Monday, December 28, 2009

Συνταγή για τα χειρότερα γιουβαρλάκια έβα!

Εχτές το απόγευμα, κατάφερα κ ξεπέρασα τον εαυτό μου, έφτιαξα τα χειρότερα γουβαρλάκια του κόσμου! γιου γκο μπόη κυριολεκτικά!με όλη την σημασία της λέξεως!

εννοείται ότι έχεις συνταγή με τη μία:

Παίρνεις 1 κιλό κιμά,

3 κρεμμύδια,

αλάτι πιπέρι

λάδι, ρύζι

κ πολύ αχρηστία στο μαγείρεμα (αυτό το τελευταίο είναι σούπερ απαραίτητο! χωρίς κιμά κάνεις γιουβαρλάκια, χωρίς αχρηστία στο μαγείρεμα δεν κάνεις με τίποτε).

Κόβουμε τα 3 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Πως βάζουμε στην χωριάτικη; έ λίγο μικρότερα, (αλλά ελάχιστα! προσοχή). Για να το πετύχουμε αυτό, να μοιάζει δηλαδή το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με κρεμμύδι για χωριάτικη, το κόβουμε σε κατάσταση πανικού: δηλαδή ταυτόχρονα έχουμε το νου μαςψιλοκάνουμε ακόμα 3257996851 δουλειές (να στίψει το πλυντήριο, να απλώσουμε ρούχο, να μιλήσουμε λίγο στο τηλ, να, να, να).

αφού κόψουμε κρεμμύδι, ανακατεύουμε με τον κιμά. ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λάδι.

Πλάθουμε μέχρι να κρυώσει το δάχτυλο απο τον παγωμένο κιμά κ να μας πιάσει βαθειά επιθυμία για χουχουλιάσματα στο τζάκι (αν έχουμε) ή στο γκομενάκι (αν δεν έχουμε τζάκι έχουμε γκομενάκι - έτσι πάνε αυτά, ή το ένα έχεις ή το άλλο).

μετά ρίχνουμε ρύζι, υπολόγισε 3 -4 χούφτες (χούφτα = ότι χωρά στην κούρμπα της παλάμης, δηλαδή σχετικά λίγο)

Αφού πλάσουμε όλον τον κιμά σε μπαλάκια σχετικά ισομεγέθη μεταξύ τους, μέγεθος υπολόγισε κρίκος σκουλαρικιού από τα 80ζ, τα ρίχνουμε στο νερό που πια έχει φτάσει να ζεσταθεί.

Παρατηρούμε με τρόμο ότι κάποια από τα γιουβαρλάκια μας διαλύονται, μας σπάνε τα νεύρα που βλέπουμε τα τεράστια κομμάτια κρεμμύδι μέσα στα μπαλάκια του κιμά, αλλά δεν μασάμε - έχουμε να πάμε θέατρο κ πρέπει να τελειώσουμε το μαγείρεμα.

Επίσης, ψιλοφρικάρουμε που βλέπουμε ότι μάλλον έπρεπε να βάλουμε περισσότερο νερό, όπως αρχίζει κ κοχλάζει γίνεται πουτάνα γύρω από το μάτι γιατί η κατσαρόλα είναι ξέχειλη, άρα μάλλον έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο τσουκάλι, αλλά δεν γαμιέται μία παραπάνω μαλακία στις τόσες που έχουμε κάνει δεν έγινε κ τίποτε!

Κάποια στιγμή αρχίζει να κοχλάζει... εσύ κάνεις άλλες δουλειές, το έχεις πάρει απόφαση ότι αυτό που θα φας είναι δράμα αλλά το αντιμετωπίζεις βουδιστικά, δεν είναι δα ότι έτρωγες νουβέλ κιουζήν στις Βερσαλλίες, έχεις συνηθίσει!

Κ αφού περνά ή ώρα κ το φαγητόνιο πλησιάζει να γίνει παρατηρείς το εξής απίστευτο:

Ότι ξαφνικά τα τεράστια κρεμμύδια δεν φαίνονται μέσα στα μαγειρεμένα γιουβαρλάκια, κ ότι ω του θαύματος κάτις έχεις κάνει σωστό γιατί βρήκες το Ιερό Δισκοπότηρο της σούπας! Πέτυχες να χυλώσει υπέροχα, τέλεια, καταπληκτικά το σουπόνι! Μάλλον το ότι έβαλες σχετικά λίγο νερό έκανε αναπάντεχο θαυματάκι!

Όταν, δε, δοκιμάζεις λίγο την σουπίτσα σου, τα γευστικόνια χτυπάνε κόκκινο στο αίμα σου! γιου γκο μπόη!

Εκεί, σε πλημμυρίζει ένα κύμα ικανοποίησης, ρίχνεις επιπλέον αλάτι πιπέρι κ λάδι, ακόμα δύο χουφτίτσες ρύζι, περιμένεις ακόμα ένα τεταρτάκι κ το έχεις το φαγητό! Κ μάλιστα είναι τόσο νόστιμο ώστε να δεν χρειάζεται ούτε να το αυγοκόψεις ούτε τίποτε άλλο. Κ δεν έχεις ρίξει ούτε κύβο κνορ-μάτζη-πιρέλι-χουότέβερ, ούτε κανένα άλλο ενισχυτικό γεύσης.

How cool is that! όχι σε ρωτώ!!! how cool??????

Καμμία φορά τα πράγματα που τα ξεκινάς με απροσεξίες κ με την σιγουριά ότι την πούτσισες κ ότι έχεις κάνει πολλά λάθη βγαίνουν καλλίτερα όχι μόνο από ότι περίμενες αλλά από το γενικότερα αποδεκτό!

Βέβαια, δυστυχώς, κ αυτό είναι πολύ σκληρό, πράγματα που τα προετοιμάζεις κ τα γαμάς στην μελέτη εν ώλ, βγαίνουν απίστευτη μούφα. Φυσικά, εσύ πάντα οφείλεις να δίνεις τον καλλίτερο σου εαυτό, αλλά... όσο να 'ναι είναι σκεψ σκεψ εντατίκ το φαινόμενο.

(Παρόλα αυτά εσύ σέξη βγιούερ να κόψεις ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ τα κρεμμύδια, εντάξει; καλή όρεξη, τα γιουβαρλάκια είναι τέλειο φαγητό για αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει πιο comfort food)

14 comments:

DonnaBella said...

ευτυχως η ζωη μας επιφυλασσει κ ομορφες εκπληξεις, οπως να βγαινουν καλα τα γιουβαρλακια που δεν πολυπροσεξαμε. καλη χρονια προβατουκο, λαβγια μπαιιμπυ!

spirou said...

είσαι πολύ καλός στη διαφήμιση ρε πρόβατε, εγώ δεν τα θέλω καθόλου τα γιουβαρλάκια αλλά τώρα θα έτρωγα 2-3 πιάτα...μμμμ μου μυρίζουν κιόλας!

Provato said...

donna ζήτω το φαγητό, ζήτω! ζήτω οι εκπλήξεις, ζήτω! μπεεε

spirou, αχ, κ να ήξερα που μένεις αν σε στείλω μαγικό τάπερ ιπτάμενο με γιουβαρλάκι προβατικό! xxxx

Hfaistiwnas said...

Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

κόκκινο μπαλόνι said...

γιακ γιακ γιακ...
το χειρότερό μου φαγητό εβα!!!

εγω έφτιαξα σουπερ μπροκολόσουπα..ΣΟΥΠΕΡ!!!

υ.γ. κι αν ακούσω γιακ στο άκουσμα απλά του μπροκόλου, να σας πω πως όσοι δοκιμάσαν πέσαν για ρισπέκτια!

Provato said...

επίσης, ηφαιστιωνάκο, σακούλι το σακούλι γεμίζει το φασούλι! :-))

κόκκινο μπαλόνι, ΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ!
(λατρεύω μπρόκολο, να μου δώκεις συνταγή για μπροκολόσουπα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, χρόνια πολλά)

κόκκινο μπαλόνι said...

μου την είπαν στο γραφείο...αλλά μετά βρηκα εξέλιξή της σε αυτό το βλογ
Γίνεται πολύ πολύ γρήγορα...αν έχεις χύτρα, φτάνουν και 15 λεπτά βράσιμο...και αν έχεις και εκείνο το φανταστικό εργαλείο που λιώνεις τα πάντα μέσα στην χύτρα είναι ακόμα πιο τέλεια, χωρίς μεταγγίσεις!
δεν έβαλα κύβο έβαλα αυτό το άλλο με τα λαχανικά που είναι σε σκόνη...αλλά νομίζω η διαφορά είναι στο κάρυ και το κύμινο!
Πρόσθεσα μόνη μου και λίγο κολίαντρο φρέσκο στο τέλος! Και δεν βρήκα μασκαρπόνε κι έβαλα φιλαδέλφια!
Σου λέω...ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Provato said...

αχ αχ ευχαριστώ, δεν ζήταγα ένα εκατομμύριο ευρώ καλλίτερα!

i love crazy success! xxxxx

κόκκινο μπαλόνι said...

σμακ xxxx
χρόνια πολλά γλυκό μου

υ.γ. εγώ πάλι, στο αντίστοιχο saying ζητάω συνήθως τον Jude Law, αλλά αυτές τις μέρες μάλλον προς λίρες θα πήγαινα κι εγώ! ;)

Anonymous said...

δεν μαγειρεύω προβατέσιον...μαγειρεύει το αμουρ αυτός το έχει αναλάβει!...να σου πω και κάτι να ζηλέψεις;
έχω και τζάκι και αμούρ!!!!!!!!!!
Καλή χρονιά από καρδιάς σου εύχομαι τρελόπαιδο!

Anonymous said...

Να σου πω τι έπαθα χθες να γελάσεις;;;

Αποφάσισα να κάνω μπάμπιες με κοτόπουλο στη γάστρα, αλλά επειδή τις συνταγές τις βλέπω από το λαπιτόπι (πόσο γουάου είμαι που μαγειρεύω με το ιντερνετ, ε;) έβαλα τις μπάμιες στο ξύδι να μουσκέψουν και μέχρι να περάσει η ώρα πήγα να ανοίξω το λαπιτόπι να βρω τη συνταγή ...και το λαπιτόπι δεν άνοιξε ποτέ!!! Είχε πάθει κάτι το γλυκούλι μου και το πήγα στο γιατρό, έκανα το φαί απ'έξω με ότι θυμόμουν, νόστιμο μου φάνηκε (ευτυχώς δεν ήταν αιτία χωρισμού!).

Άρα υπάρχουν και χειρότερα!!!
Μπεεεεελο μου

Anonymous said...

Να σου πω τι έπαθα χθες να γελάσεις;;;

Αποφάσισα να κάνω μπάμπιες με κοτόπουλο στη γάστρα, αλλά επειδή τις συνταγές τις βλέπω από το λαπιτόπι (πόσο γουάου είμαι που μαγειρεύω με το ιντερνετ, ε;) έβαλα τις μπάμιες στο ξύδι να μουσκέψουν και μέχρι να περάσει η ώρα πήγα να ανοίξω το λαπιτόπι να βρω τη συνταγή ...και το λαπιτόπι δεν άνοιξε ποτέ!!! Είχε πάθει κάτι το γλυκούλι μου και το πήγα στο γιατρό, έκανα το φαί απ'έξω με ότι θυμόμουν, νόστιμο μου φάνηκε (ευτυχώς δεν ήταν αιτία χωρισμού!).

Άρα υπάρχουν και χειρότερα!!!
Μπεεεεελο μου

Provato said...

κόκκινο μπαλόνι, Jude is mine, χεχεχε!

Glaykidarling όχι μόνο έχεις ΚΑΙ τζάκι ΚΑΙ αμούρ, αλλά επιπλέον σου μαγειρεύει κιόλας, χμφ χμφ χμφ χμφ γκρ γκρ γκρ χοχοχοχοχο πάντα τέτοια! :-)) ευτυχισμένο 2010 xxxx

σιγανοπαπαδιά ότι γίνεται με σουρεαλισμό πιστεύω ότι βγαίνει ωραίο, χεχεχε

Provato said...

Ps- ωραίο το Μπέλο μου, χεχεχε