Wednesday, February 25, 2009

Η κουζίνα του άντρα

Επειδή πολύ μας κουνά τον κώλο της η κυρά Θεία Ντόνα με τις συνταγές και τις ιδέες της περί μαγειρικής, ήρθε η ώρα να μάθεις μερικές αντρικές συνταγές, από αυτές που σε χορταίνουν καλά και πολύ...

και χωρίς να έχεις χάσει τέσσερις μέρες στην προετοιμασία!

ασταδγιάλα πια λες και δεν έχουμε άλλες δουλειές, όλη μέρα μέσα στην κουζίνα πρέπει να είμαστε να παριστάνουμε την μάνα μικρόσπίτιστολιβάδι!

Λοιπόν, φύγαμε για τις συνταγές:

Πατάτα τηγανητή του εργένη.

Παίρνεις ένα πακέτο πατάτες Στο πιάτο Σας. Τις βάζεις στο πιάτο σας (duh...), ρίχνεις από πάνω φέτα μαλακή, τριμμένο πιπέρι, ανακατεύεις, τρως. Τέρμα.

Μακαρονάδα του εργένη

Βράζεις τα μακαρόνια, ρίχνεις μέσα μισό πακέτο βούτυρο Lurpak, τριμμένη παρμεζάνα κατά βούληση, τριμμένο πιπέρι, ανακατεύεις στην κατσαρόλα, τρως. Τέρμα.

Ριζότο του εργένη

Βούτυρο Λούρπακ, ρύζι μία μεγάλη κούπα, τσιγαρίζεις, ρίχνεις νερό δυόμιση κούπες (1 προς 2,5 πάει η αναλογία ρύζι νερό) αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να εξατμιστεί, περίπου 20 λεπτά, σβήνεις φωτιά, ρίχνεις από πάνω ένα κεσέ γιαούρτι, ανακετεύεις, τρως. Τέρμα.

Κοτόπουλο του εργένη

Παίρνεις ένα κοτόπουλο, του χώνεις στον κώλο μισό λεμόνι, μισό σκόρδο (όχι σκελίδα το άλλο με τις πολλές σκελίδες), πολύ βούτυρο, μισό κρεμμύδι. Τα υπόλοιπα μισά τα αφήνεις μέσα στο ταψί. Βουτυρώνεις, ρίχνεις αλάτι, τριμμένο πιπέρι. Ψήνεις, τρως. Τέρμα.

Σαλάτα του εργένη

Ανοίγεις μία κονσέρβα τόνο. Ανοίγεις μία κονσέρβα καλαμπόκι. Πετάς περιεχόμενα σε μπωλ, ρίχνεις μερικά ντοματάκια, λάδι, αλάτι, τριμμένο πιπέρι (μύλος ίσον αγαπημένο απαραίτητο της αντρικής κουζίνας), ανακατεύεις, τρως. Τέρμα.

Γλυκό του εργένη

Παίρνεις ένα γιαούρτι, το ανοίγεις, βάζεις μέλι μέχρι τα χείλη του κεσέ (μελετημένα τέλεια η ποσότητα, λιγότερο δεν θα σου αρέσει από γλύκα, περισσότερο δεν μπορείς να βάλεις ένηγουέη) ανακατεύεις, τρως. Τέρμα.

ε μα πια, έλεος με τις συνταγές που θέλω 4 μέρες να μαζέψω τα υλικά, 3 να τα ανακατέψω και 5 να τα ψήνω για να φτιάσω μία γαμημένη μπριζόλα με κάτι, μη χέσω.

ΟΜΩΣ πρόσεχε ακόμα κι εγώ ξέρω ότι οι συνταγές αυτές δεν είναι για να τις τρως συνέχεια, θα πάθεις αβιταμίνωση και σκορβούτο, έλεος χεχεχε.

Είναι όμως ότι πρέπει για τις μέρες που δεν τρως έξω και δεν σε έχουν καλεσμένο φίλοι/αδελφές και φίλες/γυναίκες που το έχουν, δόξα τω Θεώ, χρέος να σου προσφέρουν τα καλύτερα όταν σε καλούν. και μπράβο τους.

Α μια που αναφέραμε μάγειρες... είδα φωτογραφίες της Μέριλ Στρηπ από την επόμενη ταινία της την Julie & Julia όπου παίζει μία πολύ θρυλική μαγείρισα και έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα, σου μιλάω για την απόλυτη αστόνισμεντ και μεταμόρφωση, μαλάκα η τύπισσα είναι η Ισμήνη Καλέση του Χόλιγουντ, απόλυτο ρησπέκτ φορ έβα εν έβα.

αγαπώ Μέριλ, τέρμα.

31 comments:

apparos said...

το τρίβεις το πιπέρι; :P

καμιά συνταγή με αυγά δεν ανάφερες!

Flonsavardu said...

χαχαχαχαχα. η ισμήνη καλέση του χόλλυγουντ... χαχαχαχαχα. σαν δεν ντρέπεσαι να συγκρίνεις τις βούρτσες με τις πούτσες! (αν και δεν νομίζω ότι τίθεται κυριολεκτικά τέτοιο θέμα, αλλά λέμε!)

αναμένουμε μερυλ που εννοείται ότι είναι η καλυτερότερη!

όσο για το μύλο, και ο δικός μου το ίδιο θεματάκι, αν δεν είναι φρέσκο το πιπεράκι δεν γουστάρει.

αααααα, και κράτει στο βούτυρο γιατί θα κλείσει καμιά βαλβίδα πριν την ώρα της (τρώω τη γλώσσα μου, ντάξει!)

Anonymous said...

αυτο δεν ειναι απαραιτητα συνταγες του εργενη .ειναι συνταγες μολισγυρισααποτηδουλειακαιπειναωκαι θελωναφαωκατιτωρα.αλλα πολυ λουρπακ ρε παιδι μου παιζει!

SK said...

Πολύ βούτυρο ακούω, και δεν κάνει, είναι παχυντικό. Λίγο και καλό, φτάνει και περισσεύει :-)

Hfaistiwnas said...

Καλές οι συνταγές αλλά πολύ βούτυρο Πρόβατέ μου!!! Θα πάει η χοληστερίνη σύννεφο!!

Anonymous said...

μου αρέσει πολύ που είσαι οτ κιουζίν πρόβατος και δεν μπήκες καν στον κόπο να αναφέρεις το απλό τοστ και το βραστό αυγό...δεν περίμενα τίποτα λιγότερο...;)

chaos_onion said...

Εμένα πάλι, you had me at "Λούρπακ". :-*

celsius33 said...

τα "χείλη του κεσέ" πολύ μου άρεσαν, ωραίος τίτλος για θεατρικό έργο.
Πεινάσαμε πάλι με τέτοιες θείες γεύσεις:)

Tanila said...

Ωχ ωχ ωχ









(sk γιατί νομίζεις ότι έφτασε τόσα κ(ο)ιλ(ι)ά;)

sikia said...

Καλά να πάθεις! Όσο τα είχαμε έτρωγες γκουρμέ και κάθε μέρα 20 ποικιλίες ορεκτικών, κυρίως πιάτων και γλυκών, φτιαγμένα όλα με τα χεράκια μου, και τώρα συνταγές του εργένη που τις διαβάζουν οι σεφ και φρίττουν!!!

Lina said...

τι βουτυρα και αηδίες.... αφου εσυ τρεφεσαι με την τεχνη!

Anonymous said...

Η σιωπή μου προς απάντησην σου!

Ερμής said...

Ερώτηση. Στο ριζότο του εργένη, το ρύζι νυχάκι ή γλασσέ???

George Tsitiridis said...

m aresoun oi sindages sou ....i theia donna olo diskola vazei..

€lisavet said...

Μόλις περιέγραψες το διαιτολόγιο μου!

Χαχαχα! Γυναίκα να ανοίξει νοικοκυριό ε; Τρέχτε παλικάρια!

dsquared said...

Α, βλεπω οτι εχουμε μα8ητευσει στον ιδιο chef!
Metoxes στην Λουρπακ εχεις και την στηριζεις σε τετοιο βα8μο? Μονο γαλα με λουρπακ που δεν μας προτεινες.

din

κόκκινο μπαλόνι said...

σου έχω τέλεια συνταγή. Βράζεις μακαρόνια και τα ανακατεύεις με χωριάτικη σαλάτα! Μακαρόνια, ντομάτα,αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα και λάδι! Τέλειο...
υ.γ. Δεν έχεις υπογράψει το κείμενο μου με το αίτημα για σταθερό ωράριο ύπνου...απορώ!

Anonymous said...

1. προτιμάτε μύλο για πιπέρι στο μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας σας .... χωρίς γωνιώδεις προεξοχές η μεταλλικά στοιχεία....

2. απλές συνταγές με μακαρόνια..... βράζετε μακαρόνια, στραγγίζετε, βάζετε μια κουταλιά της σούπας πέστο πράσινο ή κόκκινο, ανακατεύετε, ρίχνετε παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας και σερβίρετε (χωρίς πιπέρι....το κόκκινο πέστο έχει πάπρικα μέσα....)

3. απλή συνταγή με κρέας......
αγοράζετε μοσχάρι μπον φιλέ ή κόντρα μπριζόλα μοσχαρίσια (χωρίς τα περιμετρικά λίπη) περίπου 400-500 γραμμάρια (ποσότητα για άντρες, όχι για δεσποινίδες, οι δεσποινίδες πέφτετε στο μισό) από τον τριχωτό σέξυ χασάπη της γειτονιάς σας (όσο πιο τριχωτός ο χασάπης τόσο πιο καλό το κρέας του).... ζεσταίνετε σε τηγάνι αντικολλητικό και σε δυνατή φωτιά ΕΛΑΧΙΣΤΟ λάδι ..... ρίχνετε το κρέας στο καυτό τηγάνι αφήνετε 1-2 λεπτά από τη μια, 1-2 λεπτά από την άλλη και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά... ψήνετε κατά βούλησιν.... ανάλογα άν το θέλετε raw (saignant), medium ή well done (προσοχή ! το χοιρινό μόνο well done) και ανάλογα με το πάχος της φέτας ροτ κρέατος....
σερβίρετε με σαλάτα της αρεσκείας σας..... η κάπαρη προσθέτει....
επίσης λίγο ρύζι, για να σφίγγγετε και να αποφεύγετε τις στιγμές αμηχανίας.... *ρύζι προς νερό, αναλογία 1 προς 3 η και 3,5 κατ όγκον....
χρόνος προετοιμασίας 10/15 λεπτά....
και γίνεστε ταύροι.... ;-)

4. ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΠΌ 38-39, ΑΝΤΕ 40 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΌΒΕΤΕ (αλλά χωρίς να γίνετε υστερικές) ΤΑ ΑΛΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΖΑΧΑΡΕΣ, ΤΑ ΛΙΠΗ, ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΉ ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ, ΣΤΑ 45 ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΚΟΥ..... ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ....

ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ , ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΦΡΕΣΚΟ

ο Αnonymous G

natasha hassiotis said...

με τόσο βούτυρο θα κάνεις κάτι σαμπρελάρες γύρω απ' τη μέση, που δε θα μπαίνεις μέσα στο σωσίβιο-παπί όταν πας κολυμβητήριο. (θα μου πεις τι το θες; θα έχεις φυσικό γύρω απ' τη μέση σου! χαχαχαχα)

Provato said...

appare φυσικά και το τρίβω το πιπέρι, δίνει νοστιμιά! αυγά, τα βρίσκω πολύπλοκα λολ!

φλο φάε την γλώσσα σου.

γκάηντλάην όσο με καταλαβαίνεις εσύ, κανείς δεν με καταλαβαίνει.

εσκέη αγαπώ βούτυρο. κι ας παχαίνει! δίνει δύναμη και σθένος!

ηφαιστίωνα ντον γουώρη, τουλάχιστον δεν καπνίζω!

Anonymous said...

ωραίες οι συνταγές, άμα έχεις και συγγενή καρδιολόγο ακόμα καλύτερες, αλλά, dear sheep, ρύζει γράφεται, όχι ρύζι. Τσεκ γιορ άαρον σπέλινγκ. Ας μην ξεχνάμε τα βασικά, έλεος δλδ, αυτά είναι ύλη της α δημοτικού. Ρύζω - ρύζεις - ρύζει, δεν είπαμε να μεταφράσεις και Αισχύλο, Jeeeee.

Provato said...

τσιτσιπιρού αφού ξέρεις πρόβατο ίσον πχιότητα σε όλα!

αχ ρε χάος επιτέλους κάποιος να με στηρίξει, εσύ και η από πάνω είστε οι άνθρωποι μου!

αχ κέλσιε μα τι γλυκό θεατρικό, και τι γευστικό επίσης!

σκατίλα ζηλεύεις γιατί δεν μπορείς να με έχεις!

σικιά χίλες φορές ταπεινές συνταγές και μόνος παρά γκουρμέ μαζί σου και να μου τα φοράς!!! γκρ γκρ γκρ

Provato said...

λίνα με τέχνη και με σπανκ στα ποπουλίνο του κόσμου τρέφομαι. χεχεχε

Θεία, αφού σε έχω το ξέρεις! χεχεχε

ερμούλι μου, το ριζάκι για πιλάφι, τέλος! :-))

pisiglendi μα ναι, μας έχει αλλάξει τα πάτερα η πουτάνα! μπεε

ελισάβετ άμα δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε! μπεεε

Provato said...

ντιν και πρέζιντεντ αγαπώ, μην νομίζεις. βούτυρο να είναι κι ότι να είναι!

κόκκινο θέγκζ θα δοκιμάσω συνταγή σου σίγουρα! και έρχομαι για να ρίξω και τις υπογραφές! μπεε

ανώνυμε τζι παντρέψου ΜΕ ΤΩΡΑ, κάυλωσα με τις συμβουλές και συνταγές σου. χεχεχε

high κι εσένα τι σε νοιάζει μαρή??? στην πισίνα σου θα πέσω να κολυμπήσω ή θα με πιάσεις γκόμενο (ίουκ) και δεν το ξέρω, γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ κάτω τα χέρια από το βούτυρό μου!

τζέεεεελα τι να κάνω ρε πούστη μου ξεχάστηκα, μετανοώ μετανοώ λέω!!! )με έστειλε το τσεκ γιος άαρον σπέλιγκ, είσαι νέα αγαπημένη μου λολ)!

jg said...

pou einai to souvlaki tou ergeni? ena thlefwnima mono xreiazetai :P

Lina said...

μόνο που δεν... χορταινεις ;


=ΡΡΡΡ

Tanila said...

Βασικά ΦΟΑΒΑΜΑΙ γιατι με έχεις καλέσει για φαγητό....

Fashionitsa said...

Αυτό δεν είναι οι συνταγές του εργένη. Είναι το έμφραγα του εργένη.

Μια καλή συνυαγή είναι να σε καλέσουν για φαγητό.

natasha hassiotis said...

το λέω για να μην σφηνώσει η κουλούρα στα φυσικά σωσίβια και τρέχει ο ναυαγοσώστης και δε φτάνει ο χριστιανός. απ' την καλή μου την καρδιά.
υ.γ. και "ιούκ" στα μούτρα σου!

Dr_MAD said...

αχ τι υπέροχες συνταγές! κριμα όμως, γιατί τις έχω κάνει όλες. Θέλω καινούρια πράγματα (τονοσαλάτα του εργένη, κάπτεν ίνγκλο του εργένη και ψωμοσάντουιτς του εργένη)

*εγώ γιατί βάζω 1 ρύζι / 2 νερό? τι κούπες έχεις?

Provato said...

ποβ είπα να βάλω πιο απλές συνταγές λολ

Lina η αλήθεια είναι ότι το σπανκ δεν το χορταίνω χεχεχε χοχοχο!

tanila οχι όχι όχι δεν σε έχω καλέσεις, το αρνούμαι, ούτε και σεξ θέλω να κάνω μαζίσου όχι όχι.

fashinitsa οι συνταγές μου είναι τέλειες τέλειες γκρ γκρ γκρ γκρ! xxxx

High ίουκ ίουκ ίουκ ΙΟΥΚ ΙΟΥΚ ΙΟΥΚ. :-p

Mad μάλλον παίρνεις κακής πχιότητας ρύζι. :-))