Sunday, June 07, 2009

Ου γιε, ου γιε, ου γιε

Ου γιέ, α σέ! (δηλαδή: ooh yeah, I say...)

Παρασκευή απόγευμα κατά τις 5 φεύγω του σκοτωμού από την δουλειά για να προλάβω να έρθω στο σπίτι.

Στο σπίτι, όπου φτιάχνω βαλίτσα μέσα σε 5 λεπτά, κάνω μπάνιο και κατεβαίνω αστραπή στην γωνία Καλλιδρομίου Ιπποκράτους για να ανέβω στο αυτοκίνητο.

Στο αυτοκίνητο, που το οδηγεί ο φίλος μου ο Β. που είναι απίστευτα αγχωμένος διότι η ώρα είναι 7 και 20 και το πλοίο φεύγει στις 8 κ μισή από το Λαύριο.

Στο Λαύριο όπου φτάνουμε πολύ γρήγορα, ο δρόμος δεν έχει καθόλου κίνηση, και έτσι καταφέρνουμε να βρισκόμαστε στις 8 και 10 μέσα στο καράβι.

Στο καράβι διαβάζω τις τελευταίες σελίδες από την ελληνική έκδοση του Brokeback Mountain της Anne Proux και αρχίζω πια σιγά σιγά να χαλαρώνω καθώς πλησιάζουμε στην Τζιά.

Στην Τζιά, στην Κορρησία, μας περιμένει η παρέα μας - σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο όπου τρώμε τις πιο φρέσκιες και σέξυκουλ πατάτες τηγανιτές που έχω φάει ποτέ ο πούστης.

Ο πούστης σαν πουλάκι κοιμήθηκα την Παρασκευή το βράδυ - και ας κοιμήθηκα σχεδόν στρωματσάδα, και αφού προηγουμένως πέρασα από βουνά και λαγκάδια και χωματόδρομους και πέτρες.

Οι πέτρες στην παραλία ακριβώς κάτω από το σπίτι είναι ζεστές και καίνε. Δεν με προετοιμάζουν καθόλου για το πόσο κρύο είναι το νερό της θάλασσας και το εγκεφαλικό που θα πάθω όταν βουτήξω όλο άνεση και κουλνεζ.

Κούλνες είχα όμως μετά, που πήραμε το φουσκωτό και πήγαμε για μπάνιο στις Κολώνες της Κύθνου. Καθόμουν στην πλώρη του σκάφους με γυαλί ρέημπα και κοιτούσα το νερό να φεύγει κάτω από το σκάφος και τα άλλα σκάφη δίπλα μας και αισθανόμουν σαν να ταξιδεύω στο σούπερ διάστημα.

Σούπερ το διάστημα που πέρασα στις Κολώνες στην Κύθνο.Μα τι παραλιάρα είναι αυτή; Όνειρο. Και αν ήταν γεμάτη σκάφη η θάλασσα, δεν πειράζει γιατί τα σκάφη ήταν γεμάτα γκομενάκια. Και αυτό το φως του Αιγαίου είναι ό,τι πιο απίστευτο υπάρχει στο σύμπαν - έκανα μακροβούτια, πότε μέσα στο φως , πότε μέσα στα νερά, του Αιγαίου.

Το Αιγαίο, όμως όσο και να με γοήτευσε δεν μπόρεσε να με κάνει να ξεχαστώ. Έχουμε και δουλειές. Έτσι σήμερα το μεσημεράκι πήραμε το καράβι από την Τζια και γυρίσαμε στην Αθήνα, για να ρίξουμε και εμείς την ψήφο μας.

Την ψήφο μας την ρίξαμε, αλλά και που την ρίξαμε τι καταλάβαμε; Μου φαίνεται τόσο μάταιο όλο αυτό το πράγμα, ουφ. Από την άλλη δεν μπορώ να κατεβάσω και τελείως διακόπτες και να αδιαφορήσω, αισθάνομαι ότι αφού έχουμε εκλογές, ωφείλω στον πρόγονο που έχυσε το αίμα του να πάω να ψηφίσω. Ακόμα και αν ψηφίζω όχι κάτι που με εκφράζει ακριβώς αλλά αυτό που μου φαίνεται λιγότερο φρικτό.

Φρικτό κάψιμο στους ώμους και την πλάτη. Σαν να με τσιγάρισες πάνω σε καυτή πέτρα για πετρομπάρμπεκιου. Τέλειο; Τέλειο!

και τώρα σε χρειάζομαι σέξυ βιούερ: αν υπολογίσεις ότι έκανα μπάνιο χτες το πρωί στον Ορκό, μετά μπάνιο στις Κολώνες, μετά μπάνιο στην θάλασσα της Κορρησίας και μετά ακόμα μία βουτιά στο Καμπί κατά τις 8 το βράδυ, δεν είναι σούπερ δίκαιο να λέω στον κόσμο που με ρωτάει ότι έχω κάνει 3 μπάνια για φέτος ήδη;

εγώ υπολογίζω για ένα μπάνιο το σημερινό και 2 τα χτεσινά. άρα 3 μπάνια. σωστά; τι λες; (για να μη σου πω ότι θα μπορούσα να πω ότι τα χτεσινά μπάνια πιάνουν για 3 όμως έχει χάρη που είμαι σεμνός και ποιοτικός...)

15 comments:

Hfaistiwnas said...

Βρε δεν τα λέγαμε και πέρυσι!!! Ένα χτες, ένα σήμερα!!!! χαχαχαχα!

Hfaistiwnas said...

Άσχετο αλλά θέλω να διακτινιστώ στην παραλία αυτή αύριο κατά τις 11, μπορώ;;;

turigr said...

Κάνεις όπως τα μικρά παιδιά που συναγωνίζονται ποιο έχει κάνει τα περισσότερα μπάνια ή έχει φάει τα περισσότερα παγωτά. Αλήθεια πόσα παγωτά έχεις φάει φέτος;
Να προσέχεις με τον ήλιο! Να χρησιμοποιείς πάντα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να το ανανεώνεις συχνά. Για το κάψιμο χρησιμοποίησε μια λοσιόν με βάση την πανθενόλη.
Καλά μπάνια εύχομαι!

Anonymous said...

3 μπανια ε?

ετσι το υπολογιζει κι ο εκαστοτε που ψηφιζεις! 40 ξερωγω τοις εκατο!

μηπως να εκανες αλλα τρια μπανακια για να τιμησεις τον προγονο αντι να ψηφισεις...?

λεω γω τωρα αλλα ειναι πλεον αργα!

Ελένα Μπαμπούσκα said...

Να τα εκατοστήσεις

alienlover said...

βρωμερό κακιασμένο αμνοερίφιο. σε σιχαίνομαι.

Anonymous said...

τον ήπιαμε προβατίνιο...η δεξια...η ρατσιστική δεξια...είναι στο 7%...και κάποιοι σφυράνε αδιάφορα...και μετράνε μόνο κέρδη
εγώ τα έχω παίξει!

ianos said...

katse na sou po pos prepei na metrame ta mpania giati ligo mperdemeno se les....poses fores paidi mou mpikes stin 8alassa????e tosa mpania ekanes.....(nai nai to mpes bges mpes bges to metrame 2 mpania...)
se miso ligo gia tin ku8no alla 8a to kseperaso....

Yiannis/Pefki said...

Nomizw ta metras lathos...katarxein den ekanes ena douzaki prin pas stin plazzz?? ara? +1, den ekanes kai ena ama thn epistrofi apo thn plazzz?? vale +1 akomi...Mipws efages kai ipovrihio (triantafylo i mastiha)??? prin, meta i kata thn diarkeia tis plazzz???? E tote tha valeis +1 opws kai dipote
Thn epomeni fora pou tha pas sthn plazzz ektos apo to na foras tirkouaz..pare kai ton klassiko mavropinaka mazi kai trava gramoules kathe fora pou tha vgeneis apo mia voutia...episeis etsi tha simeiwneis kai tis peina kolada pou tha pineis :-) alla kai ta briosakia :-) Ektos an perneis to taper me ta biftekia opote ekei tha simeiwneis to taper!!
Ase mas re Provate.... :-) :-) :-)

ΦΟΥΛΗ said...

Καλημέρα!!!!
Κύθνο είπες; και με σκάφος;ρε πρόβατο
ενα τσακ θα εκανες απεναντη και τσουπ ΣΥΡΟΣ, παραλία,γράμματα
απομονωμένη και σούπερ.
Τώρα πόσα μπάνια; κάτσε να μετρήσω
μ μ μ καμιά 20αρια, και πρόσεξε κάθε μέρα ένα,το σκατόγατο αγαπάει θάλασσα.

tsok said...

Καλό το βιβλίο;
Κολώνες είναι κι εμένα η αγαπημένη μου παραλία. έχω όνειρο να οδηγήσω ένα lada niva και να πάω από τον απίστευτο χωματόδρομο, όμως!
Εύγε που ψήφισες, έστω και μισή καρδιά, έστω κι αν είναι το μή χείρον. Ξέρεις τουλάχιστον τι δεν θες, κάτι είναι κι αυτό...
(παρένθεση: κόκκινο μπαλόνι κι εγώ έχω φρικάρει όχι μόνο με τα δικά μας "μπουμπούκια"-pun intended, αλλά και με το 25% των Ολλανδών. Και μη χειρότερα...)
Όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμό των μπάνιων, είναι σαν τις κςλοτρυπίδες - ο καθένας έχει από έναν...

Νίκος Κιτωνάκης said...

Επίσης θα πρέπει να μετρήσεις πόσα παγωτά έχεις φάει φέτος.

Provato said...

ηφαιστίωνα στα είπα και πέρυσι, δεν μου αρέσει αυτή η λογική. τι έγινε τελικά με την διακτίνηση, πέτυχε;

turigr δεν έχω φάει πολλά παγωτά, γμτ αλλά δεν το λέω στο σχολείο. έχει δίκιο για το αντηλιακό, ευχαριστώ γλυκέ μου!

ανώνυμε συγγνώμη που έχω άλλη άποψη, ναι είναι αργά πλέον

ελένα κι εσύ! χρόνια πολλά!

alienlover ζήλια ψώρα ζήλια ψώρα, άκου λίγο μπακούρι Αλκίνοο να συνέλθεις λολ

Provato said...

κόκκινο μπαλόνι μην ανησυχείς θα τους μαζέψουμε τους μαλάκες...

iane αυτός είσαι! α γειά σου! άντε και σύντομα κι εσύ στις Κολώνες στην Κύθνο! φιλιά!

α ρε γιάννη δεν το περίμενα από σένα να με κοροϊδέψεις έτσι, λυγμ λυγμ λυγμ :-))

Παλιόγατο καλλίτερη μου λένη η Κύθνος από την Σύρο, έχεις κάνεις 20 μπάνια ζηλέυω γκρ γκρ γκρ γκρ

τσοκ μου αρέσει γενικά η πρου, αλλά δεν με τρελλαίνει - ωραίο αυτό με τις κωλοτρυπίδες πολύ ωραίαο.

πιγκουίνε δεν μετράω γιατί δεν έχω φάει πολλά ακόμα, χεχε κάνω πονηριά! xx

Hfaistiwnas said...

μπα..
:)