Thursday, October 09, 2008

Δίαιτα φιλική στο περιβάλλον

Αριστερά η ποσότητα προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών που τρώει ο μέσος Εγγλέζος την βδομάδα.

Δεξιά τι θα έπρεπε να τρώει ώστε να μην χρειαστεί να αυξηθεί η παραγωγή τους όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της γης.


Μαλάκα, πολύ κρέας και πολύ γάλα τα εγγλεζάκια!!! Μα 6 λουκάνικα την βδομάδα; εμ, μετά πως να μην είναι το 99,99% του πληθυσμού γκέηδες; τισκ τισκ τισκ τισκ. παλιοκουδουνίστρες.

Ο λόγος που είναι πολύ σημαντικό να μην αυξηθεί η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών; ευθύνεται για μεγάλο ποσοσστό των εκπομπών αερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.


κατάλαβες φίλε μου; για να φάει λουκάνικο η Αγγλίδα πρέπει να καταστραφεί ο κόσμος. Πάω να παραγγείλω διπλόπιτο γύρο, από τα νεύρα μου. γκρ γκρ γκρ ασταδγιάλα.

8 comments:

Είδωλο said...

Χελοοου αλλα αυτα τα στατιστικα ειναι λαθος.
Γιατι αν σωνουμε περισσοτερο κρεας καποιος πρεπει να τα αρμεγει τα κακομοιρα τα θηλαστικα για να μη σκασουν τα βυζομπαλα τους δηλαδης θα πρεπει να πινομεν περισσοτερο γαλα, αμ αη ραητ?

Anonymous said...

Με την αύξηση της παραγωγής κρέατος αυξάνεται η ζήτηση για φυτικές πρώτες ύλες. Εκτάσεις που θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν με σιτηρά ή ρυζι για ανθρώπινη κατανάλωση χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωοτροφών. Αυτό έχει ως αποτελέσμα την αύξηση της τιμής σε βασικά προϊόντα διατροφής.
Για παράδειγμα, αν η παραγωγή σε καλαμπόκι ενός χωραφιού που φτάνει για να θρέψει 10 ανθρώπους επί 1 χρόνο, χρησιμοποιηθεί ως ζωοτροφή, θα δώσει κρέας που μπορεί να θρέψει 1 άνθρωπο για 1 χρόνο.

Hfaistiwnas said...

Εμείς είμαστε καλύτερα με τους γύρους;

Unknown said...

ε οχι βεβαια!!και μεις τρωμε τρελλο κρεας ειμαι σιγουρη.

cinderella said...

Εμένα ρώτα!! Που όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι και άνοστα!! Φαντάσου λουκάνικο άσπρο. Φαντάσου χοιρινό άγευστο. Μαλάκες Άγγλοι...ούτε να φάνε δεν ξέρουν!!!

cinderella said...
This comment has been removed by the author.
Tanila said...

Ma ti μαλακία πίνακας είναι τούτος?
Εγώ μόνο για μία και μοναδική καρμπονάρα θέλω 4 strips of bacon. Δηλαδή δε μπορώ να λαχταρήσω ήνγκλισ μπρέκφαστ μεσ'την ίδια βδομάδα;
Επιπλέον πίνω στανταράκι ένα λίτρο γάλα τη βδομαδα +. Τι θα πει ότι δε μπορώ να φάω καθόλου τυρί γιατί πάει ή το ένα ή το άλλο;

Dr_MAD said...

@ Tanila

μην την παλεύεις ακόμα με το γάλα. Δεν πρόκειται να ψηλώσεις άλλο, forget it