Monday, December 08, 2008

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ


Σε γνωρίζω απ’ τα βιβλία
μοναχά και απ’ την τιβί
Σε γνωρίζω από ιστορίες
που μικρός μου είχαν πει

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων η λευτεριά…
Τώρα είναι μπουκωμένη
Από σήψη και διαφθορά

Τώρα είναι μπουκωμένη, από σήψη και διαφθορά...

Σε γνωρίζω από την όψη
της απραξίας την τρομερή
Σε γνωρίζω από την σήψη
την πατρίδα που αδικεί

Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων η λευτεριά
Ανταλλάξαμε την ανδρειωμένη
Με κάρτες, κανάλια, κινητά…

Ανταλλάξαμε την ανδρειωμένη
Με κάρτες, κανάλια, κινητά…

(το απόγευμα όλοι όλοι όλοι όλοι στους δρόμους, χωρίς φασαρίες και βίες και προβοκάτσιες...)

8 comments:

Anonymous said...

όπως τα λες. χωρίς προβοκάτσιες...

Anonymous said...

οπως τα λες ειναι οντως!!

Anonymous said...

Οχι ρε πρόβατε , οχι
Δεν θα βγω στο δρόμο εξαιτιας ενος εγκλήματος που οσο ειδεχθες και να ειναι- ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ - γιατι μετά θα πρέπει να βγαίνω στο δρόμο για καθε εγκλημα που γίνεται και να κάνω αβάντα σε αληταράδες και μπραβόμπατσους που βγηκαν εξω με τις κουκούλες για να κάψουν και να λεηλατήσουν το δικό μου σπίτι.
Αλλα θα σου πω μονον οτι αν ο κουκουλάς με πλησιάσει θα τον κλάψει η μάνα του ειτε ειναι μπάτσος ειτε αναρχικός.
Τρια χρονια στο Τσαντ εχω μαθει τρόπους να το κάνω αυτό.
Ελεος με τις εξεγερσεις και τα υψηλά νοήματα και τις σημαίες

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον Γερμανό. Και κάτι άλλο, αν εχθές το παιδί έβγαζε μαχαίρι και καθάριζε τον αστυνομικό θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά? Εδώ μπάτσος μπήκε σε σπίτι, «έφαγε» τον ληστή….και μετά έβγαιναν όλοι στην τηλεόραση και κατηγορούσαν το μπάτσο και έλεγαν ότι ο κλέφτης ήταν καλό παιδί(!!!) που απλά παρασύρθηκε….!!!Και φυσικά δεν λέω ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι καλά παιδιά…γιατί αυτό απλά είναι ουτοπικό ακόμα και σαν αίτημα, πόσο μάλλον σαν πραγματικότητα.. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να έχουμε παρωπίδες και να είμαστε υποκριτές. Γιατί είναι υποκρισία να κλαις για το παιδί που σκοτώθηκε και να σφυρίζεις κλέφτικα για τους αστυνομικούς που χάνονται κάνοντας την δουλειά τους. Γιατί είναι υποκρισία να ζητάς εφαρμογή των νόμων και αν σε σταματήσουν χωρίς κράνος να παρακαλας να μην σου κόψουν κλήση. Γιατί είναι υποκρισία να αγανακτείς με την διαφθορά το δημόσιο βίο και να λαδώνεις τον εφοριακό και να κλέβεις το κράτος. Γιατί το κράτος είμαστε όλοι εμείς και όχι οι 300 της Βουλής (κάνει και ομοιοκαταληξία τρομάρα μου). Τέλος, (και αυτό είναι επί προσωπικού) δεν μου αρέσει η μάζα. Όπως δεν μου αρέσει να με κατατάσσουν σε ομάδες, γιατί αύριο…μετά την πορεία,……να βγουν Ο Τσίπρας και η Παπαρήγα και όποιος άλλος και να μιλήσει για δύναμη του λαού και θα εκμεταλλευθεί την παρουσία μου και τον χρόνο μου. Συγνώμη για το σεντόνι….Ευχαριστώ για το χώρο που μου παρείχες.

aura voluptas said...

Αν τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, υπάρχει συνυπευθυνότητα και των δύο πλευρών .

Το πρόβατο ξεκαθάρισε το λόγο συμμετοχής . Δεν πάει κάποιος ούτε για να καταδικάσει την αστυνομία και να τη ρίξει στην πυρά ούτε για να επιβραβεύσει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές . Είναι μια ευκαιρία να πει με τον τρόπο του, σε όλους αυτούς ( ΚΑΙ στους αναρχικούς ) και στους ακόμη " πιο πάνω " από αυτούς : " ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ, ΝΑ ΣΠΑΤΕ, ΝΑ ΠΥΡΠΟΛΕΙΤΕ, ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ, ΝΑ ΧΟΡΕΥΤΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΟΥ . ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ . "

Provato said...

aura ακριβώς έτσι είναι. Δεν είναι το ίδιο να πεθαίνει αστυνομικός στο καθήκον και να σκοτώνει ένας αστυνομικός ένα παιδί 15 χρονών.

Επίσης το θέμα εδώ δεν είναι το γεγονός, όσο η συνολική κατάσταση που συμβολίζει το γεγονός.

Γερμανέ δεν είμαι Εθνικιστής. Αγαπώ την πατρίδα μου, δεν θέλω να την καταστρέφουμε. Αυτό είναι όλο!

BLUEPRINTS said...

σωστός, άντε να ξυπνάμε σιγά σιγά, γιατί εκτός από τα σώβρακα θα μας πάρουν και την λευτεριά σε λίγο (ενημερώστε με αν δεν την έχουμε χάσει ήδη)

[Germanos] said...

Με ολα αυτα πεθυμησα το Τσαντ