Friday, August 29, 2008

5 υπέροχα τραγούδια που έχουν γράψει για άλλους οι Pet Shop Boys


Πριν από λίγο καιρό σου είχα ανεβάσει 5 υπέροχα remix τραγουδιών των Pet Shop Boys.

Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να τα κατεβάσει, συνεπώς μετά από απαίτηση του κοινού σου ανεβάζω ακόμα 5 υπέροχα τραγούδια τους, αυτή τη φορά που έχουν γράψει για άλλους. Κατέβασέ τα και δεν θα χάσεις trust me.

θα τα ακούς λούπα λούπα λούπα λούπα λούπα

φύγαμε.

ένα:
μου φαίνεται απίστευτο ότι έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Pet Shop Boys έκανα ένα υπέροχο δισκάκι για την Lisa Minneli. Ο δίσκος έβγαλε μερικά σουξέ, πούλησε αξιοπρεπώς και άρεσε. Ίσως το ωραιότερο τραγούδι από εκεί είναι το If there was love... επική παραγωγή, drama-ness ως εκεί που δεν πάει άλλο και μία μελωδία που σε κάνει να νιώθεις σαν τον Ξανθόπουλο στην "οδύσσεια ενός ξεριζωμένου - the depressing version". εδώ το κατεβάζεις... αν ψάξεις και τους στίχους στ' ορκίζομαι θα καταλάβεις γιατί του ταιριάζει κι ένα σονέτο του Σαίξπηρ που ακούγεται σε κάποιο σημείο του. Η Lisa Θεά.



δύο:
και άλλο τραγούδι από το δίσκο. μοιάζει με τζαζιά, μοιάζει με ύμνο κατά του στιβαρού άντρα που κακοποιεί την άμοιρη Lisa, την βάζει να πηγαίνει περιοδείες με μια βαλίτσα στο χέρι και μετά της παίρνει τα κέρδη και τα πίνει με τον γκόμενό του (ε, λοιπόν ναι, ο στιβαρός άντρας ο πρόστυχος έχει KAI γκόμενα την Lisa Minnelli αλλά ΚΑΙ γκόμενο, θες κάτι; αν θες πάρε την γραμματέα μου να κανονίσουμε συνάντηση). Μεθυσμένο τραγούδι, γλεντζέδικο με έναν γλυκά θλιβερό τρόπο. και τόσο υπέροχα παλιακό... Δεν μπορώ να πω καληνύχτα....

τρίο:
Αφού οι Pet μείνανε ικανοποιημένοι με την δουλειά που έκαναν για την Lisa σκέφτηκαν ότι ήταν ώρα να πάνε παρακάτω, να κάνουνε άλμπουμ για μία ακόμα πιο γριά. Η Καλουτά δεν μπορούσε, η Ζωζώ ήταν μικρή ακόμα (μιλάμε για 1990), η Νόνικα δεν ήταν τραγουδίστρια.... σκεψ σκεψ σκεψ εντατίκ και την βρήκαν την λύση. Dusty Springfield!

Το reputation βγήκε το 1990 και περιέχει μερικά από τα ωραιότερότερα τραγούδια που έχουν γράψει.


Αυτό εδώ είναι προσωπικό αγαπημένο. και είναι... ραπ!!!!!!! γουνταφάκ;;; και όμως. λεγεται daydreaming - και είναι πανέξυπνο τραγούδι γιατί χμ χμ χμ οι στίχοι του είναι κατά του daydreaming αλλά η μελωδία του είναι τόσοοοοοοοοοο υπέρ. :-)
απόλαυσέ το!

τέσσερο:
ίδιο δίσκος, ίδια σούπερ γκράνη, νέο αριστούργημα. φαντάσου δύο ρομπότ, αποκλεισμένα σε ένα αχανές διαστημόπολοιο που θα κινείται για πάντα στο διάστημα... είναι σαλταρισμένα από την μοναξιά και ξέρουν ότι θα ταξιδεύουν για πάντα χωρίς να συναντήσουν κανένα. από τα μεγάφωνα του σκάφους ακούγεται αυτό. occupy your mind. μπλιμπλίκια, υπαινικτικοί ήχοι, καταθλιπτικές παύσεις και επαναλήψεις. ομαγκόντ σήριουσλη.


πέντε (κουράγιο τελειώνουμε):
αγαπημένη ποπιά των 80s!
Your life's a mystery, mine is an open book
If I could read your mind, I think I'd take a look
I'm not scared
Baby, I don't care




:-) (φιου κουράστηκα ρε μλκ πες ένα ευχαριστώ, σαν τον είλωτα ποστάρω πλένω σιδερώνω μαγείρεμα σε καλύπτω σεξουαλικά ένα ευχαριστώ δεν έχω ακούσει)

13 comments:

Tanila said...

E OXI KAI ΓΡΙΑ Η ΚΑΛΟΥΤΑ!!!!!


(και ποτε με κάλυψες σεξουαλικά είπαμε;)

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Αγαπητέ Πρόβατε! Πρόλαβα τα κατέβασα σπίτι, τώρα πάω για δουλειά, θα τα ακούσω το βράδυ! Φιλιά!!!

Tanila said...

Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι τα περίφημα σάντουιτσ με τα οποία με καταδιώκεις είναι στην πραγματικότητα σώσατζ ιν α μπαν.
Και μάλιστα ένα πολύ συγκεκριμένο λουκάνικο 41 πόντων....

ethanandthecity said...

Καλά το I'm not scared τι ύμνος, παίζει σταθερά μέσα στα 10 πιο αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχώνε. Επίσης πεθαίνω για το πιο πανάγνωστο και φυσικά υπέροχο τραγούδι της Kylie που έγραψαν οι Pet Shop Gayz, το where is the feeling με την ιδιαίτερη, αφαιρετική μελωδία του και ένα ασπρόμαυρο βίντεο κλιπ πραγματικό έργο τέχνης!

Καλημέρα

Tanila said...

Ένα... πρόβατο ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους μια γυναίκα και ο γιος της στο χωριό Γκχιάστα της περιφέρειας Λέζια στην Αλβανία, όταν πυροβολήθηκαν από άνδρα, τον οποίο κατηγόρησαν ότι έκλεψε το ζώο.

Μάνα και γιος, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, πήγαν στο σπίτι του γείτονα, ζητώντας να τους δώσει πίσω το πρόβατο τους. Ο δράστης αρνήθηκε ότι το έκλεψε και εν συνεχεία τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.

Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν για τη δολοφονία, κατέφθασαν στο σπίτι του δράστη και τον συνέλαβαν.

Η δολοφονία των δύο ατόμων συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, διότι κατά το άτυπο «έθιμο» στη χώρα, το σπίτι ενός ατόμου αποτελεί άσυλο ακόμη και για τους εχθρούς της οικογενείας.

xomeritis said...

Δον'τ δροπ μπομπς - αυτό μου αρέσει...

Anonymous said...

σκυλάδικα δεν έχετε καθόλου?
εγω αυτα δεν τα ξερω καλο μου μπε.

PN said...

Εεεεε όχι και δεν έχεις ακούσει ευχαριστώ, αχάριστο πλάσμα. Έχουμε ξοδέψει τα καλυτερά μας χρόνια για σένα!!! Και τώρα παραπονιέσαι. Που ήμασταν νέοι όταν μας παρέλαβες και τώρα έχουμε απλά ωριμάσει...!!!! Πω πω πολύ Βραζιλιάνικο το έκανα.

ΟΚ....τότε απλά ευχαριστούμε!!!!

tsok said...

Ως φαν πιότερο Dusty και λιγότερο PSB (μη βαράτε, δεν μου πολυαρέσει η ηλεκτορνική) προσωπικά πεθαίνω για το What have I done to deserve this... όποιος το θέλει ευχαρίστως να το "ανεβάσω" κάπου. Και εύγε πρόβατε για τις ακαταπόνητες προσπάθειές σου να διαπλάσεις μουσικά τους αναγνώστες σου! Σου απονέμω το μετάλλιο του μαντριού των Αθηνών και το κλειδί της στάνης. Μπε!

Olivia Gavrili said...

Ευχαριστούμε, να ούμε, αλλά εγώ επιμένω: έχω φρέσκια Άντζυ που σαλεύει:

http://www.youtube.com/watch?v=MqpX1eO3LP8

Ανυπομονώ να γυριστεί το βίντεο κλιπ.

Αχ εμένα μου αρέσει η "Ασπιρίνη". Ξέρω ότι στο πρόσωπό σου, θα βρω ένα συνfan!

PN said...

Έβγαλε η Άντζυ καινούργιο τραγούδι; Μμμμμ....γιατί δεν μου ακούγεται τόσο φρέσκο...;;;;

Ααααα να γιατί....
http://www.youtube.com/watch?v=vtv_HXuQB2E&feature=related

Και πάλι όμως, αυτό είναι το comeback της Άντζυ, οπότε έχει άλλη αξία!!!

Anonymous said...

Μπαρμπούνι, εγώ τα είχα κατεβάσει τα προηγούμενα, αμέεεεε. Περιμένω πως και πως το επόμενο αφιέρωμα στους PSB με ρεμίξες τραγουδιών τους που πρώτα είχαν πει αυτοί, τα έκαναν ρεμίξες και τα είπαν άλλοι και μετά ρεμίξες τα ρεμίξες και τα είπαν πάλι οι PSB.
Μήπως αδικείς λίγο το Crying game με την θεά Boy George;

Anonymous said...

To I'm not scared me exei stoixeiwseiiiiiiiiii!!!!
Agapimeni eightila!