Friday, July 18, 2008

Μετρόπολις και Universal. Δε Κλας οβ δε Κατίνες.



Ξέρεις κανείς τι γίνεται με την Universal και τα Metropolis, τα καταστήματα δίσκων;

Πήγα σήμερα το πρωί να πάρω δώρω για έναν φιληνάδο μου το best των Abba και δεν το είχαν.

Ένας άλλος πελάτης ήθελε Χατζηγιάννη (φτου μπλιάξ) και ούτε αυτόν είχαν. Και πίσω από την ταμεία είχαν 6-7 κιβώτια σωριασμένα, γεμάτα και κλεισμένα με μονωτική ταινία που έγραφαν επάνω UniversaL ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ.

Μάλλον φάγανε τα νουμιά τους πάλι. Γιατί άραγε; ξέρει κανείς;

Η φτώχια της δισκογραφίας φέρνει γκρίνια... και καυγάδες.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πριν από καιρό το Metropolis είχε κάνει σπανκ το κωλαράκι της Universal γιατί έδωσε το τότε καινούργιο cd του ψηλού Κύπριου αρρενωπού λεβέντη πρώτα στο Public.

Είχε γίνει μεγάλη ιστορία και το Metropolis είχε αποφασίσει να μην διαθέτει το cd του Χ. στα μαγαζιά του.

Μου την σπάει που το Metropolis την έχει δει μονοπώλειο και μάγκας και ότι μπορεί να καθορίζει τους κανόνες.

Αν ήταν, όμως, πραγματικά μάγκες εδώ και χρόνια θα είχανε πάρει την μάρκα τους και θα την είχαν εξελίξει σε download Portal - θα είχε σίγουρη επιτυχία το εγχείρημα αν σκεφτείς πόσο γνωστό είναι το όνομα Metropolis ως music provider. Και θα είχαν μπει για τα καλά στην νέα εποχή!

Τώρα απλά παραπέουν και βλέπουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν όλο και πιο πολύ. Με συνέπεια να έχουν νεύρα και να μαλλιοτραβιούνται με τις άλλες εταιρίες του χώρου.

Ποιος έχασε όμως την επιχειρηματική κοινή λογική για να την βρουν αυτοί; Ξεχνάω πόσο κακή εξυπηρέτηση προσφέραν την εποχή της παντοδυναμίας τους; Το λεω ως πελάτης, μόνο που δεν μας δέρναν άμα τολμούσαμε να ζητήσουμε πληροφορία. Αν δε υπονοούσες να σου δείξουν που είναι κάποιο cd (γιατί ας πούμε είχες άλλα πράγματα να κάνεις στην ζωή σου και δεν είχε προλάβει να αποστηθίσεις το σχεδιάγραμμα του μαγαζιού τους) βγάζανε μπουκαλάκι με βιτριόλι και στο πετούσαν στο πρόσωπο.

Όλα εδώ πληρώνονται. και στα bussiness.

16 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα Πρόβατε!!!!
Δυο-τρείς φορέα έχω μπεί... δεν αγοράζω καθόλου!! λολ!!

mahler76 said...

για τον Ακατανόμαστο Β είναι το γνωστώ θέμα με τα Παμπλικ. Για τουσ ΑΒΒΑ είναι που μετά το Μαμα Μια έγιναν σολντ αουτ

semilingualist said...

Metropolis is dead, long live Downloadopolis

Parsifal said...

To Metropolis einai edw k xronia sta dikasthria me kapoies etairies giati ekanan eksypnades k fernan fake cd's apo thn Argentina. How cool is that?

Anonymous said...

Δεν με νοιαζουν τα μεταξυ τους! Μαγαζι που για οποιους λογους, εχει γλυτωσει απο την μαστιγα Χατζηγιαννη, ανεβαινει στην εκτιμηση μου. Που μεχρι και στην διαφημιση για τα διαρκειας του Παναθηναικου, καταφερε να χωθει, ελεος δηλαδη!

Είδωλο said...

who buys cd's?

Anonymous said...

katasthma to opoio den mporeis na akouseis in advance kanena cd h ex-vinilio prin to agoraseis...oust oloi sto internet kai sthn fnac pou toulahisto ena rimado preview to kanei stous pelates

Anonymous said...

diorthosh sthn didotou exarxeia yparxei ena ekpliktiko diskadiko me oti pio fresko kai psagmeno me cd vivlia vinilia cafe pou ehei kai site....kai mporeis nakouseis prin agoraseis... filikai timai xumor kai katholou stylaki dokimasteto
vinylmicrostore.gr
ps. hatzigiani den.....

chaos_onion said...

Εγώ με CD δεν πολυασχολούμαι αλλά στα DVD που ψάχνω, αποφεύγω το Metropolis. Εκεί κάτω στο υπόγειο, θες χάρτη, ανιχνευτή μετάλλων, επαγγελματία υδροσκόπο και ένα ινδιάνικο spirit guide ΜΠΑΣ και βρεις την ταινία που θες.

PN said...

Το είπε και ο x-oyranoy...αγοράζει κάποιος ακόμα cd???

Oooυ μάι γκοντ (που θά λεγε και ο πρόβατος)!!!

Anonymous said...

Κοιτα να δεις τι συμβαίνει. Προσωπικά αγοράζω πολλά cd το μήνα, και τα περισσότερα από τα Metropolis. Συγκεκριμένα, το μαγαζί στη Γλυφάδα το έχω κυριολεκτικά χτίσει, γιατί ήμουν και η πρώτη που τους έκανε ποδαρικό και έκτοτε ψωνίζω μόνο από εκεί γιατί είναι και κοντά στο σπίτι μου. Επειδή ξέρω εκεί μέσα όλους, από τους πωλητές ως τον διευθυντή, είναι σχεδόν οικογενιακή υπόθεση! Ποτέ δεν είδα να φέρονται σε κανέναν αντιεπαγγελματικά. Τώρα, όσο για το "μποϊκοτάζ" που αναφέρεις στη Universal, οι επιστροφές γίνονται λόγω μειωμένης ζήτησης τις περισσότερες φορές. Εκτος αφτού, cd τα οποία έχουν εξαντληθεί, δεν υπάρχουν στο κατάστημα, κλπ, μπορείς πάντα να τα παραγγείλεις.

tsok said...

amazon ή play? μισές τιμές από Ελλάδα, υπερ-στοκ, και σε 2-3 μερούλες στο φέρνει ο κύριος ταχυδρόμος στην πορτίτσα σου. Με ένα κλικ του πονιτιού...

tovenito said...

δεν έχεις δίκιο. ο χατζηγιάννης λέει ωραία τραγουδάκια! εγώ σε ευχαριστώ που κολυμπάω στο βυθό σου, τι ωραίος στίχος.
και διαφωνώ με το να κατεβάζει συνέχεια κανείς από το ίντερνετ. υπάρχουν ορισμένοι καλλιτέχνες που πραγματικά αξίζουν τα 15-20 ευρώ το σιντί τους. και αυτοί που τα τσιγκουνεύονται είναι οι πρώτοι που τα σκάνε 8πλάσια στα μπουζούκια για να "διασκεδάσουν"

Provato said...

hfaistiwna όχι μόνο εσύ. και οι περισσότεροι πια. :-)

mahler όχι, υπάρχει και θέμα με universal σίγουρα.

semi yes indeed! :-))

parsifal how τσίπικο is that!!!! i didn't know! αμ σόκντ

billzouk πες τα χρυσόστομε με τον όλεθρο που έχουμε μπλέξει, λολ

Provato said...

x-oyranoy έλα ντε. μάλλον για να κάνεις δώρα σε φίλους.

mhpws συμφωνώ απολύτως! :-)

vinyl θέγκζ θα το επισκεφτώ σύντομα είναι και κοντά στο σπίτι μου. :-)

chaos όπως τα λες είναι και χειρότερα. :-)

vk :-)

Provato said...

nicky έχω εντελώς άλλη εμπειρία από το μαγαζί αυτό, αλλά και εντελώς άλλες πληροφορίες. τι να πω. :-)

τσοκ κι εγώ είμαι του amazon. ρουλζ!

tonene ναι μωρέ έχει και μερικά καλά τραγούδια ο Χ. αλλά μας τον έχουν κάνει κλίσμα και έχω φρικάρει με την πάρτη του. Τους καλλιτέχνες που αξίζουν τους αγοράζω κι εγώ. Αλλά πολλούς τους κατεβάζω γιατί δε χαραμίζω δραχμή για αυτούς. :-)