Tuesday, February 12, 2008

Κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ... άσε το παράσιτα να σε καταβροχθίσουν....

Διαβάζω στο blog του φίλου μου του Thomas την κριτική που κάνει για το Cloverfield και θέλω να πάω σπίτι του να τα κάνω όλα λίμπα που θα τολμήσει...

τι λε ρε, τρελλαθήκαμε εδώ μέσα που δεν σου άρεσε; :-))

μιλάμε για μία από τις ωραιότερες ταινίες που έχω δει το τελευταίο διάστημα. μόνο ένας τρόπος θα υπήρχε να γίνει καλύτερη, να είχε μερικές σκληρές σκηνές γκαίη σεξάκοι.... γιατί όλα τα υπόλοιπα τα είχε. Μέτρα:

1. Τέλειες σκηνές καταστροφής της Νέας Υόρκης από τεράστιο τέρας που το βλέπεις και δεν το βλέπεις κιόλας, άρα σου μεγαλώνει την αγωνία.

2. Τέλεια πλάσματα τερατόμορφα παράσιτα που πέφτουν από το σώμα του μεγάλου πλάσματος και που αν σε δαγκώσουν πεθαίνεις με υπαινικτικά φρικτό απροσδιόριστο τρόπο. bonus: τα παράσιτα τα φοβούνται μέχρι και οι περιβοήτοι για την σκληρότητά τους αρουραίοι του μετρό της Νέας Υόρκης.

3. Εξαιρετικό εύρημα να παρακολουθείς όλη την ιστορία από την καταγραφή που της έκανε με την ψηφιακή του video camera ένα από τα θύματα.

4. τέλειο χτίσιμο αγωνίας, με ένα πρώτο μέρος που είναι τόσο shallow ώστε όταν μετά γίνεται της τρελοπουτανίτσας να είναι ακόμα μεγαλύτερος ο αντίκτυπος και η ανατροπή.

5. Αρρωστημένη ατμόσφαιρα που χτίζεται από σπούκη σιωπές, υστερικά κουνήματα της κάμερας, εξαιρετικά ρεαλιστικά ηχητικά εφέ

6. άγνωστους ηθοποιούς που επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους να πιάσουν την καλή δίνουν το 110 των δυνατοτήτων τους και παίζουν τέλεια!

o Thomas ισχυρίζεται ότι η ταινία είναι απομίμηση χιλιάδων άλλων ταινίων "με τεράστιο τέρας που καταστρέφει πόλη".

εγώ πάλι έχω να του πώ ότι σε όλα τα Monster movies το σενάριο είναι, πάντα, "κάτι κολασμένο έρχεται προς τα δω". Το cloverfield κρατά, και πολύ καλά κάνει, αυτήν την πειθαρχία αλλά την ανανεώνει και την κάνει τόσο βγαλμένη από το τώρα ώστε αξίζουν πολλά μπράβο στους δημιουργούς του. εντάξει, δεν τρελαίνομαι κιόλας, ταινία δράσης είναι, όχι ο "Τελευταίος Αυτοκράτορας", ούτε το "Οι ώρες", καταλαβαίνω δηλαδή τις αναλογίες... αλλά ακόμα κι έτσι είναι πάρα πολύ καλή.

δεν ξέρω, σπάνια μου συμβαίνει να θέλω να ξαναδώ μία ταινία τόσο γρήγορα μετά που την πρωτοείδα - το cloverfield είναι μία από αυτές.

για αυτό σου λέω, άσε τα παράσιτα να σε καταβροχθίσουν, πήγαινε και δες την. θα περάσεις καταπληκτικά. στο εγγυώμαι!

6 comments:

Anonymous said...

Πιο πεταμένα λεφτά δεν γίνεται! ίσως η χειρότερη ταινία ever! Ολά ήταν θέμα marketing! Απορώ πως σου άρεσε! Αν ο παραγωγός του LOST έχει τέτοιες ιδέες μου φαίνεται πως βλέπουμε τέσσερις season τζάμπα!

toymaker said...

Εμένα πάλι μ'άρεσε...

Anonymous said...

Αγαπητό πρόβατο,

επειδή ξέρω τις ανησυχίες σου σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ήθελα να πας στο σχετικό entry για περαιτέρω ενημέρωση καί αν είναι δυνατό καί για προώθηση του νέου καί μέσω του blog σου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά... γιατί νέα δεν είναι μόνο ο Ζαχόπουλος ελπίζω :-/

Tsekare edw... http://asmilisoume.wordpress.com/2008/02/12/Καταπάτηση-δικαιωμάτωναλά-Ελληνικά/

Lina said...

προβατέλι έχεις μι πρόσκληση στο μπλογκ μου για τα 7 κακά της μοίρας σου =)

Anonymous said...

Phga sthn avant premiere, h tainia htan apsogh.....eixa poly kairo na do kati toso kalo kai eksypno sto eidos ths....an eixe kai defterh provolh tha kathomoun me anesh na to ksanado......

Provato said...

ανώνυμε πρώτε well περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά ρε παιδί μου ταινία δράσης με τέρας πήγες να δεις, όχι ταινία του Ταρκόφσκι... δεν ξέρω, εμένα με καταδιασκέδασε και μου άρεσε πολύ. (το Lost Πάντως δεν το βλέπω... ακόμα... ίσως μετά από αυτή την ταινία να σκύψω πάνω του πιο σοβαρά). μπεεε

αχ ρε toymaker πολύ χαίρομαι που συμφωνάμε! :-)

ανώνυμε thank you για την ενημέρωση! :-))

Lina το είδα σηκώνω το γάντι σύντομα! μπεε

ανώνυμε τρίτε α γειά στο στόμα σου! :-))