Monday, February 08, 2010

Στο διάστημα κανένας δεν μπορεί να ακούσει το κακάρισμά σου

Ναι, πήπολ, ναι!

Φτάσαμε πάλι στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή του χρόνου όσον αφορά τις διαφημίσεις. Ψες ήταν ο τελικός του Πρωταθλήματος Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου, του τηλεοπτικού γεγονότος που συγκεντρώνει τους περισσότερους θεατές στις ΗΠΑ!

Οι μεγάλες εταιρίες, το έχουν παράδοση να διαφημίζονται σε αυτό το παιχνίδι - όπως επίσης κ όσες θένε να προσεγγίσουν μεγάλο μεγάλο μεγάλο κοινό με την μία. Κάθε διαφήμιση στοιχίζει εκατομμύρια δολλάρια. Κ για να μεταδοθεί, αλλά κ για να φτιαχτεί. Πολλά εκατομμύρια.

Γενικά θεωρείται ότι οι διαφημίσεις του super bowl σου δίνουν μία πολύ καλή εικόνα από ό,τι πιο τρέχον κ φρέσκο στο advertsing σε επίπεδο τεχνικής κ μηχανισμών, αλλά καταλαβαίνεις κ με ποια αστεία γελάει ο κόσμος, τι μάρκες είναι χατ κ έχουν λεφτά να διαφημιστούν, ε και γενικά ξέρεις τώρα πως είναι αυτά (οκ, νομίζω ότι παθαίνω δυσλεξία, τέλος). Γι αυτό εξάλλου κάθε χρόνο τις μέρες μετά το Super Bowl συζητιώνται περισσότερο οι διαφημίσεις παρά το παιγνίδι αυτό καθ΄ αυτό.

Φέτος είχαμε όχι ιδαίτερα ωραίες διαφημίσεις, εγώ σου παρουσιάζω μερικές που μου τράβηξαν την προσοχή, α, σημειώσε ότι όπως φαίνεται το χτεσινό παιγνίδι είναι αυτό με τον μεγαλύτερο αριθμό βγιούερζ έβα στην ιστορία του Super Bowl.

Φύγαμε!

Αυτή για τα doritos ξεκινά απίστευτα βαρετά, γιον γιον εντατίκ, αλλά η τελευταία σκηνή με τον φίλο που προσπαθεί να σώσει την ημέρα (save the day, έλεος, τίποτε δεν καταλαβαίνεις;) είναι από τα πιο αστεία πράγματα που έχω δει τελευταία.


Κ όμως, αν κ δεν το πιστεύαμε ότι θα γίνει ποτέ, το Google έβγαλε διαφήμιση για τις υπηρεσίες αναζήτησης. Αυτό είναι "μεγάλη επανάσταση" κ σχολιάστηκε πολύ κ από πολλούς, γιατί το Google πλασάρεται ως το αντίπαλον δέος στις παλιακές πρακτικές (μία από τις οποίες είναι κ το να διαφημίζεις Internet search engine στην τηλεόραση...). Φαίνεται όμως ότι το Bign της Microsoft έχει κάνει μεγάλη πουτανιά κ όλο κ πλησιάζει το Google, οπότε κ αυτό άφησε τις τρεντιές κ είπε να διαφημιστεί κ στην τηλεόραση με ένα ταινιάκι που υπάρχει στο youtube εδώ κ πολύ καιρό... το βρίσκω εξαιρετικό κ τα πρώτα αποτελέσματα λένε πως έγραψε πολύ καλά στο κοινό. Γιου γκο γκούγκλ!


Αυτή η διαφήμιση δεν μου αρέσει κ τόσο, όμως είναι νέο ότι η Dove αποφασίζει να προσεγίσει την αγορά "άντρας" - ήταν/είναι μία μάρκα πολύ γυναικεία, κ είναι μεγάλο και ρήσκει το άνοιγμα που κάνει.... χμφ χμφ χμφ, δεν ξέρω αν θα πετύχει η απόπειρα να πιάσουμε το αντρικό κοινό αλλά πάντως η διαφήμιση δεν με τρελαίνει...


Η Megan Fox, η πιο σέξυ Ελληνίδα με τα ποιο ωραία πόδια στην χώρα, σε αυτήν την διαφήμιση για την Motorola "παίζει" με το πόσο γκομενάρα είναι.... μου αρέ, αλλά όχι απίστευτα. Αστεία, αλλά λίγο - θα μπορούσε περισσότερο


Αυτή έδώ για τα Snickers δεν είναι κ καμία ιδεάρα, αλλά επειδή παίζει ένα από τα 4 Χρυσά Κορίτσα, ε, πρέπει να την τιμήσουμε χεχεχεχε. Α μπαδεγουέη, αυτή η διαφήμιση άρεσε περισσότερο από όλες προβλήθηκαν εχτές, σύμφωνα με ένα γκάλοπ που κάνει η Usa Today. γιου γκο γκόλντεν γκέρλ!


Η Intel με αυτή την διαφήμιση καταφέρνει κάτι πολύ κουλ, να είναι κ πολύ tech oriented αλλά κ συναισθηματική. Έχει όμως ένα από τα χειρότερα πακ σοτ που έχω δει ποτέεεεεε, μα χορωδία, ΧΟΡΩΔΙΑ; κράηστ δηλαδή!!!! τι σκεφτόσασταν;


Ξεράθηκα σε γέλιο επίσης με αυτή την διαφήμιση μιας αλυσίδας fast food που εσείς εδώ στην Ελλάδα δεν την έχετε, χεχεχε, ουρλιάζουν τα κοτόπουλα ουρλιάζουν. στο διάστημα κανένας δεν μπορεί να σε ακούσει να κακαρίζεις.

χααχααχαχαααχαχααχαχααααα

Ξέρεις ότι μου αρέσει το αντρικό γυμνό στην διαφήμιση, ακόμα κ αν είναι lame, χεχεχε δες εδώ, είναι διαφήμιση για αλλαγή καριέρας.


Να κ μια ταινιούλα με 3 πολύ ενδιαφέροντες τύπους κ μία όρκα - είναι για... λάστιχα, χεχεχεχε! κ αυτή άρεσε γενικά στον κόσμο.


Κ ναι, το ξέρεις ότι είμαι δουλάκι της Coca Cola, του επίσημου πιοτί της Ανθρωπότητας, της Σαμπάνιας του Φτωχού. Οπότε, αν κ δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη ιδέα φέτος, να οι δύο διαφημίσεις που έβγαλε φέτος στο Super Ball...

Σε αυτή παίζουν οι Simpsons - δεν τρελάθηκα.


Κ σε αυτή χρησιμοποιούν ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια μουσικής το Bolero του Ravel. δεν τρελάθηκα, ξανά μανά.


Α, με την ευκαιρία να σου πω ότι για πρώτη φορά μετά από 12469686763532 δις χρόνια, η Pepsi δεν είχε διαφήμιση στο Super Bowl - που είναι σοκαριστικό, γιατί έκανε διαφημίσεις τρελές μπενχουριάδες με Μάηκωλ Τζάκσον, Μπρείτνοι κ λοιπά κ λοιπά! λυγμ, κλαψ, χουή μης γιου Πέπση, πληζ κομ μπάκ.

Παμ παρακάτ, εδώ μία διαφήμιση για την Dodge, το έχουν παρατραβήξει πια οι Αμερικάνοι με το θέμα "άντρα απελευθερώσου" φτάνει μάγκες, δεν δουλεύει πια αυτό σαν στρατηγική. έλεος, ας την δούμε όμως γιατί είναι ενδιαφέρουσα κοινωνιολογικά.


Περίμενες ποτέ να δεις τον Στίβει Θαύμα σε διαφήμιση, κ μάλιστα να αστειεύεται με το ότι είναι τυφλός;;;!!!! Κ όμως εδώ γίνεται
καλούλα, όχι;

αυτά, σε κούρασα το ξέρω, αλλά πρέπει να είσαι κουλ κ να έχεις θέμα συζήτησης κοσμοπολίτικο με τα γκομενάκια στο μπαρ, γι αυτό μη γκρινιάζεις.

εσένα ποια σου άρεσε πιο πολύ από όλες; ε;

30 comments:

Provato said...

φιου, κουράστηκα, χεχεχε

Ασήμαντος said...

Οντως μεγαλο το ποστ αλλα οι διαφημισεις παντα εχουν την πλακα τους. Αδικησες λιγο την Coca cola με τους Simpson's αλλα με το δικιο σου, που να συγκριθει με το "you give a little love and it all comes back to you".

παλιάμπελο said...

μπραβο προβατο!!!!τοσα χρονια νομιζα οτι ημουν ο μονος που εβλεπε τις διαφημισεις του sb!!! λατρεψα το σποτακι της google και το τελευταιο με τον tracy morgan και τον θαυμα!!!!

[Germanos] said...

Πετυχημενο ποστ πρόβατε.
Ενας μεσος ελληνας μονο τις διαφημισεις θα καταλάβαινε απο το sb...

Σούλα Φρίκη said...

τα σνίκερς, η φάλαινα και παραδόξως ο γκόμενος στη ζούγκλα

mikrohelen said...

Google dagkwto!! Best diafimisi k me mikro kostos (kata tin gnwmi mou) :)! Meta akolou8ei i intel k fatsoula apogoiteysis pou kanei to robotaki :P!

DiViNe__ said...

@mikrohelen
Το κόστος για να βάλεις αυτή τη διαφήμιση να παίξει την στιγμή που έπαιξε είναι ήδη αστρονομικό!!

Πάντως και εμένα της Google μου άρεσε περισσότερο απ'όλες, αν και δεν προλάβαινα να τις δω όλες! Θα επιστρέψω ξανά να δω και τις υπόλοιπες! :D

Nifitsos said...

εμένα μου άρεσε περισσότερο το σποτ για το Dove επειδή
α) παίζει ήδη Ελλάδα
β) το προϊόν είναι ρίσκο που όμως θα πετύχει τρελλά εν μέρη γιατί
γ) πουλά σε γυναίκες που κάνουν τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ενώ επενοχοποιεί την χρήση από τον άντρα

κάτι σαν τα κίντερ που πουλάνε στην μαμά και λιγουρεύουν λίγο και τα παιδάκια ένα πράγμα.

maestria said...

Τα κοτόπουλα είχανε γέλιο!! Κι αυτή με το ρομποτάκι επίσης καλούλα.
Της Coca Cola (που πάντα μ' αρέσουν οι διαφημίσεις της) είναι ψιλοαπογοήτευση!

Thenks για την άμεση ενημέρωση Πρόβατε Απρόβατε!

iole said...

Η Megan Fox, η πιο σέξυ Ελληνίδα με τα ποιο ωραία πόδια στην χώρα???????

Giannis said...

oles oi INTEL, diafhmiseis, teleiwnoune me thn xorwdia,

auth na sou pw thn alh8eia den em en8ousiase oso oi prohgoumenes pou eixa dei :)

SK said...

H πλέον πολυσυζητημένη διαφήμηση πάντως, και με διαφορά, ήταν αυτή όπου ο David Letterman εμφανίστηκε μαζί με την Oprah και τον Jay Leno!

Ωραία Ελένη said...

κι εμένα μου άρεσε η γκουγκολ και ο Στίβι Γουόντερ. μα είσαι απίθανος για την άμεση ενημέρωση!

YO!Reeka's said...

πρόσεξε τώρα εξειδικευμένο σχόλιο να πάθεις ατύχημα
νομίζω ότι ο τύπο που βρίσκεται στο 0.20-4 στη διαφήμιση της dodge είναι ο noah k. , καλλιτέχνης που έγινε γνωστός από το βίντεο που έφτιαξε τραβώντας μια φωτο από τη φάτσα του κάθε μέρα για 2 χρόνια
(ιδού και το βίντεο http://vimeo.com/99392)

ΥΓ. κοκακόλα χάλια, νταβ χάλια, ντορίτος χάλια, ωραία η γκούγκλ, συμπαθητικές η σνίκερ και η σκρίμιν τσίκεν

Ερμής said...

Provate simera se diafimise enas ekfwnitis enos saloniwtikou radiofwnikou stathmou!Imoun kommwtirio kai akouw ksafnika "an thelete na deite oles tis diafimiseis pate sto www.provatos.blogspot.gr". To poso perifani eniwsa de legetai! :D

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Απίστευτο - που με ανακάλυψες ξανά, εννοώ, μέσα στα τόσα blogs...
Ναι, ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, για ν' αφήσει κι άλλα ίχνη! Τι να το κάνει κανείς νάναι δολοφόνος χωρίς ίχνη; Άγνωστος και άσημος, δε λέει!!!

Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω - πάντα ακμαίο κι όπως σε θυμάμαι!
;-)

Ωραία Ελένη said...

στο μεταξύ γίνεται ολόκληρη σύζήτηση στο ίντερνετ σήμερα για τον αντίχειρα της Μέγκαν στην διαφήμιση της Μοτορόλα... λέγεται πως πάσχει από βραχυδακτυλία στον αντίχειρα της ο οποίος είναι κοντούτσικος και κάπως παράξενος και της τον ντούμπλαραν... τί κάθονται και συζητούν οι αμερικάνοι :p

wilma said...

Hi dear! εγώ ενθουσιάστηκα με το spot της Google! τόσο απλό κι όμως τόσο ιδιαίτερο!

Επίσης για την ιστορία, η dove όταν είχε πρωτοξεκινήσει απευθυνόταν σε άντρες που δουλεύουν σε μεταλλεία. Λόγω σκληρής δουλειάς τα χέρια τους ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και το σαπούνι χάρη στην κρέμα βοηθούσε στο να μην ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο από το πλύσιμο και τα αλκαλικά των άλλων σαπουνιών.
Εν ολίγοις, κύκλος είναι και γυρίζει :)

Katerina said...

Έλεος, τιλτ βαρεσε εφέτο το βλακώδες άντρα απελευθερώσου σεξιστικό κολπάκι με τις γυναίκες-λάμιες που ρουφάνε το μεδούλι των ανδρών. Δηλαδή αυτό τώρα θεωρείται καλή διαφημιστική πρακτική;;; ΕΛΕΟΣ και απορώ που και οι άντρες δεν τα παίρνουν που τους παρουσιάζουν σαν εντελώς άβουλους και μαλθακοηλίθιους. Κανονικά έπρεπε να φωνάζουν όλοι οι έστω και μεσαίας νοημοσύνης για αυτό το γελοίο θέμα.

εμμανουέλα said...

let's see... google, doritos, coca cola me simpsons και VW στο τέλος με τον stevie wonder! By the way, πραγματικά με εντυπωσιάζεις με τις δ/φ που ανεβάζεις κατά καιρούς. Συνέχισέ το !!!
εμμανουέλα

Sophey-Franny said...

G O O G L E!

episis an den exeis dei to serial Mad Men--des to!!!!!!!!!!!!!! [3878372873h fora pou t akous fadazomai "P]

Globetrotter said...

Μπρείτνοι
(γελάω ενταντίκ όμως όλη μέρα)

Anonymous said...

ειδα το κινητο με touch screen κ περιμενα εντρομος να αντικρυσω το γνωστο θεaμα με τους αντιχειρες της Μegan (:p how immature is that beatch!?), ενω παραλληλα αναρωτιομουν: "ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?!"

ειναι δυνατον να δειξουν κατι τετοιο στο αμερικανικο κοινο που ακομα αναρρωνει απο τo θεαμα του βυζιου-κουκος της Janet Jackson, η εικονα του οποιου ακομα στοιχειωνει τα ονειρα των μικρων αμερικανων φιλων μας, εχοντας καταστρεψει τα ευαισθητα, υπο αναπτυξη μυαλουδακια τους, εχοντας στιγματισει ολοκληρη την κοινωνια των ΗΠΑ?! (ντοκουμεντο :P http://www.theonion.com/content/node/30883)
πλεον υπαρχει ειδικος κλαδος παιδοψυχολογιας μονο για το θεμα αυτο.

κ εκει που περιμενα να εχουμε νεο ειδικο κλαδο για τα παιδια με κατεστραμμενο ψυχικο κοσμο μετα απο τη θεαση του αντιχειρα της Megan κ ειμαι ετοιμος να τρεξω στο τελεφωνο για να παρω τον αδερφο μου που παει λυκειο να του πω να δηλωσει ψυχολογια στο μηχανογραφικο γιατι θα δημιουργηθουν θεσεις εργασιας στις ΗΠΑ, ΤΣΟΥΠ! να ενας αντιχειρας εντελως νορμαλ!

WOW! ειπα κ εγω... γιατι πλησιαζει κ 2012 κ πρεπει να δινουμε προσοχη στα σημαδια του τελους που πλησιαζει... :p
αμα εδειχνε τετοιο πραμα η ΤV στους αμερικανους τοτε θα επρεπε να βαλω ενα "check!" στη λιστα "ο καιροc γαρ εγγυc".

anywayz, εγω το τηλεφωνο στον αδερφο μου το εκανα... του ειπα "Ρε μαλακα! Πλαστικος χειρουργος να πας! Με ακους?! Καλυτερα να προλαμβανεις παρα να θεραπευεις..."
οχι, δηλαδη για να δειτε οτι ειμαι ανθρωπας με Ω (δωσε σημασια στο οτι ειναι κεφαλαιο, μη με κανεις να το γραφω...) κ θελω να βοηθησω κοσμο κ οχι να πλουτισει ο αδερφος μου γεμιζοντας με σιλικονη τις ρωγμες στην προσωπικοτητα των συμπροβατ... ε! συμπολιτων μας, ωστε να μπορω να γινω εγω ρεμαλι αυριο κ να με ζει αυτος κ να με συστηνει σε κοσμικους κ να αναδειχθω σε νεο Ψινακη
(παρεβηκα κ την 3η εντολη, "Οὐ λήψει τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίῳ")

ε! και ο αδερφος μού μου απαντησε:
"Χημικος θα γινω. Γιατι αυτοι που ειναι τωρα, σκατα ψυχοφαρμακα φτιαχνουν!"
κ μου το εκλεισε στα μουτρα...

pankoo

Provato said...

Ασήμαντε, τι είναι αυτό το "you give a little" που αναφέρεσαι; λέγε λέμε!

παλιάμπελο, ε όχι ο μόνος, χρόνια τώρα γράφωγια το sb κ τις διαφημίσεις του, μία χρονιά μόνο δεν έγραψα με γρουσούζεψε μια φαρμακομούνα, χεχε κ μένα μου άρεσε ο Θαύμα αλλά κ η Google xxx

[Germane] να πας γρήγορα στην Γερμανία που θα καταλάβαιναν κ το παιγνίδι... αλλά, σιγά μην πας - αλλιώς πως θα μπορείς να παραπονείσαι; χεχεχε

Σούλα κ μένα μου άρεσε η φάλαινα - η ζούγκλα όχι κ τόσο, είσαι θεά που ψήφισες xxxx

mikrohelen αχ κ μένα μου άρεσε το παίξιμο του ρομποτάκι, πολύ κιόλας. Η Google ναι, ήταν κλάσικ! τέλος! :-))

Provato said...

Divine όντως αστρονομικό, καλά τα λες! αλλά σαν γύρισμα δεν στοίχισε πολύ, καθόλου πολύ, δίκιο έχει η mikrohelen xxx

Nifitse εσύ σίγουρα δουλεύεις στην διαφήμιση, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, λέγε ρε σε ποια εταιρία είσαι, χεχεχε (σωστά τα λες, αλλά σαν διαφήμιση δεν με διασκέδασε, όσο κ αν ήταν σωστή στρατηγικά)

maestria χαρά μου, χαρά μου χεχε (ωραίο το πρόβατε απρόβατε, τι θα πει;) xxxx

iole ρε παιδί μου μη κολλάς στις λεπτομέρειες, ποιητική αδεία ήταν χεχεχε

gianni εμένα μου άρεσε πολύ (όχι το κομμάτι με τη χωροδία, χεχεχε)

Provato said...

sk είσαι πολύ εξυπνάκιας αλλά σε νικάω, χεχεχε, αυτό που αναφέρεσαι ήταν trailer όχι διαφήμιση οπότε σε νικάω, καλά έκανα που δεν την έβαλα χοχοχο :-P

Ωραία ελένη αφού ξέρεις ότι το πρόβατο υπηρετεί το μετερίζι της άμεσης ενημέρωσης χεχεχε xxxx

Yo!Reeka με τσάκισες, μα να τραβάς όλο αυτό το πράγμα τόσα χρόνια κ το μόνο που να καταφέρνεις να είναι ρόλος κομπάρσου στο διαφημιστικό της dodge???? φακ! τσίκεν λάτρεψα κ εγώ!

Ερμή σκυλίτσα μου πολυαγαπημένη γαβ γαβ xxxxxxx

Asteroid κ εγώ χάρηκα πολύ ου είσαι τόσο ακμαίος κ παραγωγικός - κ σιγά μη δεν σε έβρισκα χεχεχε πολλά φιλιά κ θα τα λέμε!

Provato said...

Ωραία Ελένη σοκ! ΣΟΚ! σοβαρολογείς; ότι τι δηλαδή; θα πάθαιναν τα θεατά κάτι; έλα μουνί στον τόπο σου....

wilma τέλεια η πληροφορία περί dove δεν την ήξερα, you go girl! ναι, είναι κύκλος - κ εγώ google δαγκωτό!!! xxxxx Πολλά φιλιά

Κατερινά, χώσε χώσε χώσε, οι μαλακίες των Αμερικάνων είναι αυτές, προσπαθούν να κάνουν χαζοχιουμοράκι κ είναι τόσο λέημ! xxxx

εμμαννουέλα θέγκζ θέγκζ θέγκζ, να είσαι καλά, πολλά φιλιάαα! :-))

Provato said...

Maria-Electra το έχω δει, τον πρώτο κιούκλο, κ μάλιστα έχω αγοράσει κ τον δεύτερο να τον δω αλλά όλο δεν κάθομαι λολ, θέγκζ θέγκζ που με έκανες ενημέρωση ένηγουέη! xxx

Globe η Μπρείτνοι είναι θεσμός λέμε χεχεχεχε

ρε συ Pankoo τι κώμεντ ήτα αυτό, ρησπέκτ μαν ρησπέκτ εντατίκ! :-)

Ασήμαντος said...

Δεν μπορει να μην το ξερεις αυτο το διαφημιστικο! Το τραγουδακι μου ειχε κολλησει επι μερες, μεχρι και στο κινητο το ειχα βαλει.. (Ειμαστε και λιγο ντριμερς, τι να κανουμε :)

http://www.youtube.com/watch?v=PdJNEDPBSJE

Provato said...

ασφαλώς κ το ξέρω, μα τι λες, δεν ήξερα απόξω τους στίχους όμως, χεχεχε θέκγζ θέγκζ! :-))