Wednesday, September 03, 2008

Google, είμαστε τα πουτανάκια σου!

δεν μας έφτανε που χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη στο Google που μας παρέχει το blogspot και γράφουμε τις μαλακίες μας αντί να σκοτώνουμε αθώες άθρωπες....

εχτές, την ώρα που μάζευα φράουλες και μπέηκονμασχρουμελτόχορτα στο δάσος, ξάφνου εμφανίστηκε ο καινούργιος web browser που έφτιαξε η Google, ο Google Chrome. 

Μπορείς να τον κατεβάσεις εδώ

Φυσικά, τον κατέβασα αμέσως, και στην δουλειά αλλά και στο σπίτι. Ναι το ομολογώ, είμαι το πουτανάκι της Google, ότι μου ζητήσει θα το κάνω, φτηνό σεξ, μαγείρεμα, μερεμέτια, πλάτες για ανώνυμο σεξ, ό,τι ό,τι ό,τι μου ζητήσει! 

Πρόσεξε τώρα τι γίνεται! 

Είμαι βαρύς χρήστης του Internet (δεν εννοώ τσουπωτό αγόρι, χαζοβιόλη, εννοώ ότι  το χρησιμοποιώ βαρέως! αμέσως να με πεις παχουλό....). 
Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχω δει κάποια μεγάλη διαφορά στο πως σερφάριζα πριν με τον Firefox και πως τώρα με τον Chrome. Εντάξει, λογικό είναι αυτό, φαντάζομαι οι βελτιώσεις θα υπάρχουν σε σημεία και σε πράγματα που ίσως μόνο κάποιος με πιο προχώ γνώσεις θα μπορεί να διακρίνει. 

Άρα δεν μπορώ ακόμα να αξιολογήσω αν είναι καλό ως προϊόν. 

Αυτό που μπορώ να αξιολογήσω είναι το τέλειο όνομα! Chrome! How cool is that. Είναι ένα όνομα που μου βγάζει μελλοντικίλας και προχωρημενίλας, αλλά ταυτόχρονα είναι και σούπερ οικείο. Ξέρεις, αυτό είναι το "ιερό δισκοπότηρο" του να ονομάζεις προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας: Να καταφέρεις να βρεις ένα όνομα που είναι προχωρημένο, αλλά επιπλέον δεν αποξενώνει τον μέσο χρήστη του προϊόντος που θέλεις να ονομάσεις. ρησπέκτ ρησπέκτ ρησπέκτ τρελό στον Namer που το σκέφτηκε το Chrome. Θέλω να κάνει τον γιο μου.

Επίσης, μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ και το σήμα του. Χαρούμενο, γκογκλένιο (δηλαδή στην παράδοση των Logo των άλλων προϊόντων του Google) αλλά και ξεχωριστό. Και αυτό βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του προχωρημένο-οικείο! Μπράβο στον σχεδιαστή του. 

Τέλος, βρίσκω απίστευτα πουτανιάρικη την ιδέα να παρουσιάσουν το Chrome και τα χαρακτηριστικά του με ένα κόμικς το οποίο μάλιστα ανέθεσαν να σχεδιάσει ένας πολύ τσίλικος και γνωστός κομίστας. Είναι πολύ σουσούδες εκεί στο google τελικά (με την καλή έννοια). Κατάλαβες; Φέρανε τον κομίστα, για να μην σου έρθει η νύστα! 

...και έτσι γίνεται και λάτρεψα ήδη ένα προϊόν του οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει (ακόμα τουλάχιστον) βελτιώσει την ζωή μου! αυτό είναι η δύναμη του branding!

ομολογώ: google, είμαι το τεκνάκι σου, πάρε με όπου θες, ζήτα μου ότι θες, εσύ, ζωή μισή δεν θέλω πια να ζω

18 comments:

Anorgymous said...

Θα τον δοκιμασω αλλα κατι μου λεει οτι παλι στον Οpera θα καταληξω.Η δυναμη της συνηθειας ειναι μεγαλη...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια, το κατέβασα και γω, αλλά το βρίσκω πιο αργό από τον firefox, ίσως είναι η αρχή!

Hfaistiwnas said...

Το κατεβάζω αμέσως!!!! :)

fevis said...

Το κατέβασα αλλά προτιμώ το Firefox... Πολύ λιτό το βρήκα για τα γούστα μου... Παρόλα αυτά ευχαριστούμε πολύ για την σούπερ γρήγορη ενημέρωση... Είσαι ο γκουρού μας!!!!

ProFyLaKtiKo said...

αυτό που μ αρέσει στη google είναι πως (εκτός του ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο) στον ερευνητικό τομέα και στην πρωτοπορία είναι μπροστά.... πολύ μπροστά......... [και το λέω γιατί έχω και εμπειρία από τη δουλειά μου]

σε λίγο θα βγάλει και προφυλακτικά αυτή η google :)

Anonymous said...

Το μόνο Chrome επάνω μου είναι του Azzaro.Εξίσου jenial!Προβατίσια θα λεγα!
Φιλιά καλέ μου γιορζ τρούλι!

πιες
Ακομη δεν το κατεβασα...

Velorución said...

Το κατέβασα κι εγώ σήμερα και το χρησιμοποιώ τις τελευταίες δύο ώρες. Εξ αρχής, η ταχύτητα είναι ελάχιστα πιο γρήγορη από τον Firefox 3, αλλά σαφώς ανώτερη του Flock (που βασίζεται στον Firefox 2), ο οποιός είναι ο δεύτερος browser χρησιμοποιώ.

Αισθητικά είναι ωραίος, αν και προτιμώ το logo του Firefox.

Αλλά...

Όταν χρησιμοποιείς άλλους browsers εκτός Firefox, βλέπεις πως είναι πραγματικά οι ιστοσελίδες: γεμάτες διαφημίσεις, ενοχλητικά flashακια, και άλλα τέτοια όμορφα! Δεν νομίζω ότι η Google θα επιτρέψει στον Chrome να έχει τις δυνατότητες του Firefox, όσο καλό κι αν θέλει να κάνει!

Α, και ένα glitch: όταν διαβάζω τα feeds μου στο GR, για να γίνει "Mark as read" πρέπει να σκρολάρω μία κάτω (για να διαβάσω το feed) και μια πάνω... Χμμ...

Αυτά!

ΥΓ: Το παραδέχομαι, είμαι κι εγώ πουτανάκι της Google! :))

Velorución said...

Α, και μιας και βρίσκομαι στα λημέρια σου, εκείνο το RSS feed σου να το δημοσιεύεις ολόκληρο που λέγαμε;! :)

Dr_MAD said...

firefox forever

tovenito said...

εαν δεν μου φτιάχνει και καφέ ο γκούγκλης ο ψαχτήρης τι να τον κάμω;
πάντως ναι, μου αρέσει η ονομασία. είναι εύηχη. κουδουνάει γλυκά στο αυτί μου!

Hfaistiwnas said...

Καλό είναι τελικά!!!!!!!!!! Το δουλεύω από το μεσημέρι!!! Θα το κρατήσω ως δευτερεύον όμως..

Helena said...

Στην Google τους υπαλλήλους τους έχουν στα πούπουλα, γι'αυτό και κατεβάζει η κούτρα τους τόσο καλές ιδέες.

Δες: http://www.snopes.com/photos/architecture/google.asp

chaos_onion said...

Το logo πάντως είναι σαν pokeball!

xomeritis said...

Μ΄εκνεύρισε το γεγονός ότι όταν κατεβάσεις φωτογραφίες τις σώζει σε δικό του προκαθορισμένο φάκελλο.

weetabx said...

Τραγικά αργός όμως. Απορώ γιατί όλος ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το Opera browser. Αφού όλοι οι κατασκευαστές απλώς τον αντιγράφουν, χρόνια τώρα... Μετανοείτε, googlίτσες μου!

ekkremes said...

Απο το logo παντως φαινεται πολυ καυλιαρικος αν και δεν ειναι και πολυ θετικα τα σχολεια... Ισως το δοκιμασω, δεν ξερω...

Anonymous said...

na deis pou tha poun pws deixnei to 666 to logo

lol

Είδωλο said...

Είμαι βαρύς χρήστης του Internet (δεν εννοώ τσουπωτό αγόρι, χαζοβιόλη!

Eγω παλι γιατι ειμαι σιγουρος οτι και αυτος ο web browser σου θα εχει ως αρχικη σελιδα το www.pita_toy_pappoy.gr?

axaxaxaxaxaxaxa