Monday, March 23, 2009

Μηχανισμός επιβίωσης.

Μετά από τόσα χρόνια στην πιάτσα και την κυκλοφορία, ένα έχω να πω...

Δεν υπάρχει καλύτερος μηχανισμός επιβίωσης από το να μην αφήνεις τους μηχανισμούς επιβίωσης να έχουν το πάνω χέρι.

τελεία και παύλα.

Όταν φρενάρεσαι, όταν σταματάς τον εαυτό σου από το να εκφράζεται όπως θέλει, όταν ακολουθείς τακτικές και σχέδια... το μόνο που καταφέρνεις είναι να βγαίνεις στους ανθρώπους κάλπης και ψεύτικος.

Με αποτέλεσμα να μην νιώθουν άνετα και καλά μαζί σου, άρα από εκεί που ήθελες να γίνεις σούπερ δημοφιλής και αγαπημένος και πόθος κρυφός για όλους, πετυχαίνεις το αντίθετο - στην καλύτερη περίπτωση να είσαι αγνοημένος και αδιάφορος. Και στην χειρότερη, ψεύτικος και κούφιος.

Άσε που επιπλέον όταν καταπιέζεσαι και πνίγεσαι, καταλήγεις από όλο αυτό το μπλοκαρισμένο που κρατάς μέσα σου σαν την Τασώ Καββαδία στην Στέλλαμε μία ξυνίλα που αιωρείται μόνιμα γύρω και πάνω από ό,τι λες και ό,τι κάνεις, πράγμα που σε κάνει ακόμα πιο αποξενωμένο από το γύρω σου.

(γιατί τι είναι αυτό που μας απομακρύνει από τον κόσμο που μας περιβάλλει παρά η ανασφάλειά μας να του "προσφέρουμε" αυτό που πραγματικά είμαστε;) σνιφ σνιφ

Ενώ αντίθετα... όταν αφήνεις τα ζουμάκια της προσωπικότητάς σου να τρέχουν και να κυκλοφοράνε, όταν αφήνεις τον χαρακτήρα σου να μυρίζει όπως είναι η μυρουδιά του, όταν λες αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις (τηρουμένων των αναλογιών και των σεβασμών στις περιστάσεις και στην ελευθερία και την προσωπικότητα του άλλου, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...) τότε, ναι, όντως μπορεί κάποιοι να σε αντιπαθήσουν και να μη σε γουσταρήσουν...

αλλά αυτοί που θα σε συμπαθήσουν και θα σε γουσταρήσουν θα είναι 100 φορές καλλίτεροι, γιατί θα είναι δικοί σου...

Και αυτό, επειδή θα έχουν αγαπήσει κάτι αληθινά δικό σου, την αλήθεια σου που βγάζεις εκεί έξω.

και τι με έπιασε τώρα με όλα αυτά τα λίγο θεωρητικά; ε, ομολογώ. Τα λέω της νύφης, δηλαδή εσένα σέξυ βιούερ, για να ακούει η πεθερά, δηλαδή ο γιόρζ τρούλη.

Υπήρξα για μεγάλο διάστημα της ζωής μου (και είμαι ακόμα, αλλά πολύ λιγότερο και πιο σπάνια και για πιο μικρή διάρκεια) πολύ φοβισμένος και αγχωμένος και αχάλαρος και σφιγμένος και ανήσυχος και περιμένα από τους ανθρώπους το χειρότερο. Αλλά μεγαλώνοντας κάνω την προσπάθειά μου να είμαι πιο τρυφερός με τον κόσμο γύρω μου, πιο αληθινός και πιο εντάξει.

Και έτσι από εκεί που άνησυχούσα για το τι θα μου συμβεί, λύνομαι και καταλαβαίνω πως ακόμα και το κουλό είναι κομμάτι της ζωής και από όλα τα ερεθίσματα που έχω γύρω μου προτιμώ να μην είναι αυτό που θα καθορίσει την συμπεριφορά μου, αλλά κάτι άλλο λίγο πχιο πχιοτικό σαν ερέθισμα.

Δεν το κάνω για τους άλλους, καθόλου καθόλου (πρόβατο είμαι όχι η Μόδα Τιρίσα) αλλά για μένα - ναι, στεναχωριέμαι που κάποιοι άνθρωποι δεν με γουστάρουν όταν δεν είμαι σφιγμένος και μαζεμένος, από την άλλη όμως οι άνθρωποι που κερδίζω είναι συνήθως πιο ταιριαστοί με την πραγματικότητα και τον χαρακτήρα μου.

Ενώ οι φιλίες που έγιναν πάνω σε μία άλλη εκδοχή της προσωπικότητάς μου, καταπισεμένης και υπό την λειτουργία των μηχανισμών επιβίωσης δεν φτουρήσανε.

Γι αυτό σου λέω. Άσε τους μηχανισμούς επιβίωσης όσο μπορείς έξω από την συμπεριφορά σου. Την επιβίωσή σου (ίσως) θα την εξασφαλίσουν... αλλά θα χαντακώσουν το ευ ζειν σου. Σίγουρα.

κοντολογίς - πχιότητα στις σχέσεις μας ΤΩΡΑ. χεχε :-))

26 comments:

Skouliki said...

καλησπερα

ισως σε ενδιαφερει αυτο που ξεκινησαμε σημερα
πληροφοριες μπορεις να δεις στο μπλογκ μου
σε ευχαριστω πολυ

ΦΟΥΛΗ said...
This comment has been removed by the author.
ΦΟΥΛΗ said...

Το ποιο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας,ούτε υπερβολές, ούτε κουμπώματα.
Και στο κάτω κάτω,σε όποιον αρέσουμε,για τους άλλους!!!!!!!! Καλό βράδυ.

Lina said...

προβατέλι πόσο δίκιο έχεις! αυτό ανακαλύψα αναλύοντας λίγο τις διαφορές που έχω στο χαρακτήρα με τον αδερφό μου.

αυτός ό,τι ήθελε το ζήταγε, όπου δεν ήθελε αντιδρούσε. Εγώ πάλι άστα να πάνε, όχι μονο έκανα ό,τι ήξερα πως "έπρεπε", αλλά ένιωθα και τύψεις μονο και μονο που μέσα μου δεν ηθελα να κανω όλα αυτα =ρ

το αποτέλεσμα; αφενός ο μπρο ζήτα, ζήτα, όλο και κάτι έπαιρνε, αλλά επίσης πάντα τον καλοπιάναν εόλοι όταν ήταν προθυμος για κάτι για΄τι ήταν σπάνιο. ενώ εγώ που ημουν ηλιθιο, αν τολμουσα ποτε να πω όχι γινοταν το έλα να δεις.

τελικά όσο αφηνεις να σ επατηοσυν, τόσο σε πατανε, κι αυτό ισχύει ακομα και για τους ανθρωπους που σε αγαπουν. δεν αξιζει να είσαι φέηκ.

(σορρυ για το σεντονι ντήαρ =* )

Gi Gaga Kouni Beli said...

Εσύ καλά τα λες...ποιος ακούει; Κι έπεσες σε περίοδο που σφάζομαι γι αυτό το λόγο! Άσε άσε, της πουτάνας, πού να στα λέω!

Anonymous said...

Exeis kali kardia provataki kai me kaneis na xamogelao pada... na sai kala kai thetikos kai me pxiotita!

PN said...

Nα πω ότι έχεις άδικο βρε Πρόβατε...ψέματα θα πω! Να κοιτάξουμε να είμαστε ο εαυτός μας και σε όποιον αρέσουμε! Δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας. Γιατί στη τελική είμαστε σέξυ βιούερς και έτσι μας αρέσει...χαχαχαχα!!!

Sophey-Franny said...

in my mind you r

Tanila said...

Ti λε ρε παλιοαίγα;
Μια χαρά είναι η Τασσώ σε ΟΛΕΣ της τις ταινίες. Κούκλα και φυσική και ανθρώπινη.

oblivion said...

τα σπας..!
εγώ λέω (με μια επιτηδευμένη δόση υπερβολής) να το βάλουμε στο Ανθολόγιο αυτό το κείμενο στα σχολεία, τι λες;

Provato said...

Skouliki thank you για την ενημέρωηση, σαν καλό πρόβατο κι εγώ γράφτηκα στην παρέα σας. μπεε φιλιά.

αχ φούλη ωραία το λες "ούτε υπερβολές, ούτε κουμπώματα" μπεε φιλιά.

λινάκι νο πρόμπλεμ α λόβ σεντόνια, ναι έχεις δίκιο άμα οι άνθρωποι καλομαθαίνουν ή κακομαθαίνουν μετά θέλει πολύ αγώνα για να αλλάξουν νοοτροπίες. μπεε φιλιά

gi gaga συνέχισε το σφάξιμο με έξτρα κουραγόνια που συο στέλνω εγώ και όλοι οι σέξυ βιουερζ του πρόβατο. μπεε

Provato said...

ξένη δάκτυλε κι εσύ, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. χεχε χαίρομαι που χαμογελάς, δισ α λάηκ αλάτ

βικέη ζήτω οι σέξυ βιούερζ, ΖΗΤΩ! λολ

Μαρία ελέκτρα άντε, άντε και αυτά που είναι στο μυαλό μας σιγά σιγά να τα κάνουμε και πραγματικότητα. μπεε

τανίλα συγκρινόμενη με ΣΕΝΑ είναι κούκλα και φυσική και ανθρώπινη, λολ

ομπλίβιον με κακομαθαίνεται κύριε πρέσβη και δεν έχω κα φερέρο οσέρ να σας κεράσω. λολ μπευχαριστώ ντρεπ ντρεπ εντατίκ (ναι όντως υπερβάλεις λίγο αλλά μου αρέσει χεχε) xxxx

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Κι άμα ανακαλύψεις ότι ο πραγματικός σου εαυτός είναι ένας ξεγυρισμένος καρμίρης γκαντέμης εξηνταβελόνης, νευρωτικός, μισάνθρωπος, με χαρακτήρα σαν ανάποδο γαμώτο κι από πάνω με βρωμερή αναπνοή, τότε τι κάνεις; Αφήνεις τον εαυτό αμολυτό κι όποιον πάρει ο Χάρος ή τον θάβεις 3.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα; Εδώ σε θέλω Πρόβατε :PPP

Provato said...

κοκκινοσκουφίτσα έχεις απόλυτο δίκιο, η ερώτησή σου είναι πολύ πολύ καίρια. και σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

το μόνο που θα περιοριστώ να πω προς το παρόν είναι ότι η ελευθερία απαιτεί ωριμότητα... ή έστω κάποια διάθεση να βελτιώσεις τον εαυτό σου... είναι μπερδεμένο, ξέρω.... μπεε

τσούτσουρος said...

eleftheria sti skepsi k stin ekfrasi! k o kathenas kanei epiloges k porevetai. epiloges sti zoi, stous anthropoys kai stis sxeseis :)

τσούτσουρος said...
This comment has been removed by the author.
Κοκκινοσκουφίτσα said...

Όχι, δεν μου ακούγεται μπερδεμένο καθόλου τελικά. Η ελευθερία που λες ότι απαιτεί ωριμότητα είναι κατά τη γνώμη μου ελευθερία από το φόβο, να κοιτάς τους φόβους σου και να τους ξεπερνάς. Η διάθεση για αυτοβελτίωση προϋποθέτει μια υποτυπώδη έστω συμπάθεια ή αποδοχή του εαυτού σου από εσένα τον ίδιο. Σωστό το ακούς;

apparos said...

σκεψ, σκεψ...

Anonymous said...

για κοκινοσκουφίτσα: αρχίζεις απο το πιο εύκολο! πλένεις τα δόντια.
Μετά αν δεις οτι δεν περνάει , πας οδοντίατρο.
για τα υπόλοιπα, πας ψυχαναναλυτή ή βρίσκεις γκόμενα -ο αναλόγως προσόντων, και ουτε γάτα ουτε ζημιά.
Εγω αυτο που έχω να καταθέσω , σαν αλατοπίπερο, γιατι τι μπορώ να προσθέσω η δόλια στον αγαπητό πρόβατε, (γιορτάζεις η λάθος κάνω)
ειναι οτι αν ειμαστε ώριμοι και μια μαλακία που θα κάνουμε, εχουμε την δυνατότητα να την διορθώσουμε, και γι αυτο προβατάκο σου φτουράνε τώρα οι σχέσεις καλύτερα!
Κατ αρχήν σεβόμαστε τον απέναντι!
Εχουμε υποπτευτεί οτι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω απο το πέος η το αιδοίο μας.
λέμε τώρα...
dirtyoldwoman

kou-kou said...

προβατέσιον,δε θα πω όχι το ψεύτικο μυρίζει από μακριά σαν πτώμα,είναι ξέρεις το απολιθωμένο χαμόγελο του ηλιθίου!
από την άλλη...
σκέψου και κάτι άλλο...
Πόσοι άνθρωποι αντέχουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...το αληθινό πρόσωπο του άλλου;
τι παρατηρούμε διαρκώς;να θαυμάζουν ανθρώπους που αποτελούν ένα τίποτα!

Κοκκινοσκουφίτσα said...

dirtyoldwoman, επειδή με αφορά προσωπικά, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, τώρα νιώθω πως έχω λύσεις και διεξόδους. Θα δοκιμάσω με τον ψυχαναλυτή, γιατί τον γκόμενο τον δοκίμασα και δεν φτούρησε. Είχε πέσει πολλή μιζέρια.
Έχεις καμιά προτίμηση σε μάρκα οδοντόκρεμας να φροντίσω και το άλλο ζήτημα;
Πρόβατε, γιόρταζες κι εσύ; Χρόνια σου Πολλά!

Κοκκινοσκουφίτσα said...

dirtyoldwoman, επειδή με αφορά προσωπικά, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, τώρα νιώθω πως έχω λύσεις και διεξόδους. Θα δοκιμάσω με τον ψυχαναλυτή, γιατί τον γκόμενο τον δοκίμασα και δεν φτούρησε. Είχε πέσει πολλή μιζέρια.
Έχεις καμιά προτίμηση σε μάρκα οδοντόκρεμας να φροντίσω και το άλλο ζήτημα;
Πρόβατε, γιόρταζες κι εσύ; Χρόνια σου Πολλά!

Anonymous said...

επειδη προφανώς εννοούσες τον εαυτό του αλλου, του οξω απο δω, και επειδή δεν λέει να κανεις εσύ και τις ψυχαναλύσεις , το θάψιμο που του έκανες ειναι μια χαρά τώρα πού το σκέφτηκα ωριμότερα.
Δεν ηθελα να σε προσβάλω , ισως δεν το διατύπωσα καλά.
dirty old woman

Κοκκινοσκουφίτσα said...

dirty old woman, καμία προσβολή παιδί μου, κρίμα που σε έκανα να το σκεφτείς αυτό. Απλώς και εγώ αμπελοφιλοσοφούσα και είπα να σε πειράξω λίγο, μισοαστεία, μισοσοβαρά για να δω τι καπνό φουμάρεις. Το φιλιά δεν πολυκολλάει, αλλά μόνο αυτό μου έρχεται, οπότε Φιλιά!!!!

Provato said...

τσούτσουρε ζήτω οι επιλογές!!!

κοκκινοσκουφίτσα, ακριβώς!!!

απαρε σκεψ σκεψ εντατίκ μάλιστα!

παλιόγρια γυναίκα πολύ σωστά τα λες, όταν καταλάβεις ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από το σεξάκοι σου πολλά γλυτώνεις!

ευχαριστώ για τα χρόνια πολλααααααα!

(πήγα να πω και "μη μαλώνετε" αλλά δεν μαλώνετε, ανησύχησα για λίγο)

μπεεε

kou-kou said...

Θα κλάψωωωωω
ναι ναι θα κλάψω.......
δε με είδες και η καυμενούλα η Κουκου δεν έχει απάντηση....κλαψψψψλυγμμμμμμκαι ξανά μανά!