Monday, February 04, 2008

Οι καλύτερες διαφημίσεις του τεράστιου τάπερ

Το super bowl είναι ο τελικός του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς είναι και το πιο σημαντικό για τους διαφημισταράδες.

Γιου ση, λόγω της τεράστιας θεαματικότητας του παγνιδιού (το βλέπουν ο 1 στους 4 αμερικάνους, καμία βολά και περρισότεροι) το να διαφημιστείς στην διάρκειά του είναι πανάκριβη υπόθεση και έτσι οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι το έχουν θέμα γοήτρου να βγάλουν μία διαφήμιση στον αέρα κατά την διάρκεια του παιγνιδιού.

Προσπαθούν δε, η διαφήμιση που θα βγάλουν να είναι σούπερ εντυπωσιακή, να αρέσει, να έχει ωραία ιστορία, ωραία μουσική, εντυπωσιακά εφέ...

Κάθε χρόνο, λοιπόν, γίνεται πολύς λόγος για τις διαφημίσεις που παίζονται, αν είναι καλές, αν δεν είναι, αν έκαναν την δουλειά τους, αν όχι... μούμπλε μούμπλε και γραψ γραψ να φαν και οι κότες.

Ο αγαπημένος σου προβατάκος από το χτεσινό Super Bowl ξεχώρισε και σου παρουσιάζει τις διαγημίσεις που αξίζει να δεις:

Αυτή εδώ είναι πολύ αμερικανιά αλλά μου αρέσει πολύ το story telling της:


Στην Αμερική ο τόνος φωνής των διαφημίσεων της Audi δεν έχει καμία σχέση με τον τόνο φωνής που έχουν οι διαφημίσεις της μάρκας στην Ευρώπη. Αυτή εδώ, που είναι ωραία πολύ, διακωμωδεί την πασίγνωστην σκηνή από τον Νονό... ποιά σκηνή; θα καταλάβεις μόνος... μου αρέσει.


Η Bridgestone, ξέρεις, αυτή με τα λάστιχα, κάνει την έκπληξη. Τα ζώα που ουρλιάζουν δεν χορταίνω να τα βλέπω. Μου αρέ πολύ:


Τα Dorito's, το αγαπημένο snack των γεννετικά μεταλλαγμένων ρομπότ, έκανε κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον, που όμως διαβάζω ότι δεν ψάρωσε τον κόσμο καθόλου. Πάντως η κοπέλα έχει φωνάρα:


Αυτό τώρα κανονικά δεν είναι διαφήμιση, αν και έπαιξε σαν διαφήμιση, είναι trailer για ταινία... στο δείχνω γιατί που αλλού θα έχεις την ευκαιρία να δεις την Angelina Jolie, που είναι ΜΟΥΝΑΡΑ, να φυλάει τον McAvoy της εξιλέωσης γλωσσόφιλο; Την ταινία την σκηνοθετεί ο Ρώσος που έκανε και το Night Watch...:


Η FedEx βγάζει πάντα διαφημίσεις big project, ακριβές, με εφέ πολλά και με μπόλικο σουρεάλα φάκτορ - αυτή δεν είναι εξαίρεση και μου αρέσει κάπως, αλλά όχι πολύ...:


το ξέρω ότι θα σου φανεί απίστευτο, αλλά το αγαπημένο απορρυπαντικό της προ προ προ προ γιαγιάς σου είχε και αυτό παρουσία στο Super Bowl. Υποδεχτείτε το Tide!:


Εδώ οι ούστηδες οι Αμερικάνοι κέβουνε την μουσική από την διαφήμιση του Πατίστα με τα τετραγωνάκια που πολλαπλασιάζονταν!!! how dare they!!! HOW DARE THEY!!! Α, αυτή η διαφήμιση ήταν και αυτή που όσοι είδαν το παιχνίδι δήλωσαν ότι θυμόσαντε περισσότερο άπο οποιαδήποτε άλλη. Αναρωτιέμαι γιατί... μάλλον λόγω της μουσικής:


Άλλη μια τρελή σουρεάλα, από την Corrola αυτή τη φορά, την Toyota ωρέ!!! Τρία παιδιά, τριά παιδιά βολιώτικα....:


αυτή εδώ ξεκινά βαρετά αλλά μετά κάνει την μεγάλη ανατροπή... ή μήπως την ...κοντή ανατροπή; χεχεχε:

ωραίο και το τραγουδίδιον ε;

άλλη μία σουρεάλα... άσε την καρδιά σου να σε οδηγήσει. αλλά be warned. ο ούστηδες οι αμερικάνοι πάλι κλέβουν ένα παλιό ελληνικό σλόγκαν:


σε αυτήν εδώ παίζει μία σαύρα μαζί με μία άλλη σαύρα... oh, σόρη λάθος, η μία σαύρα είναι η Naomi Campbell. καλούτσικη:


αυτή εδώ είναι τέλεια. "κάθε ρουφηξιά σε φέρνει και πιο κοντά....". χεχεχε! παίζει ο Justin, είναι για την Pepsi:


H Pepsi Max έβγαλε νέα ποικιλίια με επιπλιέον καφεϊνιη - για να την διαφημίσει βρήκε έναν πολύ σουρεαλιστικό τρόπο που τον έντυσε μουσικά με ένα τραγούδι αγαπημένο από τα μικράτά μας. Μ αρέσει αρκετά, όταν την δεις πρόσεξε τους άπειρους διάσημους που κάνουν καμέο εμφάνιση:


...αλλά δυστυχώς η Pepsi δεν έχει ελπίδα όταν η Coca Cola, το επίσημο πιοτί των Χριστουγέννων, ο κοινός παρονομαστής της ανθρωπότητας, το ελιξήριο του καταναλωτισμού βγάζει τέτοιες καλόκαρδες διαφημίσεις - ναι, αυτή μου αρέ περισσότερο από όσες είδα. πανέξυπνη, τρυφερή, τωρινή, διασκεδαστική... τι άλλο να πω; Από την Wieden+Kennedy:


επίσης μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και αυτή. αλλά εσένα μάλλον δεν θα σε αρέσει, είναι υπερβολικά αυτοαναφορική...χμφ χμφ χμφ:


άντε φτάνει τώρα, σε ζάλισα κι εσένα ζαλίστηκα κι εγώ! ...αλλά καλό είναι να τα ξέρεις αυτά, να γνωρίζεις τις τάσεις της εποχής, ποια χιούμορ πουλάνε, ποια όχι, κουλουπού κουλουπού, δεν είναι σωστό να είσαι μικρό βλαχάκι σαν εμένα!

11 comments:

Jimmy Rose said...

Εξαιρετική η τελευταία.
Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την διαφήμιση, απλά μου αρέσει να βλέπω έξυπνα σποτάκια. Και αυτό είναι πανέξυπνη.

APSOY said...

Έλα ρεεεεεεε...σούπερ η τελευταίαααα!

Λάτρεψα ΠΟΛΥ όμως της Bridgestone και (ναι, παίζει να με γιουχάρεις) και του Tide!!! Με τρέλααααα! :DDD

υγ(χειρότερη αυτή με τη σάυρα-Ναόμι! Δεν τελείωνεεεεεεεεεε με τίποτα!)

Να σαι καλά προβατούκο.
Πολύ μ άρεσε το αφιέρωμα αυτό! :)

μπε!

APSOY said...

...μιλάμε του Tide Μπορώ να την βλέπω ξανά και ξανά...:DDDDDDD

(ναι, τόσο πολύ!)

BLUEPRINTS said...

θα ξαναγίνω λακωνικός: μισώ cola, αμερικανιές και διαφημιστές (εκτός από σένα βέβαια, που δεν πρέπει να ζηλεύεις καθόλου, you're much better babe)

gsus said...

xa gia Fedex
adiafores mou fanhkes oi alles. mallon protimw tous asiates stis diafhmiseis tous.

comingThrough said...

oraies mou fanikan (pao na koitakso ti tainia me ti Jolie tora:P)!
kai kati akoma... "vlaxaki" diabasa! to einai eisai vlaxos den einai kati to arnitiko.

YO!Reeka's said...

αααα η κορόλλα μου :)

Anonymous said...

Entaksei...FERTE MOU TOUS KALYTEROUS DIKHGOROUS na tous travhksw mia mhnysara na travane ta mallia tous!
Poioi eiste eseis Kyrioi? Amerikanika vlaxakia pou anakalypsate mia coca-cola(pou den pinw kiolas)k nomizete oti kati kanate? PITHIKOI!
Oxi! de tha sas afhsw na Burst MY Bubble kai na mou molynete tis paidikes mou anamnhseis apo ton Patista kai tis sakoules patistas me tis opoies kykloforousan mikroi kai megaloi otan h giagia mou me phgaine volta sthn athina me ta portokali troley pou htheles skamni gia na aneveis to prwto skali! Oxi! hahaha!
Justin poly kalos alla tha mporouse na ginei ena tsik pio rompalik gia na xaroume ki emeis oi fan.
FedEX gia allh mia fora Respect!
To teleytaio omws...gamei k dernei...eyxomai na paroun vraveio. Pisteyw sthn Ellada kana Ermis tha to tsimpouse, or not? Ti les?
Eimai new sto synafi γιου σι
Eipa kai mpeeeee-ησα

Spyros_VJ said...

Θεϊκό ποστ, προβατάκο!
Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.
Θενξ for sharing
:-)

Provato said...

συμφωνώ jimmy είναι τέλεια η τελευταία... χαίρομαι που σου αρέσει και σένα! :-)

apsoyδάκο αυτή με το tide κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ! χαίρομαι που σου άρεσε το αφιέρωμα! είσαι καλό παιδί χιχιχι :-)

blueprints μην γκρινιάζεις. και συνέχισε να λες καλά λόγια για μένα μ' αρέσει! ;-)

gsus ναι είναι άλλη σχολή, με πιο πολύ shock factor οι Ασιάτες... ίσως κάνω μία μέρα αφιέρωμα, έχουν βγάλει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα! :-)

Provato said...

comingthrough όχι το να είσαι βλάχος δεν είναι αρνητικό. το να είσαι βλαχάκι είναι!!! χεχεχε :-) AAAAA KILL THE VIRUS OF POLITICALLY CORRECTNESS IN YOU. :-)

yoreeka αααααα η κορόλα σου. τέλειο! :-)

mpourdologoi γεια στο στόμα σου!!! σμουτς! :-)) mpeeeee

spyro χαρά μου! :-))