Thursday, November 12, 2009

Μεγάλωσα θα πει, να πολεμάς στον καναπέ, να μην μπορείς χωρίς φραπέ... (έτσι ραπάρει η Χαρούλα)




ένα πρώτο δείγμα γραφής από την καινούργια Χαρούλα. θα τα ξαναπούμε εννοείται αναλυτικά για το cd... αλλά εσύ άκου τώρα αυτό

αυτή είναι η Χαρούλα. Όταν οι άλλες ραπάρουν μαζί με κάποιο ψευτοράπ εξ Ελλάδας συγκροτηματάκι, αυτή ραπάρει μοναχιά της. Και μάλιστα για περισσότερα από 6 και μισό λεπτά!

ε, δεν είναι τυχαίο που την αγαπάμε.

ένηγουέη, δεν ξέρω αν αυτό είναι όντως το καλλίτερο τραγούδι του cd της - αλλά είναι αυτό που σου τραβάει πιο πολύ την προσοχή με ένα άκουσμα.

γιατί; διότι το "κόντεξτ" είναι το παν. δεν το περιμένεις από την Χαρούλα να τραγουδά έτσι κ γι αυτό ψαρώνεις. Όσο για τον στίχο που έβαλα στον τίτλο του πόουστ (τέλεια αγγλική προφορά, χοχοχο) ναι, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι σχεδόν τσήζη κ πολύ πιο πίσω από άλλους "ραπ" στίχους... αλλά, είπαμε, το κόντεξτ είναι το παν. κ όταν τον λέει η Χ. κ μάλιστα με τον τρόπο που το λέει στο τραγούδι, ε σε πιάνει λίγο. Να το κατεβάσεις το τραγούδι, τράστ μη. Κ να μην σου αρέσει, καλό είναι να έχουμε γνώμη λίγο κ για πράγματα πιο της τέχνης, όχι;

(στο μεταξύ, μην μου ξεχνιέσαι - παίξε στον διαγωνισμό της σουπιέρας της Γιαγιάς, μπορείς να κερδίσεις εισιτήρια για τους Pet Shop Boys σε δέκα μερούλες, να πας με το στεφάνι σου! α, και για να δεις τι τέλειος είναι ο προβατάκος σου, κάνει κ το MAD διαγωνισμό με έπαθλο εισιτήρια για την Pandemonium Tour τους, αλλά για να πάρεις μέρος πρέπει να στείλεις sms που κοστίζει 1,19 ευρώ! ενώ εγώ... Am I cool or what?? χεχεχε)

11 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα Πρόβατε!
Ακόμη δεν το άκουσα!!! Το έχω όμως!
Θα σου πω εντυπώσεις!!!

celsius33 said...

kai mena mou arese poli to asma afto provatouli, oi stixoi aftoi exoun dinami kai alitheia, mou aresei poli o diskos !

oblivion said...

δεν έχω να προσθέσω πολλά για το τραγούδι, με κάλυψες -παρεμπιπτόντως και κάποια από τα υπόλοιπα τραγούδια (για μένα) είναι μικρά διαμάντια..
αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι μετά από τόοοοοσα χρόνια στο τραγούδι, η Χαρούλα μπορεί και αλλάζει (με κόπο, ίσως) και με επιτυχία το μοιράζεται μαζί μας. δύσκολο πράγμα αυτό για τον καλλιτέχνη, δεν συμφωνείς;(πόσο μάλλον τον "έντεχνό", αν και δεν μ'αρέσει ο όρος, ούτε στη Χαρούλα από ό,τι διάβασα)

ΗarryTsopanos said...

Ο καλυτερος της εδω και χρονια Μπεουλη,ακουσε το "¨Κανω οτι μπορω"εμενα μάρεσε πολυ.

Anonymous said...

σκληρό

Chichipiru said...

από το γραφείο δεν μπορώ να το ακούσω...θα σε δω psb? με τρέλααααααααα!!!

Parsifal said...

Ακουω "Η Αγάπη θα σε βρει...". Μου θυμίζει λίγο Gotan Project, λιγο Bajofondo, αλλά πάνω απ'όλα μου θυμίζει οτι ανάμεσα στα άπειρα σκουπιδάκια που ακούμε, η Χάρις can work miracles με (σχεδόν) κάθε CD της :)

Provato said...

λοιπόν Ηφαιστιωνάκο, πως σου φάνηκε;

celsious33 τον παλεύω ακόμα τον δίσκο, δεν ξέρω, θέλει μάλλον τον χρόνο. Αυτό το τραγούδι πάντως είναι πολύ ιδιαίτερο.

oblivion συμφωνώ απολύτως μαζί σου, η χαρούλα μπορεί να μην σου αρέσει πάντα αλλά κάπου το πάει με κάθε της παρουσία! κ ναι το cd έχει μερικά ακόμα διαμαντάκια... αλλά το "ως την άκρη του ουρανού σου" μου άρεσε πιο πολύ.

Χαρούλη, ναι έχεις δίκιο είναι ωραίο τραγούδι! αλλά το ως την άκρη του ουρανού σου μου άρεσε πιο πολύ (είμαι λαϊκό παιδί, τι να κάνω)

Provato said...

ανώνυμε, σκληρό; είναι η ζωή μας σκληρή; μπορεί!!! αλλά, έχουμε κάψει φλάτζα.

chichi εννοείται θα με δεις! ελπίζω να κατέβασες το τραγούδι, αν κ θα το ακούσεις κ στα ραδιόφωνα... xxxxx

parsifal κ εγώ τώρα, σήμερα ακούω το cd με προσοχή... νομίζω θέλει το χρόνο του! θα σου πω! και, ναι, η Χ. είναι μία κατηγορία, κορυφαία μάλιστα, από μόνη της.

Hfaistiwnas said...

Άλλο φρούτο..
μου φάνηκε διαφορετικός θα έλεγα..
άλλο μήκος κύματος..

Provato said...

συμφωνώ 100% μαζί σου!