Monday, May 26, 2008

Η ανοησία στους δρόμους

το βρήκαμε τώρα.

δεν μας έφταναν όλοι αυτοί που είναι απλά άχρηστοι με το τιμόνι και δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να οδηγούν...

...πρέπει να τους ανεχτούμε και να οδηγούν ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν μηνύματα από το κινητό!!!!!!!


μα είναι δυνατόν; πόσο μαλάκας και ανόητος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος;

Τις τελευταίες μέρες έχει τύχει και κάνω μεγάλες διαδρομές μέσα στην Αθήνα με το μηχανάκι. Το τι βλέπουν τα μάτια μου με τα κινητά δεν περιγράφεται. Σκιάζεται η ψυχή μου, σκιάζεται!

Κάτι γκομενίτσες μεταξύ 20 και 30, από αυτές που είναι ούτως ή άλλως, ακόμα και όταν είναι πλήρως συγκεντρωμένες, ανίκανες να οδηγήσουν (είναι θέμα ικανότητας ρε παιδί μου - μπορεί απλά να μην το έχεις...) οι οποίες ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ την ώρα που κατεβαίνουν την Κηφισίας!

Και κάτι μαλάκες, από κείνους που θεωρούν ότι η οδήγηση είναι στο αίμα τους και "όπως οδηγώ εγώ κανείς δεν μούμπλε μούμπλε" και "όλος ο δρόμος είν' δικός μου, το τιμόνι είναι θεός μου" που πληκτρολογούν sms κοιτώντας την οθόνη της συσκευής, ενώ το αυτοκίνητο κατεβαίνει πατημένο την Αλεξάνδρας!!!

Μα τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν τι κάνουν; Κάποια τραγωδία; δεν έχουν αίσθηση ότι το αυτοκίνητο που δεν ελέγχεται καλά είναι φονικό όπλο; δεν έχουν αίσθηση ότι η διαφορά ανάμεσα σε μία ζωή και έναν ή πολλούς θανάτους είναι μόνο μία στιγμή;

Γίνομαι έξαλλος από τα νεύρα. Χώρια που τρέμω για την σωματική μου ακεραιότητα. Τρεις τέσσερις φορές έχει τύχει το αυτοκίνητο που δίπλα του περνώ με το μηχανάκι να με πλησιάζει επικίνδυνα επειδή αυτός που το οδηγεί smsάρει!

Μα να παίρνεις τα μάτια σου από το τιμόνι την ώρα που οδηγείς;

τι να πω. τι να πω! και να σκεφτείς ότι άνθρωποι με τέτοια μυαλά διαμορφώνουν με την γνώμη τους την πραγματικότητα και την δική μου (ψηφίζοντας για παράδειγμα ή επιλέγοντας προϊόντα και υπηρεσίες... μωρέ καλά λέω εγώ κάτω η δημοκρατία των ηλιθίων...)

10 comments:

hourglass said...

Και μετά το ατύχημα ποιος την πληρώνει? Ο καημένος ο ειδικευόμενος που τυχαίνει να έχει εφημερία εκείνη τη μέρα! :(

PN said...

Πόσο δίκιο έχεις. Καλά με τις γκομενίτσες πέθανα στα γέλια!!!!

Είδωλο said...

Συγνωμη τι λεγατε? εγραφα σου μου σου

Είδωλο said...

Συγνωμη τι λεγατε? εγραφα σου μου σου

ria said...

μόνο με τα κινητά τα έχεις?

οι γριές που δε βλέπουν το σταματημένο αυτοκίνητο και με τα αλάρμ αναμμένα και σε στουκάρουν;

οι παπούδες που έξι το πρωί βγαίνουν στους δρόμους και πήζουμε εμείς που πάμε στις δουλειές μας;

που πας κύριε, που εσύ βγήκες στη σύνταξη όταν κυβερνούσε η φρειδερίκη, έξι το πρωί στη μεσογείων με 15 χιλιόμετρα την ώρα στην αριστερή λωρίδα?

και επιπλέον, καλέ κυρία με το μαλλί τρούλο μητροπόλεως επαρχίας, το τιμόνι δεν το αγκαλιάζουν, δεν είναι γκόμενος -αν θυμάσαι τι σημαίνει η λέξη-, και όταν στρίβει το τιμόνι, μη στρίβεις και σύ μαζί του, μπορεί να έχει πλακα να σε βλέπω αλλά αν σε πιάσει ίλιγγος και είμαι κοντά πάει το μπεμβεδάκι μου!

μετά τα 60 πρέπει να παραδίδεται το δίπλωμα. να δεις πως θα αδειάσουν οι δρόμοι!

Hfaistiwnas said...

@ria, λολολολ!
Αν δεν πας απο καρκίνο τελικά θα πας απο σμσ..
Πέρα απο την πλάκα έχεις απόλυτο δίκιο...

day-dreamer said...

Αυτό που μας έχει φάει είναι η "επιδειξη". Μου έτυχε, ενώ είμαι συνοδηγός η κοπέλα που οδηγούσε να κάνει προσπέραση και να βάζει lip gloss κοιτάζοντας στον καθρέφτη! Ή να οδηγέι χωρίς χέρια (με το Ν πίσω) για να το παίξει οδηγός.
Επίσης, θυμάμαι... (πώς μπορώ να το ξεχάσω άλλωστε) να είμαι σε αυτοκίνητο με παλικάρι που πάλι το "επαιζε οδηγάρα"... να κάνει προσπεράσεις ζικ ζακ σε εθνική, να τρέχει με 220 και εγώ να βλέπω τα γύρω αυτοκίνητα... σαν να είναι σταματημένα ένα πράγμα. Και οι προσπεράσεις χωρίς φλάσ, εννοείταιιι, είναι μέρος της μαγκιάς. Αυτα!
Ουυυφ τα είπα και ξεθύμανα!
Και μετά λες εσυ για τα σμσ!
Τα lip gloss που τα πας;;;

Anonymous said...

Λέγε που είδες τον αδερφό μου!
Πρέπει να το δείς αυτό,οδαγαει μηχανάκη delivery(this means τρεχει)μιλάει στο κινιτο χωρις Hands Free και καπνίζει ταυτόχρονα.
Απόλαυση!
Στο νοσοκομείο μας ξέρουν απο το υπογειο μέχρι την ταράτσα!

Provato said...

hourglass μακριά από μας!!! μπρρρρρ! :-(

vk :-))

x-oyranoy είσαι παλαβός! λολ

ria χώσεεεεεε!!! λολ :-)

hfaistiwna που θα το βρω όμωωωωωωωως! λολ :-)

day-dramer γιατί δεν του και της έφερες το κάθισμα του συνοδηγού στο κεφάλι;;;; εγώ όταν οι φίλοι οδηγούν σκατά, τους τη λέω. μετά βέβαια με λένε ξυνό, αλλά χέστηκα. καλύτερα ξυνός και ζωντανός παρά γλυκός και νεκρός. λολ

θεία αμάν, τόσο ανησυχητικό το κόμεντ και όμως ξεράθηκα στο γέλιο. τι να πω, να τον προσέχετε τον μικρό!!! λολ :-)

Anonymous said...

Δυστυχώς δεν πρέπει να περιμένουμε ακόμα να γίνουν τραγωδίες, είμαι σίγουρος ότι έχουν ήδη γίνει και απλώς δεν μάθαμε ότι έγιναν λόγω αποστολής εσεμέ :(
(ο εσεμές, κλίνεται όπως ο αμανές ;-))