Saturday, March 21, 2009

Γιατί την λένε Qatar Airlines

Πήγα για μερικές μέρες στο Ντουμπάι... το μυαλό μου έχει σχεδόν τεντωθεί από τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα και όσα είδα... όμως ο λόγος που γράφεται αυτό το πόστ είναι άλλος. έχω ένα χρέος να ξεπληρώσω...

Λοιπόν, έχω ταξιδέψει με πολλές πολλές πολλές εταιρίες αεροπορικές - Λουφτχάνσα, Ντέλτα, KLM, ΑιρΦράτζ, Αλίκη Βουγιουκλάκη Αιργουέηζ, Ελένη Ερήμου-Νίκος Γαλανός Αιρλάηνζ και πολλές άλλες.

έχω να δηλώσω ότι καμμία τους δεν πιάνει μία μπροστά στην Qatar Airlines. Είναι πραγματικά 5άστερη και 242985776663906077498748 φορές καλλίτερη από την αμέσως επόμενη. Βασικά, γι αυτό την λένε Qatar, γιατί οι άλλες ζηλεύουν τόσο πολύ την πχιότητα και καλωσύνη της ώστε κάνουν πάρτυ που μαζεύονται όλες μαζί στο σπίτι μίας από όλες (οι εταιρίες οι αεροπορικές όλα αυτά, έτσι;) και την βρίζουν από την ζήλια και την καταριούνται. Ε και επειδή την καταριούνται που είναι τόσο καλλίτερή τους της έμεινε το όνομα Qatar Airways.
εμένα πάντως η εμπειρία μου μαζί της ήταν απίστευτη. Τι να πρωτοθυμηθώ!!

Μας έδωσαν για πρωινό ένα σαντουιτσάκι με σπανάκι και τυράκι που ήταν τόσο νόστιμο και ζουμερό και αφράτο και ντηλίσχιους που αν το έβλεπε ο Μαμαλάκης ακόμα θα έκλαιγε από την ζήλια...

Τα περιοδικά για το σύστημα ψυχαγωγίας της πτήσης ήταν πιο καλοστημένα και πχιοτικά από την Αμερικάνικη Vogue, χωρίς πλάκα. Οι δε ταινίες που μπορούσες να δεις, ήταν περίπου 2425364747. Πραγματικά το μόνο είδος κινηματογράφου που δεν ύπηρχε ήταν τσόντα! Όλα τα άλλα είδη ταινιών ύπηρχαν και μάλιστα με πολλά και σούπερ καινούργια δείγματα!

Φυσικά, όλες οι αεροσυνοδές ήταν ή άντρες ή Γιαπωνέζες. (Λογικό αφού στις ισλαμικές χώρες η θέση της γυναίκας είναι δίπλα του αντρού της, όχι να μου τρέχει για καριέρα και μισθούς. Έχει παιδιά να μεγαλώσει.) Η ευγένειά τους ήταν σαν να την ένοιωθαν πραγματικά, όχι σαν τις Γαλλίδες ας πούμε που απλά είναι γουρούνες, ή σαν τις Αμερικάνες που απλά είναι χαζές και ψευτοευγενικές.

Όσο για την ακρίβεια στο πρόγραμμα... τι να πω, πρωτοφανής! Φτάσαμε και στους δυο προορισμούς (ο πρώτος ήταν για transfer και ο δεύτερος ο καταληκτικός εδώ στην Αθήνα) με ακρίβεια λεπτού. Αλήθεια λεπτού! απίστευτο.

Όμως ο βασικός λόγος που λάτρεψα την Qatar είναι διότι... χάρη στην μεγαλοψυχία ενός υπαλλήλου της δεν έχασα την πρώτη από τις δύο πτήσεις που θα με έφερναν πίσω στο σπίτι. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να του ευχηθώ του άθρωπα και πως να του εκφράσω την αιώνια αιώνια αιώνια ευγνωμοσύνη που του έχω.

Προς στιγμή, και αφού είχε περάσει όλος ο πανικός και ήταν σίγουρο ότι θα ταξιδέψω, σκέφτηκα να του αφήσω μερικά κουπόνια για σεξάκοι (τι κουπόνια, μπλοκ, δηλαδή...) αλλά μετά σκέφτηκα τις πολιτισμικές διαφορές με μία άλλη θρησκεία και μπλα μπλα μπλα και ότι επειδή μπλα μπλα μπλα μου αρέσει εμένα κάτι δεν πα να πει ότι μπλα μπλα μπλα. Οπότε περιορίζομαι να κάνω μαρτυρία για το καλό που μου έκανε και να του ευχηθώ ο Αλλάχ να του δίνει ό,τι θέλει, ό,τι ό,τι ό,τι... Είμαι σίγουρος ότι το σύμπαν διαβάζει πρόβατο, θα δει αυτό το ποστ και θα κάνει μέριμνα για τον άθρωπα που με έσωσε.

Ούτε που θέλω να φανταστώ τι περιπέτειες θα είχα αν έχανα το αεροπλάνο και έμενα στο Ντουμπάι.... Όλες οι πτήσεις οι επόμενες ήταν γεμάτες, Παρασκευή γαρ, χώρια που θα έπρεπε να πληρώσω από την τσέπη μου και το εισιτήριο και το δωμάτιο που ίσως θα έπρεπε να μείνω. Αλλά ο Θεός έριξε στο δρόμο μου αυτόν τον άγιο άθρωπα που έφτασε μέχρι του σημείου να έρθει μαζί μου ως τον έλεγχο των χειραποσκευών και των διαβατηρίων για να παρακάμψω τις τεράστιες σειρές!!!

δικαιλογημένο αναστενάγμ αναστενάγμ ευγνομωσύν εντατίκ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ παρακάλεσα πολύ. Τι "παρακάλεσα" δηλαδή, ικεύτευσα. Τι "ικεύτευσα"... σουρομαδήθηκα, όταν διαπίστωσα πόσο σοβαρη ήταν η κατάσταση. Για να καταλάβεις, όταν εμφανίστηκα στο αεροδρόμιο, στους πίνακες η πτήση έγραφε departing... Και το γκισέ που έγινε τσεκ ιν από τους επιβάτες, ήταν κλειστό!

εκείνη την στιγμή άρχισα να συνειδητοποιώ την σοβαρότητα της κατάστασης. Νομίζω ότι αισθάνθηκα την χλωμάδα να απλώνεται στο πρόσωπό μου σαν τυρί φιλαδέλφεια, παχιά και άσπρη. Κοιτάζω πανικόβλητος γύρω και βλέπω σε διπλανό γκισέ που γίνεται τσεκ ιν επόμενης πτήσης τον άθρωπα που του τα οφείλω όλα.

Πλησιάζω και του λέω ότι ήρθα να επιβιβαστώ σε μία πτήση που φεύγει σε 35 λεπτά, δηλαδή που έχει κλείσει το τσεκ ιν της πριν από 25 λεπτά. Η αντίδρασή του; Θυμάσαι πως γελούσε η Βάντα στο Σπόρτ Μπίλι;
ε γέλαγε έτσι για τρία λεπτά! Αφού τελείωσε αυτό, και ενώ το πρόσωπό του είχε γίνει πετρωμένω σαν της Αγάπεις Βαρδηνογιάννενας μου λέει "εξκιούζ μη σάιαρ, δε πλέην ηζ ρεντη φο τεηκ οφ, γιου χαβ μήσντ δη φλάητ"...

ΓΟΥΝΤΑΦΑΚ!!!! ΓΟΥΝΤΑΦΆΚ!!!

Ευτυχώς που είχα μαζί μου πρόχειρο προτζέκτωρα και έβαλα να παίζει σκηνή όπου ο Κούρκουλας χορεύει με πόνο ψυχής "ΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩΩΩΩΩ ΣΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ QATAR AIRLINES ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΓΗΣΩ ..." και ταυτόχρονα άρχισα να το χορεύω με το πουκάμισο ανοιχτό και με τσιγάρο που το μισό ήταν στάχτη να κρέμεται στα χείλη και να χτυπάω την παλάμη στο πάτωμα του αεροδρομίου ντουμπάι και τελικά έτσι έγινε και όλο αυτό το δράμα έκανε τον αρχικά σκληρό και άκαρδο ελεγκτά να γίνει ο πολυτιμότερος σύμμαχος στον αγώνα μου για την επιστροφή από την ξενιτιά...

αχ θεέ μου. στο τσακ την γλύτωσα.

όμως...για ποιον λόγο άργησα να φτάσω στο αεροδρόμιο; ποια ήταν η αιτία να γίνει όλο αυτό; λοιπόν, άκου....

ουπς μα τι ακούω; σαν χτυπάει το κουδούνι... είχαμε κανονίσει να πάμε για ποτά με τον φίλο μου τον Κλιφ Χάνγκερ... οπότε, η αποκάλυψη της αιτίας της καθυστέρησης θα γίνει άλλη φορά... χεχεχε. :-)))

29 comments:

Flonsavardu said...

χαχαχαχαχαχαχαχα. σε καλό σου!

πρόβατο είσαι εντελώς τρελό και παρανοϊκό πρόβατο!

apparos said...

lol, to be concluded

welcome back, άναψε καμιά λαμπάδα για τον άνθρωπο!

Lina said...

πόσες φορές πρέπει να πω ότι ΕΙΣΑΙ ΤΕΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!! ;

τι μουσικοχορετυκό υπερποστ ηταν αυτο; =Ρ

aura voluptas said...

Έλα βρε Πρόβατε ! Μας έκοψες πάνω στο καλύτεροοο !!! Γμτ ! Κλαψ ...

celsius33 said...

περιμένουμε ΚΑΙ ανταπόκριση από το ντουμπάϊ θα προτιμηθούν φωτογραφίες από τα χεράκια σου!

Anonymous said...

Καλώς όρισες σούπερ ταλαντούχο προβατάκι! Έτσι είμαστε εμείς τα Τοξοτάκια, την κρίσιμη στιγμή μας σώζει η καλοσύνη των άλλων.
START2

alximist said...

EEEE, lampada to mpio toy kai ligo einai...

SK said...

Έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα για την QR. Αναμένουμε τη συνέχεια!

Συγχαρητήρια και για την αναφορά της Ελευθεροτυπίας!

τσούτσουρος said...

a! filia ston Klif! poy xathike o malakas? :P

[Germanos] said...

Την επόμενη φορά να γυρισεις με κοντεινερ , δεν θα εχεις θεμα και με το υπέρβαρο

The Girl Next Floor said...

I love provatos!!!:-) To ksera pws to koyrkouloxoreytiko pianei pantou! Enallaktika tha borouses na dokimaseis to Katerina Helmi style sta kokkina fanaria(soursimo sto gona kai tsirida), pianei eniote, ektos an peseis se polla vary ipallilo kai se klotsisei. PS: I Qatar einai apsogi idiws sto thema tis eksipiretisis. To antipalon deos (vl. Emirates) exei men pio super duper gouaou aeroplana (kremontai polielaioi- mistikoi fwtismoi stin patousa- extra soft maksilarakia apo saten AA pxiotitos klp) alla apo eksipiretisi...mono pou den se klotsane/rixnoun koutoulia/kaine zontano/kanoun falagga/you got the picture :-PP

aKanonisti said...

Είσαι θεός ωρέ...
και το συμπαν σίγουρα διαβάζει το βλογ σου μουρλαμένε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

(αμα έχανες την πτήση... θα μπορούσες να κάνεις ανάρτηση.. με τον τίτλο... "σε και με καταρ... και ένα τούβλο όρθιο...")

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχαχαχα

Anonymous said...

Την επομενη φορα, δοκιμασε και την Palaiokostas bros airlines.
Μερος απογειωσης: Κατα βουληση

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Ωραιότατο ακούγεται ένα ταξιδάκι στο Κατάρ, αστεία αστεία!!! Πάρα πολύ τέλειο ποστ ΥπερΠρόβατε. Κι όσο για τον άνθρωπα που σε εξυπηρέτησε, καλά, ότι μέτρησε που είσαι τόσο σέξι πρόβατο, σίγουρα μέτρησε. Βέβαια και το χορευτικό, αλλά και η σεξοσύνη!!!

Anonymous said...

Προσωπικά είχα αντίθετη εμπειρία με την Qatar...
Στο ταξίδι μου για Ταΐλάνδη είχε βρόμικα αεροπλάνα, μικρές θέσεις (για ένα ταξίδι 12 ωρών) και αγενής υπαλλήλους, άσε που αν δεν έβαζα τις φωνές θα μας άφηνα εκεί γιατί λέει είναι 20 Αυγούστου και είναι overbooked!!!!....

YO!Reeka's said...

Κατάρ έργουέης είναι υπέροχη! είχα ταξιδέψει αθήνα-ντόχα-νέο δελχί και τ'ανάποδο (σε μισοάδειο αερόπλανο) και είχα περάσει τέλεια. στο γυρισμό μου άνοιξε κουβέντα μουστακαλής κύριος, που ρώταγε πώς είναι οι γυναίκες στην ελλάδα γιατί είχε ακούσει καλά λόγια (δηλαδή σαν τις δικές τους αλλά πιο ξέκωλες). αλλά αεροδρόμιο ντόχας, ντιζαπόηντμεντ εντατίκ, που θα έλεγες και συ. ούτε το αεροδρόμιο της λήμνου δεν ήταν έτσι, σε 5 λεπτά το είχα γυρίσιε όλο και χάζευα τις γυναίκες-φαντάσματα, με τις μπούρκες

Provato said...

flo εγώ είμαι παρανοϊκό πρόβατο ή αυτά που μου συμβαίνουν, ε όχι δεν το δέχομαι!

αππαρε μόνο λαμπάδα, ολόκληρη δάδα θα άναψω. χεχε

αχ λινάκι, αφού εμείς θα παντρευτούμε κάποτε, πως να μην μας αρέσουν τα μουσικοχορευτικά... χεχε

aura και κλαψ και λυγμ. χεχε

Provato said...

κέλσηους33 έχω βγάλει φωτό αλλά είναι εντελώς κουλές. λολ μάλλον θα ανεβάσω για να με υποτιμήσετε και να δείτε τι μικρό βλαχάκι είμαι.

σταρτ2 λατρεύω που είσα τοξοτάκι, ναι ισχύει αυτό που λες.

αλχιμίστ όχι μόνο το μπίου του, αλλά και το μπίου του φασούλα. που είσαι, χάθηκες πολλά φιλιά

SK ευχαριστώ πολύ για την ειδοιποίηση δεν το είχα πάρει χαμπάρι, χεχε γιου ροκ, ευχαριστώ πολύ σμουτς

Provato said...

τσούτσουρε είπε να σου πω δεν σου μιλάει, γιατί τον κρέμασες τις προάλλες.

Γερμανέ εγώ δεν πάω στις ξένες χώρες για ψώνια, εγώ πάω για ζωή, δεν θέλω κοντέινερ (...άντε καλά, θέλω αλλά μικρό)

ροζα έχω κάνει κατερίνα Χέλμη αλλά δεν έπιασε καλά, θέγκζ που ενημέρωσες για Έμηρεητς να έχω εικόνα εγώ ο ιντερνάσιοναλ μπήζνεσ τραβελαρ. λολ φιλιά πολλά.

αχ ακανόνιστη ζετέμ!! το ήξερα, το ήξερα ΤΟ ΗΞΕΡΑ ότι το σύμπαν διαβάζει πρόβατο, τώρα μου το επιβεβαίωσες. σ αγαπώ!

Provato said...

ανώνυμε δεν πετάει διεθνής προορισμούς χεχε

κοκκινοσκουφίτσα σέξυνες πάντα μετρά, απλά δεν ήθελα να το αναφέρω από σεμνότητα. χεχε φιλιά πολλά.

who έπρεπε να μου το πεις να κάνω τρελή φασαρία... μένω μλκς με αυτά που μου λες, δεν θα το περίμενα με τίποτε, είχα τόσο πχιοτική εικόνα!!! χμφ χμφ χμφ... λες να είναι κρυφουποβαθμισμένοι; χμφ χμφ χμφ

γιορίκα θες να σου πω γιατί ο μουστακαλής σου άνοιξε κουβέντα ή θα σε πληγώσω; μία λέξη μόνο θα πω και θα κάνεις εσύ σαν καλό παιδί την σύνδεση: γιουσουφάκη... χεχεχε. Χαίρομαι που συμφωνείς για Κατάρ, και έχω ακριβώς την ίδια γνώμη για το αεροδρόμιο, όντως σαν της Λήμνου. μπε φιλιά

Ιφιμέδεια said...

ΧΑΧΑ!! Αφού δεν σε κρατήσανε εξεπιτούτου και εξεπίτηδες, εσκεμμένως και με σκοπό εκεί κάτω, ευτυχώς. Διότι θα αργήσουν να καναδούν τέτοιο ταλέντο φυσικό, νάτσουραλ και πηγαίο (κάνω εξάσκηση στα συνώνυμα σήμερα, μη με ξεσυνερίζεσαι).

Μπράβο εις την Καταροεταιρεία και θέλω φωτογραφίες. Ο χρόνος αρχίζει από... ΤΩΡΑ!

Anonymous said...

αχ θα θελα να το βλεπα αυτο!χαχαχαχαχαχαχαχ!!αχ αθανατες ελληνικες ταινιες!ολοκληρα μαθηαματα ζωης δινουν!!

Provato said...

αδελφούλα γιατί θες να με ταπεινώσεις πιότερο μου λες, αφού σου λέω οι φωτό είναι του χαλιού του μαύρου... λυγμ λυγμ. εν τω μεταξύ μου αρέσουν τα συνώνυμά σου, λες να οργανώσουμε μία παγκόσμια ημέρα συνώνυμων όπου ότι πρόταση λέμε τα ουσιαστικά θα τα λέμε με δύο συνώνυμα από πίσω, χεχε; xxxxx

guideline μην ανησυχείς και είδα κάτι γιαπωνέζους να τραβάν με την κάμερα πιο πέρα, είμαι σίγουρος ότι θα βγει η πχιοτική μου σκηνή στο γιουτγιουμπ τζεηπάν, χεχε

bunnysuicides said...

lol, διάβασα τη σεντονάρα κ μ' αφήνεις στο καλό πάνω, έλεος! καλωσήρθες στα πάτρια εδάφη!

tzonakos said...

Aπίστευτος.
Κέρδισες αναγνώστη με δύο μόνο σου κείμενα. Ε, καλα μπορεί να ειμαι εύκολος.
Νομίζω όμως οτι διακρίνω καλά την πχοιότητα κι εσυ την εχεις.
Αν μη τι άλλο η περιγραφή ειναι άπαιχτη και ζωντανή. Σαν εκείνα τα ζωντανά γιαούρτια, τι μου θύμισες τώρα !

Δεν εχω πετάξει με Κατάρ Πετάρ αλλα εχω ακούσει καλά λόγια απο όλους, ακόμα και απο την ΟΑρ.

Καλη σου μερα.

Anonymous said...

Θα σου πω εγω γιατί άργησες! Γιατι δεν υπολόγισες την απίστευτη κίνηση στους δρόμους και βρέθηκες μέσα στο ταξί με τον μουστακαλή ταρίφα να ακούει αμανέδες κι εσύ να τραβάς τα μαλλιά σου!Άσε...Δυο φορές έχω πάει, και τις δυο μας λέγανε συνέχεια αυτό το πράγμα: μην φεύγετε την τελευταία στιγμή γιατί δεν ξέρετε σε τι κίνηση θα πέσετε!!!

κόκκινο μπαλόνι said...

και μένα 30 λεπτά πριν την πτήση για Βιέννη, στο Ελλάντα, με άφησαν απ'έξω...ενώ ακόμα δεν είχε καν ξεκινήσει η επιβίβαση!!!!!Και έβαλα τα κλάματα, και έξτρα ρισπέκτια ήμουν έτοιμη να κάνω αλλά τίποτα!!!
και έσκασα 127 ευρουδάκια για άλλη πτήση, μέσω ζυρίχης και μια ταλαιπωρία....12 το βράδυ έφτασα Βιέννη! Σταδιάλα δηλαδή κωλοAustrian!
Τα πα και ξεθύμανα!

κόκκινο μπαλόνι said...

τσικουλατάκι πήρατε; εγώ πάντως έφερα...πάρτε καλέ!

Provato said...

στιφαδούλη έτσι είναι το πρόβατο, πχιοτικό και γεμάτο αγωνία. χεχε χιχι

τζονάκο θέγκ γιου μά μπόη! μπη γκουντ.

ναστάζια κι όμως, κίνηση δεν βρήκα καθόλου, καθόλου καθόλου... είχα άγιο, αλλιώς θα την είχα πατήσει άσχημα. χοχο.

κόκκινο όχι ρε γαμώτο, να γιατί πρέπει να έχουμε έναν προτζέκτορα μαζί μας πάντα για τέτοιες στιγμές να ανεβάζουμε ένα κούρκουλο... μπεεε εν τω μεταξύ εγώ το γουρούνι δεν έφερα τίποτα από το ταξίδι, ντροπ ον μη. ντροπ.