Monday, April 14, 2008

Ποστ Πειραϊκή Πατραϊκή με bonus και πχιότητα και κουλτούρα.

Έτυχε να διαβάσω τις τελευταίες μέρες δύο βιβλία με θέμα το γράψιμο, το "Συνομιλώντας με τους Νεκρούς" της σούπερ αγαπημένης μου Μάργκαρετ Άτγουντ (αν δεν έχεις διαβάσει το Όρυξ και Κρέηκ τρέχα τώρα στο μπούκστορ σου) και το "Πως να Γράψεις" της Μανίνας Ζουμπουλάκη.

Ο καλός θεός της ανάγνωσης (που με έχει υπό την προστασία του όσον αφορά τα βιβλία που μου ρίχνει στα πόδια μου) το έκανε έτσι και ήταν δύο πολύ διαφορετικά βιβλία. Σαν το αντίθετο το ένα του αλλουνού και συμπλήρωμα.
Ας ξεκινήσουμε με την Καναδή - είναι και πιο διάσημη, και επειδή ζει στο εξωτερικό δεν θα μας δείρει αν δεν της αρέσει η κριτική, λολ.

Η Μάργκαρετ, λοιπόν, είναι η θεωρητική προσέγγιση του πράγματος. Και η πιο βαριά. Στο βιβλίο της που αποτελείται από 5 διαλέξεις που έδωσε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ με θέμα το γράψιμο, ασχολείται με τα σούπερ χασμουρητά θέματα της ταυτότητας του συγγραφέα, του τι κάνει κάποιον να θέλει να γράψει, της "αντίθεσης" του συγγραφέα με την κοινωνία, την φήμη, τα φράγκα. Κάνει αναφορές σε ποίηση πολύ, σε κλασικούς κυρίως συγγραφείς, έχει λίγο αυτοβιογραφία, πολλές παραπομπές και... χμφ χμφ χμφ βαρύ Κεμπριτζίστικο λόγο.

Κοντολογίς, ώρες ώρες είναι λίγο βαρετό. Γιων χασμουρήτ. Αλλά... έλα που δεν μπορείς να το αφήσεις κάτω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως! Κάτι γίνεται και θέλεις να δεις που θα το πάει, και επειδή στο τέλος κάθε κεφαλαίου το πάει κάπου καλά θες να διαβάσεις και την επόμενη διάλεξη/κεφάλαιο. Λέει και υπέροχα τσιτάτα. Που σκάνε στο μυαλό σου σαν βομβάκια σοφίας έξυπνα μεταμφιεσμένα σε λάου λάου χωρίς σοβαροφάνεια. Όπως ας πούμε εκείνο που λέει ότι το μεγάλο ταλέντο δεν είναι παρά η μεγάλη ικανότητα να αυτοεκφραστεί ολοκληρωτικά κάποιος. (Σκέψου το λίγο - είναι σαν να σου λέει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τον ίδιο βαθμό ικανότητας και τάλαντου, αλλά η διαφορά μας είναι στο πως έχουμε ενωθεί με τον εαυτό μας αρκετά ώστε να το αναγνωρίσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε. i love that idea! gimme more!).



Το βιβλίο της Μανίνας από την άλλη βρίσκεται στο άλλο άκρο του φάσματος. Δεν είναι καθόλου θεωρητικό, καθόλου βαρύ και ασήκωτο, καθόλου δύσκολο να το παρακολουθήσεις. Όχι ότι είναι λιγότερο σοφό. Απλά η σοφία του αφορά στο πρακτικό κομμάτι του γραψίματος και όχι τόσο στο ψυχαναλυτικόθεωρητικόπνευματικό όπως της Μάργκαρετ.

Όταν πιάσεις το "πως να γράψεις" στα χέρια σου (και πίστεψε με υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το πιάσεις, περισσότερες από όσες νομίζεις χεχεχε χαμογέλ πονήρ εντατίκ) μάλλον δεν θα το αφήσεις παρά μόνο αν ουρλιάζει το γκομενάκι να πας στο κρεβάτι να κάνετε σεξάκοι. Εκτός από σούπερ πρακτικό είναι και σούπερ ευκολοδιάβαστο - επειδή είναι πολύ αστείο και γραμμένο πολύ χαλαρά.

Το Μανινάκι έχει γεμίσει συμβουλές το βιβλίο της - συμβουλές από μεγάλους συγγραφείς που θα σε κάνουν καμπανάκι στο μυαλό γιατί είναι πολύ πρακτικές και από την ζωή βγαλμένες. Επίσης έχει καταπληκτική βιβλιογραφία αν θες να το ψάξεις το θέμα λίγο περισσότερο.

Τι κοινό έχουν τα δύο βιβλία; Και τα δύο κηρύσσουν με ένταση, αν και με διαφορετικό τρόπο, την πεποίθηση ότι το πολύ πολύ πολύ πολύ διάβασμα είναι απίστευτα απαραίτητο για να γίνεις συγγραφέας με ελπίδες να έχεις γκρούπι που να θέλουν να στην κουνήσουν την αχλαδιά σου. (Φαίνεται τελικά ότι το να θες να γράψεις χωρίς να έχεις διαβάσει πολύ είναι σαν να θες να κάνεις σεξάκοι χωρίς να έχεις κάνει μπανάκι. Κάτι θα γίνει που θα σε κάνει ρεζιλάκι και στις δύο περιπτώσεις. λολ)

Ακόμα, και τα δύο βιβλία βγάζουν μία μεγάλη αγάπη για το διάβασμα και τα βιβλία αλλά... κοίτα τι περίεργο! και για τον αναγνώστη. Άκου τώρα! How cool is that? πολύ!

Γενικά, εγώ θα σου έλεγα να τα διαβάσεις και τα δύο. Και μάλιστα χρονικά κοντά το ένα με το άλλο. Θα πάρεις μία πολύ καλή επαφή με τους τόσο διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να προσεγγίζεται το ίδιο πράγμα, το γράψιμο. Αλλά αν πρέπει να σου πω να διαβάσεις μόνο ένα τότε αυτό είναι της Μανίνας - θα σε χαλαρώσει με το πως να αντιμετωπίσεις το γράψιμο, και θα σε κάνει να το δεις ως κάτι πιο βατό.

...από την άλλη όμως σκεψ σκεψ εντατίκ... θέλω να διαβάσεις και της Margaret ρε γαμώτηηηηηη.... σκεψ σκεψ. Α, το βρήκα τι θα κάνω! χεχεχε.

Λοιπόν, θα σου δώσω ευκαιρία να κερδίσεις το βιβλίο της Μανίνας (και μάλιστα υπογεγραμένο με αφιέρωση από την συγγραφέα) αλλά θα μου υποσχεθείς ότι θα σκεφτείς σοβαρά να αγοράσεις και την Μάργκαρετ!

Όπως μάλλον κατάλαβες έχουμε νέο διαγωνισμό! με έπαθλο Μανίνες! yeah!

Υπάρχουν τέσσερα αντίτυπα του βιβλίου (Μανίιιιιναααααα ευχαριστώωωωωω), θα γίνει κλήρωση με την γνωστή διαδικασία της σουπιέρας της γιαγιάς και για να κερδίσεις θα πρέπει να απαντήσεις σε 3 ερωτήσεις:

ερώτηση α (δύσκολη): Η Μανίνα Ζουμπουλάκη έχει το ίδιο μικρό όνομα με ένα σούπερ αγαπημένο περιοδικό των έητηζ στο οποίο έγραφε η Κική Σεγδίτσα, ο Μουρατίδης και ο Σιδερότυπα ΝτουράνΝτουράν. Πως λέγεται αυτό το περιοδικό; Μανίνα, Νάσηοναλ Τζηογκράφηκ ή Νέα του Ψαροντούφεκου;
ερώτηση βου (εύκολη): με ποιον παγκοσμίως διάσημο blogger ήμασταν ζευγάρι στα 80ς και ζούσαμε μαζί στο Κερατσίνι, όπου τον είχα στα ώπα ώπα, κοσμήματα, γούνες, πολύ και καλό sex, να δουλεύω όλα μέρα ενώ αυτός με απατούσε; Με τον Sikia, με την Arianna Huffington, ή με τον Νίκο Δήμου;
ερώτηση γ (μέτρια): η Μανίνα έχει γράψει μεταξύ άλλων και το σενάριο σε μία από τις τρεις παρακάτω ταινίες. Ποιά; Ελεύθερη Κατάδυση, Πολίτης Κέην, Μαριχουάνα Σταπ.

απαντάς στα σχόλια, και κάποια στιγμή θα γίνει κλήρωση και θα έχεις κερδίσει. how uber cool is that?

άντε, άντε.

καλή βδομάδα

46 comments:

Jimmy Rose said...

Καλημέρα.
Δεν μπορώ παρά να πάρω μέρος στον διαγωνισμό, είχα σκοπό να ψάξω κάτι για το θέμα (βιβλία, σεμινάρια κλπ). Ορίστε οι απαντήσεις μου λοιπόν:
Α] ΜΑΝΙΝΑ. Το διάβαζαν οι ξαδέρφες μου στα '80s και όποτε πήγαινα επίσκεψη τα ξεκοκάλιζα και εγώ!!! Έχω διαβάσει Σεγδίτσα εγώ, με το κιλό...
[βέβαια για ξεκάρφωμα διάβαζα το Αγόρι και το Μπλέκ].
Β] μα φυσικά με τον Sikia. τόσες συνέχειες έχει η αντιδικία σας...(που τις διαβάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον).
Γ] Ελέυθερη Κατάδυση (με έναν κούκλο Συσσοβίτη).

tsok said...

1) Αν και ήμουν φαν της "Κατερίνας" και της "Σούπερ Κατερίνας" (για τα μάτια του κόσμου, κι εγώ στα κρυφά Αγόρι και "Μπλεκ" διάβαζα), εννοείται "Μανίνα" που η αλήθεια είναι ότι είχε και καλύτερα σιδερότυπα.
2) Το ξέρω ότι σε πληγώνει να ακούς το όνομά του, το ξέρω ότι σου έχει στοιχίσει η δικαστική διαμάχη (είναι και ακριβώς ο ρημάδης ο Χάμλην), αλλά δε γίνεται, πρέπει να απαντήσω: ο Sikia
3) Ελεύθερη Κατάδυση του Πανουσόπουλου με ωραιότατους Συσσοβίτη και Καραμπέτη.
Τη Μανίνα (τη Ζουμπουλάνη) τη διαβάζω από τότε που έγραφε στο Κλικ και συνεχίζω να τη διαβάζω έως τώρα αρκετά χρόνια μετά, κυρίως στη στήλη της στο Athens Voice. Αυτό που πάντα μου άρεσε είναι η ειλιρίνεια και η χαλαρότητα της γραφής της και το γεγονός ότι δεν τραβάει κανά ζόρι να αυτοσαρκαστεί. Από αυτήν την άποψη, μάλλον εκπληρώνει το κριτήριο του ταλάντου κατά πως το ορίζει η μίσεζ Άτγουντ, ότι δηλ. ταλέντο είναι να αυτοεκφράζεται ολοκληρωτικά, διότι το να έχεις τη δύναμη να βάλεις τον εαυτό σου στη μέση και να τον δουλέψεις πα να πει ότι τον έχεις αποδεχθεί και ολοκληρωτικά.
Μάι νέιμ ιν δε σουπιέρα πληζ...
Καλημέρα και καλή βδομάδα.

€lisavet said...

Μανίνα, sikia,ελεύθερη κατάδυση!!!

Αναμένω την κλήρωση! :)

Tanila said...

Αφού το βραβείο δεν είναι τουλάχιστον ραντεβού μαζί σου, δε θέλω!

BillyReuter said...

Αγαπητέ Πρόβατε,
πολύ χαίρομαι που κάποιος ξεκίνησε να βλέπει το blogging σοβαρότερα. Δε θα ήθελα να πω βαθυστόχαστα τσιτάτα, τύπου "αν ζούσε ο Τσιφόρος θα 'τανε μέγας blogger", αλλά ΠΟΛΛΟΙ από εμάς χρειάζονται εντατικότατα σεμινάρια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ώρες-ώρες μου σηκώνεται η πέτσα μ' αυτά που διαβάζω (όχι από σένα, χαλάρωσε).
Το λοιπόν, επειδή μου αρέσουν τα υπογεγραμμένα βιβλία (μεγάλη ψωνάρα, ο δικός σου), και πάντα ήθελα μια αυθεντική Μανίνα στη βιβλιοθήκη μου, ιδού οι απαντήσεις μου:
1. Το περιοδικό ήταν η "Μανίνα", άσχετα αν στον δρόμο την έφαγε η "Σούπερ Κατερίνα". Ή μήπως το "Comopolitan";
2. Ο Sikia είναι η ανοιχτή (διαδικτυακή σου) πληγή, αλλά φαντάζομαι ότι για σένα το "Tsouzei alla mou aresei" δεν ισχύει - το τσούξιμο του χωρισμού σε κανέναν δεν αρέσει. Εμένα ποτέ δε μ' άρεσε το τσούξιμο. Μου θυμίζει που έπεφτα μικρός και έγδερνα τα γόνατα κι ύστερα μου βάζανε οινόπνευμα και betadine! Κουβαλάω κι εγώ κάτι τραύματα ώρες - ώρες...
3. Ωραία ταινία η "Ελεύθερη Κατάδυση", άσε που τότε ο Συσσοβίτης και η Καραμπέτη τα 'χανε στ' αλήθεια, κι αυτό αποθέωσε την υποκριτική τους τέχνη (ειδικά οι γυμνές σκηνές είναι αριστούργημα!)
Μην το παιδεύεις πολύ με την κλήρωση, αλλιώς βλέπω να μαζεύεται κάθε άσχετος και να κάνει copy - paste τις απαντήσεις...

revqueer said...

Εγώ επειδή έχω ψοφήσει ώρες τώρα στο google και δε βρίσκω τις απαντήσεις θα κάνω αντιγραφή επικόλληση από το σχόλιο του Τζίμι.
Οπότε:

Α] ΜΑΝΙΝΑ. Το διάβαζαν οι ξαδέρφες μου στα '80s και όποτε πήγαινα επίσκεψη τα ξεκοκάλιζα και εγώ!!! Έχω διαβάσει Σεγδίτσα εγώ, με το κιλό...
[βέβαια για ξεκάρφωμα διάβαζα το Αγόρι και το Μπλέκ].
Β] μα φυσικά με τον Sikia. τόσες συνέχειες έχει η αντιδικία σας...(που τις διαβάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον).
Γ] Ελέυθερη Κατάδυση (με έναν κούκλο Συσσοβίτη).

Επίσης για να αυξήσω τις πιθανότητες μου, θα πω πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα αγοράσω το άλλο της Άτγουντ, αλλά κι εσύ θα αγοράσεις το Handmaid's Tale και το Blind Assassin και θα της κάνεις και σούπερ γουάου αφιέρωμα (όπως στο Ουρσουλάκι).

Ευχαριστώ.

Anonymous said...

α)Μανίνα φυσικά αγάπη μου!
β)ΔΓ/ΔΑ
γ)Ο Συσσοβίτης αϊ θινκ...
Αλλά τότε τον θεωρούσα πασε τον Ελληνικό Κηνιματογράφο και το παιζα σνομπαρία.
Μη με βάλεις στην κλήρωση.Νούμερο είμαι έτσι και αλλιώς!

Φαίη said...

Επειδή εγώ το έχω ήδη το βιβλίο της Άτγουντ (αλλά στα αγγλικά,πειράζει;) και πολύ θα ήθελα και το της Μανίνας, να κάνουνε σετάκι βρε παιδί, ορίστε οι απαντήσεις στις καυτές ερωτήσεις :
-Μανίνα (διάβαζα κι εγώ,το παραδέχομαι)
-Συκιά (ακόμα δεν μπορώ ν΄αποφασίσω με ποιον απ΄τους δυο σας είμαι,με συγκινείτε κι οι δυο!)
-Ελεύθερη Κατάδυση (χωρίς περαιτέρω σχόλια! :p)

Jimmy Rose said...

Κύριε, Κύριε,
ο revqueer-ούλης αντιγράφει από το γραπτό μου....
[αλλά επειδή είναι σούπερ παιδί και μας κάνει όλους να γελάμε με όσα γράφει, του το συγχωρώ και τον αφήνω].

Unknown said...

λοιπόν κατάλαβα τη νέα σου δουλειά, πλασιέ βιβλίων μέσω ίντερνετ, χμμμ, πάραυτα θα απαντήσω στις 3 ερωτήσεις: 1. Μα φυσικά Τα νέα του Ψαροντούφεκου, 2. Δύσκολο θα προσπαθήσω γιατί όχι με τον Νίκο Δήμου;;;;; 3. Πανεύκολη, χεχεχε, Πολίτης Κέιν...
Γλίτωσα από τα βιβλία;;;;;;)

Anonymous said...

A] ΜΑΝΙΝΑ
Β] Sikia
Γ] Ελέυθερη Κατάδυση

Νιώθω περήφανη για την πάρτη μου..Ξέρω όλες τις απαντήσεις!!!

Anonymous said...

1. Μανίνα (το γνωρίζω αν και δεν είμαι αυτής της εποχής!)
2. Sikia (παρ'όλο που σε λέει ποταπό εγώ είμαι με εσένα(θέλω το book),για όλα φταίει αυτός και στη δίκη θα δικαιωθείς πανηγυρικά!!αν θες έρχομαι και για ψευδομάρτυρας!)3. "Ελεύθερη Κατάδυση" με την τεκνατζού την Καραμπέτη!!!

Anonymous said...

ΜΑΝΙΝΑ,Sikia,Ελέυθερη Κατάδυση
Δεν έχω blog όμως!

alienlover said...

ελα τώρα...
Μανίνα (ολέ ολέ βρήκα κάτι τεύχη στο πατάρι και μου βγήκαν τα μάτια με τη γραφιστική της εποχής αλλά είχε πλάκα)
με τη μισητή Συκιά που νομίζει ότι θα κερδίσει τη Δίκη του Αιώνα, χαχαχα ας γελάσω!
Ελεύθερη Κατάδυση βέβαια.
να σημειωθεί στα πρακτικά πως έχω ήδη παραγγείλει από το Άμαζον το Συνομιλώντας με τους νεκρούς και μόλις το παραλάβω θα το φάω. Και επίσης, η Ζουμπουλάκη έχει γράψει και το σενάριο για το Ριζότο και πολύ με άρεκε.
Εγώ έχω όνομα στη σουπέρα; Ε;ε;

gsus said...

ναι γεια σας. θα ήθελα να πάρω κι εγώ μέρος στον ωραίο αυτό διαγωνισμό που διεξάγετε. ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνετε.

sikia said...

Συνεχίζεις ακόμα και στο κουίζ να προκαλείς με τα ψέματα και τις συκοφαντίες σου. Στείλε μου όλα τα αντίγραφα τώρα, μη βάλω τους δικηγόρους μου να τα κατασχέσουν!

Dr_MAD said...

Sikia σουτ! Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα να σε υποστηρίζω. Οι κληρώσεις και τα δωρα... γέαααα (how bitch am I?)

1) Μανίνα
2) Sikia
3) Ελεύθερη κατάδυση

Αν εξαιρέσουμε τον Sikia, όλα τα άλλα ήταν δύσκολα και τα έκανα αντιγραφή απά άλλους. Καλή εβδομάδα :-D

Ιφιμέδεια said...

Επειδή είμαι του πχιοτικού θα ασχοληθώ με το πρώτο μισό του ποστ σου.

Δες εδώ και επιβεβαίωσε πόσο είμαστε separated at birth!!!

http://iphimedea.blogspot.com/2007/03/blog-post_13.html

stassa said...

Για δες που το Oryx and Crake το έχω διαβάσει όντως! Ε, από τεχνικής άποψης δεν με άφησε και ξερή, κι ούτε και θεματική πάλι.

Απ' την άλλη, ήταν ένα είδος ΕΦ για στρέητ (δηλαδή, σε επίπεδο αναγνωστικό, στρέητ) οπότε, απ' αυτή την άποψη καλό ήτανε. Δεν τρελλάθηκα όμως.

Άρα, μάλλον να μην συμμεθέξω στο διαγωνισμό γιατί αντί βιβλίο θα μου στείλεις δωράκι- μπόμπα Χαχανούλη...;

(όχι, σοβαρά, είμαι και στην άκρη του κόσμου, που να μπαίνω σε κληρώσεις)

Patrick said...

Εγώ δεν είμαι από Αθήνα αλλά θα πάρω μέρος στο διαγωνισμό γιατί από μικρό τα παιδιά δεν με έπαιζαν και μου έχει μείνει ψυχολογικό να μένω στην απ'όξω...
Λοιπόν,α-α-α.
υ.γ.Δεν έχει κανένας φίλος σου sex-shop να δούμε και μεις άσπρη μέρα?

ΗarryTsopanos said...

Εγω δεν θελω να παρω μερος,απλα θελω ακομη την σουπιερα της γιαγιας,τι θα γινει θα μου την δωσεις?

Anonymous said...

manina
sikia
eleu8erh katadush

re les na kerdisw?
e?kataplhktike provate?

Patrick said...

Είμαι η σουπιέρα της γιαγιάς και βγάζω νικητή των πάντων τον Patrick.

turigr said...

Μα καλά, όλοι Μανίνα διαβάζατε; Έτσι εξηγούνται όλα!

stassa said...

Δεν εξηγείται τίποτα. Εγώ διάβαζα Σπάιντερμαν.

:P

Anonymous said...

Θα πάρω κι εγώ μέρος γιατί εμπιστεύομαι την άποψη σου για τα αναγνώσματα αυτά αν και αν αληθεύει ότι η κυρία αυτή έγραφε στο κλικ με έχει χαλάσει κάπως (έως πολύ). Οι απαντήσεις είναι εύκολες, ή φαίνονται εύκολες. Μάλλον στην Μανίνα έγραφε η εν λόγω κυρία, δεν το ξέρω, δεν διάβαζα Μανίνα ούτε Μπλέηκ ούτε Αγόρι ούτε άλλα παιδικά περιοδικά με σινεκόμικς σε συνέχειες. Δια της εις άτοπο απαγωγής καταλήγω ότι όντως την ελεύθερη κατάδυση θα έχει γράψει η εν λόγω κυρία διότι τα άλλα δύο τα έχουν γράψει άλλοι. Ταινία με το Συσσοβίτη δεν θα έβλεπα ούτε για "έτοιμα λεφτά" (πες με σνομπ...). Τώρα η ερώτηση βου η οποία είναι υποτίθεται εύκολη έχει δύο σημεία τα οποία με κάνουν να υποπτεύομαι ότι είναι παγίδα. Πρώτον που ξέρω εγώ ποιος μπλογκερ είναι "παγκοσμίως διάσημος"? ο Sikia που είναι ο πιο κατάλληλος ως απάντηση (και έχει και το παραπλανητικό λινκ) γράφει στα ελληνικά. Και παρ’ όλο που γράφει πάρα πολύ καλά και είναι μια απόλαυση να τον διαβάζεις δεν ξέρω αν ένα ελληνικό κείμενο είναι δυνατόν να το πεις παγκοσμίως διάσημο, εκτός και αν έχει μεταφραστεί. (σε αυτή την περίπτωση βέβαια απορρίπτεται και ο Ν. Δήμου). Τώρα για το αν ήσασταν ζευγάρι κάτι έχω ακούσει (δεν παίρνω όρκο) αλλά βρε παιδί μου αυτό το "ήμασταν ζευγάρι στα 80s” δεν μου βγαίνει χρονολογικά. Έχω την εντύπωση ότι και οι δύο ήσασταν στο σχολείο εκείνη την περίοδο. Και νομίζω ότι προκύπτει ότι και οι δύο το βγάλατε το σχολείο. Οπότε θα απαντήσω ότι είναι ο Sikia (στον οποίο δεν μπορώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το γράψιμό του καθώς δεν επιτρέπει σχόλια ανώνυμα στο μπλογκ του) αλλά μάλλον θα πρέπει το 80s να γίνει 90s. Αυτά.
Αμφισβητίας

xomeritis said...

1) Χαρούμενο Κορίτσι;
3) Margot Wallström;
3) Απόψε αυτοσχεδιάζουμε;

Anonymous said...

το έξυπνο πουλί.... δεν έγραφε στη Μανίνα, είναι απλά συνωνυμία, συγγνώμη
Αμφις

Constademon said...

Axa! Διαγωνισμός του provatou δεν θα μπορούσα να λείψω εεε;; Και ιδού οι απαντήσεις μου
Α) Μανίνα ήταν το περιοδικό βέβαια εγώ ήμουν της πχιότητος και διάβαζα μόνο super κατερίνα
Β) Φυσικά και ήταν ο Sikia. Τώρα ποιος απο τους δυό σας ήταν qria πολλά λέγονται ...
Γ) Ελεύθερη κατάδυση κατάδυση φυσικά με λατρεμένη Καρυοφιλιά!!!
Φιλιά!!!

PN said...

Αυτή η σουπιέρα της γιαγιάς πια είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία....έλεος!!!!

Λοιπόν, επειδή η δεξιά για μια ακόμη φορά με ωθεί στη ζητιανιά θα συμμετάσχω και εγώ σε αυτόν τον διαγωνισμό βιβλίου. Με σώζει τουλάχιστον ότι το κάνω για τη χαρά της μάθησης και της κουλτούρας.

1. Λοιπόν, εδώ νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι το Super Κατερίνα, αλλά κάτι μου λέει ότι για να λένε όλοι τη Μανίνα κάτι θα ξέρουν. Παρότι Μανίνα από που και ως που...??? Λέω λοιπόν Μανίνα.

2. Εδώ παρότι ήμουν σίγουρος ότι ήταν ο Νίκος Δήμου, πάλι οι λοιποί κομμεντατόροι απαντήσαν τη Sikia. Τι να πω!! Δεν φτάνει που τράβηξες τα πάνδεινα από αυτή την ακατανόμαστη, πρέπει να την βάλεις και σε διαγωνισμό. Τέλοσπάντων, επειδή είμαι ανώτερος άνθρωπος λέω τη Sikia.

3. Έγραψε η Μανίνα σενάριο και δεν μου το είπε; Ααααα να χαθεί η Γκιώσα. Μάλλον ήμουν μικρός τότε, γι' αυτό. Σχεδόν αγέννητο!!!! Νομίζω, λοιπόν, ότι έγραψε το Ελεύθερη Κατάδυση, γιατί εξ όσων γνωρίζω τον Όρσον Γουέλς δεν τον ξέρει και της Μανίνας δεν της αρέσει ο Βοσκόπουλος (ασέ που στο Μαριχουάνα Στοπ ήταν και αυτή αγέννητη....καλά δεν το πάω????). Ελέυθερη Κατάδυση, λοιπόν.

Πότε να περάσω να πάρω το βιβλίο?

pridequeen said...

1 μανινα αν και δεν την προλαβα
2 συκια
3 θα πω οτι κι οι αλλοι ελευθερη καταδυση
φιλια!

Provato said...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:


ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΣΕΞΑΚΟΙ ΜΕΖΙ ΜΟΥ FULL ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ. HOW COOL IS THAT?

έλα να αυξάνονται οι συμμετοχές. μοναδική ευκαιρία,τέλεια δώρα. και βιβλίο υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα και σεξάκοι με τον προβατάκο σου (με προφυλακτικό πάντα safe sex is χατ sex) τι άλλο θες από την ζωή πια αχάριστε;

ψιτ πείτε το και σοτυς φίλους σας να πάρουν μέρος. λολ :-)

sikia said...

Κουπόνι για σεξάκοι μαζί σου???? Ε τότε θα συμμετάσχω και εγώ...

1 μανινα
2 συκια (γατούλα του σεξ, θεά και πιστός σύντροφος)
3 ελευθερη καταδυση

Πότε να περάσω για το κουπόνι μου?

Anonymous said...

manina
sikia
eleu8erh katadush

pantws sikia mou an kerdisw 8a sou dwsw to kouponi!an kerdiseis esu 8a mou dwseis to biblio?

PN said...

Λοιπόν, αν κερδίσω το βιβλίο θα βγάλω τρελά λεφτά. Μετά θα πλειοδοτήσω το κουπόνι στους Christies ή τους Sothebys. Κοίτα τι μπορείς να κερδίσεις από ένα βιβλίο.

@J.A.: Βρε έχε λίγο επιχειρηματικό μυαλό. Θα το πουλήσεις το κουπόνι. Βέβαια κάτι μου λέει ότι η Sikia δεν θα δώσει και πολλά σε σχέση με άλλους γιατί το έχει δοκιμάσει το provato. Εδώ θα φανεί αν ο ερωτάς τους έιναι eternal flame!!!!

Provato said...

άντε παιδιά, άντε να ανέβουμε λίγο ψηλότερα στις συμμετοχές και αμα καβατζώσουμε τις 40 θα δώσω και δεύτερο κουπόνι για σεξάκοι με κάθε βιβλίο. λολ. :-)

Provato said...

να διευκρινίσω ότι το κουπόνι είναι για σεξάκοι ΜΑΖΙ ΜΟΥ που δεν υπάρχει πιο ηδονικό!


όσοι δοκίμασαν έχουν να το λένε. και δεν το ξεχνούν, ακόμα και τις μέρες που ήμουν άκεφος. λολ

gsus said...

Ναι γεια σας και πάλι.
Μπήκα να δω τι έγινε τελικά με το κομ-πετίσιον και αν κέρδισα.
Καλή επιτυχία και πάλι στο ιεραποστολικό σας έργο.

Aphrodite said...

Χμμμμμμμ...

1. Μανίνα με όμορφα κόμικς της Πάτυ και της Σάρον... Ααααχ ωραίες εποχές! Αν μου βρεις το όνομα του τυπά για τον οποίον σφαζόντουσαν, κερδίζεις ΕΣΥ κουπόνι! ΧΑ! :)))

2. Τinky-Winkie... εεεε.... Sykia! Αμάν μπερδεύομαι η γυναίκα κάθε φορά! Κόντεψα ν'απαντήσω "Δήμου", αλλά ήξερα ότι από τα 70ς ζει Ψυχικό... Κερατσίνι ζαμαί... αλλά κόντεψα να το απαντήσω, στ'ορκίζομαι... :)))))

3. Κατάδυση, ποιά ελεύθερη, πολιορκημένη πες κα(υ)λύτερα...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ πρόβατε τι μας κάνειειειες!

Τεσπα, έτσι, για το ονόρε, μη με βάλεις στη σουπιέρα, δεν ξέρω κολύμπι!

Σμουάτς!

Anonymous said...

Εγώ που δεν είμαι βλόγγερ αλλά απλή αναγνώστρια μπορώ να πάρω μέρος, πλιιιιιζ;;;;
Λοιπόν... 1. Μανίνα
2. Συκιάς (εγώ με το μέρος σου είμαι, να το ξέρεις... σλουρπ, σλουρπ)
3. Ελεύθερη κατάδυση
Cruzo deditos!
Asimina

Sound Of Freedom said...

Θα παίτσω και γω!!

1)Μανίνα
2)Συκιά
3) Ελεύθερη Κατάδυση

Άντα Φτυς said...

Επειγόμεθα....
Έχουμε να φτιάξουμε και βαλίτσαι... (don't you just hate 3 telitses?)

mahler76 said...

Για να κερδίσω
1-Μανίνα
2-Sikia
3-Eλέυθερη κατάδυση

Για να γελάσω
1-Νέα του Ψαροντούφεκου
2-Arianna Huffington
3-Πολίτης Κέην

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Ρε πρόβατε με έστειλες πάλι...

Anonymous said...

τι θα γίνει πρόβατε, πριν τη σουβλα να βγουν τα αποτελέσματα να προλαβουμε να εξαργυρώσουμε και τα δελτία, όχι να λες μετά ο οβελίας κλπ κλπ. άσε που εμένα αυτή η καθυστερηση στη διαδικασία μαγείρεμα μου φάινεται.
Αμφις

Xilaren said...

εγώ πάλι ντρέπομαι αλλά χαλάλι

- Μανίνα (my favourite periodiko by far)
- Συκιά
- Ελεύθερη Κατάδυση

και άμα κερδίσω να μου στείλεις την Ιφι να μου τοκάνει ντελίβερυ, έτσι; μιλ μερσί :Ρ

Provato said...

φιλιά σε όλους μπεευχαριστώ για τα σχόλιααααααααααα λολ. :-)