Saturday, April 04, 2009

Η Μέριλ και ο Φίλιπ στην ΔΕΗ Καλλιθέας

Κοίτα, ό,τι και να λέμε, η αλήθεια είναι ότι η ευγένεια γενικά "δουλεύει" στα καθημερινά μας πάρε δώσε. Και δουλεύει και καλά. Ειδικά στην εποχή μας που οι άθρωπες είμαστε κάπως πιο εκτεθειμένοι στην πχιότητα γύρω μας, είναι μάλλον απίθανο να πετύχεις κάποιον που δεν θα μαλακώσει αν του σκάσεις ένα "ανθρώπινο" χαμόγελο, αν του πεις μία καλή κουβέντα. Όσο ζοχάδας και αν είναι, όσο και έχει γαλουγηθεί στην καφρίλα, είναι απίθανο να μην σε εξυπηρετήσει, για παράδειγμα, αν είσαι έστω και λίγο "γλύκα γλύκα γλυκειά μου, γλύκα γλύκα γλυκειά μου".

Όμως...χμφ χμφ χμφ... Πως καταφέρνεις να είσαι γλυκός και ευγενικός όταν από τα γενικότερα νεύρα θέλεις, για εκτόνωση:
α - να ξεκινάς τη μέρα σου κλωτσόντας κουτάβια λαμπραντόρ
β - να ανατινάζεις μία φορά το μήνα το γραφείο μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης
γ - έστω και μία φορά στην ζωή σου να ζησεις την χαρά του να δείρεις τα μικρά ινδάκια του Σλάμντογκ Μήληοναίρ;

Γιατί.... για σκέψου το λίγο... Όπως ακριβώς οι πουτάνες προσφέρουν ανεκτίμητη υπηρεσία στην κοινωνία με το να απορροφούν και να εξουδετερώνουν τα κύμματα σεξουαλικής ανικανοποίησης που αν δεν έβγαιναν σε αυτές ένας θεός ξέρει τι θα γινόταν...

...έτσι ακριβώς και η ευχέρεια που μας δίνει η καθημερινότητα στην σημερινή κοινωνία να βγάζουμε την ζοχάδα μας και να αποσυμπιζόμαστε, "αφοπλίζει" και κάνει ακίνδυνη επιθετικότητα που αν έβγαινε όπως είναι όχι κοινωνία δεν θα μπορούσαμε να το πούμε, άλλα ούτε καν "κλουβί με τις τρελές"! (καλή του ώρα εκεί που είναι στο Παλλάς).

Άρα, καλό είναι και πχιοτικό να μπορούμε ναα βγάλουμε την επιθετικότητά μας με κανένα τσαμπουκά στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, ή στο ταμείο του Super Market ή στον ταξιτζή και go for it... Όμως υπάρχουν και κάποιες περιστάσεις που, δεν στα είπα, δεν σε παίρνει γλυκειά μου να μου κάνεις την θιγμένη και την προσβεβλημένη γιατί...

ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την δουλειά σου, ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις την γαμωβεβαίωση, ΠΡΕΠΕΙ να νομίσει ο συνάδελφας ότι τον συμπαθείς, ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις μακαρονάδα στην αδελφή του γκομενακίου, ΠΡΕΠΕΙ να συνεργστείς για το cd σου με τον απαίσιο αλλά ταλαντούχο μπαγλαματζή που θα απογειώσει τις πωλήσεις κ.ο.κ.

Τι κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Πως καταφέρνεις να ανεβάσεις τα ευγενοκίνια στο αίμα ώστε να πετύχεις τον στόχο σου; Πως; Λοιπόν, είσαι τυχερός σέξυ βιούερ που διαβάζεις πρόβατο... Γιατί το πρόβατο, έχει την λύση και σε αυτό!!!

Λοιπόν, οδηγίες χρήσης:
Έτσι όπως είσαι μέσα στην ΔΕΗ Καλλιθέας κλείνεις εσωτερικά τα μάτια σου. Και όταν λέμε εσωτερικά, θα πει χωρίς να το δει ο υπάλληλος, δηλαδή πραγματικά εσωτερικα!

Κλείνεις τα μάτια εσωτερικά, αρχίζεις τα ΟΜ ΟΜ ΟΜ ΟΜ και φαντάζεσαι... φαντάζεσαι ότι απέναντί σου δεν είναι ο άγνωστος σαπιοκοιλιάς υπάλληλος με το κοτλέ, το λαχούρι και την φράτζα αλλά... η αυτού μεγαλειότης η Μέρυλ Στρήπ! ή ο αυτού μεγαλειότης Φιλιπ Σήμουρ Χόφμαν!

ναι καλά διάβασες... Η Μέρυλ

ή ο Φίλιπ

Κρατώντας την εικόνα της αγαπημένης σου σταρ στο μυαλό, αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι σε όλη την διάρκεια της επικοινωνίας με τον κύριο της ΔΕΗ σαν να μιλάς στην Μέρυλ. Θα έλεγες ποτέ στην Μέρυλ "φέρε μου τον διευθυντή σου;". Θα της έλεγες "κάθεστε και τα ξύνετε όλη μέρα παλιολαμόγια!" ή "είναι δουλειά σου να με εξυπηρετείς, ΕΓΩ σε πληρώνω, παλιοκάγκουρα!!!"; "Α ρε δεν θα βγούμε εμείς, θα φροντίσω να βρεθείς στον Έβρο!!!" Όχι βέβαια, δεν θα σου περνούσε καν από το μυαλό.

Αντίθετα θα ήσουν μέσα στην ευγένεια και την πχιότητα και το σεις και το σας, και τα "ασφαλώς" και "μα φυσικά, περάστε" και τα "μπημαγκέστ"... και λογικό αφού δεν θα ήθελες ποτέ η Μέρυλ να νομίσει για σένα ότι είσαι μικρό ελληνάκι βλαχάκι χωρίς αγωγή - είναι ρεζίλι για την χώρα αυτό, κατ' αρχήν!

Ε λοιπόν, να είσαι σίγουρος ότι έχοντας αυτήν την συμπεριφορά από σένα ο λαχούρης από την ΔΕΗ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σκιστεί να σε εξυπηρετήσει. Και μπορεί να μην καταφέρεις να βγάλεις τα νεύρα σου, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις!

εννοείται ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλον σταρ για το κόλπο αυτό, δεν δουλεύει μόνο με Μέρυλ και Φίλιπ, κάθε άθρωπας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Άλλος μπορεί να χρειάζεται Γαρδέλη, άλλος μπορεί, πάλι, να θέλει Άρη Ρέτσο για να του ανέβουν τα σεβαστικόνια στο αίμα. Το θέμα, πάντως, είναι να μπεις στην διαδικάσία να φανταστείς ότι έχεις απέναντί σου έναν/μία εκπρόσωπο του καλύτερου της ανθρωπότητας.

και από κει και μετά να συμπεριφερθείς ανάλογα! κοντολογίς "δεν είσαι εσύ απέναντί μου, είναι η Μέρυλ - δώσε μου τώρα, αν έχεις την ευγενική καλωσύνη, την φορολογική ενημερότητα".

14 comments:

The Girl Next Floor said...

Καλημέρα πρόβατε! Πολύ πολύ χρήσιμο το μάνιουαλ επαύξησης σεβαστονίων προς το χοντρό-αντιπαθή-δυσκίνητο-υπάλληλο αλλά να σου πω, τη Μέρυλ να τη φανταστώ στο μπιφόρ ή στο άφτερ; Γιατί το άφτερ ξυπνάει μέσα μου το διάβολο που φορούσε πράδα και με βλέπω στο τέλος να τον μαστιγώνω με μαστίγιο Σανέλ και να του καρφώνω τη γόβα στο κότσι!

€lisavet said...

Μη μου πεις ότι σου άρεσε το Doubt!

"Αισθηματική ηλικία" said...

Η τυποποιημένη έκφραση πριν απο κάθε πρόταση
" Σας παρακαλώ, έχετε την καλοσύνη..."
ανοίγει αποδεδειγμένα πόρτες από του μπαρμαν μέχρι το διαμέρισμα του ερωτικού σας φετίχ.
Δοκιμαστε το.
Ο Πρόβατος αν και Σαββατο έγραψε....πάλι με σοφία!

Pastaflora said...

Απέναντί μου έχω τον Μπραντ, απέναντί μου έχω τον Μπραντ, ΟΜ, ΟΜ, ΟΜ!

Anonymous said...

LOL LOL LOL -> "δεν θα ήθελες ποτέ η Μέρυλ να νομίσει για σένα ότι είσαι μικρό ελληνάκι βλαχάκι χωρίς αγωγή"

Lina said...

τι μου θυμησες =)

η Αθήνα φημίζεται για τους αγενείς ναθρώπους της, τουλαχιστον αυτό κυκλοφορέι σε μας τα... επαρχιωτάκια =Ρ Πράγμα που το θεωρώ τελέιως φυσικό με δεδομένο ότι οι αθηναίοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, μεσα σε αγχογόνες καταστάσεις.

Έχοντας λοιπόν ακουσει τα χειριστα για τη συμπεριφορά των περιπτεράδων πχ στην αθήνα, μείναμε έκπληκτη όταν μια φορά μια κυρία περιπτεορυ στο κέντρο μας έδωσε απ τα δικά της υγρά μαντηλάκια γιατί καταλαβε ότι τα χρειαζομασταν αλλά δεν είχε να πουλήσει. Ή όταν ένας κύριος σχεδον μας πήρε απ το χέρι να μας πάει εκεί που θέλαμε.
Απλά τους μιλήσαμε ήρεμα και χαμογελαστά και το ανταπέδωσαν.

η ευγένεια συνήθως προκαλέι ευγένεια. Αυτό είναι το καλό της =)

Lina said...

καλά... έχω κάνει άθλια λάθη στο κειμενο μου, αλλά ψιλοβιάζομαι =) (γράψε λάθος μανίτσα!)

jg said...

exeis apolyto dikio. kai gw otan douleva stin ellada , elega stous pelates na mou milane san na eimai i j.lo (den epiane panta)

Dr_MAD said...

εγώ υποκρίνομαι τον Κλούνει, αλλά μου λένε να το παρατήσω και να πιάσω Χάουζ... φαντάσου... κι είναι άρρωστοι οι ανθρώποι. πού να ήταν και στα νορμάλ τους!

[κλαίει και ξεκινά να ντύνεται νωχελικά και κλαμένα για να πάει μπουζούκια στην Αντζυ Σαμιου]

Anonymous said...

Πρέπει να πετάξω το λαχουρένιο παπλωματάκι μου?

Υπάρχει κάτι που συνδέει το λαχούρι με την εικόνα του τύπου που περιγράφεις;

ΦΟΥΛΗ said...

Πόσο μου τη σπάει, όταν μιλάς στον άλλο ευγενικά,(βλέπε δημοσίους
υπαλλήλους)και δεν σου δίνουν σημασία;
Κάποτε δεν πρέπει να σταματήσει αυτό το χάλι;;;;
Η κάθε αγάμητη και αγάμητος,σου πετάνε στη μούρη, όλη τους την ξινίλα.
Χαμογέλα μωρή,ρε δεν σου έβγαλα εγώ το μάτι,εγώ σε πληρώνω!!!!!!!!!
Καλημέρα.

Anonymous said...

αχ με πεθανες παλι με τα "ευγενοκινια"...χαχαχαχα
εγω θα φανταζομαι τον ρομπερτ παττινσον ομμμμμμμμμμ
ελπιζω μονο μην παρασυρθω και του ορμησω του ανθρωπου χεχε

PN said...

Χμμμ...λες να δουλέψει; Τσεκαρισμένο τώρα; Το θέμα φαντάζομαι είναι να μην βάλεις και κάνα hot issue γιατί σε βλέπω να ορμάς στον καημένο υπάλληλο της ΔΕΗ! Χαχαχα!! Θα το δοκιμάσω, αλλά τι να βάλω γαμώτο; Meryl λες να πιάσει; Κάτσε να πάω μια εφορία να το τσεκάρω από αύριο...!!!

Yiannis/Pefki said...

An einai na eimai pio cool (oso ginete...) tote as einai i Monica Belucci apenanth mou...i dipla mou...i panw mou...i kai katw mou... :-)