Sunday, May 18, 2008

News Verbs of The Week

Συγκλονίστηκα από μερικά από τα στοιχεία που διάβασα, σε ένα άρθρο των New York Times, για το φαγητό που πετιέται σε όλον τον κόσμο καθημερινά. Μέτρα:
  1. Στην αμερική, 27% των τροφίμων που διατίθενται για κατανάλωση καταλήγουν στα σκουπίδια
  2. 30 εκατομμύρια τόνοι φαγητού πετάν κάθε χρόνο οι Αμερικάνοι, από μπανάνες που έχουν μαυρίσει, μέχρι το χτεσινό take away κινέζικο
  3. Λόγω της αύξησης στις τιμές των τροφίμων, οι δωρεές προς φιλανθρωπικές οργανώσεις σε τρόφιμα έχουν μειωθεί 9%, ενώ οι άνθρωποι που εμφανίζονται ζητώντας φαγητό έχουν αυξηθεί 20%.
  4. Στην Μεγάλη Βρετανία πετιούνται 4 μύρρια μήλα, 2,8 μύρρια τομάτες και 1,2 μύρρια λουκάνικα κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων.
  5. Σε μερικά σημεία της Αφρικής, λόγω της έλλειψης σε δομές και τεχνολογία το 1/4 της σοδιάς πετιέται πριν προλάβει να φαγωθεί.
...τι να πεις - καλά έλεγε η μαμά μας "αν δεν φας όλο τα φαγητό σου δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι" και μας βρίσκανε μετά από μερικά χρόνια πετρωμένους μπροστά από ένα πιάτο μπάμιες μουχλιασμένες. λολ όλο το άρθρο εδώ, να το διαβάσεις να μην είσαι μικρό βλαχάκι. να ενημερώνεσαι για τον κόσμο μούμπλε μούμπλε γιατί η γνώση είναι δύναμη μούμπλε.

Έσκισε στην πρώτη προβολή της στο φεστιβάλ των Καννών, η νέα ταινία του Woody Allen Vicky Christina Barcelona με την Πενέλοπε που εκθειάστηκε για την ερμηνεία της στο έργο. (μάλλον θα έχει βουβό ρόλο, γι' αυτό ήταν καλή λολ λολ).

Τα πήρα τρελά στην κράνα, όμως, με τον Woody που δήλωσε ότι την μοναδική φορά που επισκέφτηκε την Ρωσία με την οικογένειά του ήταν τόσο χάλια που έφυγε μέσα σε δύο ώρες και δεν θέλει να ξαναπατήσει. Α ΜΑΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ! που θα μου κρίνεις την Ρωσία! ...ποιος ξέρει, μάλλον τον εμπόδισαν να χουφτώσει καμία δεκατετράχρονη γι αυτό τώρα έχει νεύρα με την χώρα, Χριστέ μου, μαγαρίζομαι κυριακάτικα. λολ και ασταδγιάλα ατ δη σέημ τάημ.

Άνοιξε, επίσης στις Κάννες, η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Juliane Moore και του σκηνοθέτη του Επίμονου Κηπουρού, Blindness, που βασίζεται στο βιβλίο του Σαραμάγκου "Περί τυφλότητας". Πήρε καλές κριτικές, και φαίνεται θα δούμε μία ταινία για σχετικά γερά νεύρα.

Σκιάχτηκα με αυτήν την διαφήμιση για το Playstation το τρίο, από την διαφημιστική TBWA/Wienn. Ότι τι; θα γαμήσεις τον κόσμο με τον αντίχειρά σου αν έχεις playstation? άσε μας κυρά μου διαφημιστική, άμε να πλύνεις κάνα σώβρακο. μου τη σπάνε οι ρηχές και χαζές μοντερνίλες. γι' αυτό έχασε το λογαριασμό του Playstation η TBWA...

Λυσσάνε με το προμόσηον του Sex And The City στην πέρα, στην εδώ, στην δεξά αλλά και στην αριστερή όχθη του Ατλαντικού - αλλά και όλων των υπόλοιπων ωκεανών του κόσμου. Δες αυτό το εξώφυλλο, για παράδειγμα, από το διπλό τεύχος - αφιέρωμα στην ταινία του Entertainment Weekly: Εν τω μεταξύ οι 4 ούμπερ σακαφιορέτ που πρωταγωνιστούν στο έργο, αυτή την στιγμή που μιλάμε γυρίζουν τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης για να παρευρίσκονται στην πρεμιέρα του.

Επιστρέφει μία από τις πιο αγαπημένες παρέες των παιδικών μου χρόνων τα Fraggle Rock! Ομαγκόντ! Φαίνεται ότι οι αδελφοί Weinstein, αυτοί που ίδρυσαν την Miramax και τώρα έχουν φτιάξει μία άλλη εταιρία παραγωγής, ετοιμάζουν μία ταινία με θέμα τα σούπερ κούλ πλασματάκια, την οποία περιγράφουν ως live (!!!!???????) action musical. Αυτό να σου πω την αλήθεια με ανησυχεί λίγο. τι να πω, επλίζω για το καλλίτερο. δεν θέλω από σούπερ κουλ να δω κάτι σούπερ λέημ. Όχι, δεν θα ήθελα.

Λυπήθηκα με τον Boy George που σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα The Sun πουλάει μπλουζάκια σε ένα μαγαζί του Λονδίνου για να ζήσει. γουανταφάκ??????????? Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω πρόβλημα με την δουλειά που κάνει. Λυπήθηκα διότι λογικά θα πρέπει ο τύπος να έχει βγάλει τρελά λεφτά που μάλλον δεν τα διαχειρίστηκε καλά... λυγμ

Ισχύει... τελικά αυτό που μας λένε πάππου προς πάππου, ότι it's britney beach. Αυτόν τον καιρό η αγαπημένη σου μέγκα στάρ κάνει διακοπές στο σπίτι του Mel Gibson στην Κώστα Ρίκα. ...και εγώ προσπαθώ να καταλάβω για ποιον από τους δύο όλο αυτό είναι σοοοοο λέημ κατάντια. τον Μελ ή την Μπρήτνη? Λολ

Βγήκε...στα ελληνικά το τελευταίο βιβλίο του David Mitchel Black Swan Green. Έχω την υποψία από το θέμα του ότι δεν θα μου πολυαρέσει, αλλά δεν πειράζει... τα δύο άλλα του που έχουν βγει στα ελληνικά μου άρεσαν τόσο πολύ που ακόμα και αν μισήσω τον Μαύρο Κύκνο πάλι θα είμαι huge fun. θα πάω να το πάρω αύριο κιόλα. ή σήμερα στην έκεθση βιβλίου στην Ακρόπολη.

Χώρισε... η Jodie Foster με την γκόμενά της για 14 χρόνια. Όχι ρε πούστη μου όχι, ασταδγιάλα. Τώρα θα έχει χρόνο και θα αρχίσει να ξαναγυρίζει ταινίες όπου θα παίζει την ηρωίδα που σώζει τον κόσμο ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, σε άλλη εκδοχή κάθε φορά. λολ και μπρρρ ατ δη σεήμ τάημ.

Εκστασιάστηκα με τον δεκάλογο "Πως να είσαι δυστυχισμένος καλλιτέχνης" τον οποίο έχω μάθει ήδη απέξω, και θεωρώ ότι ισχύει και για τους bloggers: εννοείται αγαπημένε αναγνώστη, και sexy, ότι το τυπώνεις τώρα και το κολλάς πάνω από το κρεβάτι σου. (Σημείωση - στην πραγματικότητα τα πράγματα που αναφέρονται στον δεκάλογο ΔΕΝ πρέπει να τα κάνεις, επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνεις, πρέπει να προφυλάσεις τον εαυτό σου από αυτά... κατάλαβες; γιατί εμένα μου πήρε κανένα τέταρτο να το καταλάβω λολ).

α, ξεχάστηκα: Μην ξεχάσεις να χώσεις κι εσύ το ονοματάκι σου στην σουπιέρα της γιαγιάς! είναι καλή φάση! θα κερδίσεις γαμάτα cd του Vangelis! άντε άντε, άσε τις ντροπές. λολ

11 comments:

revqueer said...

ΛΙΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΝΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!!!!

Υ.Γ.: Μη τον ακούς Γούντι μου...μια χαρά είσαι...σώπα, σώπα...

tovenito said...

καλά γέλασα τα μάλα με το κώστα ρίκα γραμμένο με ωμέγα! λολ
δεν ξέρω αν το έγραψες εσκεμμένα ή σου ξέφυγε, αλλά έτσι γράφεται ο κώστας! όχι τίποτα άλλο, αλλά ένας αγεωγράφητος βίζιτορ θα νομίζει ότι βρίσκεται στο σπίτι του κώστα και της ρίκας! λολ

jg said...

den tou arese i rwsia????
souka!! (i opws grafetai telos pantwn).
katantia gia tin britney na paei ston mel. eleos diladi.

LieAsADream said...

Χαχα :)))) Τέλειο!

Hfaistiwnas said...

Μα πως να μην πεταχτούν όταν κάνουν στοκ και δεν πουλιούνται τα φαγιά.. κρίμα δηλαδή! Ρε παιδιά μπορεί να μην του άρεσε το κλίμα του Γούντι, περίεργο είναι; Ξέρετε πόσοι έρχονται Καρπενήσι και την κάνουν με ελαφρά..
Η διαφήμιση για το πλέι στέσιον είναι λίγο μπλιάχ! Δεν είναι πολύ όμορφες (με τοσό ρετούς θα μου πεις) οι κοπελιές απο το sex and the city?
Το Fraggle rock, δεν το ξέρω καν!
Βοy George, μα να βγάζουν του κόσμου τα λεφτά και να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους;
Μπρίντνευμ ασχολίαστο, ας είχα και εγώ μια βίλα κάπου!
Τα είχε η Φόστερ με γυναίκα και χώρισαν κιόλας; Κρίμα..
Μα τι δεκάλογος είναι αυτός; Ε όχι και έτσι...

blue piccadilly said...

εχω πολλα να σου πω για το μποι γιωργη.δεν εχεις δει πιο παλαβη, επιθετικη αδερφη.και χρησιμοποιει και το ακλονητο επιχειρημα "πρεπει να το κανεις μαζι μου γιατι ειμαι διασημος"

tsok said...

Λίγα με τη Τζόντι πρόβατε μη σφαχτούμε! Κι αν θες να ξέρεις για χάρη μου τη χώρισε την αλλην-ε.
(Πλάκα-πλάκα κρίμα ρε γμτ. Όχι μόνο έχουν δύο πιτσιρίκια, αλλά μόλις έκανε και το καμ-άουτ η καημένη. Βάζω, πάντως, στοίχημα ότι τα πρόσωπα εκατομμυρίων λεσβιών ανά τον κόσμο έλαμψαν στο άκουσμα της είδησης...)

tsok said...

Εεεε.. κόλλησα λίγο με τη Τζόντι και δεν σχολίασα τα εξής:
a) fraggle rock rules!!! Μήπως θυμάται κανείς πώς λέγανε αυτά τα παράξενα πλασματάκια που όλο χτίζανε και τα φραγκλς τους τρώγανε τα υλικά??
b) η διαφήμιση του PSIII είναι για τον πούτσο (pun intended)! Άθλια! Μου θυμίζει τις διαφημίζεις που εκμεταλλεύονται τη γυναικεία σεξουαλικότητα για να πουλήσουν γιαούρτια και καθαριστικά τουαλέτας...

Κι ένα κουίζ:
ποιός έχει μεγαλύτερη μπάκα: ο Μπόι Τζώρτζ, η Μπρίτνυ ή η αφεντιά μου?

Είδωλο said...

Οβερλοντ λεμε
του ματς ινφο μπεημπι

Provato said...

revako συγνώμη μπέημπη, δεν ήξερα ότι συμπαθείς τον δραχμοφονιά ασχημομούρη. λολ :-)

...tovene592, ο αγεωγράφητος ΕΙΝΑΙ στο σπίτι του Κώστα (πρέκα) και της Ρίκας (Διαλυνά). λολ xxxx

pov πες μου ότι αγαπάς και εσύ ρωσία!!!! yes! :-)

lieasdream :-))

Provato said...

ηφαιστιωνάκο τι καλό παιδί που διάβασες όλο αυτό το ποστ. παναγία μου. χαρά στο κουράγιο σου, λολ. ευχαριστώ γλυκό αγόρι για τ ασχόλια. :-)

blue και καλά να χρησιμοποιείς το ακλόνητο επιχείρημα όταν είσαι ο Boy... Να το χρησιμοποιείς όταν είσαι ο ...(ας μην πω ονόματα) στην Ελλαδίτσα; μπεεε

tsok μην κλαις κι εγώ λατρεύω τζόντι. γι αυτό την παιδεύω!!! λολ. όσο για την μπάκα νομίζω δυστυχώς η Μπρήτνη είναι η μεγαλύτερη. λολ

x-oyranoy εμένα παραλίγο να μου καεί και το μαλλί εκτός από τον εγκέφαλολ. λολ :-)