Monday, March 17, 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (...και όχι γλυκιά μου, αυτό το μαζικό και κοινό ανώνυμο ποστ δεν σε κάνει ξαφνικά αγωνίστρια).


Σήμερα όλα τα gay και γενικότερα δημοκρατικά ιστολόγια ανεβάζουν μία ανακοίνωση. Την ανεβάζω κι εγώ γιατί συμφωνώ επί της ουσιάς. Αλλά την σχολιάζω κιόλας.

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. (Πράγμα όμως που δεν ισχύει σε τόσο τραγικό βαθμό αν έχουν τα αρχίδια να διεκδικήσουν τον προσωπικό τους χώρο στον κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, φιλικό κ.α. μικρόκοσμο τους. Αλλά τι ζητάω κι εγώ... Εδώ μου έχει τύχει πολλές φορές σε αλληλογραφία με gay ιστολόγους να μη θέλουν να μου πουν το μικρό τους όνομα, μη τυχόν και αποκαλυφθούν, και έχω την απαίτηση να υπονοήσουν ή να είναι άνετοι με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στην δουλειά ή στην οικογένεια;).

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι. (Το οποίο ποτήρι, δεν έχουμε καθόλου την μαγκιά και την διάθεση αυτοκριτικής να παραδεχτούμε ότι το έχουμε εμείς οι ίδιοι γεμίσει με τις πράξεις μας. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, με την απραξία μας. Διότι γλυκιά μου όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι διατεθιμένος να διεκδικήσεις το χώρο που σου ανήκει στο μυαλό και την καρδιά των άλλων, στην ζωή τους, πως περιμένεις να στον παραχωρήσουν από μόνοι τους; Λες και δεν έχουν δουλειά οι ίδιοι να κάνουν, λες και δεν έχουν να προστατεύσουν τις δικές τους ζωές...).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. (Εξάλλου έχουμε το έχουμε κάνει τόσο πολύ αυτό στο παρελθόν και θα το κάνουμε και στο μέλλον οπότε σήμερα ας κάνουμε μια εξαίρεση. Πάντως, η άποψη πολλών ομοφυλόφιλων για την αγωνιστικότητα είναι διάφανη και μελανζέ.. Για να πούμε τα σύκα σύκα - no pun unindented: Όχι γλυκιές μου, αγωνιστικότητα δεν είναι να έχεις ένα blog αναφοράς και συγκέντρωσης βιβλιογραφίας - αυτό ο καθένας μπορεί να το κάνει απλά γκουγκλάροντας την λέξη gay κάθε πρωί στα google news. Αγωνιστικότητα δεν είναι να ανεβάζεις ανώνυμα στο blog σου που το ξέρεις εσύ και 5 άλλοι gay μία ανάρτηση σαν αυτή που πολλοί ανεβάζουμε σήμερα. Αν είσαι μάγκας και θέλεις να κάνεις κάτι να το κάνεις με τον τρόπο που θα έχει αποτέλεσμα. Και guess what γλυκιά μου... αυτός το τρόπος έχει κόστος. Αυτός ο τρόπος συνεπάγεται να γίνεις αιτία με την ζωή σου και το παράδειγμά σου να αλλάξει η συμπεριφορά και η νοοτροπία των άλλων απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την διαφορά γενικότερα. Τα μυαλά των ανθρώπων δεν αλλάζουν με νόμους. Αλλάζουν βιωματικά! Και αυτό για να γίνει πρέπει εσύ να αποφασίσεις στον περίγυρό σου να δείξεις ότι δεν είσαι ούτε ζαβός, ούτε κακός, ούτε επικίνδυνος, ούτε φαιδρός και ότι αξίζεις όσο και όλοι οι άλλοι. ...θα το κάνεις αυτό άραγε ποτέ αγωνίστρια αδελφή; Ή θα κρύβεσαι πίσω από ανωνυμίες και μαζικότητες; ρητορικό το ερώτημα. Μην απαντήσεις. Γιατί δυστυχώς θα με στεναχωρήσει η απάντησή σου, αν είναι τίμια, και έχω μακριά βδομάδα μπροστά μου.)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ... (αλλά μόνο όταν δεν έχει πραγματικό κόστος. αλλιώς γινόμαστε έλληνες bloggers εναντίον οτιδήποτε θα χαλάσει την ζαχαρένια μας).

[σε τσάτισα καθόλου; ελπίζω ναι, μπας και αρχίσεις να αλλάζεις συμπεριφορά στην καθημερινότητά σου. για να ξετσατιστείς μην ξεχάσεις να προσπαθήσεις να κερδίσεις εισιτήρια για την παράσταση του Κραουνάκη. εδώ είσαι!]

47 comments:

Aphrodite said...

Αυτός ο τρόπος συνεπάγεται να γίνεις αιτία με την ζωή σου και το παράδειγμά σου να αλλάξει η συμπεριφορά και η νοοτροπία των άλλων απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την διαφορά γενικότερα. Τα μυαλά των ανθρώπων δεν αλλάζουν με νόμους. Αλλάζουν βιωματικά!"

Εύγε για την διατύπωσή σου.

Αυτό που κάνεις πρέπει να συνάδει με αυτό που θες να περάσεις ως μήνυμα, ως στάση ζωής. Αλλιώς είσαι μεγάλος παραμυθάς!

Και τα παραμύθια είναι ωραία, αλλά έμαθε ποτέ κανείς τι έγινε μετά το "κι αυτοί καλύτερα"?

Ε, εμείς γίναμε. Γινόμαστε.

Πιο ώριμοι εύχομαι. Γιατί όταν τα άτομα προχωρούν πιο γρήγορα απ'όσο μπορεί να καλύψει η κοινωνία μέσω θεσμοθετικών ρυμίσεων, στο τέλος υποφέρουμε όλοι. Αντε να σοβαρευόμαστε σιγά-σιγά!

oni said...

Egw pisteyw pws einai apla mia geloia kinhsh ths kybernhshs. Den yparxei periptwsh na perasei kati tetoio se mia xwra pou 8elei na legetai "melos ths EE". Akomh k an perasei, 8a fame ena wraiotato prostimo ap thn Eyrwph k 8a mas anagkasoun na to allaksoume. Den einai "xamenos kopos" na kanw copy paste mia anakoinwsh alla noiw8w pws exei ginei polys salos epi tou 8ematos xwris logo mias k h geloiothta tou periexomenou aytou tou "symbolaiou ths diakrishs" einai emfanhs k pisteyw pws den prokeitai na ylopoih8ei, kai epishs symfwnw me ola osa eipes.

Anonymous said...

Καλημέρα και μπράβο σου που κάνεις κριτική στους ομοφυλόφιλους της Ελλάδας. Πρέπει οι ίδιοι να παλέψουν για μια καλύτερη μεταχείριση. Μην περιμένουν πως, ειδικά οι προηγούμενες γενιές, θα τους αποδεχθούν ξαφνικά. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος.

Jimmy Rose said...

καλημέρα.
σου βγάζω το καπέλο.
Αν πριν ήσουν ψηλά στην εκτίμησή μου για το χιούμορ, το πνεύμα και την άνεση που βγάζεις στα γραπτά σου, τώρα ανέβηκες ακόμη ψηλότερα (και δεν είχες και πολύ πιο πάνω να πας, πίστεψέ με).

tsok said...

Συμφωνώ 100% μαζί σου και έχω να προσθέσω το εξής (το οποίο μόλις ανήρτησα και στο blog του νανάκου):

Εγώ έναν πράγμα έχω πω μόνο φίλε πρόβατε και υπόλοιποι συνδαιτημόνες. Δεν έχω πάει ούτε μία ρημάδα φορά στο Gay Pride της Αθήνας (ούτε και σε κανένα άλλο εδώ που τα λέμε). Οι λόγοι δεν έχουν σημασία της παρούσης. Αλλά δεν πάει άλλο ρε παιδιά, έχω πια φρίξει με τη μεταχείριση πολιτών δευτέρας κατηγορίας - ειδικά όταν ο υπόλοιπος κόσμος (έστω ο δυτικός - κι εμείς εξάλλου εκεί υποτίθεται ότι ανήκουμε) προοδεύει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι φέτο, όλοι όσοι εναντιώνονται στις δικαρίσεις και το ρατσισμό, έμφυλο, φυλετικό, κοινωνικό, σεξουαλικό ή οτιδήποτε άλλο πρέπει στις 6 Ιουνίου να κατεβούν να διαδηλώσουν. Δεν έχει σημασία το πώς, δεν έχει σημασία το πού, σημασία έχει το γιατί. Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή: για αξιοπρέπεια, ισότητα και διακαιοσύνη. Gay, lesbian, (gender)queer str8, bi, trans όπως ο καθένας γουστάρει να αυτοπροσδιορίζεται και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θεωρώ πως πρέπει να δηλώσει δυναμικό παρόν στο Pride. Εμένα, τουλάχιστον, ήρθε η ώρα μου να πω ότι στα 30 μου δεν ντρέπομαι.Είμαι περήφανη.

Από τα εργατικά δικαιώματα έως τα δικαιώματα τςη γυναίκας και το δικαίωμα καθολικής ψήφου, εγώ ξέρω ότι όλα κατακτήθηκαν με ΑΓΩΝΕΣ. Και, όπως πολύ όρθα εσύ επισημαίνεις την αξία του ΑΤΟΜΙΚΟΥ αγώνα στην δουλειά, την οικογένεια, την πολυκατοικία και το σπούπερ-μάρκετ, επίτρεψέ μου να προσθέσω και την αξία του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ αγώνα.
Σόρρυ για το μέγεθος του σχολίου, αλλά έσω βγει από τα ρούχα μου (κι εγώ δεν πάω τζυμ - τα' χω τα πιασίματά μου!)

Marvin said...

Εισαι πολυ σωστος. Σε κανω λινκ. Γιατι το μεγαλυτερο προβλημα τελικα ειναι η ντουλαπα. Γιατι αν οι Ελληνες gay θελουν δικαιωματα πρεπει αρχικα να δειξουν (και να επιβαλλουν) οτι υπαρχουν. Αν και οι ιδιοι κρυβονται τοτε τι να σου κανει και το κρατος;

Anonymous said...

Άσε τους (μας) να κρύβονται (-όμαστε). Το κακό είναι ότι η ευθύνη είναι συλλογική αφού ο "κόσμος" αρέσκεται στο τσουβάλιασμα. Αφού αυτό, όμως, είναι αναπόφευκτο, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Γιάννης.

Anubis said...

γιου αρ σο φακιν ράιτ
ΣΤΑΔΓΙΑΛΑ!
σου βγάζει το καπέλο ο jimmy rose, εγώ πάλι σου βγάζω μάι άντεργουερ. (δεν είναι το χαμένο marks n spencer)

τις ευλογίες μου
Anubis

Anonymous said...

clap, clap, clap!

Δεν θα εκφέρω άποψη για το γενικότερο θέμα, απλά σου δίνω συγχαρίκια για όλα όσα έγραψες, έτσι όπως τα έγραψες. Εύγε προβατάκο!

Jimmy Rose said...

Να προσέξεις ότι η ώρα του προηγούμενου σχολίου μου είναι 11:24 πμ. Τώρα θα έγραφα το ίδιο εις το τετράγωνο...

enteka said...

[καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν είναι όλα τα ιστολόγια που ανεβάσαμε το κείμενο τελείως ανώνυμα...]

Anonymous said...

μα....για να εχουμε καλη αρχη...
θα ηθελε καποια απο εσας γλυκες μου φιλες ΄΄συμβολαιο συμβιωσης ΄΄??

εδω οι πιο πολλες σε gay bar πατε με βημα γοργο μην σας δει κανεις και σας βγαλει το ονομα...
τωρα θελετε να μου κατεβειτε και σε πορεια ?
καλη αυτη η κινηση των bloggers αλλα εχουμε πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ δρομο ακομα στα μικρα ανοητα ανωριμα ελληνικα μυαλουδακια μας....και σας παρακαλω μην εχετε το θρασος να συγκρινεστε με τις φιλες πολεις της ευρωπης για τετοια θεματα!
ειναι θεμα ανθρωπων και οχι κυβερνησης.

gay super hero said...

Σε ευχαριστώ εκ μέρους όλων για τη συμμετοχή σου. Και με τα σχόλιά σου συμφωνώ απόλυτα.

Βέβαια όλα αυτά που γράφεις θα ήταν πιο εύκολα αν και από την άλλη μεριά δεν υπήρχε τόσος τραμπουκισμός. Δεν ξέρω αν διάβασες τα χθεσινά σχόλια του μητροπολίτη Πειραιώς περί κοπρολάγνων, ουρολάγνων κτλ. Δεν φταίει πάντα ένα νέο παιδί άμα φοβάται. Δεν φτάίει πάντα το θύμα

Αυτά και σε ευχαριστώ και πάλι

cobden said...

Πόσο δίκιο έχεις!

xipasmenos said...

Gay super hero πάντα θα υπάρχουν μητροπολίτες σαν αυτόν, και το νέο παιδάκι που φοβάτε μπορεί να ασχολείτε λιγότερο με ποιον θα πηδηχτεί στο gaydar και να προσπαθήσει να γίνει πραγματικά περήφανος!

Προβατό μου όπως και χτες, συμφωνούμε και σήμερα. Τι να το κάνεις το συμβόλαιο αμα το υπογράφει σε υπογεια συμβολαιογραφεία για να μην σε δει η κυρ Μήτσι του ψιλικατζίδικου απέναντι;

BLUEPRINTS said...

επιβάλεται να γίνω Λακωνικός: κλαπ, κλαπ, κλαπ (με πολλές αυλαίες)

Legally Blonde said...

εισαι τελειως ευστοχος και ευστροφος μωρακι...

απλα υποκλινομαι...

(φιλι στην μουσουδα!)

Anonymous said...

Να σε ρωτήσω κάτι; Είχες γράψει σε προηγούμενό σου θέμα ότι νηστεύεις.
Το εννοείς ή όχι;

Dr_MAD said...

Χαχαχα! Εγώ τα σημεία που σχολίασες τα έχω σβήσει στο δικό μου forward / chain post πες-το-οπως-θες. Αλλωστε εγώ διαθέτω και άλλη υπηκοοότητα που χρόοονια τώρα μου επιτρέπει το γάμο. Αλλά το άσπρο δε μου πάει... Καλημπέεερα

ria said...

ο καλύτερός μου φίλος που σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια, ήταν ομοφυλόφιλος.
επρόκειτο για ένα χαρισματικό άνθρωπο και άξιο επιστήμονα, ο σύντροφός του από τότε είναι μόνος του και πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος straight στον οποίο μιλάει ανοιχτά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.
δεν φταίνε οι ομοφυλόφιλοι που κρύβονται, το κάνουν γιατί όλοι εμείς τους περιχαρακώνουμε και τους λοιδορούμε. φοβούμενοι λοιπόν, τον εξοστρακισμό αντιδρούν στρουθοκαμηλικά. ίσως να είναι λάθος τους ίσως πάλι και όχι.
τι με νοιάζει εμένα τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του; είναι σωστός απέναντι σε μένα, στη δουλειά του, στην κοινωνία; είναι σωστός στη σχέση του; σέβεται το σύντροφο, το φίλο, το συνεργάτη, το συνάνθρωπο; αυτό πρέπει να εξετάζουμε και όχι αν κοιμάται αγκαλιά με τη νίτσα ή το βαγγέλη!
δεν κατηγορώ τους ομοφυλόφιλους που κρύβονται αλλά τους ετεροφυλόφιλους που τους μέμφονται.
και μου άρεσε πάρα πολύ το άρθρο και τα σχόλια έστω και αν σε μερικά διαφωνώ και για αυτό σε βαζω λινκ

αααα! μην το ξεχάσω, βγάλε με από την κλήρωση για τον κραουνάκη γιατί ματαξαναφευγω για ταξίδι και δεν μπορώ να πάω (τζάμπα το γλύψιμο γαμώτο!)σνιφ σνιιιφ

erva_cidreira said...

το νέο παιδάκι που φοβάται να προσπαθήσει να γίνει πραγματικά περήφανος!

Πολύ θα ήθελα να μάθω πώς γίνεται αυτό.
Θα μπορούσες να μας το εξηγήσεις;
Έτσι για να κάνουμε και καμιά σοβαρή κουβέντα...

ε said...

αγαπητε προβατε,μου αρεσετε.
πολυ, κιολας.

Anonymous said...

@erva
Πώς μπορείς να γίνεις πραγματικά περήφανος; Δεν υπάρχει τρόπος αγαπητέ, αμα υπήρχε δεν θα γινόταν όλο αυτο το σούσουρο.

Απλώς δε μπορώ να δεχτώ οτι γεγονός οτι υπάρχουν "φοβισμένα" παιδάκια (γνωρίζω τέτοια παιδάκια στην ηλικία των 30) που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, ακόμα και σχέση, και κρύβονται ακόμα και απο τους φίλους τους, και μετά να θέλουν και συμβόλαιο συμβίωσης...ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ; Εδώ δε ξέρει αν σηκώνει το σακάκι ή οχι...

erva_cidreira said...

Αν λοιπόν δεν υπάρχει γνωστός τρόπος που να μπορείς να μας πεις πώς γίνεται κανείς υπερήφανος, τότε προς τι η Προστακτική σου;

Μήπως τουλάχιστον γνωρίζεις πώς μπορεί κανείς να πάψει να φοβάται;
Μια ιδέα, λέω, θα ήταν αν ζούσε σε καθεστώς ισονομίας.

Κι όσο για το ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι κρύβονται, αν και σου έχει ήδη απαντήσει η ria, να σου θυμίσω ότι και οι γυναίκες και οι μαύροι, που και να ήθελαν δεν μπορούσαν να κρυφτούν, απέκτησαν δικαιώματα όταν οργανώθηκαν και τα διεκδίκησαν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Και τότε, ναι, και αυτοεκτίμηση απέκτησαν και ο φόβος τους εξαφανίστηκε. Και εν πάση περιπτώσει η όποια κριτική για τη συμπεριφορά τους είχε πλέον νόημα.

xipasmenos said...

Για να μπορέσεις να αντιδράσεις έστω και συλλογικά δεν πρέπει πάνω απ' ολα να είσαι περήφανος; Αλλιώς πως θα έχεις το κουράγιο να τα αντιμετωπίσεις;

Πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση προσωπικά, και μετα συλλογικά.

Όσο για το πως γίνεσαι περήφανος evra δεν είναι κάτι που έχει μεθοδολογία είναι κάτι που το δουλεύεις σε προσωπικ'ό επίπεδο.

Anonymous said...

Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν παιδιά αναμεταξύ τους;
Ρητορική ερώτηση. ΌΧΙ.
Άρα το "πρότυπο" που δήθεν θέλετε να περάσετε παρουσιάζει...αδυναμίες και σαφώς υστερεί.
Και ποιός σας είπε εσάς ότι η παραδοσιακή μορφή οικογένειας θέλει αλλαγή; Ρωτήσατε κανέναν ψυχολόγο να σας πει τα πορίσματα της επιστήμης;
Λοιπόν, δεν σας ενοχλούμε, αν και σεις δεν μας ενοχλείτε.
Τα παρά φύσει είναι παρά και τα φυσικά είναι φυσικά.
Άλλωστε Πρόβατε, εσύ που λές ότι κρατάς και νηστείες, αυτό δεν λέει και το Ευαγγέλιο;
Είναι κρίμα να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο...

toymaker said...

Με συγχωρείς αλλά εγώ δεν θα σε χειροκροτήσω όπως οι προηγούμενοι...και δεν θα είχε νόημα...
αλλά θα σταθώ απέναντι , αφού αυτό το οποίο επικρίνεις, κάνεις και εσύ ο ίδιος...αλλά και όλοι μας. Λόγια, λόγια, λόγια, κάνουμε κριτική , σχολιάζουμε, αποδοκιμάζουμε και τα βάζουμε με τα πάντα και τους πάντες και ποιος ο λόγος...απλά "σε δουλειά να βρισκόμαστε". Για ποιο "κόστος" μιλάμε; Όλοι μιλάνε για κόστος αλλά πέρα από βαρύγδουπες δηλώσεις και κριτική δεν βλέπω κανέναν να το σηκώνει; Η θέση, και στη συνέχεια η αντίδραση και φτου και από την αρχή...
Συμφωνώ σε πολλά σημεία του κειμένου σου αλλά και πάλι...
"Πράγμα όμως που δεν ισχύει σε τόσο τραγικό βαθμό αν έχουν τα αρχίδια να διεκδικήσουν τον προσωπικό τους χώρο στον κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, φιλικό κ.α. μικρόκοσμο τους...":Η επανάσταση ξεκινάει εκ των έσω αλλά στην Ελλάδα οι gay τα τελευταία χρόνια κάνουν την επανάσταση του Sodade, το οποίο κατακρίνουν αλλά και είναι μόνιμοι θαμώνες του...κοινώς ένα βήμα μπροστά ...πέντε πίσω...
Για ποιό "μικρόκοσμο" μιλάμε επίσης; Για τη σχέση μας και τους φίλους μας; Εκεί εντοπίζουμε το πρόβλημα;
Πολύ θεωρία βρε παιδιά...και καθόλου πράξη όπως επιτυχώς σχολιάζεις...
Δεν ντράπηκα ποτέ για τον εαυτό μου και ούτε κρύφτηκα ποτέ πίσω από μάσκες και τίτλους...η ανωνυμία δεν μου λέει κάτι...
"Το οποίο ποτήρι, δεν έχουμε καθόλου την μαγκιά και την διάθεση αυτοκριτικής να παραδεχτούμε ότι το έχουμε εμείς οι ίδιοι γεμίσει με τις πράξεις μας. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, με την απραξία μας." : Το ποτήρι έχει γεμίσει με τις πράξεις μας καλό μου προβατάκι, όχι με την απραξία...η οποία σε μερικές περιπτώσεις θα ήταν καλύτερη...Αλλά και πάλι και θα το επαναλάβω...δεν μπορούμε τελικά να μιλάμε για πράξεις...ή απραξία αλλά για λόγια...οπότε το χάος...
"Τα μυαλά των ανθρώπων αλλάζουν βιωματικά" αλλά ξεχνάμε όλοι καλό μου προβατάκι πως χρειάζεται πρώτα να αλλάξουν τα δικά μας τα μυαλά... δεν χρειάζεται να δείξουμε τίποτα και σε κανένα αλλά στον ίδιο μας τον εαυτό όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη... και αυτό είναι και το πιο δύσκολο...
κατεβάζοντας αρχικά και μερικές ταμπέλες... πολλές ταμπέλες...δεν βαρεθήκατε όλοι αυτές τις ταμπέλες;
Αυτά είχα να πω, με όλη μου την εκτίμηση και την αγάπη.

Καλή συνέχεια...
Toymaker-Αντώνης

hono-gr said...

Kalhspera! Elate kai apo mena mia volta na deite ti paizei:
http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/o-kaklamanhs-to-sfyrixe-ston-balianato.html

Aphrodite said...

@erva,

"... και οι γυναίκες και οι μαύροι, που και να ήθελαν δεν μπορούσαν να κρυφτούν, απέκτησαν δικαιώματα όταν οργανώθηκαν και τα διεκδίκησαν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Και τότε, ναι, και αυτοεκτίμηση απέκτησαν και ο φόβος τους εξαφανίστηκε. Και εν πάση περιπτώσει η όποια κριτική για τη συμπεριφορά τους είχε πλέον νόημα."

Right to the point:

"ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ".

Να προσθέσω το ότι όλη η πρώτερη ζύμωση βοήθησε δραματικά στο να προετοιμαστεί το έδαφος (όσο καλός και να είναι ο σπόρος, αν τον πετάς στα βράχια...).

Να ωριμάσουν οι συνθήκες δλδ και να δημιουργηθεί ακόμη και πόλωση στην κοινή γνώμη, ώστε να απαιτείται εκτόνωση (ευτυχώς προς την πιο δημοκρατική κατεύθυνση).

Ομως απόλυτη ισονομία (όση και να υπάρχει τύποις) δεν υφίσταται ακόμα. Κι αυτό μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν και γυναίκες, και μαύροι, και εβραίοι, και άτομα με ειδικές ανάγκες, και οποιοιδήποτε ανήκουν σε κάθε άλλο φαινότυπο πέραν του αρσενικού υγιή WASP ας πούμε. Πόσο μάλλον για τους ομοφυλόφιλους, που είναι καρφί στο μάτι για την "Από μπρος παρθένα κι από πίσω..." κοινωνία μας.

Οπερ μεθερμηνευόμενον: ΟΛΟΙ έχουμε δουλειά μπροστά μας.

Αυτό για μένα είναι το "βιωματικό", δλδ και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αποφασίσουν πέντε πράγματα και to come out of the closet (αν μη τη άλλο, power in the numbers θα προκαλέσει πολλούς τριγμούς), αλλά και οι υπόλοιποι ν'ανοίξουν το μυαλό τους και να κοιτάξουν από τα πολύ απλά, το πώς θα συμπεριφέρονται στις παρέες και να σταματήσουν τα ανελέητα κραξίματα, μέχρι το να παρέχουν υποστήριξη και δομές.

When there is a will, there is a way.

(με καμμία προστακτική διάθεση εννοείται, είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήνουμε στις καλένδες όλα τούτα!) :))))

Aphrodite said...

Τώρα ως προς το αμίμητο σχόλιο του ανώνυμου, πιάνομαι από αυτά που είπε γιατί τα ακούω συνέχεια κι έχω βαρεθεί:

1. "Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν παιδιά αναμεταξύ τους;
Ρητορική ερώτηση. ΌΧΙ."


Η ηδονή είναι απαραίτητη στην γονιμοποίηση?

Ρητορική ερώτηση: ΟΧΙ.

(άρα γιατί υπάρχει ως φαινόμενο και δεν κάνει το είδος μας έρωτα με ένα διακόπτη "ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ, ΕΧΕΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΠΑΛΙ?" και να συνεχίζει να υφίσταται? Και στους μη-στραίητ που δεν θα τεκνοποιήσουν μεταξύ τους, να μην τους σηκώνεται ποτέ των ποτών?)

Επίσης:

Η κλειτορίδα είναι απαραίτητο μέρος του γυναικείου γεννητικού συστήματος το οποίο προσθέτει (κάτι πέραν της ηδονής) στην γονιμοποίηση?

Ρητορική ερώτηση: ΟΧΙ.

(βαριέμαι να αναλύω τα αυτονήτα).

Μην ξεχάσω:

Ο προστάτης, καίτοι βαθιά μέσα στο ανδρικό σώμα και απαραίτητος μόνο στην τελευταία φάση της διαδικασίας της τεκνοποίησης (όλα αυτά τα λέω για να μην πω την τρισκατάρατη λέξη "σεξ" και σας έρθει κάνας κόλπος, όχι γυναικείος, από τον καρδιακό εννοώ), κάθεται στα αυγά του ΜΟΝΟ προσθέτοντας προστατικό υγρό, το 30% του συνολικού σπερματικού υγρού, ώστε να κινητοποιήσει τα σπερματοζωάρια κατά την εκσπερμάτιση και να κάνει τα κολπικά υγρά πιο αλκαλικά και φιλόξενα?

Ρητορική ερώτηση: ΟΧΙ.

(προσθέτει και στην ηδονή ανεξαρτήτως γονιμοποίησης ντε!)

Λοιπόν, μην ξανακούσω αδιάβαστους, το επιχείρημα είναι έωλο. Μπάζει ντε!

---------------

2. "Και ποιός σας είπε εσάς ότι η παραδοσιακή μορφή οικογένειας θέλει αλλαγή; Ρωτήσατε κανέναν ψυχολόγο να σας πει τα πορίσματα της επιστήμης;"

Παραδοσιακή όπως "άντρας έχει τη γυναίκα οικονομικά εξαρτημένη και ως αναπαραγωγική μηχανή, καθαρίστρια, σκεύος ηδονής για όταν δεν χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα υπόλοιπα διαθέσιμα, μαγείρισσα, προσωπική γραμμματέα, παιδί για τα θελήματα και τέλος γηροκόμο"?

Αν αυτά δεν σας φαίνονται οικείο μοντέλο "παραδοσιακής οικογένειας" στα καθ'υμάς, μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα.

-------------------

3. "Λοιπόν, δεν σας ενοχλούμε, αν και σεις δεν μας ενοχλείτε."

Ωραίο πράμα οι παρωπίδες και ο καθένας τη δουλειά του.

Αν ο καθένας μας είχε από 100 στρέμματα προσωπικό χώρο και οπλοφορούσε κιόλας.

-----------------

4. "Τα παρά φύσει είναι παρά και τα φυσικά είναι φυσικά."

Αχ, τέλεια!

Να κι ένας άνθρωπος που ΔΕΝ συμφωνεί με τίποτε πέραν του ιεραποστολικού (άσχετα αν δεν είναι και η καταλληλότερη στάση για γονιμοποίηση, σύμφωνα με επίσημες ιατρικές στατιστικές), το στοματικό έρωτα (είπαμε, δεν τεκνοποιείς έτσι), με τον πρωκτικό έρωτα (έχουν κι οι κυρίες από αυτόν ξέρετε, για τους κυρίους που το προτιμούν, δεν τον χρησιμοποιούν μόνο οι gays ξέρετε!) και φυσικά με κανένα είδους βοήθημα - ούτε καν τα χέρια ή τα χείλη, γιατί ΟΥΤΕ αυτά είναι απαραίτητα στην γονιμοποίηση...

(διότι κι ένα "χταπόδι" αυτοκινήτου την κάνει τη δουλειά του, την δένεις την άλλη στο κρεβάτι και καθάρισες!)

-----------------

5. "Άλλωστε Πρόβατε, εσύ που λές ότι κρατάς και νηστείες, αυτό δεν λέει και το Ευαγγέλιο;"

Το Ευαγγέλιο νομίζω λέει ΠΟΛΛΑ από αυτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ οι ίδιοι οι μεσάζοντες μεταξύ Ουρανού και Γης, με την ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων μεσαζόντων. Ο πρόβατος μας έφταιξε?

Για πείτε μας πότε γράφτηκαν, από ποιούς, σε ποιά κουλτούρα εποχής, και πόσες παραποιήσεις έχουν φάει μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας...

-------------

6. "Είναι κρίμα να προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο..."

Ποιό άσπρο και ποιό μαύρο?

Ακόμη εκεί είστε?

Αυτό ακριβώς λέμε: μας σκάνε ένα κάρο ουράνια τόξα από παντού, κι εμείς ακόμη στην ασπρόμαυρη εικόνα?

τς τς τς!


Λοιπόν, την καληνύχτα μου σε όλους!
:)))))

Είδωλο said...

Aγορι μου φτου φτου φτου
να αγιασει το στομα σου.
Χωσε
41 ποντοι ειναι αυτοι
Χ Ω Σ Ε

πεσ'τα!

Anonymous said...

Επαναλαμβάνω το ερώτημα γιατί φαίνεται δεν το πιάσατε:

Μπορεί ο Πρόβατος και ο κάθε Πρόβατος να τεκνοποιήσει μαζί με έναν άλλο;

Η απάντηση απλή: ΌΧΙ.

Εφόσον ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε παιδιά, δεν έχετε από την ίδια τη φύση το δικαίωμα να τα μεγαλώνετε, ή να τους δίνετε το "παράδειγμα", όπως συμβαίνει και με το μπλογκ αυτό.

Κανείς δεν χώθηκε στα ιδιαίτερά σας, στο κρεββάτι σας δηλαδή, συνεπώς, μην κάνετε το ίδιο στους άλλους.

Για τους "μεσάζοντες" που είπε η Αφροδίτη, τα πράγματα είναι εξίσου απλά: όπως όλοι μας, έτσι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ θα λογοδοτήσουν κάποτε στο Θεό.

Γιατί όμως δεν απαντάς Πρόβατε;

ria said...

afrodite, καλά τα γράφεις παρότι εγώ είμαι μια φυσιολογική καυτή ξανθιά, τρομάρα μου, αλλά ρε πουλάκι μου, όλο ορθογραφικά λάθη είσαι, το τσακίρικο το μάτι μου γκαβώθηκε, άνοιξε και κανένα λεξικό αν έχεις αμφιβολία για τη λέξη
και εμείς οι φυσιολογικοί χρησιμοποιούμε και άλλες στάσεις στο σεξ πλην του ιεροαποστολικού και μας αρέσουν κιόλας, αλλά δεν το βγάζουμε παράρτημα!
δεν πρέπει ή δε θα έπρεπε να μας απασχολουν οι προτιμήσεις του καθενός και εμένα δε με απασχολούν, με ενοχλεί όμως ότι κάποιοι προσπαθούν να το περάσουν για tredy και σα φυσιολογικό το όλο πράγμα. δεν είναι οι ομοφυλοφιλοι η πλειοψηφία, η ερωτική συνεύρεση άντρα με γυναίκα είναι το φυσιολογικό αλλά δεν το κάνουμε και θέμα. δηλαδή θα απολογούμαστε που δεν παρεκκλίνουμε του φυσιολογικού;
δεν κατακρίνω κανένα για τις σεξουαλικες επιλογές του γιατι και εμείς οι φυσιολογικοί πόσο φυσιολογικοί είμαστε όταν βλέπεις κάτι ραμολιμέντα να κυκλοφορούν με κάτι θεογκόμενες και ποιος είναι πιο ανώμαλος σε μια τέτοια περίπτωση; αυτός που ξερογλύφεται με το τρυφερούδι ή αυτή που υποτίθεται ότι τη βρίσκει με τον παπού της;
άστα, τίγκα στην ανωμαλία η κοινωνία μας.

stassa said...

Ανώνυμε,

Παιδιά είναι και στρέητ άντρες και γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν, και ούτε η εκκλησία, ούτε η πολιτεία τους αναγκάζει να μείνουν μαγκούφηδες, ή να χωρίσουν αν έχουν ήδη παντρευτεί όταν το ανακαλύψουν. Αντιθέτως, ο νόμος επιτρέπει να υιοθετήσουν παιδιά και να τα μεγαλώσουν, αντίθετα μ' ότι λές (οτι αν δεν μπορείς να κάνεις παιδιά δεν έχεις δικαίωμα να τα μεγαλώσεις).

Το επιχείρημα για το τί είναι φυσικό και τί δεν είναι, μην το χρησιμοποιείς, γιατί κι ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί να σου φέρει το προφανές αντεπιχείρημα: οτι αν δεν ζεις πάνω στα δέντρα και να τρώς μόνο φρούτα δεν είσαι "φυσικός", τουλάχιστον όχι με την έννοια που δίνει η λογική του επιχειρήματός σου στη λέξη, όπου η ανθρώπινη βούληση απουσιάζει.

Κανείς δεν χώθηκε στα ιδιαίτερά μας; Εκτός από τον καθένα που μας φωνάζει όλους κι όλες ανώμαλους, εννοείς; Κι ο γάμος, ανάμεσα σε δυο ενήλικους ανθρώπους, εσύ τί λές, δεν είναι ιδιαίτερό τους;

Ρία, μήπως θες να ξανασκεφτείς κι εσύ την έκφραση "φυσιολογικός"; Εϊναι φορτισμένη με έννοιες που πιθανόν να μη θες να εκφράσεις. Για παράδειγμα, μήπως προσπαθείς να πεις "συνηθισμένος" αντί για "φυσιολογικός";

Επίσης, αυτό που σε ενοχλεί είναι που "μερικοί" (ποιοί, αλήθεια;) περνάνε ... το γάμο; γενικώς την ομοφυλοφιλία; για "tredy"; Και γιατί δεν μπορείς να τους αγνοήσεις; Τελικά, πέρα από το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουνε τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες με εσένανε, τί άλλο λόγο έχεις να τους θεωρείς ανώμαλους;

stassa said...

Πρόβατε, και με σένα δεν συμφωνώ. Αυτά που λές, εγώ τα προσλαμβάνω ώς εξής "Εσείς φταίτε που δεν σας δέχεται η κενωνία, επειδή είσαστε χυδαίες, παρδαλλές και βρωμιάρες". Μ' άλλα λόγια, σαν να συντάσσεσαι με το "δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι βρωμόπουστες!"

Θέλω να σου πώ, κι οι ανθρώποι που δεν μπορούνε να είναι μάγκες; Αυτοί που από φυσικού τους είναι ζαβοί και φαιδροί; Ή που εκλαμβάνονται ώς τέτοιοι; Τί θα τους κάνουμε αυτούς; Θα τους πετάξουμε στον Καιάδα; Κι άνθρωποι που τρώνε το κράξιμο της ακούρδας επειδή δεν τους ταιριάζει ο κονωνικά αποδεκτός ορισμός του φύλου και της σεξουαλικότητας; Αυτοί νομίζεις πώς θα καταφέρουνε ποτέ να αλλάξουνε κανενός τα μυαλά για το πώς είναι οι γκέυς, όταν θεωρούνται αυτομάτως φαιδροί, κακοί, επικίνδυνοι και ζαβοί, επειδή ας πούμε είναι θηλυπρεπή αγόρια ή αρρενωπά κορίτσια;

Αυτό που θες να πεις, οτι αν είσαι εσύ σωστός στη ζωή σου, σου φερνονται όλοι ανάλογα, το έχω συναντήσει κι εγώ. Αυτό που συμβαίνει όμως, είναι οτι εκπλήσσεις κάποιους, επειδή δεν ταιριάζεις με τα στερεότυπά τους και μαθαίνουνε να σε αντιμπετωπίζουνε ώς άνθρωπο κι όχι ώς στερεότυπο. Τα στερεότυπά τους ομως, και τις προκαταλήψεις τους δεν τα χάνουνε, ούτε μαθαίνουνε να θεωρούνε γενικώς τους γκεύς ώς διαφορετικούς από τα στερεότυπα.

Και μετά κράζουνε και τους πούστηδες μπροστά σου και περιμένουνε οτι, ε, δε θα παρεξηγηθείς, γιατί εσύ δεν είσαι έτσι, είσαι περίπτωση. Μη μου πεις οτι δεν σου έχει τύχει αυτο...;

tsok said...

Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το σύνολο των σχολίων έχω να παρατήρησω πως αν θέλει πραγματικά η ΛΑΟΤ (πανάσχημο αρκτικόλεξο αλλά καθιερωμένο πλέον) κοινότητα να διεκδικήσει δικαιώματα, θα πρέπει να αποδεχθεί η ίδια τη διαφορετικότητα στους κόλπους της. Butch ή femme κορίτσια, θυληπρεπή ή ανδροπρεπή αγόρια, φλογεροί ακτιβιστές, χωμένοι στη ντουλάπα, τζαζλές ή νταλίκες, εσωστρεφείς ή συνεσταλμένοι, με προτίμηση στο sodade ή στο μέγαρο, θεωρώ ότι ανήκουμε καλώς ή κακώς σε μία πολύχρωμη κοινότητα. Δεν ξέρω καν πόσο είναι τα κοινά μεταξύ όλων μας, ξέρω όμως με βεβαιότητα ότι στερούμαστε θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μόνο σύνθημα που μπορεί να μας χαρακτηρίσει είναι το unity in diversity. Δεν μπορούμε να απαιτούμε να μας αναγνωριστεί η διαφορετικότητα από την κοιινωνική νόρμα και να μην της αναγνωρίζουμε ο ένας στον άλλον.

tsok said...

θηλυπρεπή, σορρυ (η ρία τσεκάρει ορθογραφικά!)

Aphrodite said...

Πρόβατε, συγγνώμη προκαταβολικά για την κατάχρηση χώρου.

@ανώνυμος:

"Μπορεί ο Πρόβατος και ο κάθε Πρόβατος να τεκνοποιήσει μαζί με έναν άλλο;

Η απάντηση απλή: ΌΧΙ.

Εφόσον ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε παιδιά, δεν έχετε από την ίδια τη φύση το δικαίωμα να τα μεγαλώνετε, ή να τους δίνετε το "παράδειγμα", όπως συμβαίνει και με το μπλογκ αυτό."


Να ρωτήσω: αν δύο ετεροφυλόφιλοι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, ισχύει το ίδιο απαγορευτικό: "Εφόσον ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε παιδιά, δεν έχετε από την ίδια τη φύση το δικαίωμα να τα μεγαλώνετε",?

Γιατί εδώ μπαίνετε σε ποοοολύ βαθιά νερά...

Επίσης το τυχαίο ετεροφυλικό ζευγάρι είναι εξ'ορισμού καταλληλότερο από το τυχαίο ομοφυλοφιλικό ζευγάρι για γονείς?

Εχετε δει καθόλου πώς μεγαλώνουν πολλοί ετερο- τα παιδιά τους?

Η πιστεύετε ότι ένα ομό- ζευγάρι θα κάνει αγώνα για παιδί έτσι για πλάκα, χωρίς να έχουν κάποιο μεγάλο βαθμό συνειδητοποίησης?

Το θέμα είναι τεράστιο για να το αναπτύξω έτσι απλά, μην είστε όμως τόσο απόλυτος/η.

--------

"Για τους "μεσάζοντες" που είπε η Αφροδίτη, τα πράγματα είναι εξίσου απλά: όπως όλοι μας, έτσι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ θα λογοδοτήσουν κάποτε στο Θεό.

Ε, τότε, τι ζόρι τραβάτε?

Αφού όλοι θα περάσουμε από το ταμείο, άστε μας κι εμάς να λέμε τα δικά μας...

Η μήπως φοβάστε μην "αδερφοποιηθούν" τα παιδιά σας με κάτι τέτοιες κινήσεις? Το ίδιο (μηδενικά) αποτελεσματικό θα είναι με τις προειδοποιήσεις στο κάπνισμα (είδατε εσείς κανέναν να κάβει το κάπνισμα επειδή το λέει το πακέτο? Η τα σύμφωνα και οι θεσμοί θα "αδερφοποιήσουν/λεσβιοποιήσουν" (σόρρυ παίδες, πώς αλλιώς να το πω κομψά?!) τη νεολαία κατόπιν παραγγελίας?

The mind boggles!!!!

Aphrodite said...

Και ο λούκουμος!

@ria,

afrodite, καλά τα γράφεις παρότι εγώ είμαι μια φυσιολογική καυτή ξανθιά, τρομάρα μου, αλλά ρε πουλάκι μου, όλο ορθογραφικά λάθη είσαι, το τσακίρικο το μάτι μου γκαβώθηκε, άνοιξε και κανένα λεξικό αν έχεις αμφιβολία για τη λέξη"

Ουπς!

Συγγνώμη βρε κοριτσάρα μου που γκαβώθηκε το τσακίρικο το μάτι σου (φαντάζομαι ότι στη μπλογκόσφαιρα κινδυνεύεις τελικά να τυφλωθείς εντελώς! Πώς αντέχεις...!).

Την επόμενη φορά υπόσχομαι ότι θα στ'ανεβάζω σε podcast. Εκεί δεν κάνω ορθογραφικά! :)))))

Βλέπεις λεφτά για λεξικά δεν έχω, τα μαζεύω ευρουλάκι-ευρουλάκι για να πάω σε κάνα ρηάλιτυ, να γίνω κι εγώ από ανώμαλη κατεψυγμένη (και κοντόχοντρη μη σου πω) μελαχροινή, φυσιολογική καυτή ξανθιά σαν κι εσένα (κι ας έχω και τρομάρα!) :)))))

Σ'ευχαριστώ πάντως γιατί το σχόλιό σου είναι η επιτομή αυτού του ποστ:

"Οταν μας έδειχναν το φεγγάρι, μερικοί κοίταζαν το δάχτυλο".

(για να παραφράσω κάποιο γνωστό παλιό σλόγκαν).

Εδώ μιλάμε για πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας, αναβρασμό ολόκληρο, συμπεριφορές που κι αν δεν τις τρώμε, θα τις φάμε στη μάπα, φίλοι μας και γνωστοί μας, συνεργάτες, συμφοιτητές, μέλη των οικογενειών μας, μην πω εμείς οι ίδιοι τραβούν/άμε τρομερά ζόρια, τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε τελείως διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες απ'ό,τι εμείς -οπότε οφείλουμε να είμαστε πολυ καλά προετοιμασμένοι για να τα υποστηρίξουμε σε όποια επιλογή κάνουν, κι εσύ μου μιλάς για ορθογραφικά...

...

...

...

The mind keeps boggling!

Και πού'σαι, κοριτσάρα, μια που ενδιαφέρεσαι για ορθογραφίες δλδ, το όνομά μου γράφεται "A-PH-rodite" κι όχι "A-F-rodite"...


Με αγάπη,

Το πουλάκι σου.

Provato said...

καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τον σχολιάσμό τους στο τόσο επίκαιρο θέμα. Δεν συμφωνώ με πολλά που αναφέρθηκαν αλλά χαίρομαι που άναψε η συζήτηση.

θα ήθελα τέλος να θυμήσω κάτι. Το ποστ αυτό ήταν μία προσωπική απόψη επί του θέματος. Η οποία ας μου επιτραπεί να πω, αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ γίνεται και πράξη. Δεν περιορίζεται στην θεωρία.

Αυτό, κατ' εμέ μου δίνει και το δικαίωμα να έχω ξεκάθαρες απόψεις και να τις "διατυμπανίζω". Από κει και πέρα ομολογώ ότι βρίσκω λίγο γραφικές τις ερωτήσεις περί του αν μπορώ να κάνω παιδιά, αλλά ίσως να κάνω και λάθος.

Το σίγουρο είναι ότι είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των ανθρώπων. Αυτό θέλει και πράξεις. εγώ τις κάνω, όσο μπορώ και μάλιστα λίγο περισσότερο.

Δεν θέλω να εξηγώ τίποτε σε κανέναν, δεν θέλω να απολογούμαι σε κανέναν. Όπως ακριβώς δεν ζητώ εξηγήσεις από κανένα και ούτε απολογίες. Αλλά θέλω να έχω το δικαίωμα να αποφασίζω τι και πως θα διέπει την συμβίωσή μου σε οικονομικό επίπεδο.

Stassa τα σχόλια σου με έκαναν να σκεφτώ πολύ. Και κατέληξα ότι ναι ίσως να έχω αισθητικό πρόβλημα με τις κραγμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χύσω το αίμα μου να υπερασπιστώ το δικαίωμά τους να είναι κραγμένες. Είμαι σίγουρος για αυτό, άρα κοιμάμαι ήσυχος.

aphrodite είσαι σούπερ σέξυ που απαντάς και κρατάς ζωντανή μία τόσο ουσιαστική συζήτηση. θεγκζ! :-)

ria γμτ γιατί ξαναφεύγεις. είχε πιθανότητες να καναλκερδίσεις. χεχεχε.

φιλιά πολλά σε όλους. μπεε

Tanila said...

Mπράβο στον ανώνυμο.
"Τα παρά φύσει είναι παρά και τα φυσικά είναι φυσικά."



Βλάσης

stassa said...

Πρόβατε, αν είσαι εντάξει με τη συνείδησή σου εσύ, τότε ντάξει. Και πώς να μην τα πεις έτσι όπως τα νοιώθεις τέλος πάντων; Έλληνες είμαστε :)

Είσαι όμως και γρουσούζης. Μπήκα 'δω μέσα χτες να δω τα σχόλια κι έμαθα που πέθανε ο Άρθουρ Κλαρκ. Ά στο καλό. Εξάγγελε από 'κει...

ria said...

stassa, αν πάμε στην αφρική σε μια από τις κοινωνίες που κάνουν κλειτοριδεκτομή, το συνηθισμένο είναι αυτό, δεν είναι όμως και το φυσιολογικο!
σύμφωνα με τη φύση, όλα τα είδη υπάρχουν λόγω της ανταλλαγής γεννετικού υλικού και της γονιμοποιήσεως, κατόπιν τούτου, το φυσιολογικό είναι να συνευρίσκονται άτομα του αντιθέτου φύλου με σκοπό την αναπαραγωγή προκειμένου να μην εκλείψει το είδος.
γνωρίζω πολύ καλά τι είναι το φυσιολογικό και τι το συνηθισμένο και πίστεψέ με, το φυσιολογικό είναι και το συνηθισμένο.
προφανώς δεν έχεις ακόμη αρκετή αυτοπεποίθηση για να προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες σε ότι δεν είναι σαν εσένα.
προσπάθησε να τελειοποιήσεις τον εαυτό σου όχι μέσα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου και θα δεις ότι δεν είναι η κοινωνία τόσο βάρβαρη όσο πιστεύεις.
γνωρίζω δυο τρανσέξουαλ που ψωνίζουμε από την ιδια μπουτίκ, πρόκειται για άτομα φοβερά μορφωμένα, με ενδιαφέροντα, σταθερές σχέσεις, εργασίες, φίλους και φυσιολογική κοινωνική ζωη. κανείς στη γειτονιά μας δεν τις έχει κράξει όπως λες, χαίρουν εκτιμήσεως και είναι εντελώς αποδεκτές. οι ίδιες όμως, δεν προκαλούν, δεν προσπαθούν να το παίξουν κάτι άλλο απ αυτό που είναι και επεδίωξαν να είναι.
τη μια τη λένε στάσα, αλλά δεδομένου του πηγαίου χιούμορ της, αποκλείεται να είσαι εσύ!

ria said...

αφροδίτη, το όνομά σου προέρχεται από αυτή που ανα-δύεται από τους αφρούς, γι' αυτό γράφεται με f.

το πρόβλημα σου είναι ότι βλέπεις ότι θέλεις να δεις γιατί από τόσο σχόλιο, κόλησες στα ορθογραφικά σου!

και προφανώς εκεί μένεις, γιατί αλλιώς θα αντιλαμβανόσουν και τα όσα συνεπάγεται το σχόλιο -δε θυμάμαι ποιος το έγραψε- για το ότι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν οι ομοφυλόφιλοι και κατά συνέπεια να μην υιοθετούν παιδιά.
δε σημαίνεί ότι αφού δεν υπάρχει τεκνοποίηση δεν μπορεί να συνυπάρξει υιοθεσία. σημαίνει ότι τα παιδιά που τα παράτησαν οι γονείς τους ή που είναι ορφανά, η κοινωνία πρέπει να τους προσφέρει το καλύτερο και αυτό according to nature είναι να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια ετεροφυλοφίλων. γιατί, βάλτα με τη φύση τώρα, έτσι είναι. υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες που μια μαμά μεγαλώνει ένα παιδί με τη γιαγιά, δηλαδή με δυο γυναίκες, όμως δεν είναι αφύσικο γιατί δε συνυπάρχει το ερωτικό στοιχείο μεταξύ των δυο αυτών γυναικών, δεν υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο για το παιδί -όσο και να θες δεν μπορείς να αρνηθείς ότι τα παιδιά είναι πολύ σκληρά, το έχω βιώσει στο πετσί μου γιατί έχω δυο πολύ περίεργα ονόματα-, και πρέπει η κοινωνία να τα εξασφαλίσει όσο περισσότερο μπορεί. και αν είναι δύσκολη η υιοθεσία στην ελλάδα είναι γιατί γίνονται προσπάθειες να ελεγχθουν οι οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα παιδιά απ' όλες τις πλευρές.
αλλά νομίζω ότι πολύ ασχολήθηκα μαζί σου και μάλλον δεν το αξίζεις.

stassa said...

Γιατί βρε Ρία μου κάθεσαι και μου απαντάς αφού δε θες να κάτσεις να διαβάσεις τί έχω γράψει; Άστο να πάει βρε κοριτσάρα μου.

Και τί μου φουντώνεις; Σε προσβάλω εγώ; Άντε μωρέ. Άμα σ' αρέσει να κάνεις κόντρα για την κόντρα, γιατί δεν συζητάς για ποδόσφαιρα, ε; Καλύτερα;

Anonymous said...

Ria
-Όταν μιλώντας χρησιμοποιείς λέξεις όπως φυσιολογικό και αφύσικο αυτόματα στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να τις βάζεις δίπλα από δικές σου προσωπικές και υποκειμενικές απόψεις πάνω σε ένα ζήτημα πολιτικό. Καμία μονάδα δεν μπορεί να καθορίσει τι είναι φυσιολογικό.
-Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο παράλογο είναι ένα ομοφυλόφιλο άτομο να μην μπορεί να απολαύσει τα ίδια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ δικαιώματα σε μια συμβίωση που μπορείς εσύ, τότε πραγματικά λυπάμαι που μπήκα στην διαδικασία.
-Στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο ίσως να ήταν άδικο για ένα παιδί να υποστεί τον στιγματισμό που θα έφερνε το να έχει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι για γονείς. Παρ’όλα αυτά τσέκαρε αποτελέσματα ερευνών όσο αφορά την ψυχική υγεία τέτοιων παιδιών σε τόπους όπου η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο. Wikipedia, keywords: lgbt adoption, lgbt parenting.

Stavros Katsaris said...

Καλημέρα!
Νομίζω πως έστω κι έτσι είναι κέρδος για την κοινωνία μας.
Ανοίγουμε ένα ζήτημα που πριν από λίγα χρόνια ήταν ταμπού ή στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπιζόταν με χυδαιότητα και απαξίωση.
Το επίπεδο έχει ανέβει ακούγονται πλέον όλες οι φωνές.
Η δική μου άποψη είναι η κατάληξη όλων των θεμάτων είναι κοινή!
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Θυμάστε εσείς στο σχολείο να σας ενημέρωσε κάποιος δάσκαλος ή καθηγητής για την ισότητα,το σεβασμό,την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,τη διαφορετικότητα?
Επίσης μήπως είδατε κάποιο ΜΜΕ να παρουσιάζει το θέμα των ομοφυλόφιλων ουδέτερα και αξιοπρεπώς?
Είναι τυχαίο που όλες οι κουβέντες με θέμα την ομοφυλοφιλία περιλαμβάνει τσιρίδες και ακραίες φωνές?
Είναι τυχαίο που οι ομοφυλόφιλοι στα σίριαλ είναι καρικατούρες?
Προσωπικά έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι σε κανέναν δεν είδα τίποτα από αυτά που η Ελληνική τηλεόραση παρουσιάζει.
Πολλές φορές η προοδευτικότητα των ανθρώπων σταματά στα παιδιά των άλλων!
Για τα δικά τους παιδιά ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν!!

Θα επανέλθω!