Monday, March 30, 2009

Κινέζε, άσε τις φιλοσοφίες και κάνε κανένα νηστίσιμο ντάμπλινγκ να φάμε.


Έχουν μία παροιμία οι Κινέζοι... την οποία πολλές φορές έχω ακούσει να επαναλαμβάνουν με έγκριση εντατίκ διάφορα νιου έητζ τυπάκια και Γιαλόμες τάχα μου προχωρημένες και "θετικές" στην ζωή γκόμενες με μουστάκι και 50άρηδες που ακόμα κάνουν στριφτά και άφιλτρα...

κάτσε στην όχθη του ποταμού και περίμενε ήσυχος. Κάποια στιγμή, θα δεις το πτώμα αυτού που σε έβλαψε να περνά μπροστά σου, παρασυρμένο από το ρεύμα του ποταμού.

Ομολογώ ότι κι εμένα, που δεν είμαι ούτε Γιαλόμα, ούτε κάνω στριφτά, ούτε είμαι νιου έητζ τυπάκι με γοήτευε αυτή η φράση... Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί... Ίσως επειδή είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποια ανώτερη δύναμη θα φροντίσει να "τιμωρηθούν" όσοι σου πήραν το αρκουδάκι σου... Ίσως επειδή για κάποιο λόγο δεν μου αρέσει (όχι από πχιότητα ψυχής, μάλλον από δειλία) να γίνομαι επιθετικός και σπασαρχίδης και έτσι προτιμώ να αφήνω άλλους να κάνουν την δουλειά που η εκδικητικότητα μου θα ήθελε αλλά η δειλία μου δεν με αφήνει.

Όπως και να έχει, αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι σήμερα έμαθα πως μία εταιρία στην οποία μου είχαν φερθεί πολύ άπρεπα επαγγελματικά, έκλεισε.

Από κακό μάνατζμεντ και από κακή κρίση... Την ίδια κρίση που είχε σαν αποτέλεσμα να διώξουν κι εμένα, έναν άθρωπα που συνέβαλε πολύ και μετρήσιμα στο να πάει καλά η εταιρία όσο καιρό ήταν συνεργάτης της. Η κρίση αυτή λοιπόν έφερε το τελειωτικό κλείσιμο της εταιρίας.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που αποδείχτηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο πόσο άχρηστοι, τενεκέδες και υποκριτές ήταν οι άνθρωποι που με απέλυσαν. Οκ, από αυτήν την άποψη όλα καλά...

Αλλά από την άλλη, αναρωτιέμαι...

Πόσο μπορούμε να χαιρόμαστε για το κακό που έπεσε στο κεφάλι κάποιου που μας έβλαψε όταν αυτό το κακό χτυπάει και άλλους άνθρώπους που δεν έχουν ανάμειξη στην υπόθεση αυτή; Το λέω αυτό γιατί με το κλείσιμο της εταιρίας, έχασαν την δουλειά τους και μερικοί άνθρωποι που δεν είχαν ανάμιξη ούτε στο κακό μάνατζμεντ ούτε στην κακή συμπεριφορά προς εμένα.

Ρητορικό το ερώτημα... δεν μπορούμε, και δεν πρέπει ούτε να χαιρόμαστε με το κακό που πέφτει στα κεφάλια άλλων, ούτε και να ευχόμαστε να συμβεί!

Η ζωή είναι πολύ πολύπλοκη για να την κάνουμε ακόμα πιο πολύπλοκη με το να φορτίζουμε το σύμπαν με κατάρες και μαλακισμένες ευχές για τους άλλους. Ένας γελοίος αποφάσισε να παίξει με την επαγγελματική ζωή μερικών ανθρώπων και να τα κάνει μαντάρα στην πορεία... ε και τι σημαίνει αυτό; ότι πρέπει εγώ να σπαταλήσω την ευχή μου για να εύχομαι να τιμωρηθεί; όχι, όχι, όχι.

Καταρχήν, προτιμώ τις ευχές μου να τις σπαταλάω σε πράγματα που θα με φέρουν κάπου καλλίτερα (πιχι έχω κελάρει ένα παντελονάκι Brooks Brothers το οποίο είναι τέλειο, θα στενάξουν τα γκομενάκια και κάνει μόνο 60 ευρώ, όμαγκοοοοοοντ, εύχομαι να το αποκτήσω σύντομα χεχε)

Κατά δεύτερον θεωρώ ότι η κακία/ανικανότητα/υστεροβουλία/υποκρισία/μαλακία/γιουνέημ ητ των ανθρώπων ΔΕΝ τιμωρούνται από κάποια ανώτερη δύναμη που μπορεί να εππηρεαστεί από τις ευχές μου και τις κατάρες μου.

Αν τιμωρούνται από κάτι είναι από την άμεση ανταπόκριση του "κόσμου" και του "περιβάλλοντος" του μαλάκα στον κακό/ανίκανο/υστερόβουλο/υποκριτικό/γιουνέημ ητ χαρακτήρα του. Άρα...

άρα, γιατί να κάθομαι στην άκρη του ποταμού και να περιμένω να περάσει το πτώμα του μαλάκα όταν λίγο πιο 'κει υπάρχει παραλία με χρυσή άμμο και τέλεια γκομενάκια (που έχω μάθεί ότι τρελαίνονται για 35άρηδες Έλληνες με σέξυ τριχωτό κοιλάκι που έχουν καλή τεχνική στο κολύμπι); To hell with the river, τρέχω για γκομενάκια!

13 comments:

ELvA said...

Oλα καλα, αλλα γιατι το ντάμπλινγκ...νηστίσιμο,
παρακαλω;! Μηπως το παντελονάκι..Brooks Brothers, που δοκιμασαμε δεν κουμπωνει; :PPP

Χαιρετισμους απο Βορρα! :)

jg said...

kai oi alloi pou exasan ti douleia tous evlapsan kapoion allon k paei legontas do not worry.
a kai episis to sympan den pairnei tis arnitikes lekseis mesa stis euxes, einai poly sygekrimeno. 8a sto pw analytika apo konta :P

ΦΟΥΛΗ said...

Έρχονται ώρες,που από αγανάκτηση λέμε λόγια που μετά μετανιώνουμε.
Την περασμένη βδομάδα,ένας με μηχανή προσπέρασε από δεξιά την κόρη μου. Αποτέλεσμα 600 ευρο ζημιά στο αμάξι και αυτός την κοπάνισε!!!!!!!!!!!
Με τα πολλά τον βρήκα, και του είπα να τα δώσει στους γιατρούς.
Αφού έφταιγε ο μα....ς,τι του ήταν να δώσει την ασφάλειά του,το παιδί θα δουλεύει ένα μήνα για τη μαλ...α του!!!!!!!Καλό βράδυ

τσούτσουρος said...

ennooeite to the hell with the river!! to the hell leme!

Lina said...

εγώ είμαι πολύ κακία που θέλω να τρώω ζεστό, αχνιστό το πιατο της εκδίκησης;

Yiannis/Pefki said...

Eimai ki egw latris ton Brooks Brothers re Provate...kai (ektos ta papoutsia...what the fuck) einai kai se para poli kales times!!!! :-)

Oso gia ta steleha pou se apolisan...kali McSarakwsth....

PN said...

Δεν έχω ακούσει πιο χασομέρικη παροιμία από δαύτη; Έλεος οι Κινέζοι...πόσο χρόνο για χάσιμο έχουν; Δεν ήξερα εγώ μεσιέ σχιστομάτη να κάθομαι στον ποταμό μέχρι να γίνει πλισέ η μούρη μου για να δω τον εχθρό μου ψοφίμι! Στην παραλία γρήγορα παραδίπλα και με μπόλικο λαδάκι για προστασία και σέξι γυαλιστερό κορμάκι!!!

Anonymous said...

αυτην την παροιμία , διάβασα κάπου οτι την έκανε χρήση και η Μαλβίνα, που την θαυμάζω(πιάσε ενεστώτα...)
Αλλα δεν καταλαβαίνω , απο τη στιγμή που αποφασίσεις οτι θέλεις το κακό κάποιου για κάποιο σοβαρό λόγο, οχι για μαλακίες, και συνήθως σοβαρά μπορεί να σε βλάψει, κατ εμέ, κάποιος που εμπιστεύτηκες, που πίστεψες, που του προσφέρθηκες, γιατι να περιμένεις παθητικά να κανει τη δουλειά άλλος?? Δηλαδη ποιός ρε συ μεγάλε?? Ο καλός Θεός? Ελεος.
Και μη φοβάσαι αγαπητέ πρόβατε , το να πιστεύεις οτι πιάνουν οι ευχές και οι κατάρες ειναι εφάμιλλο του να πηγαίνεις να σου πουν το φλιτζάνι, η να σου διαβάσουν το αλουνοχάρτο!!!
χαχαχα. Παίζει κι αυτο. Το ήξερες πρόβατε??
dirtyoldwoman.

Anonymous said...

Προχώρα σέξυ μπλόουγκερ και εμείς ακολουθούμε!
Εμπρός στις παραλές με τη χρυσή αμουδιά και τα τρυφερά γκομενάκια!!!

Arience

Provato said...

elva το ντάμπληγκ νηστίσιμο γιατί.... νηστεύω! λολ τι ερώτηση! (και όχι επειδή διαιτώ!) πολλά φιλιά μπεεε

ποβ είσαι πολύ συμπαντικός, τέλεια! αγαπώ.

φούλη έρχονται λέει, δεν θα πει τίποτε, και δεν είναι και τόσο κακό να τα λέμε, αρκεί μετά να το μετανιώνουμε. μπεε

τσούτσουρε χαίρομαι που συμφωνούμε. μπεε φίλε του χέλλ!

λινάκι καθόλου, παν μέτρον άθρωπας! λολ

Provato said...

γιάννη ε όχι και καλές τιμές ένα τσήνος 130 €!!!! σόρη αλλά πήγα στο γκάπ παραδίπλα και πήρα 3 ύπέροχα με τα ίδια λεφτά! ...ωραίο το καλή μακσαρακοστή, λολ

βικέη κινέζοι παιδί μου τι περιμένεις, να έχουν πχιότητα? ζήτω η παραλία!

βρωμόγρια θέλω λεπτομέρεις για διάβασμα σάνιτας. λολ χεχε,

αριένσ αχ μην λες την λέξυ τρυφερά και είναι τρίτη ακόμα!!! χεχεχε πολλά φιλιά! μπεε

Α, μπα? said...

αχ πρόβατε, είσαι αδελφή ψυχή μου, δε φαντάζεσαι, αυτό είναι ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΝΩΜΙΚΟ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΦΟΡΕΒΕΡ αλλά ταράχτηκα πολύ, γιατί τόσα χρόνια νόμιζα ότι το έλεγαν οι Ινδιάνοι!

profiterol said...

auti i nisteia mas exei sakatepsei fetos...exw dilimma, na katsw dipla sto potami, i na paw k egw stin paralia gia gomenakia pou pisteuoun oti i gria i kodak exei to zoumi??