εμβόλιο...

Ο Αναστάσιος Αλβανίας λέει πολύ συχνά λόγια που έχουν νόημα, που μιλάνε στις καρδιές των ανθρώπων. Αλλά αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που είναι ο μόνος ποιμένας της εκκλησίας που έχει καταφέρει να αξίζει τον τίτλο του ποιμένα. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ στο γουγουγου για να δεις τι ζωή έχει και πόσο πολλά και σημαντικά έχει προσφέρει όπου ανακατεύτηκε.

Σκέφτομαι πόσο τυχεροί θα ήμασταν αν ήταν αυτός ο επόμενος αρχιεπίσκοπός μας και όχι κάποιο από τα γερόντια του Αμπίσιον Μάπετ Σόου...

αχ, όνειρα κυριακάτικου πρωϊνού... ευσεβείς πόθοι...

7 comments:

το θείο τραγί said...

Θα γινόταν πραγματικά πράξη το σύνθημα του '68: η φαντασία στην εξουσία (τηρουμένων των αναλογιών βέβαια).

Σε φιλώ γιατί σε έχασα.

mahler76 said...

Aγαπημένε Πρόβατε μπεεεε!!!!
ο "κακομοίρης" ο Αναστάσιος δεν θα άντεχε ούτε χρόνο με τίς ύαινες του ντόπιου Ιερατίου. Άκουσα και απο τηλεοράσεως κάποιον δημοσιογράφο να πετάει το ονομά του αλλά ελπίζω να μην μπλέξουν τον άνθρωπο σε τετοιες περιπέτειες.
όταν ο κάθε τσόγλανος με ροζ dvd αυτοαποκαλείται Άγιος τώρα τι μου λές.
Δυστυχώς θα έχουμε τον Άνθιμο (ή όποιον Άνθιμο) μας αξίζει. άλλωστε είναι καιρός να διεκδικήσουμε και από τους Σκοπιανούς τα εδάφη που μας ανήκουν μη θέλουμε και διαβατήριο για να πάμε στο Μοναστήρι....

Jimmy Rose said...

σιγά μην καταδεχτεί κάποιο "από τα γερόντια του Αμπίσιον Μάπετ Σοόυ" να αφήσει σε άλλον και μάλιστα τον Αναστάσιο, τον θρόνο.
Αυτά μόνο σε ένα παράλληλο σύμπαν θα συμβούν.
Καλημέρα.

Provato said...

τραγί, ξάδελφε, καλή χρονιά. σε φιλώ πολύ... ναι, θα ήταν εντελώς η φαντασία στην εξουσία... χεχεχε

mahlerάκο δεν έχεις και άδικο στο "ελπίζω να μην τον μπλέξουν σε τέτοιες περιπέτειες"... ας τον αφήσουμε να κάνει την σημαντική δουλειά του εκεί ψηλά στον Βορρά... μπεεε :-))

jimmy έχεις δίκιο... έτσι είναι - αλλά τι ωραία θα ήταν το παράλληλο σύμπαν να είναι το κανονικό και το κανονικό να ήταν το παράλληλο... καλημέρα! :-)

Χαζοχηνα said...

Και την Θεια παρεμβαση που την βαζετε? Δεν υπαρχει περιπτωση, το αποτελεσμα να ξεπερασει τις προσδοκιες σας?

Aντώνης said...

Αυτά για τον Αναστάσιο ξαναπες τα. Ακόμα θυμάμαι την επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο :)Πραγματικά φωτισμένος άνθρωπος.

Provato said...

χαζοχήνα το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από τις προσδοκίες μας...


αντώνη τι τυχερός είσαι που τον είδες από κοντά. ζηλεύω.