Sunday, February 14, 2010

Η Ελλάδα στο εξώφυλλο των κυριακάτικων New York Times

Στις 14 Αυγούστου 2004 βρισκόμουν στην Νέα Υόρκη. Ήταν η επομένη της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, της Ελλάδας μας - ήταν μία μέρα που μου χάρισε μία από τις πιο δυνατές αναμνήσεις της ζωής μου:

Θυμάμαι να είμαι καθισμένος στα σκαλιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, χωρίς να νοιάζομαι που το πανταλόνη μου βρεχόταν κ λερωνόταν (ήταν βροχερή μέρα στο Μανχάταν) κ να διαβάζω τις διθυραμβικές κριτικές/περιγραφές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στο προτωσέλιδο των New York Times.

Όλα εκείνη την μέρα φαίνονταν ότι δεν μπορούν παρά να πάνε καλά για την πατρίδα μας. Όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Μπα. Ήταν όλο ψεύτικο, στηριγμένο σε λάθος εκτιμήσεις, απροσεξίες, εγκληματικές αμέλειες, υποθήκευση του μέλλοντος μας, κ μία εντελώς μα εντελώς λάθος ερμηνεία της έννοιας "πατριωτισμός"...

Κ έτσι, κάποια στιγμή ήλθε η ώρα να πληρώσουμε τα σπασμένα. Να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των λαθών μας. Να ξυπνήσουμε με μία φοβερή κλωτσιά.



Το σημερινό πρωτοσέλιδο των New York Times για την χώρα μας, αν κ μας δίνει ελαφρυντικά, αν κ δεν βάζει εμάς στο στόχαστρο, μου προκάλεσε μεγαλύτερη ανατριχίλα από την ανατριχίλα που είχα αισθανθεί τότε, στα σκαλοπάτια της βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης όπου είχα καθίσει γιατί δεν είχα την υπομονή να βρω ένα καφέ να καθήσω, χωρίς να κινδυνεύω να βραχώ, να διαβάσω για την Ελλάδα! Νομίζω το ίδιο θα αισθανθείς, όταν δεις πως οι πολιτικοί μας "διαχειρίζονται" την χώρα μας...

λυγμ

16 comments:

Unknown said...

Φαντάσου πως ένοιωθαν οι Αμερικάνοι όταν έβλεπαν τους στρατιώτες τους στο Ιράκ να βάζουν τους Ιρακινούς να κάνουν τσιμπούκια με το ζόρι μεταξύ τους, και τον βλάκα τον τότε πρόεδρό τους να λέει this is the grate America.

Τεσπα τι σου λέω τώρα.

Την μαλακία των κυβερνήσεών μας, κάποια στιγμή θα την πληρώναμε.

DiViNe__ said...

Εγώ πάλι παρακολουθούσα χτες την Έρευνα του Τσίμα (...) για την Ομόνοια και το κέντρο της Αθήνας, πως κατέληξε μετά τους ολυμπιακούς...

Και το συμπέρασμά μου τουλάχιστον είναι ότι φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν μεριμνούν σωστά για την αποκατάσταση των ναρκομανών, για την αποκατάσταση των μεταναστών και για την ασφάλεια όλων εμάς που φορολογούμαστε...

Πάνω απ'όλα όμως φταίμε εμείς που τους εκλέγουμε για να βάλουν το ανιψάκι μας στο δημόσιο...

fieryfairy said...

Και εμένα η κατάσταση με θλίβει πολύ.

kstinion said...

κοιτα να δεις που σημερα καθομουν και εβλεπα την τελετη εναρξης των ολυμπιακων αγωνων.με 2 αμερικανους σχολιαστες αγραμματους εντελως.αλλα τι να πεις.η ελλαδα ειναι μπαλακι και αν εφτασε μεχρι εδω εβαλε και η αμερικα το χερακι της.

DonnaBella said...

aaaa, spooky! k egw ekei hmouna sthn enarxh! an ypologisoume k to prohgoumeno epeisodio pou vrethikame se toso koino mhkos k platos, it's either destiny, h eimai h epishmh stalker sou k den to xerw. :-p

κόκκινο μπαλόνι said...

φταίνε, φταίνε, φταίνε...δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που φταίνε, αλλά δεν κατονομάζονται, δεν δικάζονται αλλά μας ξανακυβερνάνε ή μας λένε τρόπους για το πώς θα βγούμε από την κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι ίδιοι!!
και στο τέλος θα πληρώσω εγώ κι εσύ που πληρώναμε πάντα! Λες και μαζί τα φάγαμε!
άσε με ρε πρόβατε, γιατί έχω φρικάρει με τους γελοίους που μου έβγαλαν σήμερα και δημοσκόπηση της public issue ότι η πλειοψηφία του λαού θεωρεί αναγκαία τα μέτρα!!!!!!!!!!! Πόσο πιο σικέ δηλαδή????
Αλλά όταν κάποιες λέγαμε πως θα μας χρεοκοπήσει ο "εθνικός στόχος" των Ολυμπιακών είμασταν ανθέλληνες!!
ουφ, συγχίστηκα πάλι

Αntidrasex said...

Όταν είσαι 97% υπέρ του "ΝΑ γίνουν οι Ολυμπιακοί στη Χώρα που τους Γέννησαν" (ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ).
Όταν θρηνείς 75 νεκρούς επειδή κάποιοι τον πουλοέπαιζαν στις φωτιές, και 15 μέρες μετά δίνεις αυτούναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Όταν σου λέει ο ΓΑΠ "λεφτά υπάρχουν, ΔΕΝ θα αυξήσω τον χρόνο συντάξης, ΔΕΝ θα μειώσουμε μισθούς, ΔΕΝ θα αυξησω το ΦΠΑ" και εσύ όχι μόνο τον πιστεύεις και τον ψηφίζεις, αλλά όταν πάει να τα κάνει αυτά δεν έχεις βγει στα οδοφράγματα,

ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ!

Αntidrasex said...

(αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ εννοούσα, το μυαλό μου έτρεχε πιο γρήγορα από το πληκτρολόγιο μου)

Hfaistiwnas said...

Την επόμενη φορά μετάφραση παρακαλώ! λολολ!
Καληνύχτα!

stassa said...

Καλά τώρα, επειδή γράψανε τα νέα του ψαροντούφεκου οτι έχει κρίση δεν πάναπεί οτι το πιστεύουμε κιόλας...

Angeliki said...

Όταν σου λέει ο ΓΑΠ "λεφτά υπάρχουν, ΔΕΝ θα αυξήσω τον χρόνο συντάξης, ΔΕΝ θα μειώσουμε μισθούς, ΔΕΝ θα αυξησω το ΦΠΑ" και εσύ όχι μόνο τον πιστεύεις και τον ψηφίζεις, αλλά όταν πάει να τα κάνει αυτά δεν έχεις βγει στα οδοφράγματα,

ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ!

Angeliki said...

Με αυτά που βλέπω και ακούω έχω αγανακτήσει. Μας περνάνε για τόσο αφελείς; Πέρα από την ενορχηστρωμένη μιντιακή "τρομοκρατία" σχετικά με την επικείμενη "πτώχευση" της Ελλάδας, υπάρχουν και κάποιες αξιόλογες φωνές που λένε το τραγούδι τους "αλλιώτικα" και μας υποψιάζουν τουλάχιστον, για τη συνέχεια. Ενδεικτικά:

Στάθης: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=131513

Δελαστίκ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

Δελαστίκ 2: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10220863

Provato said...

bear έχεις δίκιο, έχει δίκιο... αλλά κ τις δικές μα μαλακίες θα πληρώσουμε, γουόρη νοτ! :-))

divine_ ναι, ναι εμείς φταίμε πάνω από όλα, που δεν είμαστε υπεύθυνοι κ αυστηροί, καταρχήν με τους εαυτούς μας

fieryfairy είναι να μην σε θλίβει; χμφ χμφ χμφ

kstinion περισσότερο από όλους φταίμε εμείς οι ίδιοι, εμείς. Οι Αμερικάνοι είναι ικανοί για το χειρότερο, αλλά κ για το καλλίτερο χμφ χμφ

donnabella ποιο ήταν το προηγούμενο επεισόδιο, δεν θυμάμαι, είμαι παπούλης, για θυμισέ με! χεχεχε (μακάρι να έχω χιλιάδες στάλκερζ σαν κ εσένα)

Provato said...

κόκκινο μπαλόνι, φαίνεται ότι κ τους Ολυμπιακούς τους κάναμε με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσαμε, τι να πω, λυγμ.

antidrasi+sex εντάξει, είναι γνωστό ότι δεν πιάνουμε κ πουλιά στον αέρα.... είναι τόσο εύκολο να αποφεύγεις την ευθύνη κ να κάνεις τον βλάκα, εξάλλου.

ηφιαστιωνάκο, κατάλαβες τελικά τι λέει το άρθρο, βρήκες άκρη;

stassa χμφ χμφ, σαν να μη έχεις κ άδικο επί της πολύ πολύ ουσίας.... μπεεεε

angeliki τα Link σου είναι θησαυρός, χίλια χίλια χίλια ευχαριστώ! :-))

Hfaistiwnas said...

Βρήκα βρήκα!

Provato said...

Μπράβο γλυκέ μου!