Friday, February 05, 2010

Καθημερινή λέημ λέημ λέημ λέημ λέημ

Το παρακάτω είναι η πρώτη παράγραφος ενός άρθρου που νομίζω ότι δημοσιεύτηκε την Κυριακή που μας πέρασε στην Καθημερινή...

Το θέμα του είναι τα μπουζουκομάγαζα/νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας βουλιάζει. Εδώ και τρία - τέσσερα χρόνια οι έξοδοι των Αθηναίων έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο [...] Ενδεικτικό του «θρήνου» στη νύχτα είναι ότι λαοφιλές όνομα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που κάποτε γέμιζε στάδια, τώρα με το ζόρι προσελκύει τριακόσια άτομα σε αίθουσα χωρητικότητας χιλίων. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο θέλουν το μεγαθήριο «Αθηνών Αρένα» [...]

Με αφορμή την bold φράση, έχω μείνει μαλάκας, μπήγκ τάημ (...οκ, οκ, έχεις δίκιο, τελευταία δεν θέλω κ πολύ, μένω μαλάκας πολύ συχνά, σαν να έχω γίνει λίγο ντράμα κουήν, αλλά δες το από την θετική του πλευρά.... αν δεν ήμουν υπερβολικός πως θα είχα θέμα για ποστ; πως θα έβρισκες εσύ κάτι να διαβάσεις να σκάσει το πικραμένο σου πετροκέρασο; ε; ε;)

Γιου σει, ο καλλιτέχνης που δεν αναφέρεται, το λαοφιλές όνομα, είναι ο Νταλάρας. Αυτός είναι που παίζει τις καλές μέρες με 300 άτομα... κ αναρωτιέμαι πολλά κ διάφορα.

Πότε κ κυρίως γιατί οι εφημερίδες γίνανε τόσο πολήτικαλη κορέκτ ώστε να μην γράφουν το όνομα ενός καλλιτέχνης που δεν έχει πια την επιτυχία που είχε παλιά; έλεος, μιλάμε για έναν τραγουδιστή, κ αναφερόμαστε στο πρόγραμμα του. Σιγά το φοβερό! Να μου πεις ότι ο τάδε αργοπεθαίνει κ δεν θέλω να μεταφέρω την είδηση πως "τη βγάζει δεν την βγάζει την μέρα" γιατί θα το διαβάσει ο ίδιος ή το παιδί του, το καταλαβαίνω... αλλά να κάνουμε τέτοιο σκρήνηνγκ επειδή δεν πάει καλά το νυχτερινό πρόγραμμα ενός τραγουδιστή, είναι σούπερ λέημ!

Επίσης, αναρωτιέμαι... γιατί η αποτυχία έχει γίνει τόσο στίγμα; σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; εγώ, που δεν είμαι κ κανένας σοφός, ξέρω ότι στην εξέλιξη μιας ζωής, μιας καριέρας, μίας αγάπης, ενός έρωτα, ενός χουοτέβερ, υπάρχουν περίοδοι που τα πράγματα πάνε καλά, κ περίοδοι που τα πράγματα δεν πάνε καλά... αυτό είναι η ζωή, βασικά - σόρη, αλλά αν έχουμε φτάσει στο σημείο να μην στιγματίζουμε τόσο πολύ την "αποτυχία" ώστε να κρύβουμε ονόματα.... γκές χουώτ! Λέημ, ξανά μανά!

Κ επίσης, ποιος σου είπε ότι το να έχεις 300 άτομα είναι αποτυχία; συγγνώμη, αλλά 300άνθρωποι σηκώνονται, πλύνονται (ελπίζω), στολίζονται, φροντίζονται για να πάνε να ακούσουν ένα τραγουδιστή! Έχω άδικο να πιστεύω ότι αυτό είναι σούπερ μη-αποτυχία; εντάξει, ok, μπορεί κάποτε να έρχονταν 3 χιλιάδες άνθρωποι να σε δουν, κ πιο κάποτε ίσως να έρχονταν 30 χιλιάδες... αλλά η λιγότερη επιτυχία, όχι δεν είναι αποτυχία, είναι λιγότερη επιτυχία! ...ξανά μανά λέημ!

κ αφού ξεμπερδέψαμε με όλα τα φιλοσοφικά σκεψ σκεψ εντατίκ, ας πάμε τώρα κ στα λίγο πιο του κόσμου τούτου. Αλήθεια, γιατί η δημοσιογράφος επέλεξε να μην αναφέρει το όνομα του Νταλάρα; Είναι φίλος της κ ήθελε να τον προστατεύσει; Μάλλον όχι, αν τον είχε κάτι μάλλον δεν θα έγραφε συνολικά την είδηση... Άσε που ακόμα δεν καταλαβαίνω από τι ακριβώς τον προστατεύει.

Μήπως πάλι της είπε ο ίδιος να μην γράψει το όνομά του; Αυτό δεν το πιστεύω με τίποτε, θα ήταν τουλάχιστον ανόητο από μέρους του.

Αλλά τότε.... τι την έκανε να μην αναφέρει το όνομά του; Αλήθεια, προσπαθώ να καταλάβω κ παθαίνω ακατοίκητο (ξενύχτησα κ εχτές στο Sodade, Αντώνη γιου ροκ - τέλος! δεν θέλει κ πολύ το μυαλό να αρνηθεί να σκεφτεί!).

Ακόμα σκέφτομαι - αν μία εφημερίδα επιλέγει να κρύψει πληροφορία για ένα επί της ουσίας ανώδυνο θέμα, τι θα γίνει αν πρέπει να μας μεταφέρει μία είδηση που αφορά κάποιον πολιτικό που μπορεί να μπει φυλακή κ τυχαίνει να είναι πρώην γκόμενος της καλλίτερης φίλης της χ, ψ δημοσιογράφου; Ή που τυχαίνει να έχει κουμπαριά με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας; Έχω άδικο να σκέφτομαι ότι αυτό που θα γίνει δεν θα υπηρετεί την ευγενική αρχή της ενημέρωσης;

Όταν γίνονται τέτοιες φρικτές απροσεξίες από την Καθημερινή, μία εφημερίδα που υποτίθεται ότι "ελέγχει" κ "προβάλει" προβλήματα κ θέματα, μία εφημερίδα που έχει την καλλίτερη εικόνα αυτή την εποχή στο τοπίο του τύπου (ξες, εφημερίδα Καθημερινή ίσον πχιότητα σοβαρότης ψυχραιμία, όχι σκουπίδια όχι πλαστικά στην μετάδοση των ειδήσεων), όταν λοιπόν κάνει τέτοιες περιττές κρυφοπουστιές μία εφημερίδα σαν την Καθημερινή, οι άλλες τι κάνουν;

κατάλαβες που το πάω; να λοιπόν ακόμα ένας βασικότατος λόγος που οι εφημερίδες αργοπεθαίνουν κ χάνουν το έρισμα τους... γιατί σε κάνουν να μην έχεις εμπιστοσύνη στο τρόπο που σου μεταφέρουν τις ειδήσεις.

λέημ λέημ λέημ λέημ λέημ λέημ λέημ λέημ Καθημερινή. πολύ κακό κορίτσι! πολύ κακό (καλά λέω "κορίτσι" την καθημερινή, ε;)

18 comments:

Hfaistiwnas said...

Μήπως δεν το ανέφερε για να μην δείξουμε οίκτο; ε;

Αβαδιστη said...

Aυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι βρίσκετε οποιαδήποτε εφημερίδα αξιοπρεπή!

Anonymous said...

Ποιός νταλαρας φιλαράκι μου;
εδω κοτζάμ λαίδη άντζελα (που βγάζει και το μπούτι έξω με το σκιστό)και τραγουδάει κάπου, σ ενα άγνωστο στην πεύκη, σου λέει
Ποιά; Η άντζελα σε ταβέρνα για τσικνοπέμπτη, αυτή που γέμιζε το στάδιο λαμίας και έμεναν και δυο πούλμαν άνθρωπες απέξω...
Αχ, πάει ο κόσμος
Πάνε οι καλές οι μέρες
Που ναι το κράτος, ε; που ναι το κράτος;

Anonymous said...

Και συνεχίζω. Με τι καρδιά λοιπόν η πολιτιστική συντάκτις να γράψει το άρθρο της. Πως να μας πει ότι "με τραγούδια για τη φτώχια και την ξενιτιά, παίρνεις απλώς τον πούλο κι όχι ρετιρέ στην κηφισιά";
Επειτα δεν κάνει κι αυτός ένα σκόντο ρε παιδί μου. Το μουκάλι 200 σου λέει.Κάτσε και πιές το μόνος σου. Δεν πάω καλύτερα στη δημοπρασία να πάρω κι ενα έργο και να βοηθήσω τις περήφανες αδελφές.
Γιαυτο σου λέω φιλαράκι μου
Θρήνος

sugababe said...

Σιγά το σχόλιο της πγιοτικής Καθημερινης. Νέο θα ήταν αν ο Νταλαρας-Νταραλας τραγουδουσε σε μπουζουκλερι της επαρχιας μπροστά σε 300 νοματαίους και 200 Ουκρανές.
Όσο για το τι κάνουν οι άλλες εφημερίδες, θυμίζω την ΞΕΦΤΙΛΑ του "βηματος" που ειχε ρεπορτάζ για τη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν ενώ αυτή είχε αναβληθεί!

Επίσης μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την εμμονη των Ελληνων για την βραδυνή έξοδο; Ακου "θρήνος"! Πρεπει ντε και καλά να βγαίνουμε κάθε βραδυ, διαφορετικά θα διαλυθεί το σύμπαν; Σιγά πια με τις καραψωναρες της Ελληνικής showbiz που θέλουν να τις ραίνουν με τριαντάφυλλα 3000 άτομα κάθε βραδυ.

Anonymous said...

Mas to ekopses pano sto kalytero ... gia to megathirio Athinon Arena ....pou to gemizei asfyktika i apolyti Ellinida star ...ti tolmisan na prosapsoun ekei ? e ?

YG - ANNA ZOUME GIA NA S'AKOUME!

Anonymous said...

Mas to ekopses pano sto kalytero ... gia to megathirio Athinon Arena ....pou to gemizei asfyktika i apolyti Ellinida star ...ti tolmisan na prosapsoun ekei ? e ?

YG - ANNA ZOUME GIA NA S'AKOUME!

stella said...

να κερασω τσικουλατα?
εδω κιοτεψε ο ρουβας που καποτε πλυνε βαλε την ειχε την φουστα
και φοραει μονο το σερβιετακι του και ενα τζιν για να τραγουδισει μονο σε κλαμπ
Επειτα μη ξεχναμε οτι ποσες φορες να παει ο καλλιτεχνης Νταλαρας στην πρασινη γραμμη ποσες?
Καλεσμενο τον ειχε στο ραδιοφωνο ο πανουσης.........

Οσο για τις εφημεριδες ειναι για να τυληγουν ψαρια (κι αυτα μαριδα)
Περρισοτερες αληθειες γραφουν μονο στις αγγελιες και τα κοινωνικα α ναι
και στα διανυκτερευοντα!

Σουσουράδα said...

Γι αυτό λοιπόν να διαβάζεις μόνο "τα νέα του Ψαροντούφεκου" για να δεις κι εμένα σε φωτό με τζιπούρα!

Επειδή είμαι ξανθιά δεν είχα πάρει είδηση ότι ο αχώνευτος Νταλάρας "τραγουδάει" στο Αθηνων Αρενα. Αν ειναι έτσι, η Αννούλα (θεά) πού τα σπάει;

Σουσουράδα said...

Γι αυτό λοιπόν να διαβάζεις μόνο "τα νέα του Ψαροντούφεκου" για να δεις κι εμένα σε φωτό με τζιπούρα!

Επειδή είμαι ξανθιά δεν είχα πάρει είδηση ότι ο αχώνευτος Νταλάρας "τραγουδάει" στο Αθηνων Αρενα. Αν ειναι έτσι, η Αννούλα (θεά) πού τα σπάει;

fieryfairy said...

Εγώ πάλι θεώρησα ότι αν γράφανε το όνομα θα ήταν κουτσομπολιό, ενώ χωρίς όνομα είναι ένα παράδιεγμα. Αν θυμάμαι καλά το άρθρο είναι περί νύχτας, άρα όχι είδηση που αφορά τον καλλιτέχνη.
Τεσπά, εμένα η καθημερινή με αρέσει.

Anonymous said...

Δεν πρέπει να αγνοούμε την ψυχολογία του όχλου, πρόβατο. Αν δημοσιεύσει πως ο Νταλάρας δεν κάνει αρκετό σουξέ, του κόβει και την πιθανότητα να ανέβει -γιατί θα σκεφτούν όλοι "Α, άρα μάπα ο Νταλάρας φέτος, άσ'το καλύτερα". Όσον αφορά στο τι κρύβουν οι εφημερίδες...άσ'το καλύτερα!!

Pink_Fish said...

και δεν είναι ο μόνος που πλέον δε γεμίζει το μαγαζί του. Και δεν είναι ο μόνος. Πάνω-κάτω, οι περισσότεροι βαράνε μύγες κι αν δεν ήταν οι χοροεσπερίδες και τα συναφή θα κατέβαζαν ρολά. Κακά τα ψέματα, η διασκέδαση της νύχτας δεν είναι αυτό που ήταν πριν π.χ. 10 χρόνια. Και ο κόσμος βγαίνει λιγότερο, και λιγότερα χρήματα χαλάει, και λιγότερα μαγαζιά από παλιά υπάρχουν. Αλλά, αυτή είναι η εποχή μας. Πως θα γίνει δηλαδή? Και οι καλλιτέχνες θα ΄πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και όλοι εμείς να μην νιώθουμε sympathy για τον καημένο το καλλιτεχνάκο που δε γεμίζει το μαγαζί του. Ίσως να φταίνε όμως και οι ίδιοι, που, πολλές φορές, εμμένουν να βρίσκονται στην "αγορά", μην έχοντας ουσιαστικά να προσφέρουν κάτι καινούργιο. Θέλω να πω: Μήπως και ο κόσμος βαρέθηκε πολλους από αυτούς και γι' αυτο δε πάει να τους δει? Μήπως πολλοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέτριες έως κάκιστες δουλειές, συνεπώς γιατί να έχουν followers?

YO!Reeka's said...

μεγαλοκοπέλα είναι ;)

veteks said...

poli endiaferon to post sou kai exeis dikio. eprepe na to eixan anaferei to onoma tou. alla pistevo omos oti mias kai milaei gia to poso exoun pesei ta bouzoukomagaza den boro na katalavo giati o journo to sindeei afto me to ntalara. poio relevant tha itan na mas elege gia enan bouzoukostar pou mexri tora sarone.

Provato said...

Να δείξουμε οίκτο σε τι ρε Ηφαιστιωνάκο μου; ε; χμφ χμφ χμφ

Αβάδιστη εύκολα τρομάζεις, που να με δεις κ από κοντά τρόμο που θα πάρεις χεχεχε :-)

anonymous 08:19:00 PM 2010 πάψε πάψε πάψε ΠΑΨΕ λες ψέμματα, ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΧΙ Η ΑΤΖΕΛΑ ΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙ

...κ συνεχίζω... ώστε το έχει 200 το μπουκάλι ε; τι λες τώρα... όντως θρήνος! ελπίζω να πήγες να βοηθήσεις τις αδελφές!

sugababe κ εγώ θα ήθελα να καταλάβω την εμμονή με την βραδυνή έξοδο... μπήτς μη. αλλά τώρα, φαίνεται θα κοπούν αυτά... δεν υπάρχει χρήμα παρά μόνο για τα απαραίτητα.

Provato said...

ανώνυμε fANNAtic είσαι ο αγαπημένος μου σχολιαστής! Ζω για να σε διαβάζω, χεχεχε xxxxx

spy_force, ναι, ναι, ναι, ό,τι κ να πεις έχει δίκιο κ για τις εφημερίδες αλλά κ για τον Νταλάρα.... αλήθεια πήγε στον Πανούση; αλήθεια; σοκ!!!

Σιγανοπαπαδιά η Αννούλα είναι στο Αρήνα, ο Νταλ είναι στο Γυάλινο τάηνη θέατρο, όταν λες τζιπούρα εννοείς το ψάρι ή το αυτοκίνητο; ..αγαπώ "νέα ψαροντούφεκου", το ξέρεις, οπότε περιττή η συμβουλή. χεχεχε

fieryfaerie τότε γιατί έγραψε το όνομα της Άννας κ όχι κ του Νταλάρα; παράδειγμα δεν είναι κ αυτή; (κ εμένα μου αρέ η Καθ, γι αυτό μου τη σπάει να κάνει μαλακίες) xxx

Provato said...

anonymous δηλαδή η Καθημερινή λειτουργεί ως γραφείο δημοσίων σχέσεων του Νταλάρα; Μα, δεν είναι αυτή η δουλειά της!!!!

Pink ψαράκι συμφωνώ απολύτως με όσα λες... από τη μία έχουμε κάψει κ εμείς φλάτζα, από την άλλη κ το καλλιτεχνικό "προϊόν" έχει παραγίνει προϊόν, ε δε θέλει κ πολύ για να εγκαταλείψουμε τις παλιές αγάπες. Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσεις κ το άγχος της κρίσης, το έχεις το πακέτο! :-)

Υο!reeka, ναι, ναι I get it :-))

veteksonio νομίζω ότι το θέμα ήταν η πτώση της νύχτας, γενικά, κομμάτι της οποίας είναι κ το πρόγραμμα του Νταλ... xxx