Wednesday, December 17, 2008

Ξυπνήστε χαϊβανάκια



Το σωστό ερώτημα που πρέπει να διατυπώνεται σε σχέση με την εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δεν είναι "αν προσεγγίζει με τον σωστό τρόπο το κοινό στόχος, αν έχει νόημα να βγαίνει στον αέρα από ένα κράτος που μας γράφει στα παπάρια του, αν πρόκειται να συγκινήσει, μπλα μπλα μπλα μπλα αν αν αν αν...."

Το ερώτημα που πρέπει να ερευνηθεί είναι "τα μέσα που θα δουν μπικικινάκια στα ταμεία τους από την μετάδοση της διαφήμισης θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο ανεξάρτητα και κριτικά απέναντι σε ένα κράτος που έχει φτάσει να είναι ο μεγαλύτερος διαφημιζόμενος της χώρας";

αυτό είναι μία έρευνα που πρέπει να γίνει. δηλαδή πληζ. πληζ. πληζ. αν δεν γίνει θα κρατήσω την ανάσα μου μέχρι να σκάσετε.

On another note, ο άνθρωπος που διάλεξε την συγκεκριμένη κυρία για πρωταγωνίστρια της διαφήμισης πρέπει να παίρνει τα τρελά ρησπέκτια. Είναι ο θεός του κάστινγκ και μόλις έχει κερδίσει κουπόνι για σεξάκοι. Και δικαίως!

Επίσης πέρα από όλα όσα κρύβονται πίσω από την καμπάνια... είναι μία εκστρατεία καλοφτιαγμένη, με σωστή στρατηγική, καλό τόνο φωνής και γενικότερα πολύ καλά εκτελεσμένη.

Δηλαδή έλεος πια με τα διαβολάκια με την διχαλωτή γλώσσα που πουλάνε την ψυχή τους στον δγιάλογο, τις γιοταδόφατσες που κρατάνε τα νόουτμπούκ τους σαν μωρά, τους αγρότες που ψάχνουν βελόνες στα άχυρα και τις άλλες διαφημισεητήλεζ αλβανίαζ που έχουν πλημμυρίσει την τηλεόρασή μας τελευταία....

14 comments:

Pink_Fish said...

Η δική μου ένσταση σε αυτή την καμπανί (sic) είναι η προφανής της υποκρισία: Ταυτίζει τη φορολογική με τη κοινωνική συνείδηση. Η οποία προφανώς είναι προνόμιο μόνο των πληβείων. Γιατί αν δε κάνω λάθος ένα σωρό μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί κλπ. στην Ελλάδα όχι μόνο φοροδιαφεύγουν αλλά και κατακλέβουν το κράτος. Αυτοί τι έχουν? Αντικενωνική συνείδηση? Μήπως ήλθε η ώρα να γίνω και εγώ αντικενωνική? Λέω μήπως? Αι σιχτίρ πια με τις αηδίες τους…..

Me:Moir said...

Εγώ πάλι θα ήθελα να μάθω πραγματικά πόσο κόστισε η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια...

fieryfairy said...

εγώ πάλι χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που αναγουλιάζει με τις διαφημίσεις κινητών - και μάλιστα πρόσεξα ότι κάθε εταιρία έχει από τρεις- τέσσερις διαφημίσεις στον αέρα...

Hfaistiwnas said...

Πόσα να μας πάρουν πια!
Μην τα ρίχνουμε και όλα στη φοροδιαφυγή..

ps said...

στειλε κουπονια και σε αυτους τους πρωταθλητες του ταϊμινγκ που επελεξαν ΑΥΤΕΣ τις μερες να μεταδιδεται ΑΥΤΟ το σποτακι.

Provato said...

pink ναι ρε συ, αντικοινωνική συνείδηση έχουν όλοι αυτοί, δεν το βρίσκω λάθος ως σκέψη... μακάρι να πειστούν και αυτοί οι μλακσ να μην κλέβουν....

me:moir κι εγώ κι εγώ! και μάλιστα με το μπάτζετ για τις μεταδόσεις των διαφημίσεων συμπεριλαμβανόμενων!

fieryfairy ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατί δεν έχουμε αρκετό χρόνο να βρίσουμε όσο θέλουμε, μιλάμε για μαύρο χάλι.

ηφαιστίωνα όχι όλα... αρκετά όμως να τα ρίχνουμε...

αδέσποτο διάλεξαν ΑΥΤΕΣ τις μέρες για να μην πολυκουνιούνται τα κανάλια και τα μέσα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ... ελεμένταρη. φιλιά στην μουσούδα και πάρε κι ένα σκυλομπισκότο με γέμιση γουρούνι.

ps said...

ποτέ με γεμιση γουρουνι!!!
μονο με γεμιση προβατο!
ευχαριστω για τα φιλια!

Provato said...

aaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ΝΤΡΌΠ ΟΝ ΓΙΟΥ!

ps said...

μην ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ-ιζεις προβατακι.
ενα ψεμα ειπα και το πιστεψες!
Δεν υπαρχουν τετοια μπισκοτα!
μεα κουλπα...οπως λεει και ο Κωστα μας!

natasha hassiotis said...

δηλαδή μας απειλεί ότι άμα δε στρώσουμε θα μας ρημάξει στη φορολογία; και δεν μπορώ τη μαμούχαλη που θυμίζει δημόσια υπάλληλο που μπήκε με μέσον, να μου λέει τι θα κερδίσω άμα πληρώσω. τύπου εσείς φταίτε που δεν έχω σιδερόδρομο 30 λεπτά Αθήνα-Πεκίνο.

s_k said...

αυτη ειναι μια εκδοχη της ιστοριας χωρις τους κλεφτες.
καλησπερα.

stassa said...

Καλόο, γύρω στο 0.10'' πήγα να πνιγώ από τα γέλια.

Σωστό κάστινγκ όντως, αν απευθύνεσαι σε παιδάκια του νηπιαγωγείου... για PSA επίσης ίσως, αν θες να πεις στον κόσμο τί κακό κάνει ο καπνός του τσιγάρου στα μωρά, ξέρω 'γω.

Αν μιλάμε για το εθνικό μας σπόρ όμως, μια συμπαθής κυρία με ευγενική φωνή ακούγεται εκτός τόπου, εκτός χρόνου και τόσο φτιαχτή όσο κι οι αγρότες με τα μπλοκάκια κλπ.

ps said...

lathos provate!
lathos!
ayto einai to sosto klipaki!
http://www.youtube.com/watch?v=lXu0zVSYuF4&feature=related

stassa said...

Α και μια και μιλάγαμε για στοχευμένη διαφήμιση τις προάλλες, εδώ ένα αρθράκι που μπορεί να το βρεις ενδιαφέρον:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080309-bad-phorm-uk-isps-to-sell-clickstream-data-to-advertisers.html