Tuesday, February 03, 2009

Η σαμπάνια του φτωχού, το επίσημο πιοτί της ανθρωπότητας

Αχ αχ, όσο πιο περιττό είναι ένα πράγμα, τόσο πιο πολύ μαγεία πρέπει να σου πουλήσει για να σε ψήσει.

Οι δύο μεγάλες κυρίες της κόλας, η Κόκα που μας έκλεψε τους Ολυμπιακούς και η Πέπσι που μας έκλεψε το ΠΑΦΕΚΟΥΑ (παγκόσμιο φεστιβάλ κουλής αδελφής) το ξέρουν αυτό καλά. Εδώ και κανά δύο χρόνια έχουν επιδοθεί σε μία λυσσαλέα μάχη για να κερδίσουν τα μυαλά, αλλά κυρίως τις καρδιές του κόσμου.

Στην μάχη αυτή όλα επιτρέπονται. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα...

...τι βάζουν τσουκνίδες στο συρτάρι με τα σώβρακα της ανταγωνίστριας ώστε όταν πάει να φορέσει το βρακί της να πάθει φλύκταινα...

...τι κάνουν δραματικές, αιματηρές λασπομαχίες με μπικίνια...

...τι βγαίνουν στις εκπομπές του Μικρούτσικου και κατηγορούν η μία την άλλη για "τσούλα που πήγες να μου φας τον άντραααααα!"...

και άλλα, άλλα, εξίσου πρόστυχα!

Επίσης βγάζουν απίστευτα γαμάτες διαφημίσεις αφού έχουν διπλαρώσει τις καλύτερες διαφημιστικές εταιρίες του κόσμου (η Pepsi έχει την tbwa, ενώ η Coca Cola την Wieden and Kennedy, βλέπε θρύλος Nike, και την Crispin Porter Bogusky).

Ας δούμε από τρεις διαφημίσεις που έβγαλαν το τελευταίο διάστημα στην Αμερική για να καταλάβεις για τι μιλάμε.

Η κοκακόλα κάνει ρομαντισμούς. Ένα ρομαντικό αγόρι, ένα ρομαντικό ζουζούνι, σε συνάντησα στο λβάδ και ουρούσες στο πηγάδ:


Εδώ κάνει ακόμα περισσότερους ρομαντισμούς, και τους κάνει τέλεια. Αυτή η διαφήμιση έχει και κοινωνικό σχολιασμό, πρόσεξε την σκηνή με τον "σούπερ ήρωα" είναι... τολμώ να πω, συγκινητική!

Το τραγούδι είναι άπαιχτο! τέλειο. υπέροχο.

τι γίνεται όταν ρεύεσαι; ε;


Και περνάμε στην Pepsi. Μεγάλη κουφάλα κι αυτή, με απίστευτα έξυπνη στρατηγική.

Αυτή εδώ στην έχω ξαναδείξει στο παρελθόν, μου αρέσει πολύ αλλά με ενοχλεί κιόλας η χρήση του τείχους!
¨

Εδώ η στρατηγική είναι "πέπσι μαξ - η κόλα του άντρακλα του βαρύ και πρόστυχου". Αστείο είναι αλλά μέχρις εκεί. Σιγά μην σκίσεις κανένα τσαντάκι για αηλάηνερ.


και για τελευταία σου αφήνω την πιο φαρμακερή. Οραματική, καλοφτιαγμένη, με δύο πανάκριβους διάσημους πρωταγωνιστές, από τους οποίους ο ένας είναι ο Bob Dylan... μου αρέσει! πολύ! την χαζεύω.


Πριν αποφασίσεις ότι οι διαφημίσεις της κοκακόλας είναι καλύτερες από της πέπσι, έχει κατά νου ότι η Πέπσι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόταση του τύπου "κόκα κόλα ίσον χάπηνες" διότι πρώτα πρέπει να ανατρέψει την βλαχοεικόνα που έχει. Αυτό προσπαθεί με αυτές τις μπενχουριάδες διαφημίσεις της.

Όταν το πετύχει, που θα το πετύχει με τόσα λεφτά που χώνει, με τέτοιο μπάτζετ μέχρι και την σικιά μπορείς να παρουσιάσεις ως σεμνή και τίμια και να σε πιστέψει ο κόσμος, τότε θα αρχίσει το κανονικό πανηγύρι. Πως άραγε θα απαντήσει στο "κοκακόλα ίσον ευτυχία;". Είμαι πολύ περίεργος να δω. Κάνω μαντεψιά ότι θα το πάει στο "togetherness". χμφ χμφ χμφ.

9 comments:

Flonsavardu said...

ε, αφού το ξέρεις και εσύ ότι οι διαφημίσεις της κόκας κόλα γαμάνε, να μη σε διαψεύσω. μα είναι τέλειες, ξετρελάθηκα. ειδικά με την πρώτη, γιατί μ' αρέσει πολύ το "peter and the wolf"! τώρα τι να πω για την πέπσι. υπερβολήηηηηη! δλδ αν ήμουν βλαχοποτό, συγγνώμη, αλλά αυτό θα προσπαθούσα να πουλήσω. αλλά εδώ που τα λέμε κιόλας, τι σημασία έχουν οι διαφημίσεις; αφού η κόκα κόλα είναι θρησκεία. coca cola rules. coca cola i love you. και ας κάνει κυτταρίτιδα.

Anonymous said...

είχα να ακούσω τον Πέτρο και το Λύκο απο μωρό, που να φανταζόμουν οτι θα βοηθούσε η κακακόλα με τις διαφημίσεις της...

apparos said...

respect για τις πεταλούδες και την fake cola!

sikia said...

Αχ συκοφάντη, έτσι και σε πιάσω στα χέρια μου, θα δεις τι έχεις να πάθεις! Πως τολμάς!!! Πωωωωωωωωως!?!?! Δε χρειάζομαι μπάτζετ και διαφημιστές, όλοι ξέρουν την αλήθειοα και έχω να λένε για τη σεμνότητα και τη τιμιότητα μου! Ποταπέ!

jg said...

pepsi all the way

SK said...

Kι εγώ όταν είδα την πρώτη της Coca Cola, τον Πέτρο και τον Λύκο πρόσεξα πιο πολύ!
Tην είδα μάλιστα κατά τη διάρκεια του Super Bowl, όπου παρουσιάζονται οι πιο προσδοκώμενες και ακριβές διαφημίσεις της τηλεόρασης κάθε χρόνο - πολύς κόσμος το παρακολουθεί εξίσου για τις διαφημίσεις όσο για το ποδόσφαιρο!
Να και μερικές ακόμα από το Super Bowl:
http://www.nfl.com/superbowl/43/videos/commercials

aura voluptas said...

Αν και εθισμένη στην Coca Cola Light, περισσότερο όλων μου άρεσε η τελευταία . Εντυπωσιακή και γλυκιά ταυτόχρονα .

Αλλά όχι και να προσομειώνουν τον Dylan με το Will.I.Am ! Χα χαα !

Provato said...

flo coca cola rocks. αλλά συμπαθώ και την Πέπση, είναι λίγο ο ινδιάνος των αναψυκτικών. χεχεχε

ανώνυμε 03:46:00 και όμως και όμως. οι κοκακόλα μας προσέχει και μας αγαπά!

αππαρε ρησπέκτ ενατίκ!

σικιά πρόσεχε γιατί θα έρθω εκεί και θα σου χώσω στον κ.... ε, συγγνώμη, θα έρθω εκεί και θα συζητήσουμε πολιτσιμένα τις διαφορές μας, ήθελα πω!! !

ποβ σ' αγαπώ. πιάσε μία πέπση.

Provato said...

SK επιτέλους σε έπιασα αδιάβαστο! χεχεχε, ξέρεις βρε πόσα αφιερώματα έχω κάνει εδώ στο πρόβατο με θέμα το σούπερ παπάρι (super bowl); χιλιάδες, δισεκατομμύρια χωρίς υπερβολή!!! χεχεχε θέγκζ για το λινκ πάντως, δεν τις είχα βρει όλες τις φετεινές μαζεμένες.

ώρα δεν τον προσομειώνουν, τον μειώνουν, χεχεχε, κάνουν και καλά αναλογία! λολ