Thursday, May 08, 2008

- Στην Μπόχα αδελφές μου, στην Μπόχα...


Στο τζοιμ που πηγαίνω μας δίνουν πετσέτες. Μία μεγάλη και μία μικρή.

Αυτές οι πετσέτες, έχουν γίνει για μένα πολύ μεγάλος παράγοντας ταραχής και ενόχλησης - ειδικά αυτόν τον καιρό που το χιουμορόνια και τα ελαφρόνια στο αίμα μου είναι σούπερ πεσμένα.

Βλέπεις, πολλοί από τους άλλους που αθλούνται (or νατ...) στο γυμναστήριο, έχουν ένα πάρα πολύ ενοχλητικό συνήθειο, να χρησιμοποιούν τις πετσέτες ως πατσαβούρη στο πάτωμα.

Κάνουν δηλαδή το ντους τους, και αφού σκουπιστούν, απλώνουν τις πετσέτες στο πάτωμα, στο ίδιο εκείνο σημείο που πατούσαν με τα παπούτσια τους με τα οποία περπάτησαν σε βρώμικα πεζοδρόμια, πλατσούρισαν σε λασπόνερα, ζούληξαν σκατούλες σκύλων, σε σε σε σε... γιου γκετ δε πήκτσουρ.

Όταν το πρωτοείδα αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ. Φρίκαρα στην σκέψη ότι αυτή η πετσέτα που έβλεπα να βρίσκεται στο πάτωμα ίσως την επόμενη μέρα την χρησιμοποιώ για να σκουπίσω το πρόσωπο, το ποπουλίνο, το τθουτθούνι μου.

Θα μου πεις, οι πετσέτες αυτές πλένονται [και μάλιστα πολύ καλά. Τόσο καλά αρχή παραπόνου και σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν γίνει πάνσκληρες, μερικές είναι λες και σπουπίζεσαι με συρματάκι για τα πιάτα ασταδγιάλα, τέλος παραπόνου].

Αλλά και πάλι, δεν είναι ωραίο ρε παιδί μου η πετσέτα να σέρνεται στο πάτωμα. Ίουκ.

Έχω ειδοποιήσει αρκετές φορές τους υπεύθυνους στο γυμναστήριο να κάνουν κάτι για το πρόβλημα, να υπενθυμίσουν στα μέλη ότι οι πετσέτες δεν είναι για το πάτωμα και είναι προς τιμήν τους ότι με έχουν ακούσει. Βάλανε και ανακοινώσεις στο χώρο των αποδυτηρίων, μπράβο μπράβο κλαπ κλαπ κλαπ.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που παρά τις ανακοινώσεις δεν καταλαβαίνουν. Ο πιο χαρακτηριστικός από αυτούς που ευτυχώς δεν είναι πολλοί είναι μία απίστευτη gayγιά πατημένα πενήντα, με μαλλί βαμμένο τύπου οξυζενέ, αδύνατη και τσουρούτικια, με κάτι περίεργα γυαλιά.

Αυτή η γελοίά βρωμιάρα (γκρ γκρ γκρ) δεν φτάνει που στρώνει την πετσέτα στο πάτωμα, επιπλέον αφού ντυθεί την πατάει και με τα παπούτσια της, αφού ντυθεί και όση ώρα μαζεύει τον σάκο της. μα τι βρωμιάρα. μα να τις πατάει με τα παπούτσια;

Εννοείται ότι έχω μιλήσει συγκεκριμένα για αυτή άπειρες φορές στους του γυμναστηρίου. Θα της μιλούσα και της ίδιας αλλά ξέρω ότι ούτε το δικαίωμα έχω ούτε και δουλειά μου είναι να το κάνω. Εγώ το περισσότερο που μπορώ να φτάσω είναι να εκφράσω τα παράπονά μου στο γυμναστήριο... και αυτό το κάνω με ενθουσιασμό Δήμου Σταρένιου.

αυτή λοιπόν είναι η αδελφή νούμερο 1.

και τώρα enter αδελφή νούμερο 2.

Είναι καινούργιο μέλος. Έχει γραφτεί εδώ και μερικές μέρες. Και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την αδελφή νούμερο 1.

Πέρα από την ηλικία και το επιτηδευμένο "σε παρακαλώ πρόσεξε πόσο ξεχωριστή είμαι, με φουλάρια και τεράστια λογότυπα μαρκών στα ρούχα μου" στιλ ντυσίματος, θεωρεί και αυτή ότι η λειτουργία της πετσέτας είναι να κάνει το πατσαβούρει.

Επίσης, αυτό που δεν σου έχω πει είναι ότι και οι δύο αδελφές μυρίζουν έντονα άρωμα περίπου 10 λεπτά πριν βρεθούν σε απόσταση οπτικής επαφής από το σημείο που βρίσκομαι.

Και τέλος κάνουν και κάτι άλλο που με κάνει έξαλλο - ξυρίζονται αφήνοντας το νερό να τρέχει σε όλη την διαδικασία. Η νούμερο 2 δε τις προάλλες έφτασε στο σημείο να έχει ανοιχτή την βρύση και τα δύο τρία λεπτά που της πήρε να φτιάξει το τζελ στο ασημένιο θλιβερό μαλλί της, με την αδύναμη θαμπή τρίχα (λολ, αστειεύομαι, σιγά μην παρατηρώ το μαλλί της, απλά είμαι σίγουρος πως είναι από αυτές που αμά της πεις ότι έχει θαμπή τρίχα θα σε μισήσει φορέβα λολ)....

και τώρα αρχίζουν οι σκέψεις: σκέφτομαι ότι και οι δύο αυτοί άνθρωποι που όπως θυμάσαι είναι πάνω από τα πενήντα, είναι τυπικό παράδειγμα μίας συμπεριφοράς που ευθύνεται για πολλά από τα χάλια της εποχής μας.

Η νοοτροπία τους "ας είμαι εγώ καλά και ας σκάσουν χίλια αρνιά" είναι πίσω από τις οικολογικές συνθήκες της εποχής μας, από πολλά κοινωνικά προβλήματα... είναι μία νοοτροπία που έχουν πολλοί που μεγάλωσαν στα 70ζ και στα 80ζ, τότε που ο κόσμος νόμιζε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, ότι η καλή μας τύχη είναι ανεξάντλητη, ότι η τεχνολογία είναι μόνο καλή και μας κάνει σούπερ δυνατούς...

Όπως από τότε έχουν περάσει τόσα χρόνια. Και έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.

Πως είναι, λοιπόν, δυνατόν στην εποχή μας να αφήνεις το νερό να τρέχει έτσι επειδή βαριέσαι να κλείσεις την βρύση;

Πως είναι δυνατόν, σαν την νοικοκυρά που πετάει τα φύλλα από την αυλή της στο πεζοδρόμιο και νομίζει πως είναι καθαρή, να εμβαπτίζεσαι στην κολώνια και την ίδια στιγμή να πατάς με τα παπούτσια την πετσέτα που ίσως και εσύ ο ίδιος θα χρησιμοποιήσεις την επόμενη;

Πως είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι είσαι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος και ότι οι πράξεις σου έχουν συνέπειες σε πολλούς άλλους;

Πως είναι δυνατόν να ζεις στην σημερινή εποχή και να μην είσαι διατεθιμένος να αλλάξεις στο ελάχιστο την συμπεριφορά σου για να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα;

ε, φαίνεται είναι. ...και αυτό είναι ο ορισμός του γήρατος κατά την γνώμη μου.

Αυτό, δε, που με τσατίζει περισσότερο είναι ότι τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών και νοοτροπιών τις πληρώνουμε όλοι, όχι μόνο αυτοί που τις επιδεικνύουν. ασταδγιάλα ρε πούστη μου.

[Πως είπες γλυκέ μου; η δημοκρατία είναι η καλύτερη μορφή πολιτεύματος; α ναι; είσαι σίγουρός ότι έχουν όλοι την ωριμότητα να διαχειριστούν την "ελεύθερη" πρόσβαση που "προσφέρει";

εγώ πάντως, καθόλου. μα καθόλου.]

πά να κολυμπήσω λίγο να μου φύγουν τα νεύρα.

η τέλεια φωτό από εδώ. ρησπέκτ!

31 comments:

30aris said...

ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ;;;;

Τι εννοείς ξυρίζονται;; Στο γυμναστήριο;; Ποιος ξυρίζεται στο γυμναστήριο;; Σπίτι δεν έχουν;;

(Επίσης, θα έλεγα τώρα κάτι για τα ψωνίστικα γυμναστήρια του τύπου αλλά έχε χάρη που τα χιουμορόνιά σου είναι πεσμένα...)

:οP

Provato said...

σουσ είπα. και εγώ ξυρίζομαι στο τζήμ, μου αρέσει είναι πολύ πιο άνετα από το σπίτι, έχει άπλα και μεγάλο καθρέφτη. σουσ είπα.

βρήκες κι εσύ τώρα λόγο να σοκαριστείς. τι να πω, άβυσσος.

επίσης, τα γυμναστήρια δεν είναι ψωνίστικα, αυτοί που πάνε στα τζειμς είναι ψώνια.

:-) και γκρ γκρ γκρ συνάμα. λολ

lee said...

Ποσο δικιο εχεις για τους 50ρηδες... Το εχω σκεφτει πολλες φορες, και εχω δει επισης πολλα απαραδεκτα παραδειγματα. Με την ιδια νοοτροπια δυστυχως μεγαλωνουν και τα παιδια τους, γιαυτο παμε κατα διαολου...
Φιλακια και κηπ ον τζημμινγκ :)

Provato said...

lee ευτυχώς τα παιδιά αυτών των 50άρηδων είναι εκτεθειμένα και σε άλλες συμπεριφορές και σώζεται λίγο το πράγμα... τι να πω πάντως, η όλη φάση είναι σούπερ απίστευτη με αυτούς τους ανθρώπους και το είδος τους.

πολλά μπεεεκίσσης. :-)

Hfaistiwnas said...

ιιι που να δεις στα ξενοδοχεία που έμενα ως φοιτητής.. εκεί να δεις τι τις έκαναν τις πετσέτες... που έπλεναν τις λεκάνες... μην το συζητάς...
Ούτε εγώ ήξερα ότι ξυρίζονται ...
Καλησπέρα!

Provato said...

hfaistiwna ίουκ ίουκ ίουκ μην μου λες μη μου λες φρικάρω. γαμώτο,

και ναι ξυριζόΜΑΣΤΕ. λολ

καλησπέρακαυτό αγόρι. :-)

b|a|s|n\i/a said...

2 πράγματα να κάνεις.
για την νούμερο 2 να ξυριστείτε μια φορά μαζί και ευγενικά και με χαμόγελο (ξέρεις εσύ) όταν κλείνεις την βρύση σου να λες "είδες τι έκανα εγώ;, κάνε ότι κάνω". άμα δεν χαμπαριάζει ε κλείνε την εσύ, και καλά ουπς τυχαίο.

για την νούμερο 1 να περιμένεις μέχρι να φύγει, να μαζέψεις την πετσέτα, άμα αισθάνεσαι ιιιιοοοουκ, φώναξε κάποιον από την ρεσεπσιόν. να την κρατήσουν έτσι, και αύριο να της δώσουν την ίδια την πατημένη.

έτσι απλά. επειδή όπως είπε και ο χριστούλης να διώχνουμε κάθε τι που δεν μας αφορά, μόνο που αυτό μας αφορά ειδικά με το νερό, ότι μας ενοχλεί το αλλάζουμε.

να συνεχίζεις να κλείνεις την βρύση και να φέρνεις δική σου πετσέτα. λολ

Anonymous said...

Λοιπόν αγάπη!Τη θεία άκου!
Όταν η τσουραπόγρια νο1 κάνει vileda την πετσέτα,απλά ΚΡΑΧΤΗΝΑ!So simple.Μην είσαι χαζό μπέ μου!Πληρώνεις εκεί!Μόνο αυτό φτάνει.Τώρα για την Miss Γηροκομείο 2010 την ώρα που ξυρίζετε(σταγδιάλα θα κολλήσετε και κάνα σκουλαμέντο εκέι μέσα!)
πάνε και κλείσε τη βρύση της.Αυτές,αυτής της γενιάς μόνο έτσι παίρνουνε χαμπάρια.Ακού που σου λέω....
Και κοίτα να γίνεις το μικρό ανέμελο πυκνόμαλο που είσαι και ήσουν πάντα,για θα σε στείλω στο Μολοκότο να σε κάνει πετσέτα(κρυάδεςςςςς)
Σε φιλώ!

Lina said...

εχεις τεραστιο δικιο προβατελι μου.... τεραστιο σαν το τθουτθουνι σου.

είναι πολύ κοντοφθαλμο να φερεσαι λες και δεν θα τα λουστεις καποτε εσυ.

όσο για την ανοιχτή βρύση; το θεωρώ ηλίθιο κι απαράδεκτο όπως τις κυρίες που πλλενουν με τις ώρες το πεζοδρόμιο. μα, το πεζοδρόμιο;;;;!!

celsius33 said...

να της πεις για τη λειψυδρία, εγώ στη δουλειά μου όλες τις έχω βάλει σε έλεγχο για το νερό που ξοδεύουνε, πάω από πάνω τους και τους λέω δε βρέχει, λειψυδρία έχουμε και ΄συμμαζεύονται. Το ίδιο για ανακύκλωση αρχίζω λέω για δεντράκια χαρτιά κλπ, τώρα θέλω να την μπαίνω στις κοντές κυράτσες που οδηγάνε υπερπολυτελή τζιπ, έχεις καμμιά πρόταση για καυγαδάκι, πως να προσεγγίσω όλα αυτά τα ψώνια?

etalon said...

Η σε ολα τα gym γινονται τα ιδια η παμε στο ιδιο .

Το ολον θεαμα είναι απλά ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ!

Dr_MAD said...

πάρε πετσέτες από το σπίτι, όπως όλοι μας :-D

Tanila said...

Ti να σου πω, όταν πήγαινα τζημ το απέφευγα το μπάνιο, έμπαινα μόνο άμα κατουριόμουνα. Έφευγα ιδρωμένη σα γουρούνι να πάω να πλυθώ σπίτι μου.
Μόνο 2-3 φορές που αποφάσισα να κάνω μασάζ στο τζημ έκανα ντουσ εκεί (για να μη φύγω με τα λάδια σα λαδοπόντικας), αλλά .... ήταν γυναικείο γυμναστήριο. Το χειρότερο που μπορούσες να δεις ήταν η κυτταρίτιδα της διπλανής.

Dr_MAD said...

Σχετικό με το στόρυ σου (revenge mode) {ΔΕΣ}

Ιφιμέδεια said...

πωπω καφρίλα, και υποτίθεται ότι πάς και στο κέντρο της Αθήνας όχι στο σέντραλ του Νέου Δελχί.

Καλά έχεις κάθε δίκιο που εξανίστασαι ;) διότι το ποιόν των κάφρων σε επηρρεάζει και σε αφορά.

Προτείνω το εξής: να βρεις και κάποιον άλλον και να κοιτάτε μαζί ή να σχολιάζετε δυνατά (τύπου: πωπω βρωμιά, κωλοσυνήθειες, απρέπειες, κλπ) τους κάφρους και να τους κάνετε να αισθανθούν άσχημα. Θέλει ύφος υπαλλήλου Εστίας.

It may work -ορ νατ.

Λαβ γιου.

Me:Moir said...

Προβατάκο, έχεις πρόσκληση σε μπλογκοπαίχνιδο (ξέρεις αυτά που σιχαίνεσαι...)
http://me-moir.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

manetarius said...

Ένα μόνο θα σου πω: ίιιου (όχι του ασθενοφόρου...αυτό είναι ιου ιου ιου, αλλά της σιχασιάς!)

tovenito said...

μερικοί δεν μπορούν να διαχειριστούν μια πετσέτα, θα διαχειριστούν όλοκληρη δημοκρατία; προτείνω να τυπώσεις το συγκεκριμένο ποστ και να το βάλεις μέσα στις τσάντες τους.

mahler76 said...

Εγώ που θέλω να κάνω bitching με όλους αυτούς που πάνε στην τουαλέτα του γυμναστηρίου και μετά βγαίνουν χωρίς να πλένουν χέρια να τα πώ εδώ ή να κάνω ένα ανάλογο "αδερφό" πόστ????

BLUEPRINTS said...

παρότι δεν πηγαίνω στο τζημ γιατί προτιμώ να ξυρίζομαι... ε, γυμνάζομαι σπίτι, εδώ θίγεις ένα τεράστιο ζήτημα, το πόσο θίγει το κοινωνικό σύνολο κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργειά μας, ουφ επειδή δεν ήμουν καθόλου λακωνικός αυτή τη φορά λέω να σταματήσω εδώ

ΗarryTsopanos said...

Πιστευω οτι οσοι σε κοινοχρηστους χωρους φερονται με αυτον τον τροπο στο σπιτι τους ειναι υποδειγματα καθαριοτητος οχι οτι το θελουν οι ιδιοι να ειναι αλλα τους το επιβαλλουν αλλοι.
Οσο για το αν οι 50αρηδες εχουν τετοιες συνηθειες δεν το πιστευω.η καλη αγωγη δεν ειναι θεμα ηλικιας.

ΗarryTsopanos said...

μα μια φορα το εγραψα πως βγηκε τρεις?Σορρυ Μπεουλη.

alienlover said...

αηδία, αλλά παραδέξου ότι ξυρίζεσαι στο γυμναστήριο γιατί βαρίεσαι να καθαρίζεις τις τρίχες σου στο σπίτι!!
να παίρνεις δικές σου πετσέτες,να τυπώσεις το ποστ και να το τοιχοκολλήσεις αφού πρώτα τους αναγκάσεις με τη μέθοδο του προκρούστη να το διαβάσουν.

Mirela said...

Την επόμενη φορά που θα δεις να το κάνει η γριά αδερφή αυτό στην πετσέτα της...


...πάρτης την πετσέτα και στραγγαλισε την μ'αυτη!

Pastaflora said...

Να τους βάλεις να τα φτιάξουν και να φύγουν μακριά για να ζήσουν τον τρελό τους έρωτα!

Provato said...

basnia δεν θέλω να μπω σε καμία μορφή επαφής με τους δύο μαλάκες. το περισσότερο που θα κάνω είναι να τους καρφώνω στο τζημ, και βέβαια να μην κάνω τα χάλια που κάνουν αυτοί. :-) Λολ ευχαριστώ όμως για τα τιπσ.

aunt μπεεευχαριστώ πολύ για τα τιπσ και για το wishing well. :-))

lina, αυτό που με λες προβατέλι ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ!!! λολ :-))

celsius πολύ καλά κάνεις στη δουλειά μπράβο μπράβο και εγώ όπου έχω θάρρος και δικαίωμα λέω πάντα κάτι. Για τις τζιπούρες δεν ξέρω ρε φίλε τι να σου πω, είναι χόπλεσ φοβάμαι. :-)

etalon απολίτιστο δεν θα πει τίποτε... :-)

Provato said...

mad αυτό έλειπε να δίνω τόσα γαμωλεφτά και να πρέπει να φέρω και πετσέτα από το σπίτι. λολ θέγκ γιου σο μάτσ για το Link το καταδιασκέδασα. :-)

tanila thank you for sharing. :-)

Ιφιμέδεια αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι είμαστε σεπαρέητηντ ατ μπέρθ, θα σου πω ότι αυτό, να σχολιάζω την συμπεριφορά του κάφρου νούμερο 1 με κάποιον άλλο ώστε αυτός να με ακούσει το έχω κάνει. αλλά... τζίφος! τζίφος! πάντως πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα πιάνει σαν σύστημα :-) xxxxx

me-moir γκρ γκρ γκρ γκρ :-)) xxxx

manetarius ίου και μπλιαχ! :-)

tovene σούπερ ιδέα. σούπερ. :-)

mahler να τα πεις και εδώ αλλά να κάνεις και ποστ. εννοείται. ο εχθρός θέλει συνδιασμένα χτυπήματα. λολ :-)

Provato said...

χάρη έχεις δίκιο. αλλά το κοινωνικό πλαίσιο που έχεις μεγαλώσει παίζει ρόλο. το πρόβλημα με τους δύο τύπους δεν είναι η ηλικία τους αλλά το ότι μεγάλωσαν σε μία εποχή άκρατου παγκόσμιου ωχαδελφισμού. :-) xxx

alien γκρ γκρ γκρ... ξυρίζομαι στο τζημ γιατί ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ! ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ. και όχι, δεν θα αρχίσω να κουβαλάω για δύο κάγκουρες πετσέτα από το σπίτι. xxx

mirela μακάρι να μπορούσα. λολ

pastaflora έδωσες την καλύτερη ιδέα! Αυτό είναι. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΤΈΛΕΙΟ. τώρα πρέπει να δω πως θα γίνει να ερωτευτούν. λολ :-)

Anonymous said...

Κλαπ κλαπ κλαπ! Αν γράψω ποστ για το gym θα είναι 8σέλιδο...

btw. Από τότε που γύρισα από την ξενιτιά, το τι γαμπούλα από βελούδο με κερί για μεταξένια απαλότητα έχω δει δεν περιγράφεται. Αισθάνομαι George of the Jungle.

Provato said...

bi bi έ άντε γράφτο το ποστ. όλο εγώ βγάζω το φίδι από την τρύπα! :-))

Anonymous said...

Σταμάτα τα υπονοούμενα!! Πόσα ξέρειειιιις!! λολ