Tuesday, March 17, 2009

Yes, όπως παλιά που ακούγαμε γραμμένες κασέτες


Η γιαγιά μου πήγε σήμερα βόλτα και σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι και τυχαία μου βρήκε το νέο άλμπουμ των Pet Shop Boys, Yes.

Δεν το έχω ακούσει πάνω από δύο φορές. Να η πρώτη εντύπωση μου για τα τραγούδια (που θα με κατατρέχει για πάντα πια, όπως γίνεται με κάθε πρώτη εντύπωση που έχουμε και για οποιοδήποτε πράγμα... σκεψ σκεψ εντατίκ)

1. Love Etc
Συγκινεί πολύ το μυαλό μου, αρκετα τα αυτιά μου και... χμφ χμφ χμφ ελάχιστα την καρδιά μου... χμφ χμφ χμφ ξανά. Ίσως όμως και να μου έχει τελειώσει, γιατί το ακούω εδώ και δύο μήνες και το έχω κάψει φλάτζα.

2. All Over The World
Το περιβόητο, με το Sampling του Προκόφιεβ. Έχει περίεργο ρυθμό, διαστημικά μπλιμπλίκια, ένα ωραίο οέο, και μου θυμίζει παρέα από Αμερικάνες αδελφές με καυτά τζην σορτσάκια που βολτάρουν στην παραλία του Μαϊμι καθ οδόν προς το gay bar. Μου αρέσει.

3. Beautiful People
Αν ήταν παιδί σε σχολική τάξη, θα ήταν φρόνιμο, ομορφούλι και με μέτριους βαθμούς.

4. Did You See Me Coming?
Θυμάσαι το παιδάκι του αμέσως προηγούμενου τραγουδιού; Έχει μία αδελφή μεγαλύτερη που πάει Λύκειο. Είναι ντάνα, βάφεται από τα 14 και της αρέσει να πιάνει τους κώλους των αγοριών στην τάξη. ε, αυτή είναι αυτό το τραγούδι χεχεχε

5. Vulnerable
"ok, εσύ μπορεί να νομίζεις ότι είμαι δυνατός και δεν κάνω ποτέ λαθή - αλλά είμαι ευάαααααααλωτος, τόσο ευάααααλωτος... χωρίς εσένα". Δηλαδή, τώρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιμένεις να μην λατρέψω τραγούδι που ξεκινά με αυτόν το στίχο; νο φάκην γουέη! η μουσική του γέφυρα είναι μελαγχολική σαν μάτια κουταβιού που ξέρει ότι σε λίγο θα το φάνε με νούντλς κάποιοι κακοί Κινέζοι. Α, αυτό το τραγούδι είναι η απάντηση στο stepping stone αυτής της χοντρής Ουαλέζας που τόσο σου άρεσε (μπλιάχ).

6. More Than A Dream
Καλομελετημένο και τόσο... υποσχόμενο. Σαν καρό τραπεζομάντηλο πάνω σε σούπερ περιποιημένη γκαζονία (το θηλυκο του γκαζόν) στο οποίο σε λίγο ένα τέλειο γκομενάκι με σέξυ κοιλάκι θα απλώσει υπέροχα φαγώσιμα για να κάνετε μαζί πικ νικ.

7. Building A Wall
Αρχίζει αλλιώς, αλλιώς προκύπτει και αλλιώς τελειώνει. Διαμαντάκι, διαμαντάκι. Φοβερή παραγωγή και ο στίχος του ρεφρέν είναι σούπερ σκεψ σκεψ εντατίκ.

8. King Of Rome
Ο Βασιλιά της Ρώμης.... Είναι ένας 45χρονος κύριος, ξαπλωμένος γυμνός στο σκοτεινό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Είναι μεσημέρι. Βρίσκεται σε μία πόλη του εξωτερικού για δουλειές. Λίγη ώρα πριν πέσει για ξάπλες είχε προσπαθήσει αποτυχημένα να κάνει ντροπαλό καμάκι σε έναν νεαρό σερβιτόρο σε ένα καφέ της ξένης πόλης. Το ίδιο βράδυ πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του και την οικογένειά του. Έχει δύο γιους και μία μικρή κόρη με σύνδρομο down.

9. Pandemonium
Βάλε μωρή την γκέτα την ροζ και το κολάν και σήκω να πάμε να κάνουμε αμέσως Ζωηρόμπικς στο τζειμ, και άσε τα κουλά "είμαι κουρασμένη δεν έχω όρεξη για γυμναστική" γιατί θα σου ξεριζώσω την βάτα από το ταγιέρ και θα στην κάνω γαργάρα. ...αυτό το τραγούδι, λένε οι πληροφορίες, όταν το άκουσε η Τζέην Φοντά άρχισε να κλαίει όλο νοσταλγία πάνω από τις κασέτες γυμναστικής που είχε βγάλει στα 80ζ.

10. The Way It Used To Be
Το τραγούδι που όλοι λένε ότι είναι το καλύτερο του άλμπουμ. Όχι άδικα. Όχι χωρίς λόγο. ΟΜΩΣ σε προειδοποιώ. Μην το ακούς πάνω από 3 φορές την μέρα, αυξάνει τα θλιψόνια και τα μελαγχολόνια στο αίμα σε επικίνδυνο βαθμό. Μπρίλιαντ.

11. Legacy
Το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ μου θυμίζει λίγο τις μεταεπικές μουσικές που ακούγονται στους ατέλειωτους τίτλους τέλους ταινιών δράσης τύπου Terminator Εναντίον Σακαφιορέτ 2. Είναι πολυεπίπεδο σαν μιλφέιγ. Δεν το έπιασα με τα δύο πρώτα ακούσματα, υποψιάζομαι όμως μετά βεβαιότητας ότι θα μου κάνει εσωτερική ταραχή με μερικά λίσενινγκζ.

12. We're All Criminals Now (Bonus Track)
Αυτό είναι το b side στο Love etc και είναι γραμμένο για τον Jean Charles De Menezes, τον αντίστοιχο Αλέξη των Βρετανών (για να θυμηθείς ποιος είναι google him). Οh God, The Pet Shop Boys get political... αξιοπρεπές σαν B side.

το άλμπουμ είναι καλό. ναι! Yes!

14 comments:

efou said...

τι τέλεια περιγραφή!! μ'έκανες να ενδιαφερθώ για κάτι που δε μ'ενδιαφέρει :-Ρ

Hfaistiwnas said...

xaxa ωραία περιγραφή Πρόβατε!

SK said...

Eυχαριστούμε για την περιγραφή, provato!
Τα άσχημα νέα είναι ότι η πώλησή του στις ΗΠΑ μετατέθηκε για τις 21 Απριλίου, δηλ. περισσότερο από ένα μήνα αργότερα από την UK release! Μάλιστα στο iTunes δεν έχει εμφανιστεί ακόμα για προπαραγγελία...

Anonymous said...

λατρεύω την περιγραφή αίσθησης κάθε τραγουδιού...

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Kαλά, σοβαρά τώρα, έχεις γιαγιά που τυχαία στο Κολωνάκι σε θυμήθηκε και σου πήρε και το τελευταίο των Pet Shop Boys; Άπαιχτη γιαγιά! Φαντάζομαι σου φτιάχνει και τα αγαπημένα σου φαγητά, σου κάνει σούπερ δώρα στη γιορτή σου και σου κλείνει και τραπέζι στα καλύτερα όταν θέλεις να βγεις για να μην αγχώνεσαι!;)))

κόκκινο μπαλόνι said...

όχι πως χρειαζόμουν παρότρυνση για να το αποκτήσω...αλλά έγραψες πάλι χρυσό μου!

cobden said...

Καταπληκτική περιγραφή!
Μόλις άκουσα το "The Way it Used To Be" στο YouTube...Πολύ μου άρεσε!
Αύριο θα πάω να πάρω και το cd!

Provato said...

efou ελπίζω να μην σε απογοητεύσει το άλμπουμ όταν το ακούσεις χεχε

ηφαιστιωνάκο φιλιά!

SK το web να είναι καλά!!!

who αφού κι εσύ όταν ακούς μουσική σκέφτεσαι τι θα είναι το κλιπ ντόν για???

κοκκινοσκουφίτσα έχω γιαγιά και την λένε Νταουνλοντία, λολ λολ χεχε

Provato said...

κόκκινο μπαλόνι να μου πεις αν σου άρεσε. μπεε

codben σήμερα βγαίνει το σιντί, ελπίζω να σου αρέσει καυτό αγόρι. μπεε φιλιά και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου. μπεε

Κοκκινοσκουφίτσα said...

:(((( ρόμπους ξεκούμπωτους πρόβατε. Πρέφα δεν είχα πάρει... Πάντως το Νταουνλοντία ωραίο όνομα. Άμα κάνω κόρη, έτσι θα τη βαφτίσω, να είναι και τρέντι. Χαχαχα!!! Φιλάκια!!!!

Provato said...

εννοείται εγώ νουνός, πάω να ραφτώ. λολ φιλάκια μην μου στεναχωριέσαι, άκου ρόμπα! χεχε

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Όχι όχι όχι Πρόβατε νουνός, με όλο το σεβασμό οφ κορς, αλλά με τέτοιο σεξονουνό, όπως προείπαμε άλλωστε, κανείς δεν θα προσέχει τη μικρή Νταουνλοντία και τη μαμά της :((((( Καλύτερα να σε χρίσω ινστράκτορ πχιότητας για το βρέφος, εντάτσει;;;

Ερμής said...

Bgale kale ton Prokofiev apo ekei. Apo Tsaikofski piran to sample kai sygkekrimena to March apo ton Karyothraysti.

(epitelous mia epideksi gnwsewn apo to filomouso skli!)

Provato said...

κοκκινοσκουφίτσα αντίθετα με τέτοια νονό είναι που ηα νταουνλοντία θα κερδίζει τα τρελά κουπόνια για σεξάκοι.. ένηγουέη ητσ γιουρ κολ, και πχιότητ ηνστράκτορ δέχομαι. μπεε

ερμή παλιοκαρφί. λολ μπεεεε