Tuesday, March 24, 2009

Jumbo ιδέα

έχεις ακούσει την τελευταία διαφημιστική καμπάνια του Τζάμπο; Θα την έχεις ακούσει σίγουρα, ακόμα και αν ζεις σε σπηλιά, τόσο πολύ που την μεταδίδουν τα ραδιόφωνα.

Κινείται στο γνωστό πλαίσιο όλων των ραδιοφωνικών Τζάμπο, όπου οι δημιουργοί της παίρνουν ένα είδος έθνικ μουσικής και με ελληνικούς στίχους το κάνουν όχημα για να περάσουν το μήνυμα τους.

Πρόκειται για μία καμπάνια που τρέχει χρόνια τώρα και είναι ιδιαίτερα αγαπητή από κάποιους - και ιδιαίτερα μισητή από κάποιους άλλους. Στο παρελθόν έχουμε ακούσει τραγούδια λάτιν, δημοτικά, ρεμπέτικα, όπερα, χηπ χοπ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς...

Αυτή την φορά ο τραγουδισταράς στην διαφήμιση είναι ένας μαύρος σκλάβος που σκάβει πέτρες ενώ τραγουδά για το μεταλλικό κουνούπι που θα έρθει να τον πάρει να τον πάει στην χώρα του φτηνού παιγνιδιού.

Μα πως το σκέφτηκαν να βάλουν ένα μαύρο σκλάβο να τραγουδήσει... πως; Και τι ιδεάρα είναι αυτή, και πόσους δρόμους ανοίγει...

Ξέρεις, αυτός είναι ένας τρόπος να καταλάβεις αν μία ιδέα είναι καλή, από το αν σε γεμίζει έμπνευση. Και μένα αυτό το ραδιοφωνικό, με τον μαύρο που σπάει πέτρες και τραγουδά για το Jumbo, με έχει γεμίσει έμπνευση για τις επόμενες καμπάνιες.

Ας πούμε θα μπορούσε η επόμενη ραδιοφωνική διαφήμιση Jumbo να έχει σαν πρωταγωνιστή μία μικρή εβραιοπούλα. Η οποία μάλιστα είναι στο Άουσβιτς... Χάου κουλ ηζ δατ!!!

Η εβραιοπούλα, με μουσική υπόκριση εβραϊκής έθνικ μουσικής θα τραγουδά...

Την Πέμπτη πήραν τους γονείς μου για ντουσάκι
Και από τότε δεν τους έχω ξαναδεί
Μου το περιέγραφαν αλλιώς το Αουσβιτσάκι
μα είμαι γουλί, πως να τραβήξω το μαλλί;

Προχτές μας δώσανε σούπα με κατσαρίδες
Πάνε 6 μήνες που έχω να γευτώ ψωμί
Ο αδελφός μου βάζει συνέχεια τις τσιρίδες
εφιάλτες βλέπει ότι τον δέρνουν με σφυρί.

Απ' τον παππού έχει απομείνει μόνο στάχτη
Και η γιαγιά μου έχει γίνει πορτατίφ
Σκοτώσαν κάποιους που πηδήξανε τον φράχτη
Κι όταν μας δέρνουνε το ξύλο... είναι μασίφ

Όταν θα φύγω και ελεύθερη θα γίνω
(θε μου, το σκέφτομαι και από μέσα λάμπω)
φούστες θα βάζω, τα μαλλιά μου θα μακρύνω
και τα παιγνίδια μου θα παίρνω από το Τζάμπο!

ΕΚΦΩΝΗΣΗ: ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΩΝ ΤΙΜΩΝ.
ΤΖΆΜΠΟ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!


όχι πες δεν είναι τέλειο; όχι, πες! πες είπα!

εν τω μεταξύ σκέφτομαι και πόσο χώρο για ανάπτυξη έχει όλο αυτό το πράγμα. Τι ωραίο που θα ήταν πιχι να βάζανε μία χαροκαμένη από το Δίστομο να τραγουδάει στην επόμενη διαφήμιση. Ή κάποιον από τα θύματα της 9ης Σεπτεμβρίου που πριν πηδήξει από έναν από τους δίδυμους πύργους τραγουδά Μανχατανιώτικη Τζάζ τι ωραία είναι που στο τζάμπο έχει τραμπολίνα και πυροσβεστικά οχήματα. Ή ένα από τα θύματα του Πολυτεχνείου, ή έναν από την Σάμαινα, ή ...λίμητλες ποσιμπίλιτης. λήμητλες.

47 comments:

ProFyLaKtiKo said...

u r so huge! κατοχύρωσέ τη τώρα!

Κοκκινοσκουφίτσα said...

ανατριχιαστικό αλλά υπέροχο ποστ Πρόβατε! Τώρα μη τσινίσεις, αλλά μου θύμισες το παντελώς άσχετο ρεφρέν λαϊκού άσματος
"Την είχα άχτι, την είχα άχτι
τώρα την έχω μόνο σε στάχτη
μέσα στο τσίγκινο κουτί
που φύλαγε τα μπικουτί"
Δεν ξέρω γιατί. Άβυσσος οι συνειρμοί του άθρωπα, που λες κι εσύ.

Flonsavardu said...

δάκρυσα πρόβατε από το γέλιο! είναι πρώτη φορά που ένα ποστ σου με φέρνει σε τέτοια έξαψη! χαχαχαχαχα. θεός!!!

Anonymous said...

Αγαπητε Προβατε,
Τυχαινει να εχω σπουδασει ψυχολογια και παντοτε εβλεπα με κριτικη ματια τις διαφημισεις ειδικοτερα και τη δουλεια των διαφημιστων και των ανθρωπων των media γενικοτερα για τον τροπο που περνουν εμμεσα διαφορα μυνηματα... Σημερα χαρηκα που διαβασα απο εναν ανθρωπο της διαφημισης ενα τετοιο post. Αληθεια, το ΕΣΡ που ειναι; Δεν σκεφτηκαν οι διαφημιστες πως θα αισθανθει ενα παιδακι μαυρου χρωματος την ωρα που θα ακουσει ενα τετοιο διαφημιστικο spot στην Ελλαδα του 2009 (και εχουμε πολλα τετοια παιδακια); Θα εβγαζαν ενα τετοιο spot στις ΗΠΑ; Ευχαριστω που μου δινεις ελπιδα οτι ο χωρος σας εχει ακομη ανθρωπους. Στεφανος

Anonymous said...

Πες τα ρε Πρόβατε με τους κάφρους που έχουν βαλθεί να μας κόψουν και το ραδιόφωνο...

varometro

τσούτσουρος said...

I HATE JUMBO!!!

Soraya said...

eutuxws leipw apo thn ellada kai den akouw ta kafrilikia tous...:S

G...P... said...

Καλά το ποιηματάκι είναι όλα τα λεφτά, έχεις απόλυτο δίκιο με το χάλι των διαφιμήσεων,

I.I said...

Ό,τι πιο αίσχος έχουν κάνει μαζί με την γρια στο καρναβάλι. Κι επειδή είσαι και της δουλειάς, σκέψου; σε ποιον απευθύνεται; Στο μετανάστη που δεν έχει να φάει και που έτσι κι αλλιώς δεν παίρνει πρέφα από ραδιόφωνο και ελληνικό "χιούμορ"; Ή στον ελληνάρα; Ξέρεις κανέναν ελληνάρα που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον Αντις Αμπέμπα ήρωα;;; Όχι πες μου γιατί τ΄ακούω -δεν μπορείς και να μην με το πρόγραμμα που έχουν κάνει- και φρικάρω. Άσε που είναι και τρε καταθλιπτικό!

Επίσης, αίσχος η διαφήμιση με το Λάδι εκ Λακωνίας! Έχουν μπερδέψει τη λακωνικότητα με το "μιλάω κοφτά και έχω ύφος και κατάθλα".

Κρατιέμαι καιρό να μην ανοίξω μια στήλη να τους χέζω από τον Ιούδα...Έλεος.

€lisavet said...

Σουπέρμπ το ποστάκι πρόβατε. Μπράβο. Δεν έχουμε χάσει μόνο το μέτρο της αισθητικής, έχουμε χάσει τον μπούσουλα!

[Germanos] said...

Ηδη χρωστανε σε τραπεζες πρόβατε (λιθαλ μιστεικ) και σε λιγο δεν θα πληρωνουν ουτε τους χαπακηδες διαφημιστες για αυτα τα εκτρώματα που ονομάζουν διαφήμιση.
Χαου κουλ ιζ δατ ?

Anonymous said...

ούτε εγώ τα πάω τα τζάμπο. και οι διαφημίσεις τους βγάζουν μια μιζέρια.
όσο για τη συγκεκριμένη με τον αράπη...πλέον το αυτί και το μάτι μας έχει συνηθίσει τόσο στην αηδία που δεν μας κάνει πια εντύπωση.
ο αλογοσκούφης δεν είχε πει "..δείχνει έναν αράπη αντί να δείχνει έναν άνθρωπο" και από κάτω τα ζώα γελούσαν?

Anonymous said...

"Όποιος έχει την μύγα να την δώσει πίσω" λέει (σχεδόν) μια παροιμία και εσείς όλοι σας μου θυμίζετε πόσο απίστευτα ρατσιστική και "μυγιασμένη" είναι αυτή η "πολιτισμένη" χώρα. Ο Σταλόνε στο Ράμπο ΙΙΙ ήταν ο τελευταίος που έδειξαν να σπάει πέτρες (και πριν από αυτό, 1500 χρόνια παλαιότερα σε κάποια άλλη ταινία που εντελώς αγνοώ), παρ' όλα αυτά αντιδράτε λες και ζείτε στην Ν. Υόρκη αμέσως μετά τον εμφύλιο - εκπλήσσεται κάποιος για το πως σας έρχονται τόσο εύκολα στο μυαλό αυτές οι εικόνες (του υποβόσκοντα ρατσισμού σε μια διαφήμιση), σε μια χώρα μάλιστα η οποία υποτίθεται οτι είναι "μπροστά" και τέτοιου είδους θέματα ούτε καν υπάρχουν στην καθημερινότητά της. Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή… δεν έχω ποτέ τον ρατσισμό στο μυαλό μου (ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω και έτσι πορεύομαι στην καθημερινότητά μου) και ως εκ τούτου τέτοιου είδους καταστάσεις (όπως η εν λόγω διαφήμιση) δεν μου κάνουν το παραμικρό κούκου, γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ο ρατσισμός στο μυαλό μου. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι πρέπει να δείτε/ζήσετε λίγο από Αγγλία και Ολλανδία μεριά για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει "multinational" κράτος και "θεωρώ πραγματικά συνάνθρωπό μου έναν αλλοδαπό με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εμένα". Για να καταλάβετε πόσο λάθος είσαστε, σκεφτείτε αν θα τα παίρνατε το ίδιο αν ασχολιόταν με Καρντάσηδες, Θεσσαλονικείς, Τυριά, Σούρδους, Παγουράδες , Κάτω από το Αυλάκι κλπ. κλπ. Αν δηλ. κάνουν διαφήμιση με την τουρκοκρατία θα τα ξαναπάρετε στο κρανίο; Πως είναι δυνατόν να σας ενοχλεί τόσο πολύ κάτι το οποίο απλά δεν υπάρχει στην Ελληνική πραγματικότητα, ή που τουλάχιστον έτσι θέλουμε να λέμε; Η διαφήμιση αυτή είναι «ταινία» η οποία πολύ επιτυχημένα σε κάνει να φανταστείς ήλιο, 45 βαθμούς θερμοκρασία, μαρτύριο, άσπρες τεράστιες πέτρες, αλυσίδες στα πόδια, βαριοπούλες, ιδρώτα, φύλακες με καραμπίνες στα χέρια και Rayban, gospel (τολμώ να πω, αν και πιο πολύ στο Αφρικάνικο μου κάνει) και όχι διαφήμιση αυτή καθ’ εαυτή. Πάνω απ’ όλα, μου θυμίζει φυ-λα-κή και σαν τέτοια, είναι απολύτως φυσιολογικό να ακούγεται μαύρος (υποθέτω ότι ξέρετε τον πληθυσμό των αμερικάνικων φυλακών ε;) Βέβαια, θα μπορούσαν να βάλουν κάποιον ισπανόφωνο αντίστοιχα να τραγουδάει gangsta, αλλά άντε μετά να καταλάβει ο Έλληνας τι εννοεί ο ποιητής… Βρίσκω την διαφήμιση καταπληκτική απλά και μόνο για την προφορά του τύπου που τραγουδάει (και το πως μασάει διάφορα σύμφωνα και φωνήεντα) - με κάνει να νομίζω οτι αν ποτέ τα Asterix είχαν φωνή, έτσι ακριβώς θα μίλαγε ο μαύρος στο καράβι των πειρατών, ψηλά στο κατάρτι. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μου άρεσε πολύ και η άλλη, με την γριά, γιατί σατίριζε τους Kiss με τρόπο μοναδικό.
Παρεμπιπτόντως, ή άλλη που λέει «Εγώ προτιμώ την Βαρυμπόμπη γιατί είμαι από το Ναϊρόμπι», είναι λιγάκι κάπως…

Anonymous said...

προβατακι εισαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!! Ναι ολα αυτα μαζεμενα!!! Παιρνω τρελα ρησπεκτια λεμεεεεεε!!

Anonymous said...

enta3ei, to sxolio tou/ths anonymou (deite 2 anwnumous panw) htan PRAGMATIKA h epitomh autou pou 8a h8ela na apodwsw ki egw me ta logia. SYGXARHTHRIA apla.

koitate to dentro kai xanete to dasos.

Giannis said...

ή είμαι απολυμένος μεγα-golden boy, τωρα που πειναώ! παω μονο Jumbo !!!

καλα προβατε... μην βαρας ε!!!

alienlover said...

της τάβλας, του ξύλου, του παλουκιού, του κρεβατιου, του τραπεζιού κλπ κλπ λίμιτλες δε λες τίποτα..


[ωχ Πάσχα...ωχ είμαι νονά. φακ.. μάλλον από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς θα πάρω λαμπάδες και τα τιαύτα και ας μου πιάσουνε το τσουπωτό και από κάθε άποψη υπέροχο πωπουλίνο μου]

tsok said...

Άσχετο:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
:)
Για το τζάμπο δε μιλάώ, ψωνίζω από εκεί παιχνίδια για την ανιψιά μου (ντροπ ντροπ εντατίκ)...

ΦΟΥΛΗ said...

Καλημέρα τη διαφήμιση δεν την εχω
ακούσει ,και ετσι δεν εχω άποψη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
σε όσους, και όσες γιορτάζουν.

Anonymous said...

Τι έγινε στο Μανχάταν στις 9 Σεπτέμβρη? Εγώ κάτι θυμόμουν για 11...

Κατά τα λοιπά, άψογο Post!

Θ.

Αιθεροβάμων said...

OK πρόβατε, πολλά respect για το post!

Τις διαφημίσεις των Jumbo, άλλοτε τις έχω μισήσει, άλλοτε λατρέψει, συνήθως και τα δύο μαζί. Στην προκειμένη, ναι, θα προτιμούσα να μην βλέπω στερεότυπα που για κάποιους αποτελούν και πηγή ρατσιστικής συμπεριφοράς στην καθημερινότητά τους, να αναπαράγονται σε μια διαφήμιση παιχνιδιών. Θα συμφωνήσω εν μέρει με το ανώνυμο post ότι, αν δεν υπήρχε ο ρατσισμός σαν ιδέα στο μυαλό μας, δε θα μας ενοχλούσε. Αυτό είναι βέβαιο. Έλα όμως που ο ρατσισμός και η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας υπάρχει, ακόμα και όταν οι ίδιοι (θέλουμε να) μην είμαστε ρατσιστές, στη ζωή μας και στην κοινωνία μας.

Κοντά ένα μήνα πριν, την Καθαρά Δευτέρα, ήμουν για καφέ στην πάτρα. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι "κάτι έτρεχε". Μετά μάθαμε τι: ένας μετανάστης, προσπαθώντας να σκαρφαλώσει σε μια νταλίκα (με απώτερο σκοπό να πάει Ιταλία) είχε τραυματιστεί σοβαρά. Ξαφνικά η δημοτική αρχή έγινε η μυξοπαρθένα, που "δεν ήξερε" τόσο καιρό ότι στην Πάτρα έχουμε μετανάστες. Πολλοί άρχισαν να διαμαρτύρονται για το πόσο πληγή για την πόλη είναι οι Αφγανοί, οι Κούρδοι κτλ και για το ότι "και τώρα ο οδηγός θα βρει το μπελά του, κατάλαβες;". Πολύ λιγότεροι βρέθηκαν να πουν ότι και ο μετανάστης είναι άνθρωπος, ένας άνθρωπος σε πολύ δεινή κατάσταση, και το να του λες "να πάει από εκεί που ήρθε" δεν είναι λύση, τουλάχιστον αν θες να λες ότι έχεις τον οποιονδήποτε σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό το κλίμα και σε αυτή την κοινωνία, ναι, είναι τραβηγμένο να ακούς σε μια διαφήμιση παιχνιδιών για ένα μαύρο που σπάει πέτρες... Πάλι καλά βέβαια που δεν ακούσαμε διαφήμιση με το μαύρο που πουλάει CD...

Πέρα από αυτό, στις διαφημίσεις των Jumbo πάντα υπάρχει και αυτή η υφέρπουσα ιδέα ότι, αν δε μπορείς να αγοράσεις πολλά, μα πάρα πολλά, παιχνίδια, είσαι ένας κακομοίρης που το Jumbo θα έρθει να σε σώσει. Εξ ου και αρκετές φορές, αποπνέεται και μια κάποια μιζέρια... μετα μουσικής, αλλά πάντως μιζέρια.

turigr said...

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν την έχω ακούσει τη διαφήμιση (και όχι δε ζω σε σπηλιά!), οπότε δεν εκφέρω άποψη. Τα Χρόνια Πολλά όμως θα στα πω! Ό,τι επιθυμείς για τη γιορτή σου!

turigr said...

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν την έχω ακούσει τη διαφήμιση (και όχι δε ζω σε σπηλιά!), οπότε δεν εκφέρω άποψη. Τα Χρόνια Πολλά όμως θα στα πω! Ό,τι επιθυμείς για τη γιορτή σου!

aura voluptas said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ !!! ;-)

Ερμής said...

Ελπίζω να έχεις το copyright,μην μας κλαίγεσαι οταν διαβάσουν το μπλόγκι σου και σου κλέψουν την ιδέα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!

Anonymous said...

καλημεεεραα χρονια πολλαααα!!!
ειναι λίγο σκληρό ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ το πόνημα σου αλλα η εκφώνηση η αποδραση απο το στρατόπεδο των ακριβών τιμων ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!

θα συμφωνήσω σχεδον απολυτα με τον ανώνυμο(12.14)σιγα ρε παιδια !!μια διαφήμηση ειναι!και δε νομιζω οτι θα παθει κανα τρελο ψυχικο τραλαλλα το παιδάκι που θα ακούσει τη διαφήμηση!εξαλλου και σε άλλες διαφημίσεις εχουν πει για μεροκαματιάρηδες (οκ δε σπάνε πέτρες ). και φυσικά η διαφήμιση του καρναβαλιού ηταν πετυχημένη!το καρναβάλι ειναι για όλους εξάλλου.
το κακό με τα τζαμπο ειναι οτι όντως στις διαφημίσεις εχουν μια τάση να βγάζουν προς τα έξω οτι- εσυ -που δεν εχεις- μονο στα τζαμπο θα σωθεις- .Η τοπ διαφήμιση τους πάντως ήταν αυτή που είχε μονο μουσική και έλεγε οτι είναι μέρος της ζωής μας.

So_Far said...

Πέρσι που βρισκόμουν σχεδόν συνεχώς εδώ τύχαινε να τις ακούσω όλες. Και πράγματι ήταν η μια χειρότερη από την αλλη. Αυτή που γράφεις τη γλίτωσα
Να σου πω με ποια ραδιοφωνική γελάω; Με το "σφυρίχτερε" που φέρνει σε telemarketing και αν θυμάμαι καλά διαφήμίζει τα Multirama

YO!Reeka's said...

εγώ πάλι σε βρίσκω λίγο συντηρητικό :)

Ιφιμέδεια said...

Δεν έχω ακούσει τη διαφήμιση προβατίνι. Γενικά με τις διαφημίσεις του Jumbo έχω μιά ενοχή σαν αυτή που έχω όταν ακούω Καλή Φέρρη -με διασκεδάζει αλλά δεν πρέπει να το παραδεχτώ δημοσίως για να μην καταστρέψω το ιντελέκτουαλ προφίλ.

Αν προκειμένω σχολιάζω μόνο το τεράστιο ταλέντο σου στο ποίημα της μικρής Εβραιοπούλας -που ενοχικά και πάλι γμτ- με έκανε να γελάσω.

Δεν θα έπρεπε το ξέρω, αλλά φταις εσύ διαφημιστή.

Anonymous said...

Δεν ξέρω..είμαι μάλλον διχασμένη. Αυτή την τελευταία τη μίσησα και εγώ.. την άλλη με τη γριά την πήρα πιο χαλαρά..Αυτό που περισσότερο μισώ στις διαφημίσεις του Jumbo, στα οποία για να είμαι ειλικρινής έχω πάει άπειρες φορές, όπως όλοι οι γονείς φαντάζομαι, είναι ότι περνούν το μήνυμα στα πιτσιρίκια ότι αν ο μπαμπάς δεν τα πάει jumbo είναι για χαστούκι, καθώς και το χάιδεμα στα δικά μας αυτιά, των γονιών εννοώ, ότι δεν πειράζει αν δεν βρίσκουμε χρόνο να ασχοληθούμε.. ένα απογευματάκι στα jumbo και ξεπληρώσαμε στο παιδί μας όλα αυτά που δεν βρήκαμε χρόνο/ ήμασταν πολυ κουρασμένοι/ (ο καθένας συμπληρώνει τη δική του δικαιολογία) να κάνουμε μαζί του.
Και ίσως αυτό να είναι πιο ύπουλο από τα λανθάνοντα ρατσιστικά μηνύματα.. ίσως και όχι.
Παντως, εμείς ως οικογένεια ξαναγυρνάμε στο παραδοσιακό παιχνιδάδικο της γειτονιάς που σου κάνει και μια εκπτωσούλα επειδή το προτιμάς.
ΥΓ εννοείται ότι τα παιδιά επηρεάζονται από "διαφημισούλες" όπως και από ό, τι βλέπουν ή ακούν γενικότερα. Προχθές η 4χρονη κόρη μου με ρώτησε αν είναι φτωχή και τη βάζω να μαζεύει τα πράγματά της..

Anonymous said...

Το πλέον μισητό είναι η ξεκάθαρη απειλή στο τέλος κάθε διαφήμισης:
Jumbo
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥΟΥΟΥ

fevis said...
This comment has been removed by the author.
fevis said...

Για πρόβατο, είσαι πολύ γουρούνι!!!:-)

Anonymous said...

Χρόνια Πολλά!
START2

Anonymous said...

poso to latreuo provatouko mou otan i grafi sou prohgeitai tis skepsis sou..dhmiorgeis!!
eleni.

Anonymous said...

poso to latreuo provatouko mou otan i grafi sou prohgeitai tis skepsis sou..dhmiorgeis!!
eleni.

Anonymous said...

Ο ΜΑΗ ΓΚΟΤ!
ΓΙΟΥ ΑΡ ΣΤΙΛ ΜΑΗ ΜΠΙΛΟΒΤ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

bunnysuicides said...

εγώ πάλι παρόλο που τη σιχαίνομαι αυτή τη διαφήμιση, δε μου βγαλε κάτι ρατσιστικό. επίσης δεν κατάλαβα ότι ειρωνεύεσαι, ίσως φταίει εκείνο το τραγουδάκι που 'χες αναρτήσει τη 17η νοεμβρίου για τα τανκς κ τα γκλίτερς :-)
(ναι, ξέρω, στιβάδο.)

Provato said...

prof εννοείται ότι την έχω κατοχυρώσει λολ

κοκκινοσκουφίτσα, άβυσσος η συνειρμοί του άθρωπα ηντήντ!

φλο θέγκζ! μπεε

Στέφανε όσο και αν δεν μου αρέσει η διαφήμιση δεν ξέρω αν δικαιώνει παρέμβαση του ΕΣΡ.. καταλαβαίνω τι λες βέβαια και σε ένα βαθμό συμφωνώ! πολλά φιλιά!

βαρόμετρο κόβεται το ραδιόφωνο? με τίποτε!!!

Provato said...

τσούτσουρος και εγώ! :-))

vivi, η οδύσσεια μιας ξεριζωμένης! λολ

γ... π... ευχαριστώ πολύ! (έλα μην είσαι αυστηρός, μερικές είναι καλές!!! χεχε)

Ι.Ι εμένα μου αρέσει το λάδι λακωνίας!!!! αλλά μόνο το άουτντορ, δεν έχω δει το τηλεοπτικό ούτε άκουσα το ρφ... όσο για το Τζάμπο... έλα μου ντε!!!

ελισάβετ θέγκζ γλυκό κουρίτσι! μπεε

Provato said...

Γερμανέεεε σταμάτα να εύχεσαι την χρεωκοπία του συστήματος. λολ

τίνα πότε το είπε αυτό ο αλογό??? που ήμουν και δεν το πήρα χαμπάρι????

ανώνυμε 12:14:00 ανέφερα εγώ τίποτε περί ρατσισμού??? έλεος με το σεντόνι, αλλού έπρεπε να το απλώσεις. μία γνώμη εξέφρασα, ότι το να δημιουργείς εικόνες σκλάβων είναι κάτι που δεν.... δάτσ ολ. χαρά στο κουράγιο σου.

ανώνυμε 01:29:00 θέγκζ, δέχομαι! λολ

ανώνυμε 02:45:00 οκ, δεν θα μαλώσουμε κιόλας, εγώ έχω άλλη απόψη και αίσθηση.

Provato said...

γιάννη η κρίση θα είναι το επόμενο πεδίο έμπνευσης για τις διαφημίσεις Τζάμπο, τέλεια ιδέα!

άλιενλάβα στα της γειτονιάς κάνουν καλές εκπτώσεις, και έχουν καλύτερη πχιότητα, εκεί να πας.

τσοκ ευχαριστώ αγάπη! ντροπ ον γιου λολ

φούλη ευχαριστούμε τα μάλα!! μπεε

Θ. στις 9 Σεπτέμπβρη στο μανχάταν έγινε κάτι είμαι σίγουρος λολ λολ φιλιά πολλά!

Provato said...

Αιθεροβάμωνα πολύ σωστά τα λες και συμφωνώ μαζί σου! συμφωνώ με το σχόλιο περί κακομοιριάς, το είπε και η Τίνα πιο πάνω, τα φιλιά μου!

turigr σε ευχαριστώ πολύ καυτό μπόη! :-))

aura thanks alat! :-))

hermes thanks hot dog mou!!! :-)

guideline ευχαριστώ πολύ μπόη! να είσαι καλά! και μην ξεχνάς ότι ρατσισμός ηζ ην δη άη οβ δε μπιχόλντερ. λολ

Provato said...

σο_φαρ μπεεε πάντως έχει και μερικές καλές η Τζάμπο!

Yo!reeka τι άλλο πια να κάνω για να συγκινηθείς!

Ιφιμέδεια, Σωκράτη εγώ σουπέρ σιτάρ! λολ μπεε φιλιά!

ανώνυμη 12:58:00 αχ πα ναγία μου και τι είπες στο παιδί απάντηση??? φρίκη, λες και είναι στίγμα να είσαι φτωχή!!! χμφ χμφ χμφ ευχαριστώ για το σχόλιο.

βιριδιάνε ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΑ ΑΛΙΕΝ ΕΜΕΙΣ λολ

Provato said...

φέβις για γουρούνι είμαι πολύ πρόβατο λολ

σταρτ ευχαριστώ πολύυυυ!

ελένη δεν το έπιασα αυτό που λες αλλά είναι ωραίο λολ μπεεε φιλιά

θειά εννοείται, εγώ και εσύ δεν θα χωρίσουμε ποτέ!

στφαδούλη, στιφάδο!!! λολ

Anonymous said...

αγαπητό πρόβατο, να σου απαντήσω στην απορία σου..Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα που κοίταζα το παιδί σαν χαζή, της εξήγησα, ΕΝΩ ΜΑΖΕΥΕ ΒΕΒΑΙΩΣ, οτι δεν είναι φτωχή, αλλά θα μπορούσε να είναι αν εγώ και ο πατέρας της δεν δουλεύαμε, και οτι αυτό είναι άσχετο με το οτι πρέπει να ζούμε σε καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι.
Συμπέρασμα: Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μπορεί να σου ξεφύγει το παιδί και να γίνει κάτι που δεν θα το πιστεύεις αν δεν έχεις κεραίες τεντωμένες.

Provato said...

thanks για την απάντηση, θα με έτρωγε η περιέργεια φορέβα εν έβα! μπεε