Thursday, October 23, 2008

Ο ρε μάνα ρεζιλίκια...

Η Bold Ogilvy Athens έβγαλε ένα video clip, με τον εμπνευσμένο τίτλο A ballad for David (Ogilvy), για να δηλώσει την αγάπη της για τον ιδρυτή του δικτύου της και έναν από τους πιο θρυλικούς διαφημιστές, τον David Ogilvy.

(Δεν είμαι πολύ σίγουρος, αλλά νομίζω ότι επειδή κλείνουν 60 χρόνια από την ίδρυση του δικτύου Ogilvy ζήτησαν όλα τα γραφεία να κάνουν ένα video για να τον τιμήσουν)

Η Ogilvy είναι πολύ μουράτη εταιρία, πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα. Έχουν κάνει θρυλικές δουλειές στο παρελθόν και αυτήν την εποχή οι διαφημίσεις που βλέπεις του Γερμανού, της Cosmote, της Πειραιώς είναι δικές τους.

Επίσης από τις τάξεις της Ogilvy προέρχονται οι άνθρωποι που έφτιαξαν την καλλίτερη ελληνική διαφημιστική αυτήν την στιγμή, την Upset (Aegean Air...)

Πάντως αυτό το video μάλλον μας ψιλοέκανε ρεζίλι. κάποιος το ανακάλυψε και το κυκλοφόρησε στο εξωτερικό... και έχει γίνει χαμός. διάβασε τα σχόλια στο blog ενός creative director της BBH στο Λονδίνο, που την ανέβασε στο blog του. Εντάξει, μερικά είναι ρατσιστικά και ανθελληνικά, και σαφώς δεν τα προσυπογράφω...

και επίσης χέστηκα πολύ που οι χαζοσουσούδες οι βρωμιάρηδες οι Βρετανοί γελάνε μαζί μας. μην σου πω το έχω και τιμητικό.

...αλλά, με όλο το σεβασμό, αυτό το video είναι μάλλον ότι πιο lame έχω δει ποτέ στην ζωή μου. και πραγματικά δεν έπρεπε με τίποτα να το αφήσουν να κυκλοφορήσει εκτός του δικτύου Ogilvy. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. ΠΟΤΕ όμως.

στεναχωριέμαι, δε, διότι ξέρω πολύ καλά ότι η ψυχή των παιδιών που δουλeεύουν στην Bold Ogilvy θα μάτωσε που έπρεπε να συμμετάσχουν σε αυτό το πράγμα. ...αλλά και τι να κάνεις; να χάσεις την δουλειά σου, σε τέτοια κρίση; φακ σκατοκατάσταση.

Από την άλλη, χαίρομαι αν μία διαφημιστική κάνει Lame πράγματα για αυτοπροώθηση και καλά για να πουλάει τα προϊόντα των πελατών της.

εδώ είναι το video. εγώ στην θέση σου δεν θα το έβλεπα.



(αν αποφασίσει κανείς να το αποδομήσει, ας έχει 133113131453544366 χιλιάδες χρόνια μπροστά του ελεύθερο χρόνο. ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ!)

UPDATE UPDATE!! Μάλλον οι υπεύθυνοι (ποιοι;) πήραν πρέφα την κατακραυγή του video και το έκαναν private, έτσι δεν για κάμποση ώρα δεν ήταν διαθέσιμο. Ευτυχώς το έχει ανεβάσει και άλλος χρήστης, κακοπροαίρετος και έτσι μπορούμε ακόμα να απολαύσουμε ότι προσφέρει.


διότι.... πρόβατο - υπηρέτης της ουσιαστικής ενημέρωσης!

44 comments:

Ερμής said...

Δηλαδή τα άλλα γραφεία τι έκαναν δηλαδή;Εντάξει δε λέω είναι κάπως γλοιώδες και η προφορά του Yannis Petritsis μου δημιούργησε μια ευθυμία που θα κρατήσει μέρες αλλά θα ήθελα να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης. Τα άλλα παληκαράκια πώς τον τίμησαν τον εκλιπόντα δηλαδής;

Provato said...

δεν έχω ιδέα ερμάκο. ούτως η άλλως δεν διακινδύνευσα να δω στην σελίδα που έχει φτιαχτεί στο γιουτγιουμπ γιατί ήδη είχα κάψει....


μου φάνηκε επικίνδυνο.

jg said...

omg...ftaiw meta na symfwnisw me ta sxolia sto scampblog???
auto pou me tarakse pio poly einai to kourema tis saya...ma konto???

Provato said...

pov, εμείς OMG όχι εσύ! ποιά είναι αυτή η saya?? Και από που την ξέρεις εσύ; omg! OMG!!!!

stella said...

σε διαβασα μετα το blog του ηφαιστιωνα!
τα σχολια δικα σου..
καλημερα!

jg said...

kala re, auti pou tragoudaei den einai i saya pou itan palia stis hi5, kserw ti zitaw-tipota de menei pia na me krataei mono auto metraei, mono auto metraei?

Provato said...

stella sorry αλλά δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου. μου τα γράφεις πολύ κωδικά, και κάτι χάνω. καλημέρα.

Pov that was it!!!!!! από δευτέρα πάς εσωτερικός σε σχολείο στην Ελβετία. ΤΕΡΜΑ. δεν ακούω τίποτα! (... ... ... ...)

Anonymous said...

επειδής είμαι άσχετη με το χώρο κ δεν πολυκαταλαβαίνω.. Τί ακριβώς είναι τόσο χάλια και τους κράζουνε? Πέραν του παππού που τραγουδάει, θα πρέπε δηλ. να κάνουν ένα σούπα-ντούπα βίντεο, γιατί αυτό ήταν προχειροδουλειά??

Provato said...

electricity don't get me started.


δηλαδή εσένα σε ευχαριστεί αυτό που βλέπεις;

σε κάνει να εκτιμάς τον Ogilvy; να αισθάνεσαι ότι θες να γνωρίσεις ποιος ήταν και τι έκανε;

...δεν με ενοχλεί η προχειροδουλειά. με ενοχλεί ότι έφτιαξαν μία μπαλάντα για να υμνήσουν κάτι που από την φύση του δεν υμνείται με μπαλάντες.

εξ ου και φαίνεται γελοίο.

stella said...

δηλαδη βρε προβατουκο τι σπουδεο κανανε αυτοι ολοι?
πειραζει που δεν καταλαβενω το ποσο καλο η κακο ηταν το διαφημιστικο αυτο.
Ακομη μυριζω τα λουλουδια του ηφαιστιωνα ομως.
τοσο απλα.

Provato said...

τίποτε σπουδαίο... έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε! καθόλου δεν πειράζει! φιλιά πολλά!

Anonymous said...

Σημαδιακό το ποστ αυτό! Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!

Χθες το βράδυ διάβασα για το video αυτό στο blog του Πάνου (panos.gr) τον οποίο παρακολουθώ αρκετό καιρό. Μετά φυσικά είδα και το video και πραγματικά σκεφτόμουν ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? Δεν υπερβάλω... απλά ξαφνιάστηκα γιατί και η παρουσίαση στο blog ήταν εντελώς τυπική: ένα unofficial βίντεο που φτιάξανε στην Ogilvy Athens. Και μετά φυσικά σκεφτόμουν ότι δε μπορεί να το γύρισαν αυτό το πράγμα και να είναι και περήφανοι! Σκεφτόμουνα να αφήσω και σχόλιο στον Πάνο για αυτό αλλά σκεφτόμουν μήπως απλά εγώ το θεωρώ τόσο lame το video. Από όσο βλέπω προβατάκο δεν είμαι και ο μόνος! Καi φυσικά η γνώμη σου μετράει περισσότερο μιας και είσαι του χώρου.
Anyway, περίμενα σίγουρα κάτι διαφορετικό!

Μετά είδα και το αντίστοιχο της Ogilvy London για να δω μήπως υπήρχε κοινό θέμα χιουμοριστικού video... αν και του Λονδίνου μου φάνηκε μια χαρά 'κανονικό' video... lol Φαντάζομαι τουλάχιστον περάσαν καλά στα γυρίσματα οι υπάλληλοι ... ή έτσι δείχνει από το video, γεγονός που το κάνει ακόμα χειρότερο :-)

Άντε θα περιμένουμε και τα δικά σας αντίστοιχα για τον Ad Man που πρεσβεύετε... χεχε
Πολλά φιλιαααά ;-)

vales-koupa said...

απορίες :

- μήπως αυτή η ''αφέλεια'' ήταν στις προθέσεις της ομάδας που το έφτιαξε ? πώς ξεχωρίζει κάποιος αν τους ''ξέφυγε'' ή ηταν εκ προθέσεως για κάτι ας πούμε cult ( kitch )

- συμφωνώ μαζί σου ότι το θέμα δε προσφέρεται για μπαλάντα αλλά μήπως ήθελαν να σπάσουν ακριβώς αυτή τη σύμβαση -περιορισμό ? ( ασχέτως που δεν το καταφέρνουν)

- αν είναι τόσο δυνατό ( εμπνευστικό και δημιουργικό ) γραφείο πώς δε βρέθηκε κάποιος από εκεί μέσα να τους προλάβει και να προτείνει κάτι άλλο ?

- αυτό το video προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση μέσα στον όμιλο ή και κάτι άλλο προς τα έξω ?

- δεν είμαι ειδικός για να κρίνω , αλλά το βασικό μεμπτό στοιχείο στο όλο concept κατά τη γνώμη μου είναι ότι δεν έχει ελληνική σφραγίδα - περισσότερο θυμίζει χαζοαμερικάνικο gospel νεοχριστιανικής σέχτας ( κάποια στιγμή νομίζεις ότι θα εμφανιστεί και η sara pailin raissing her glass !!!!!)

- αλήθεια , γιατί A to V ? τι θέλει να πει ο ποιητής ?

διαφωτισέ μας provate ;-)

Hfaistiwnas said...

Είναι λίγο πως να το πω.. κιτς;
Από ρυθμό όμως μου άρεσε..

Κακίστρω said...

Ντεκαντάνς εντελώς το βιντεάκι αφιέρωμα.
Το τραγουδάκι σκέτη αμερικανιά και η σάγια (πρώην μέλος των hi5) με τούτο το μαλλί μοιάζει με το κουκλάκι ευχούλης.

Provato said...

κωνσταντίνε χέη! η γνώμη μου για αυτό δεν έχει να κάνει με την δουλειά μου αλλά με το πόσο κακό είναι... πάντως στο blog του Πάνου δεν υπάρχει... γιατί άραγε; Πολλά φιλιά! :-)

valedako get outahere. ασφαλώς και δεν ήταν στις προθέσεις τους να βγει έτσι, το έκαναν εντελώς σοβαρά και γι αυτό βγήκε τόσο φριχτό! μην το συζητάς... όσο για τα άλλα που λες, ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω. είναι too much for me. και εγώ απορώ για το πως το αφήσαν να κυκλοφορήσει αυτό το πράγμα, κι εγώ απορώ για το A to V, και εγώ απορώ για την επιλογή του τραγουδιστή και της τραγουδίστριας... τι να πω. σόρη αλλά κανένα ελαφριντικό! όποιος το ενέκρινε αυτό το πράγμα είναι...

Anonymous said...

Sorry προβατάκο... απλά συνηδειτοποίησα ότι δεν το βρήκα το βίντεο στο blog του Πάνου! Να μη γράφω και ανακρίβειες! Απλά το μυαλό μου το συνδύασε με το blog του για προφανείς λόγους.
Στο 'adsofthegreek' το βρήκα και εγώ! Sorry Πάνο :-)
...είπα και εγώ!

Provato said...

ηφαιστιωνάκο σύνελθε!!! :-)

κακίστρω μακάρι να ήταν αυτά μόνο, ή τέτοιου είδους μόνο τα προβλήματα του βηντέου. χεχε

κωνσταντίνε don't worry sexy boy! φιλιά πολλά! :-)

xomeritis said...

Ο αγαπητός ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει δει το σποτάκι;

Μήπως ήρθαν εξωγήινοι και τους έκαναν εμφύτευση στον εγκέφαλο.

Μήπως κάποιο παράσιτο που ελέγχει το νευρικό σύστημα;

Μήπως απολύει με το παραμικρό η εταιρεία αυτή;

Μήπως είναι απλά ψώνια;

Provato said...

γλυκέ thomas έτσι σε θέλω. να μας υπενθυμίζεις ότι πρέπει να το ρίξουμε στο σορολόπ, γιατί το παραπήραμε σοβαρά το όλο θέμα.

χεχεχε :-))

Anonymous said...

LOIPON ME KINDYNO NA GINO ETEROXRONISMENA GRAFIKIA 4 EVER THA PAS STA GAMOVRAVEIA SHMERA?

AN PAS APANTA MOU SOMATIKA ME ENA YGRO NEYMA,


THA FORAO TA LAXOURIA POY TA XANAEKANA DIASHMA STHN POLH TON PIO HOT GATION STA BOUTIA MOU.

H PALIA SOY ANONYMH KAYLA

Soraya said...

τζιζες...λυπάμαι τον κοσμάκι που (ΕΛΠΙΖΩ)αναγκάστηκε να το παίξει και χωρωδία τρικάλων!!!
αυτός ο μίστερ Petritsis είναι κάποιος πετυχημένος του χώρου;
τέεεσπα!λολ και ξαναλολ!πάμε γι άλλα!

Anonymous said...

Κατ' αρχήν εκπλήσσομαι, εσύ που γνωρίζεις 3954958392048473 απίθανες λεπτομέρειες, που δεν αναγνωρίζεις την Σάγια, την πρωθιέρεια των Hi-Five που κάνει σολο καριέρα (λέμε τώρα). Ο Πετρίτσης είναι όλα τα λεφτά, τι είναι, διαφημιστής? Διότι θα ήθελε να είναι σίγουρα ο Τζορτζ Μάικλ. Το θέαμα είναι ό,τι πιο tacky εχω δει στη ζωή μου. Απορώ πως το χάρηκαν. Άρεσε σε όλους ή δεν τόλμησαν να αντιμιλήσουν γιατί ο Πετρίτσης είναι διευθυντής? Είχα που είχα κακή γνώμη για τους διαφημιστές (οι παρόντες εξαιρούνται) με αποτελείωσες... By the way, που χάθηκες? Μήπως γυρίζεις κι εσύ κανένα βίντεο-αφιέρωμα?

Provato said...

ανώνυμη όχι, δεν έχουμε απόψε ελπίδα συνάντησης. χεχε

vivi, όντως λολ.

ν. όχι δεν ήξερα σάγια, άλλα ξέρω χατζηγιάννη οπότε σώζομαι. Όσο για τον Πετρίτση.... άσε, ας μην μιλήσω καλύτερα. χεχε

είδατε όμως που το video μάλλον η Ogilvy το έκανε private ώστε να μην μπορεί κανείς να το δει; Μάλλον έχουν πάρει πρέφα τι γίνεται...

ευτυχώς το είχε ανεβάσει άλλος χρήστης και έτσι μπορούμε ακόμα να το χαρούμε.

vales-koupa said...

το ξαναείδα ...έχεις δίκιο....δεν υπάρχει πουθενά στοιχείο ''αυτοσαρκασμού''...το έκαναν εντελώς ''σοβαρά'' ...no mercy λοιπόν ! στον Καιάδα

Hfaistiwnas said...

οκ...
προσπαθώ...

Anonymous said...

οντως αμερικανια (κακη) και ειμαι σιγουρη οτι θα τριζουν τα κοκκαλα του μακαριτη.ελεος ρε παιδια λιγος σεβασμος.εκτος και αν απολυουν οντως που ευκολα.λοοοοοοοολ

Anonymous said...

πάντως το βίντεο δείχνει ότι εκεί δουλεύουν μερικά πολύ ωραία τεκνάκια

Anonymous said...

Koita, kaneis den symmetexei xwris th thelisi toy. Mporeis na to apofygeis me epikoinwniaka trik pia..

H katafwrh kakogoustia einai apotelesma syllogiko ap' oti vlepw kai mporousan na to antilhfthoun symmetexontas, otan diavazan tous stixous!!

Ena tragoudi gia na xalarwsoume (XEXEEXE) apo ton Petritsi:

http://www.youtube.com/watch?v=2UZISJBVfE4

Ιφιμέδεια said...

Γκουχ, γκουχ.

Κύριε Πετρίτση,

καλή η προσπάθειά σας αλλά θα έχετε πρόβλημα γιατί εμείς εδώ στο σεξ φάκ-τον θέλουμε κάποιον που να μπορεί να ερμηνεύσει ξένο στίχο και εσείς έχετε προφορά Νέας Αγχιάλου Βόλου. Καταλαβαίνετε ψάχνουμε κάτι το πολύ ιδιαίτερο για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στον Σάκη και να μπορέσουμε να πουλήσουμε και πολύ διαφήμιση (χιντ).

Σάγια, ξέρω τι ζητάω, τίποτα δεν μένει πιά να με κρατάει. Λυπάμαι ούτε εσύ μπαίνεις στο σεξ φάτον διότι δεν έχεις καλή ελληνικη προφορά. Τράβα να τραβηχτείς με τους ψευτοράπερς απ'την Άνω Τούμπα.

aura voluptas said...

" We are the woooorld ( ... the world ) ... We are the childreeeen ( ... the children ) ... "

Xilaren said...

τζήζαζ!!!

Adsurd said...

Πραγματικά θέλω να πιστέυω ότι έχει μια δόση σάτιρας. To πιο αίθανο δε είναι οτι ο Simon το έβαλε στο Blog του, νταξει είναι λίγο περίεργος τύπος αλλά δεν το περίμενα να το έχει εκεί. Και πάλι συμφωνώ μαζί σου, ελπίζω να το έκαναν για πλάκα και με δόση αυτοσαρκασμού, γιατί αλλιώς...

stella said...

Ασχετο εχει εναν γκομενο με ενα μπλε πουκαμισο.(sto videaki)
Τον τσακιζα με ευχαριστηση.
Οποιαδηποτε πληροφορια θα εκτιμηθει
Μακια

I.I said...

Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
είχα καιρό να γελάσω έτσι.
Τόσο χάλια πράμα ούτε στα 80ς!

xomeritis said...

Ρε πρόβατο δε χορταίνω να το παίζω αυτό το video. Μου φτιάχνει το κέφι. Όντως όμορφο το μπλε πουκάμισο.

xomeritis said...

Συγγνώμη, πάλι εγώ. Δηλαδή αν πάρω κρασί χύμα από το ταβερνείο και γράψω κάτι δικό μου γι' αυτό σ' ένα post it, το κολλήσω στην νταμιτζάνα και το πιω, θα νοιώσω ελεύθερος;

Pastaflora said...

Σαν να τραγουδάνε αναγεννημένοι Ευαγγελιστές, ένα πράγμα! Γρήγορα, σε spec! (φαντάζομαι χαρά ο Σεριάτος!)

vales-koupa said...

provate νομίζω οτι βρήκα την απάντηση τουλάχιστον για το A to V - μάλλον το έχεις καταλάβει κι εσύ , απλά το καταγράφω ! ο ποιητής τελικά παίζει με τα σύνθετα της λέξης Ad-Vertisement ( λατινικό advertere )υποδηλώνοντας ότι ο γλωσσικός κόσμος της Διαφήμισης ορίζεται από το Α έως το V ( και όχι το Ζ των κοινών θνητών ) και ο Θεός που ορίζει αυτά τα όρια είναι ο μακαρίτης ! Μπροστά στα μάτια μας ήταν και δε το βλέπαμε!

πέραν αυτού θέλω να καταγγείλω το αφεντικό της ιστοσελίδας scamp , για ανθελληνική υστερία , διότι φαίνεται να είναι πολύ ανεκτικός σε σχόλια που έχουν ξεφύγει από το σχολιασμό του video και έχουν παρεκτραπεί εναντίον του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων , αλλά όταν απάντησα α-κατάλληλα στο σχόλιο ενός αγγλικού γουρουνιού , το σχόλιό μου διαγράφτηκε ( να εφταιγε η κακή σύνταξη ?!- δε ξέρω )

τέλος , να σου πω ότι ξαναβλέπωντας το video , έχω πλέον πειστεί ότι όλο αυτό είναι συνωμοτικό χτύπημα ανταγωνιστικής διαφημιστικής - είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα διαβολικό μονταζ - η ανταγωνιστική εισέβαλε στο πάρτι της Ogilvy - κατέγραψε στιγμές εταιρικής ευτυχίας και αλληλεγγύης , στη συνέχεια έταξαν στη saya διεθνή καριέρα , προβολή και συνεργασία με τον jay-Z προκειμένου να καταδεχτεί να τραγουδήσει το έκτρωμα - ο πετρίτσης φαίνεται να απολαμβάνει αυτό που συμβαίνει οπότε είναι ιδρυτικό μέρος του σχεδίου - οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν σύντομα στα δικαστήρια - ελπίζω πίσω από αυτή τη provoκάτσια να μην είσαι εσύ provate ;-)

Anonymous said...

den hortaino na to vlepo!

Anonymous said...

It reminds me of an EU Commission stagiaires piece to promote one of their parties…and they are amateurs. However, coming from the corporate world, I am conscious that similar (for internal use only) pieces are allocated without the appropriate budget/expenditure(s) and thus, the outcome is – most of the times – ridiculous. My guess is that someone from the firm is less than satisfied and tried to get back to his/her boss by releasing this.

tsok said...

dear mr sheep i think you just went international...
anna vissy kai sakis rouvas fate ti skoni tou provatou!

Totally Stranger In My City said...

το αντιστοιχο video απο το reunion island
http://www.youtube.com/watch?v=EldmK9q1bsY
enjoy

Anonymous said...

stella aftos pou psaxneis einai digidangas, asto