Wednesday, April 01, 2009

Γιάλωμ και Πρόβατο. Μία συνάντηση γιγάντων!




Όπως θα ξέρεις αγαπημένε σέξυ βιούερ εχτές ο πιο διάσημος ψυχολόγος όλων των εποχών, ο Γιάλωμ, ήρθε στην Αθήνα.

3 χιλιάδες άθρωπες μαζεύτηκαν για να τον δουν και να τον ακούσουν, όμως μόνο το αγαπημένο σου Πρόβατο κατάφερε να πάρει αποκλειστική συνέντευξη. Κλασικά, όταν έχεις δουλέψει στην διαφήμιση ξέρεις κάποιον που ξέρει κάποιον που είναι συγγενείς κάποιου που έχει ένα γνωστό και έτσι τα κατάφερα να εξασφαλίσω ένα μισάωρο με τον μάστερ.

Όμως δυστυχώς, η συνέντευξη δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελα και έτσι δεν μπορώ να πω ότι θα διαβάσεις τόσα πολλά και τόσο ενδιαφέροντα όσο θα περίμενες από το πρόβατό σου το αγαπημένο. χμφ χμφ χμφ I apologize for that...

...βασικά, με τον τύπο ψιλοσκοτωθήκαμε και πλακωθήκαμε και αναγκάστηκα να φύγω από το χώρο που έγινε το ήντερβγιου παίρνοντας την τσάντα μου όπως η Κατερίνα Γιουλάκη που έφευγε αγανακτισμένη από το πλατό του Ρετιρέ σε κάθε σχεδόν επεισόδιο.

Μα τι άθρωπας ήταν αυτός, τι άθρωπας. Δεν του το είχα καθόλου να είναι τέτοιος. Καλά λένε ότι το να θες να γνωρίσεις έναν συγγραφέα επειδή γράφει ωραία βιβλία είναι σαν να θες να πηδηχτείς με την αγελάδα επειδή σου αρέσει το μπέηκον μάσρουμ μέλτ.

γκρ γκρ γκρ γκρ

Τέλος πάντων, δεν λέω άλλα για να μην λες ότι δεν είναι αντικειμενικός. Αφήνω να μιλήσει η ίδια η συνέντευξη. Επειδή έγινε στα Σανφρατζισκέζικα που απλά δεν τα μιλάς σου κάνω μετάφραση.

Με κόκκινα ο Γιώρζ Τρούλη - με πράσινα ο Ίρβην Γιαλομούλη

Καταρχήν, Ίρβην σε ευχαριστώ που επέμενες να μιλήσεις στο πρόβατο.

τι έκανα;

Έλα τώρα μην το αρνείσαι... εσύ επέμενες να με δεις.... μην ξεχνάς ότι όλοι μου ζητάν συνέντευξη τι να κάνω πια, δεν μπορώ να γίνω 50 κομμάτια, έλεος. ένηγουέη πες μου όμως μερικά πράγματα για σένα, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την ψυχολογία Ήρβην;

Κοίταξε από μικρός ονειρευόμουν ότι είμαι ψυχολόγος. Θυμάμαι ότι έπαιρνα τις κούκλες της αδελφής μου τις ξάπλωνα σε ένα καναπέ και εγώ με ένα σημειωματάριο, καθόμουν σε μία μπερζέρα δεξιά από τον καναπέ και τις έβαζα να μου πουν τα όνειρά τους... τα οποία μετά τα κατέγραφα.

Χμφ χμφ χμφ... μάλιστα. Και τι σου έλεγαν;

Εξαρτάται. Μία Μπάρμπη μου έλεγε ότιέχει θέμα αυτοεκτίμησης λόγω του τρόπου που την βλέπουν οι άλλες κούκλες, λες και είναι χαζή ξανθιά. Ενώ ένας αγκαλίτσας μου έλεγε πως θεωρεί ότι η αδελφή μου είναι νήντη και τον πνίγει που όλο τον έχει αγκαλιά... Άκουγα πολλά, γενικά, και τελικά αυτό αργότερα με βοήθησε να μπορώ να διακρίνω τις ιστορίες πίσω από τις εξωτερικές εμφανίσεις.

Μάλιστα... μάλιστα, πολύ, ΠΟΛΥ ενδιαφέρον... Πες μου όμως. Ήρβην, έχεις προσπαθήσει να ερμηνεύεσεις το ότι στην ελλάδα έχουν τόση επιτυχία τα βιβλία σου; Γιατί η Ελληνίδα αγαπά τόσο πολύ το έργο σου;

Τι να πω.... δεν ξέρω. Ίσως είναι ότι στην χώρα σου, πρόβατο, υπάρχει η μεγαλύτερη παγκοσμίως συγκέντρωση από Γιαλόμες ανά τετραγωνικο μέτρο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την αμέσως επόμενη στην λίστα χώρα. Αρονό, πραγματικά....

Α!!!! Μην μου πείτε ότι γνωρίζετε τις Γιαλόμες!!!!

Φυσικά, φυσικά, τις μαλακισμένες!!! Ξεφεύγεις από δαύτες; Είναι αυτές που επειδή έχουν διαβάσει ένα βιβλίο μου μετά εξηγούν τα πάντα με "ψυχαναλυτικά" κριτήρια τα οποία όμως μόνο στο μυαλό τους έχουν κάποιο βάρος και κάποιο νόημα!!!

Και πως θα εξηγούσατε το ότι στην ελλάδα υπάρχουν τόσες πολλές;

Αρονό.... πραγματικά αρονό.... Ίσως είναι ότι η πλειοψηφία των ελληνίδων έχουν φαρδιά λεκάνη άρα έχουν μεγαλύτερο βάθος ως άθρωπες. Ή ίσως και έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει καλλύτερος τρόπος από το να αποφύγεις να πάρεις την ευθύνη της ζωής σου από το να το παίζεις ότι "ψάχνεσαι" με εσωτερική δουλειά για να την φτιάξεις κάποια στιγμή στο μετά... Τι τα ψάχνεις. Άκρη δεν βρίσκεις με τις Γιαλόμες,

Να σου πω Ήρβην, δεν σε πειράζει που ίσως παρεξηγηθούν και σταματήσουν να παίρνουν τα βιβλία σου;

Τι να κάνουν; χαχαχαχα αθώο αγόρι!!! Οι Γιαλόμες εκτός των άλλων είναι και μίζερες και δανείζονται ένα αντίτυπο όλες μεταξύ τους... Οπότε καμία οικονομική βλάβη δεν θα έχω! λολ λολ λολ (γέλια)

Για τους γκέη τι έχεις να πεις;

Σαν Σανφρατζισκιώτης ένα έχω να πω: Γιου γκο γκέρλ!

Όμως, γιατί τα βιβλία σας δεν έχουν καθόλου σεξάκοι;

Τα βιβλία μου δεν έχουν σεξάκοι γιατί, απλά, υποστηρίζουν με κάθε τρόπο το σεξάκοι...

Ερμ ερμ ερμ... συγγνώμη;

...ακούστε να δείτε, ένας άθρωπας με ισορροπημένο ψυχισμό κάνει καλό σεξάκοι. Όπως επίσης και το σεξάκοι οδηγεί σε ισορροπημένο ψυχισμό. Με αυτήν την έννοια τα βιβλία μου είναι πολύ σέξυ, γιατί βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν καλλύτερο σεξάκοι.

Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι γράφετε τσόντες;

Κοίτα ντασήπ, δεν ξέρω αν θα έφτανα ως εκεί... Ίσως είναι του μάτς να πεις ότι το όταν Έκλαψε ο Νίτσε είναι τσόντα...

Ναι, αλλά εγώ τις προάλλες που ήμουν στο βίντεο κλάμπ της γειτονιάς μου είδα μία τσόντα "Όταν έκλαψε ο Μουνίτσε μου" και αμέσως σκέφτηκα εσένα Ήρβην. Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάτι να κάνεις με αυτό!!!!

...ερμ ερμ ερμ... όχι δεν έχω να κάνω κάτι με αυτό... ερμ ερμ.

Έλα μην φοβάσαι, Ηρβηνίδιο, πες το στο φιλαράκο σου, πέστο! Δεν θα το πω, έλα....

Μα δεν έχω τίποτε να κάνω με την βιομηχανία του πορνό!!!!

Είσαι σίγουρος; συγγνώμη αλλά.... θα μου το έλεγες; Ξέρω ότι το κοινό σου είναι πολυάριθμο στην Ελλάδα και πιστεύω θα το έκρυβες ότι έγραψες ένα σενάριο για τσόντα με μαύρους και με τίτλο "Όταν έκλαψε ο Μουνίτσε μου" για να μην το αποξενώσεις...

Ερμ ερμ ερμ... είπα δεν έχω να κάνω κάτι με αυτό, και δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις.

Επιμένω γιατί κάτι ξέρω... Επαναλαμβάνω... ΕΓΡΑΨΕΣ Ή ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΗΡΒΗΝ το σενάριο της τσόντας "Όταν έκλαψε ο Μουνίτσε μου"; πρόσεχε τι θα πεις, δεν θα σου δώσω άλλη ευκαιρία!!!!

Μα τι βλακείες είναι αυτές!!!!! Φυσικά και δεν το έγραψα και επίσης δεν θα σου δώσω και λογαριασμό τι έχω κάνει και πότε... Ασταδγιάλα πια, μουνίτσε και μουνίτσε λύσσιαξες!!!!

Εγώ ασταδγιάλα; ΕΓΩ ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ; ΕΣΥ ΑΣΤΑΔΓΙΆΛΑ!!!!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ... ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΟΜ!!!!!!!!

εκεί σέξυ βγιούερ πήρα την τσάντα μου και την έκανα γιατί πραγματικά δεν βρίσκω τι άλλο θα μπορούσα να πω μαζί του. γουέλ η αλήθεια είναι ότι μπλόφαρα μπας και βγάλω κανένα λαβράκι αλλά ο ακαμάτης ούτε ένα σενάριο για τσόντα δεν είναι ικανός να γράψει...χμφ χμφ χμφ.
τώρα που το σκέφτομαι ίσως να έχασα λίγο την ψυχραιμία μου αλλά ok... γίνονται αυτά. αν μη τι άλλο οφείλεις να μου αναγνωρίσεις ότι προσπάθησα.

23 comments:

efou said...

καραλόλ ρε συ πρόβατε!! παρόλο που είμαι και του λόγου μου Γιαλόμα, σε παραδέχομαι, τον ξεμπρόστιασες :-Ρ
αλλά πιστεύω ότι δε βλέπεις σεξάκοι στα βιβλία του Γιάλομ λόγω αυθυποβολής, σίγουρα έχει να κάνει με το υποσυνείδητό σου που στο απαγορεύει :-Ρ

Lina said...

μπορει να ακουστω γιαλόμα, αλλά δεν με νοιαζει. αν εμπιστευτώ τα συναισθηματα που μου βγαινουν βλέποντας τη φατσα καποιου, τότε το γυαλομάκι μάλλον ξινό και αχώνευτο μου φιανεται

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Πρόβατε, ευχαριστώ για την μόρφωση που μου προσφέρεις. Πρώτον δεν ήξερα ότι μας είχε επισκεφτεί ο Γιάλομ Γιάλομ. Δεύτερον δεν ήξερα ότι έχει τόσο ρεύμα στη χώρα μας, που υπάρχουν και γκρούπις Γιαλόμες, κατά τις Ρουβίτσες. Αλήθεια, πώς τις ξεχωρίζει κανείς, υπάρχει φαν κλαμπ οργανωμένο με σάιτ και τέτοια; Δεν ξέρω, γιατί εγώ ακολουθώ την παλιά σχολή, που άμα θέλαμε να φανούμε αντελεκτουέλες, (λέγαμε ότι) διαβάζαμε Καμί. Και λίγο Μουνίτσε, που λες κι εσύ καλή σου ώρα.
Να προσφέρω κι εγώ μια πληροφορία για ανταπόδοση στο μπρίφινγκ σου; Οι Ελληνίδες έχουν μεγάλη λεκάνη, αλλά αυτό δεν οδηγεί απαραιτήτως σε μεγαλύτερο βάθος αντίληψης. Απλώς τις βοηθάει να γεννάνε ευκολότερα.

Skouliki said...

σεξυ βιουερ ναμπερ θρι

σου δινω το οσκαρ της ολοχρυσης παντοφλας με στρας και γκλιτερ

την ευχη μου
καλο μηνα

Flonsavardu said...

αγαπημένες γιαλόμες και πρόβατο, ο γιάλομ είναι ψυχίατρος. (όχι φυσικά ότι σαν νοιάζουν τώρα εσάς αυτά, αλλά δεν αντέχω να λένε τους ψυχιάτρους ψυχολόγους, έχω obsessive compulsive και μετά αναγκάζομαι να χοροπηδήσω 32 φορές)

πάντως ο γιάλομ είναι συμπαθητικούλης μωρέ. βέβαια δεν μπορώ να υποθέσω τι στο κέρατο είπε στο μέγαρο, όπως και γιατί στο καλό πήγαν όλοι σαν τρελοί να τον δουν. είναι λίγο καλύτερος ψυχοθεραπευτής στην κλίμακα που ο κοέλο θεωρείται συγγραφέας. (τώρα κατάλαβε κανείς τι είπα; δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα)

PN said...

Αυτό δεν είναι συνέντευξη...είναι η αποκλειστικότητα του αιώνα (Μετά το γράμμα που μου έστειλε η Μιμή βέβαια). Μπράβο συνάδελφε! Εύγε γνήσιο τέκνο της Ελλάδος! Μόνο που λιγάκι προς το τέλος παραφέρθηκες, αλλά δεν έφταιγες και εσύ...το δημοσιογραφικό σου δαιμόνιο έφταιγε. Μην ξεχνάς ότι και η Γιουλάκη στο Ρετιρέ είχε και talk show!! Όλα μπαίνουν στη θέση τους τώρα!!

Καλό μήνα!

ΦΟΥΛΗ said...

Όχι που θα μας κουνηθεί αυτός ο ο ο
Γιαλωμ,σιγά ταυγα.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό μήνα.

ProFyLaKtiKo said...

αυτό θα πει αποκάλυψη τώρα!

DonnaYaloma said...

egw pantws vriskw elpidoforo to oti sthn ellada pou katakatakatakatarreei vrethikan tosoi anthrwpoi na pan na ton akousoun, giati (profanws?) exakolouthoun na psaxnoun kapoio nohma.
anarwtiemai an ta tosa xronia psyxotherapeias pou ekana (se psyxiatro fysika) epiasan topo. an skeftw oti exakolouthw na kanw malakies men, ensyneidhta omws pleon, tote isws. (den xanomai provaticious. exakolouthw na se diavazw taktikotata. apla exw tis kleistes mou kai den polysxoliazw).

tina said...

Νομίζω ότι μόλις άκουσα την καρέκλα του Λάρρυ να τρίζει. :P

bunnysuicides said...

χεχεχε, γαμάτος! έχεις μπει στο μυαλό της σύγχρονης ελληνίδας γιαλόμας, ρισπέκτ κ τέτοια!

(πήγες τελικά?)

τσούτσουρος said...

Γιαλωμ για Χιο τράβηξε Γιαλωμ για Μυτιλήνη.. ωπα!

mariw said...

Προβολή: Το πρόβατο έγραψε την τσόντα και την χρεώνει στον Γιάλομ…. Γι’ αυτό και η απότομη αποχώρηση και ο εκνευρισμός από πλευράς του, ενώ ο Γιάλομ…. Σταθερός και ψύχραιμος.

Χα! Είμαι πολύ έξυπνη, τα κατάλαβα όλα

Κακίστρω said...

Και στο τέλος ο Γιαλόμις αναφώνησε...


Ένα γιατρό! Ένα γιατρό! Δεν αισθάνομαι καλά!

Τον τρέλανες...χεχε

Ιφιμέδεια said...

Και τότε ακούστηκε:

Τάτα-τατά-τατά...
Τουρουρουρου ρουρου ροουουυυυ και βρήκε στην οθόνη το Ρετιρέ της Μιχαλακοπούλου.

ΧΑΧΑΧΑ. να μάθει να μην τα βάζει με τα πρόβατα!!!

Ερμής said...

Γιου ρόουτ εγκέν!

fieryfairy said...

"...η πλειοψηφία των ελληνίδων έχουν φαρδιά λεκάνη άρα έχουν μεγαλύτερο βάθος ως άθρωπες..."

να'σαι καλά ρε πρόβατε, πάλι με έκανες να λαφ άουτ λάουντ

Josephine said...

Provate,proswpiko mou fainetai to mhnuma sou gia kapoia gialoma..
Pantws na kses,oloi exoume to mauro kouti to opoio kathgoroume gia ola ta deina ths zwhs mas,eite auto einai douleia,eite kila,eite lefta,eite gkomenika,klp.
De mporeis panta na elegkseis to shmeio pou uperbaleis h' to mauro kouti gigantwnetai opou mpaineis ki esu mesa kai meta geia sas..
Eksw ap'to xoro,polla tragoudia legontai kai sigoura polloi xrhsimopoioun profaseis(gia na mhn paroun th zwh sta xeria tous opws les),alla kapoioi alloi trabane pragmatika ta zoria tous,ki oso konta tous ki an eisai,mporei na mh to katalabaineis-h' na thewreis pws sth thesh tous tha ta katafernes polu kallitera h' den katalabaineis to gt,thewreis geloious tous logous,klp-..
Polles gunaikes-ki antres- biwnoun upoklinikh katathlipsh(shm:pou kapoies fores prospathoun na ekshghsoun h' na feroun ws profash teleiws asxeta kai hlithia pragmata-omoiostatikos mhxanismos anakoufishs(?),prospatheia eklogikeushs(?)),gegonos pou terastiopoiei kapoies katastaseis kai to kallitero pou exoume na kanoume s'autes tis periptwseis den einai na tous xleuasoume h' na tous poume 'ksupna',klp,alla na tous proteinoume na doun kapoion eidiko.Den einai kako-mporei na tous swsei th zwh.
Xeirotero gia mena einai na zeis mia zwh mizerh ap'to na mh zeis katholou:)
Hasta

Unknown said...

xriste mu exeis to kalutero blog,eimai plu xaroumeni pou to anakalupsa...ARONO synexise etsi

Provato said...

efou είναι αδύνατο πρακτικά το υποσυνείδητό μου ΕΜΕΝΑ να μου απαγορεύει το σεξάκοι, δεν γίνεται, δεν παίζει, χεχε

λίνα κι εμένα μου κάνει σκαφιορέτ, μωρ λες?

κοκκινοσκουφίτσα, αν έχει λέει ρεύμα ο Γιάλομ στην ελλάδα???? όσο δεν φαντάζεσαι! φιλιά!

σκουλίκη δέχομαι το όσκαρ, το αφιερώνω στο κοινό που με αγαπά επειδή έχει χαμηλά στάνταρτσ λολ

φλο ψυχοθεραπευτής ητ ηζ λοιπόν! και ναι εγώ την κατάλαβα την αναλογία σου, χεχε

Provato said...

VK ε όχι να μου συγκρίνεις το γράμμα που σου έστειλε η Μιμή με την συνομιλία μου την κατι ιδίαν με τον Γιάλομ... τι να πω, κανένα ιερό και όσιο!

Ούτε που τόλμησε Φούλη μου να κουνηθεί, ούτε που τόλμησε! μπεε

προφ αυτό θα πει ψυχοκάλυψη τώρα!

ντόνα γιαλόμα κι εγώ το βρίσκω παρήγορο, δεν το συζητώ, καλλίτερα στον Γιάλομ παρά στο Πλούταρχο ας πούμε για ψυχοθεραπεία! μπεεε φιλιά και μην μασάς με τις κλειστές, γουή λαβ κλειστές!

τίνα μα είσαι τόσο αντικειμενική, χεχε

Provato said...

κούνελε όχι δεν πήγα (γι αυτό λύσσιαξα χεχε)

Τσούτσουρε τρελέ σ αγαπώ χεχε

μαριώ ντροπ ον γιού να με δίνεις έτσι, εγώ φταίω!

κακίστρω όντως το αναφώνησε, και μετά ήρθε η Κατερίνα Γ και ζήτησε πίσω την ατάκα της, χιχιχι

ιφιμέδεια αχ αυτό το ρετιρέ, δεν μου έχει λείψει μα νιώθω θλίψη (ο τρέλός) xxxxxx

Provato said...

ερμή μουσούδη θέγκ γιου χεχε

fieryfairy αφού ξέρεις, σύνθημα στο πρόβατο είναι η πχιότητα στο γέλιο. μουτς

Josephine συμφωνώ απολύτως με ότι λες... το "ειδικός" being the key word here, γιατί πολύς κόσμος έχει καταρακωθεί από τις συμβουλές πολλών γιαλόμων. φιλιά μπε

crap thank you soooooo much, mpeee as always, ano!