Friday, May 07, 2010

Η Νάνα Μούσχουρη, μία κυρία με μωβ μαλλί, μία χαρούμενη Ουψαλιώτισσα, ένας τρομαγμένος υπουργός κ... το τελευταίο ποστ

Με μεγάλη λοιπόν χαρά, εχτές μία γνωστή μου, σοφή, αγαπημένη γυναίκα που εκτιμώ τα μάλα, μου διηγήθηκε πως ήταν αυτόπτης μάρτυς σε μία "καταπληκτική σκηνή" πριν από μερικές μέρες: Στο Κολωνάκι, εμφανίζεται για βόλτα ένας από τους πιο λιγδερούς πολιτικάντηδες κ ξαφνικά, έξω από το μπλε (out of the blue) άνθρωποι πολύ κανονικοί, όχι αναρχοκομούνια, όχι εκδικητές με κολάν, αλλά κυρίες Κολωνακίου με μωβ μαλλιά κ ταγιεράκια τον πλησίασαν κ άρχισαν να του λένε "φτου σου" κ "ντροπή σου" κ "ντροπ ον γιου"! Κ μετά, λέει, κάποιοι λίγο πιο θερμόαιμοι, είδαν την όλη φάση κ τσατίστηκαν πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις, κ τότε ο πολιτικάντης έπιασε την πιλάλα κ έφυγε όπως έφευγαν οι Βούλγαροι από τα φουσάτα του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου (χιντ χιντ εντατίκ).

Μου το έλεγε όλο αυτό η γνωστή μου με χαρά, με ανακούφιση, με μία παραδοχή "επιτέλους, κάτι αλλάζει"!

εγώ πάλι όχι μόνο δεν χάρηκα, αλλά εξεπλάγην, με την κακή έννοια! Κ απελπίστικα λίγο. (ναι, ok, ok, είμαι υπερβολικός, ομολογώ - αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις, όχι;).

Δεν το περίμενα να ακούσω τέτοια λόγια επικρότησης του γεγονότος από τη συγκεκριμένη γνωστή μου. Είναι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, ψυχρή, μεθοδική ουψαλιότισσα με Σκανδιαβικά μυαλά κ το να την βλέπω χαρούμενη επειδή παραλίγο να κακοποιηθεί από το πλήθος ένας έστω κ λίγδας με στεναχώρησε...

Γιατί; θα σου πω αμέσως...

Πριν από αρκετά χρόνια, έτυχε να βρεθώ, με ιστιοπλοϊκό, σε έναν από τους κοσμικούς προορισμούς του Αιγαίου Πελάγους, από αυτούς κοντά στην Αθήνα. Κοσμικό το θέρετρο, κοσμικό κ το τριήμερο, καταλαβαίνεις περίπου για τι φάση μιλάω: Μία υπέροχη μίξη από παραδοσιακά ελληνικά ντυσίματα (σημείωση από πρόβατο: νώτικα μπερμγιούνταζ, τάμη χήλφηγκα πόλοζ, τήμπερλαντ μπόατ ζούζ) και παραδοσιακά ελληνικά έθιμα (σημείωση από πρόβατο ξανά μανά:την μπυροποσία στο σκάφος, την νησιώτικη εκδρομή με το τζιπ, την αυθεντική χαρά του καπνίζειν έναν πούρο πιο χοντρό κ από το πουλί του Γκουζγκούνη)! Γενικά όλα ήταν υπέροχα. Κ κυρίως ελληνικά. Κ πάρα πολύ sustainable, βεβαίως βεβαίως (αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Για να επιστρέψω στην ιστορία μου, ήταν μεσημέρι κ μαζί με την υπόλοιπη παρέα βρισκόμουν στην πιο χατ κ κοσμική ταβέρνα του νησιού. Το μέρος ήταν γεμάτο διάσημους: Τι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τι ο Μπόμπ Σφουγγαράκης, τι η Ελίζα από την Κάντη Κάντη, τι ο Νάνος από το Νήλς Χόλγκερσον. Όλοι μαζί τρώγαμε κ καπνίζαμε, τον χάρο φοβερίζαμε... Σε ένα τραπέζι λίγο παρακεί, ήταν και ο λίγδας πολιτικάντης - ναι, ναι, αυτός που παραλίγο να κακοποιηθεί τις προάλλες - μαζί με την μεγάλη παρέα του κ τους σωματοφύλακές του. Εκείνη την εποχή απολάμβανε την παντοδυναμία του. Φυσικά, το τραπέζι του ήταν κέντρο διερχομένων. Ανθρώπων με μεγάλη γλώσσα, φυσικά! Όποιος περνούσε από το σημείο κ είχε κάποιο τρόπο/πρόφαση/έρισμα να πάει να υποβάλλει τα σέβη του το έκανε με ιδιαίτερα μεγάλο ενθουσιασμό. Λογικό, μία καλή επαφή με έναν υπουργό άνοιγε πόρτες, έκλεινε δουλειές κ συμβόλαια, βόλευε άνεργα βλαστάρια, ήταν καυτή καυτή καυτή "μετοχή" στο χρηματιστήριο της ζωής κ της επιτυχίας.

Το όλο θέαμα ήταν αηδιαστικό, κ δεν υπερβάλλω καθόλου. Αναγούλα. Αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι μου προκάλεσε μεγαλύτερη αηδία - η σιχαμένη συμπεριφορά των γλυφτρών ή μήπως ο τρόπος που ο τενεκές την χαιρόταν; Αρονό, α ρήλη ρονό. Δεν θέλω να θυμάμαι, έχω καλλίτερα πράγματα να αναπολώ από εκείνη την ημέρα, θέγκ γκόντ, τα φιλαράκια μου ας πούμε, ένα από τα οποία μου έφυγε ο βλάκας σε αυτοκινητιστικό στα 35 του.

...κ πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν τα πράγματα- η ζωή, η ζωή που όλους μας εκπλήσσει, που κάνει τις πιο ανατρεπτικές γυριστές, το έφερε έτσι κ ο λίγδας πολιτικάντης τις προάλλες βρέθηκε να τρέχει για να κρυφτεί από την οργή του λαού - κ μάλιστα του Κολωνακιώτη λαού...

Κ σκέφτομαι λοιπόν εγώ με αφορμή αυτό, σκεψ σκεψ εντατίκ - τι είναι αυτές οι δύο συμπεριφορές, το γλύψιμο του τότε κ η επιθετικότητα τώρα, παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δύο εκδοχές του ίδιου προβλήματος ΜΑΣ;

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ντράμα κουήνζ. Θα γλύψουμε με πάθος, θα καταχεριάσουμε με πάθος. Κ μάλλον αδικαιολόγητα. Κ κυρίως, χωρίς να το επεξεργαστούμε. Κ ίσως αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, γίνεται κακό όταν σκεφτείς ότι αυτό το πάθος, αυτή μας η τάση να παραβλέπουμε το σημαντικό κ το ουσιώδες, να γλύψουμε αντί να δουλέψουμε, να καταχεριάσουμε αντί να συγκεντρωθούμε στο πως θα χτίσουμε, είναι ο κύριος λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. (ναι, έβαλα μπόλντ)

Ακούστε, όλοι... ακούστε (κ στο όλοι περιλαμβάνω κ τον εαυτό μου). Αυτό που προσπάθησα να πω στο προηγούμενο ποστ, είναι ότι ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ φταίμε για το χάλι μας. ΟΛΟΙ. Αν γινόταν κάτι σούπερ σάη φάη τρόνηκ κ ξαφνικά από τον βραδυνό ουρανό κατέβαινε τεράστιο διαστημόπολοιο με μοβόρους εξωγήινους κ μας έλεγαν "μπλιπ, μπλιπ, μπλήμεη! Όλοι όσοι έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι, θα πρέπει να τουφεκιστούν με το ειδικό διαστημικό όπλο που μετατρέπει τον εγκέφαλο σε λίπασμα για τα φυτά του πλανήτη μας" θα έπρεπε ΟΛΟΙ να τουφεκιστούμε (παρένθεση, τελευταίο γεύμα θέλω μπέηκον μάσχρουμ μέλτ, πιάτο γουβέτσι, κ μία ψαρόσούπα - θέγκ γιου άληεν κήλα, εν ντον μπη λέη χουήθ δατ, ok?).

Ασφαλώς, δεν είμαι ισοπεδωτικός.... Φυσικά κ δεν φταίμε όλοι το ίδιο, ναι, φυσικά κ κάποιοι έχουν μικρότερη ευθύνη διότι ήταν μόνο ανεκτικοί κ σιωπηλοί ενώ, αντίθετα, κάποιοι άλλοι έκαναν ποινικά κολάσιμες πράξεις. Κ όχι, δεν τους βάζω αυτούς τους δύο στο ίδιο καλάθι. Αλλά όλοι φταίμε, όλοι βλέπαμε, κ όλοι άμεσα ή έμμεσα ωφεληθήκαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γι αυτό κ γλύφαμε υπουργούς, όπως καλή ώρα τότε στο ταβερνάκι.

Διαβάζω, ας πούμε, δημοσιογράφους να στηλιτεύουν την αυτοκρατορική εποχή της Μυκόνου, τα γλέντια στα βόρεια προάστεια, τις υπερβολές των σκαφάτων, τους λογαριασμούς των χιλιάδων ευρώ για 10 άτομα σε ταβέρνες. Κ πολύ μπερδεύομαι.... Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν, ότι εκείνοι, όσο η υπόλοιπη Ελλάδα γλένταγε, ήταν κλεισμένοι στο ασκητικό τους γραφείο κ έγραφαν προειδοποιήσεις υπό το φως του σπαρματσέτου; Όχι, κάθε άλλο. Κ οι ίδιοι απολάμβαναν τους δηλητηριώδεις καρπούς της ψεύτικης ευημερίας, με δύο κ τρεις θέσεις σε διαφορετικά media, από από την κάθε μία από τις οποίες τσίμπαγαν κάτι ξεγυρισμένα δεκάρικα....

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (ναι, τώρα έβαλα ΚΑΙ μπόλντ ΚΑΙ κεφαλαία)

Αυτή τη στιγμή δεν προέχει η απόδοση ευθυνών. Αυτή τη στιγμή, η γιαγιά στο δρόμο με το μωβ μαλλί δεν πρέπει να κάνει φραστική επίθεση στον κάθε βλαχομπαρόκ μαλάκα πολιτικό που κατά πάσα πιθανότητα κ η ίδια τον ψήφισε σε κάποια εκλογική διαδικασία! Αυτή τη στιγμή προέχει να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτή την κατάσταση; Πως; Με δουλειά! Σε τι πλαίσιο; έλα μου ντε, σε τι; αλλά, ακριβώς κ μόνο το γεγονός ότι δεν μπορώ καν να ορίζω το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούσα να είμαι παραγωγικός, αποδεικνύει πόσο τραγικά είναι τα πράγματα κ πόσο ΚΑΡΑΚΑΤΑυπέρ επείγον είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να σκεφτούμε λύσεις κ να σκύψουμε το κεφάλι στη δουλειά.

Προχτές, όταν έμαθα για τον θάνατο των 3 παιδιών στην Marfin, σηκώθηκα από το γραφείο μου κ κρύφτηκα στην τουαλέτα για να μην με δουν να κλαίω στο γραφείο (λυγμ λυγμ, σνιφ σνιφ, μλκ, χάου μό γκέη κεν γιου γκό;). Είναι τραγικό να συνειδητοποιήσεις ότι 3 άνθρωποι είναι αυτή την στιγμή που διαβάζεις στο χώμα, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί... Ζούμε επικίνδυνες, πολύ επικίνδυνες στιγμές κ αν δεν είμαστε ψύχραιμοι κ ήρεμοι, θα τρέχουμε συνεχώς στις τουαλέτες να κλαίμε. Κ δυστυχώς ο δρόμος που ξεκινά με γιαγιάδες με μωβ μαλλί να επιτίθενται σε υπουργούς, καταλήγει σε παραδειγματικούς τουφεκισμούς στα κέντρα των πόλεων, σε ξυρίσματα κεφαλιών κ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης! Θέλουμε να φτάσουμε εκεί; Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να δώσουμε κ ΑΥΤΟ το χτύπημα στην χώρα μας;

Ας σταματήσουμε λοιπόν ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ να χαλάμε την ενέργεια μας σε αναζήτηση ευθυνών. Ας συγκεντρωθούμε στο πως θα καταφέρουμε να αλλάξει η κατάσταση, πως θα πουλήσουμε κάτι εκεί εξώ που να θέλει κάποιος να το αγοράσει, πως θα μπούμε σε διαδικασία παραγωγική.... κ όταν με το καλό το πράγμα αλλάξει λίγο, τότε ας αρχίζουν οι δίκες. Φυσικά, όχι από εμάς - από τους θεσμούς που είναι δουλειά τους να το κάνουν, κ που έχουν την ικανότητα να αποδώσουν δικαιοσύνη!

Κ εδώ φτάνω σε ότι με αφορά:

Αυτό είναι το τελευταίο ποστ που κάνω με αφορμή την τωρινή κατάσταση της χώρας. Τέλος. Το πρόβατο θα γράφει μόνο τα δικά του τα παλαβά. Φυσικά, θα συνεχίσω να διαβάζω κ να ενημερώνομαι, φυσικά θα συνεχίσω να παλεύω κ να αγωνίζομαι να διαμορφώσω εμπεριστατωμένη άποψη, φυσικά θα συμμετέχω όπως μπορώ σε ό,τι κρίνω ότι πρέπει να συμμετέχω... (κ όχι, ποτέ δεν θα κρίνω ότι πρέπει να συμμετέχω σε γκρούπ στο γαμοφέηζμπουκ, σταματήστε ΜΠΗΤΣΗΣ να μου στέλνετε προσκλήσεις, χιχιχι).

Αλλά να ξέρεις σέξη βγιούερ - το πρόβατο συνειδητά θα γίνει μία όαση χαράς κ διασκέδασης. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος να συνεισφέρω, εγώ προσωπικά με τα ίδια μου τα χέρια που θα έλεγε κ η κυρά-Γκαλερή Μοιραράκη, από αυτό το συγκεκριμένο μέσο που λέγεται μπλόγκ, στην προσπάθεια να επανέλθουμε. Στους άλλους τομείς της ζωής μου, θα κάνω ό,τι είναι ταιριαστό κατά περίπτωση... Η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να συνεχιστεί, ακόμα κ όταν είναι δύσκολη, γεμάτη άγχος κ αγωνία, κ ανασφάλεια. Με τα μέσα που έχω, θα κάνω ό,τι μπορώ να πολεμήσω την καταστροφή. Μέχρι να καταστραφώ κ εγώ - δηλαδή να μη μπορώ να βρω πουθενά γύρω μου κάτι που να μπορεί να με κάνει να χαμογελάσω κ να το φιλοσοφήσω το πράγμα.

Αν θες, λοιπόν, να σκάσεις ένα χαμόγελο με ένα λέημ αστείο, να ξεφύγεις λίγο από την όλη μουντίλα που κ εσύ όπως κ εγώ θα ζούμε στην κανονική μας ζώη, τότε να έλθεις εδώ να διαβάσεις το μακρί μου κ το κοντό μου. (βασικά, το μακρύ κ το μακρύ μου - κοντό κ πρόβατο δε παίζει - κ υπάρχουν κ μάρτυρες, χεχεχε)

Κ πριν τελειώσω το τελευταίο ποστ με θέμα την κρίση, θέλω να σε κάνω μία παράκληση. Άκουσε το παρακάτω τραγούδι, δώσε λίγο βάση στους στίχους του - είναι (από πεπρωμένο; από σύμπτωση;) το αγαπημένομενότερο μου ελληνικό τραγούδι όλων των εποχών, φορ έβα εν έβα, στο παγκόσμιο διαγαλαξιακό σύμπαν. Κ ταιριάζει στις περιστπάσεις όσο κανένα άλλο. Αισιοδοξία, βγαίνεις:

Θα περάσουν τα σύννεφα, δίπλα μου προχώρα
Χώρα αθάνατη, των γενναίων οι θάνατοι
Μοίρα δοξασμένη, μοίρα αιώνια χαραγμένη

Θα περάσουν τα σύννεφα, θα ‘ρθουν χελιδόνια
θα ‘ρθει η Άνοιξη ξανά, μ’ άσπρο και γαλάζιο φως η ελπίδα
Κι η ζωή γλυκιά, πλάι στη θάλασσα, σε μια φοινικιά

Στην αγκαλιά σου, πλάι στο κύμα
κέρνα με φιλιά, αχ, μες στη σιγαλιά
Στον πόλεμο το κρίμα
Άκου την καρδιά, πώς χτυπά, δεν θα κάνουν βήμα

Θα τη ξαναβρούμε μια Κυριακή
Άσπρη μέρα γαλανή, με σταυρού το σχήμα
Αχ, την καινούρια ζωή
Μην μου κλαις, δεν κάνει

Κοίτα της νίκης τα κάτασπρα φτερά
κι αν με θέλεις λιγάκι, μου φτάνει
Θα ξαναβρούμε στους δρόμους
τη χαρά, με καινούρια φτερά


άντε, σε αφήνω τώρα - κ να θυμάσαι σέξη βγιούερ: με τον δικό μου, ιδιαίτερο, προβληματικό, ατελή, αμφισβητίσιμο, προβατικό τρόπο "είμαι" δίπλα σου. Όπως είμαι σίγουρος είσαι κ εσύ δίπλα μου. ΤΩΡΑ είναι απίστευτα μεγάλη ανάγκη να μην ξεχάσουμε την ικανότητά μας να αλληλοστηριζόμαστε.

(υστερόγραφο 1: ικ, ικ, ίουκ, ίου, τζήζας, αν δεις να γίνομαι πολύ μελουρέ, πληζ φηλ φρη το σούτ μη effective NOW)
(υστερόγραφο 2: μαλάκα, μόλις συνειδητοποίησα πόσες φορές η Νάνα Μούσχουρη έχει πει ότι "ok, αυτή ΕΙΝΑΙ όντως η τελευταία συναυλία μου στο Ηρώδειο, and this time I mean it ΜΠΗΤΣΗΣ, ορκίζομαι στο 1984 που μπαίνει όπου να 'ναι" αχααχαχαααχαχαχαχαααχαχαχ)

44 comments:

Ιφιμέδεια said...

Αγαπώ.

Takis X said...

Ναί δέν σέ ξέρω εγώ..
ολο λές η τελευταία φορά ..και η τελευταία..κι ολο μου το γυρνάς στά επικολυρικά

Ουμανιστή

Pink_Fish said...

agapo episis :)

bernardina said...

άντε βρε μπέκι και με χαροτρόμαξες όταν είπες ότι είναι το τελευταίο ποστ! έπαθα μέχρι να φτάσω στο τέλος και να συνειδητοποιήσω ότι άλλο εννοούσες!
χχχχχχ

κόκκινο μπαλόνι said...

σ'αγαπώ, το ξέρεις!
Διαφωνώ, αλλά φαντάζομαι πως επίσης το ξέρεις.
Ναι, είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών. Γιατί και δεν φταίμε όλοι με τον τρόπο που το θέτεις και γιατί πολλοί από μας δεν φάγαμε ούτε ψίχουλο από τα λουκούλια γεύματα που στήθηκαν κατά καιρούς. Και επιπλέον γιατί πολλές και πολλοί από μας, ούτε καν ανεχτήκαμε ψηφίζοντας όλους αυτούς τους γελοίους που τρώγανε με χρυσά κουτάλια!
Και να σου πω κάτι ρε πρόβατε...πολλές και πολλοί δουλεύαμε πάντα σαν τα σκυλιά (12ωρα σε 2 δουλειές που κάποιες ήταν και άσχετες με το αντικείμενό μας) για να πληρώνουμε νοίκια ή κάρτες που χρησιμοποιήσαμε όταν μείναμε άνεργες, όχι για τίμπερλαντ ή μπέρμπερις.
Και θα δουλέψω (το γυρνάω στο προσωπικό για να μη λέτε πως εκπροσωπώ καμιά σέχτα ή όμάδα), όσο χρειαστεί, όχι με σκυφτό κεφάλι αλλά με περηφάνεια για τη δουλειά μου. Αρκεί να μου πει κάποιος για ποια κωλοπατρίδα και πιο κωλομέλλον δουλεύω. Για την δικιά μου πατρίδα και το μέλλον ή για τη δικιά τους; Δεν είναι ίδιες οι δυό πατρίδες....να το ξεκαθαρίσουμε.
υ.γ. καλά θα κάνεις και θα γράφεις τα άλλα κείμενα που σε έχουμε συνηθίσει. Όχι-προφανώς-γιατί δεν είσαι καλός σε αυτά, αλλά γιατί πολιτικά κείμενα θα υπάρχουν παντού, τα δικά σου θα σπανίζουν. Αλλά δεν μπορώ να μην πω σ'αυτό τη διαφωνία μου, συγχώρα με!

Blah said...

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι φταίμε όλοι (*υστερικό* h-e-l-l-o-o-o-ο-ο-?? Όχι φυσικά στον ίδιο βαθμό - αλλά όλοι ανεχτήκαμε, επιτρέψαμε, ταυτίσαμε τη λαμογιά και το βόλεμα με το "μεσογειακό ταμπεραμπέντο", είπαμε "δεν βαριέσαι, δεν θα αλλάξω εγώ αυτήν την %$#@%$χώρα", είμαστε όλοι συνένοχοι!) και διαφωνώ αρκετά (έως πολύ) με τη σημειολογία του περιστατικού, αλλά δεν θα σε κουράσω αφού δεν θέλεις να συνεχίσεις. Περιμένουμε όλοι τα νέα παλαβά του προβάτου!

P.S. Πανάσχετο, ΠΟΣΟ λατρεύω αυτό το "α ρηλη ρονο";;;;;;;

Anonymous said...

Αγαπητό πρόβατο,

σε διαβάζω πολύ καιρό αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω σχόλια. Είμαι 48 χρονών, παντρεμένη με δύο παιδιά που είναι φοιτητές σε άλλες πόλεις, διαφορετικές μεταξύ τους, σε καλές σχολές στις οποίες επέλεξαν να σπουδάσουν, και όχι επειδή εκεί τους έριξε το σύστημα εισαγωγών. Είμαι λογίστρια εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα από τα 22 χρόνια μου και ο άνδρας μου επίσης εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από τα 20 χρόνια του (είναι 50 χρονών). 'Εχουμε μόνο ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια 1600 κ και εγώ οδηγώ ένα παπάκι. Μένουμε σε σπίτι που αγοράσαμε με δάνειο σε ποσοστό που μπορούσαμε να ξεπληρώσουμε. Δεν πήγαμε ποτέ στην Μύκονο, δεν κάναμε μεγάλη ζωή, βγαίναμε με τους φίλους μας τα Σάββατα , κανένα σινεμά ή θέατρο επίσης, μια βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι, δύο ταξίδια όλα και όλα σε Ευρωπαικές πόλεις στη ζωή μας, τα συνηθισμένα τέλος πάντων. Πες μου αν πιστεύεις ότι πρέπει να κοιτάω την δουλειά μου ( για όσο καιρό την έχω ) και να μην αγανακτώ με όσους έφεραν εμένα και την πατρίδα μου σε αυτή την θέση σήμερα και να μην ζητώ την παραδειγματική τιμωρία τους. Φιλικά , Κλειώ

bernardina said...

@κόκκινο μπαλονάκι, με κάλυψες απόλυτα

Lina said...

αγάπη, συμφωνώ με το χρέος που ανήκει σε όλους. Αλλά εσένα αν σε πιασουν θα σε κλεισουν μέσα. αυτοι έχουν ασυλία (θέλω να βρίσω, αλλά θα κρατηθώ).

Μακάρι, έστω και με γιαούρτια, να βγει αυτή η οργή.Εμείς τους ψηφίζουμε, ας τους ισοπεδώσουμε εμείς. Και το ότι πλέον επιτίθενται μεγαλοι άνθρωποι, αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο ανώριμη έκφραση.

νιαι καλα said...

Πιστευω οτι εχεις ταλεντο στο γραψιμο...και ναι χρειαζομαστε λιγο χαμογελο και λιγη αισιοδοξια που και που!
δεν ξερω αν θα ναι ευκολο να αγνοησεις τυχων παρομοια γεγονοτα στο μελλον αλλα εμεις θα μαστε μαζι σου!

Hfaistiwnas said...

Ναι αγάπητέ μου, όλοι φταίμει..
αλλά όταν ξέρω ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ χρήσιμος για να αυξήσουμε τα κέρδη μας, ποιός θα τον ενεργοποιήσει, εγώ; Κάποιος που είναι στα ψηλά όμως ναι, δυστυχώς εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις.. και δεν ήταν και πολύ σωστές μέχρι τώρα..
Όλοι θα βοηθήσουμε...

Provato said...

Ιφιμέδεια κ εγώ! :-) xxxxx

takis x δης τάημ α ρήλη μήν ητ, σου λέω! χεχεχεχε :-)) xxxx

Pink xxxxxx

bernardina χεχεχε, μα είναι ποτέ δυνατόν να πίστεψες ότι θα έκανα παύση εργασιών; όχι, όχι, όχι! δεν θα άντεχα στιγμή!

κόκκινο μπαλόνι (κ bernardina) ναι, ναι, ναι, έχεις δίκιο, έχεις δίκιο - πρέπει οι δύο πατρίδες να γίνουν μία (η "καλή" εννοείται) κ όλοι οι Έλληνες να μπορούμε να είμαστε κάποτε σίγουροι ότι η δουλειά μας δεν ταϊζει τα ρεμάλια κ τους λίγδες αλλά γίνεται πρόοδος για την χώρα κ εμάς... αλλά ΤΩΡΑ, κ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό που γράφω, ΤΩΡΑ, όπως έχει γίνει η κατάσταση, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να αλλάξουμε τις δομές κ θα αποκτήσουμε τις νοοτροπίες που θα μας πάνε παρακάτω. η αναζήτηση ευθυνών κ μάλιστα εν βρασμώ ψυχής, χωρίς ψυχραιμία το μόνο που θα πετύχει είναι να μας αποσπάσει από την προτεραιότητά μας που αυτή τη στιγμή είναι να μην πνιγούμε. Κ ναι, συμφωνώ, ακούγεται λίγο κυνικό αυτό που θα πω, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή - κ αισθάνομαι ότι οι μαλάκες θα μας κάνουν διπλό κακό αν τώρα τους "αφιερώσουμε χρόνο". α, κ μην ανησυχείς κάθε που διαφωνούμε, χαίρομαι τις διαφωνίες μας xxxx

Provato said...

Blah αχ βαχ, λυγμ, μου το κόβεις στο καλλίτερο - ΠΟΣΟ πεθαίνω να μάθω την σημειολογική σου διαφωνία; πες μου ΤΩΡΑ xxxxxx α μπέγκ για!

Κυρία Κλειώ καταρχήν ευχαριστώ πολύ! πολύ! πολύ! κ για το ότι διαβάζετε το πρόβατο, αλλά κ για το ότι αφιερώσατε χρόνο να αφήσετε σχόλιο. Με μεγάλο σεβασμό διάβασα αυτά που μου λέτε, κ με στεναχώρια - ναι, υπάρχουν άνθρωποι σαν κ εσάς που θα έπρεπε να μπορούν να είναι σίγουροι για την ποιότητα της ζωής τους, να μην έχουν την αγωνία κ ανησυχία για το αύριο! Είναι τραγικό να πρέπει να πληρώσετε εσείς κ υπεύθυνοι σαν κ σας άνθρωποι με ψυχικό κόστος κ (Θεός φυλάξοι, φτου γκάρληξ, μακριά από σας) με πρακτικό το γεγονός ότι ήμασταν μία χώρα λαμογιάς. Κ βέβαια, διαβάζοντας σας μου γεννήθηκε το συναίασθημα να πάω κ εγώ κ να βρω αυτόν το γελοίο κ να του κόψω τα παπάρια με σκουριασμένο πριόνι! ΑΛΛΑ, δεν πρέπει τώρα να το κάνουμε αυτό. Όχι ΤΩΡΑ! τώρα πρέπει να κάνουμε την αγανάκτηση κάτι γόνιμο, δεν ξέρω τι, δεν ξέρω πως, αλλά η οργή κ η σπασμωδική αντίδραση γίνονται όργανο στα χέρια των "αντιπάλων¨μας.... κ πάλι ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, με συγκίνησε το σχόλιό σας, σας εύχομαι το καλλίτερο, ο Θεός να σας έχει καλά εσάς κ την οικογένειά σας! :-) (ok it's official, έχω γίνει πάρα πολύ μελούρας, τέλος)

Lina μου, πιστεύω, εύχομαι, επιθυμώ κ ελπίζω ότι στο τέλος αυτής τηα διαδικασίας δεν θα υπάρχει πια ασυλία για κανέναν! όχι γιατί μόνο θα έχει αλλάξει το πλαίσιο, αλλά κ γιατί κ εμείς οι ίδιοι δεν θα το επιτρέπουμε. Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει ΤΩΡΑ να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Κ να χτυπήσουμε τους απατεώνες πιο μεθοδικά, πιο ψυχρά, πιο αποτελεσματικά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ γμτ xxxxxx

νιαι καλά, εύκολο δεν θα είναι, αλλά την οργή/λύπη/θλίψη/τσατίλα θα την βγάζω αλλού, εκτός blog. Είπαμε, δεν θα αποσυρθώ, απλά θα διαχειριστώ, μπεεε φιλιά :-)) σε ευχαριστώ προβατικά κ πλέρια για τα καλά λόγια!

Ηφαιστωνάκο όχι, καθόλου σωστές δεν ήταν οι αποφάσεις, καθόλου, αλλά ίσως στο τέλος του δρόμου που μπήκαμε να αλλάξει κάτι... βέβαια, δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει με αυτούς που είναι τώρα στα πόστα, δεν θα εκπλαγώ αν δω αλλάγες μεγάλες σε πρόσωπα... xxxxx

Dorian_Gray said...

Το περιστατικό με τις μωβμαλλούσσες κολωνακιώτισσες γραίες και τον πολιτικάντη είναι τραγικά χαρακτηριστικό.

Όταν η δύσοσμη, τεμπέλα αγελάδα που βόσκει σε ξένα χωράφια, σταματήσει να κατεβάζει γάλα, θα φάει κλωτσιές και θα οδηγηθεί στο δάσος για να ψοφήσει...

Provato said...

Dorian, χμφ, αυτό που έγραψες είναι λίγο πιο πονηρό από ένα απλό declaration of agreeing... χμφ χμφ χμφ :-))

beat said...

''i don't care too much for money,the money can't buy me love''

κατι ηξεραν κι αυτοι,για να μην ξεχναμε πως ολα αυτα καλως ή κακως γινονται για τα κωλολεφτα.

Blah said...

Εντάξει, λοιπόν: το άκουσα κι εγώ αυτό το περιστατικό στην αρχή της εβδομάδας και ενώ μου έρχεται να κοπανήσω αλύπητα το κεφάλι όποιου εκφράζεται κακότροπα, όποιου μιλάει στον ενικό σε αγνώστους και όποιου (εντός και εκτός τηλεοπτικών παραθύρων) χρησιμοποιεί τις εκφράσεις «Φτου σου!», «Ντροπή σου!» και το υπεραγαπημένο «Μα σας παρακαλώ!» σε ατελείωτη επανάληψη (ουρλιάζοντας πάντα), με τάραξε η περιγραφή αυτής της σκηνής. Όχι γιατί ταυτίζω μια κυρία με μοβ μαλλιά σε ένα εστιατόριο στο Κολωνάκι με την ελληνική μορφωμένη upper class (γελάμε όλοι μαζί, για διαφορετικούς λόγους), αλλά εν πάση περιπτώσει επειδή νομίζω ότι για να φτάσει αυτή η κυρία να διακόψει το lunch της για να φωνάξει «φτου σου!» δημοσίως σε κάποιον που –είμαι σίγουρη!– ψήφισε, θα πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα πια, κανένα. Ακόμα και σε μία τόσο κακόγουστη χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η αγένεια και η χοντροκοπιά και η καφρίλα ζουν και βασιλεύουν, περιμένεις τέτοιες αντιδράσεις σε συγκεκριμένα πλαίσια, όχι πάντως σ’ αυτό. Δεν ξέρω, τα μοβ μαλλιά μου «έκαναν» μεγάλη ηλικία κι αν αυτή η κυρία ήταν μεγάλη, αμφιβάλλω αν ξεκίνησε από τα Πατήσια για να πάει να φάει στο Κολωνάκι, άρα μάλλον ζει εκεί – μου φάνηκε τέλος πάντων ότι δεν θα της φέρουν και τα πάνω κάτω τα νέα μέτρα. Για να καταλήξει λοιπόν αυτή να εκφραστεί έτσι, a la taxi driver, θα πει ότι *caps* όλος ο κόσμος πια βρίσκεται εκτός εαυτού. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα με την κυρία με τα μοβ μαλλιά να λέει «φτου σου!» σε κάποιον κάτω από άλλες συνθήκες.
Γι’ αυτή τη σημειολογία μιλάω, αν δεν είχε μοβ μαλλιά δεν θα το σκεφτόμουν ίσως έτσι.
Thank God που δεν είχε πράσινα.

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Διαφωνώ αγαπημένε μου.
Εμείς, εγώ κι εσύ δηλαδή που δεν έχουμε καμιά δύναμη να αποδώσουμε ευθύνες και δεν πρέπει να το κάνουμε κιόλας, δεν πρέπει να το κάνουμε ποτέ. Αυτοί που έχουν όμως πρέπει να το κάνουν τώρα. Αν όχι τώρα πότε?
Διαφωνώ. Ειμαι στην θέση που πάντα έσκυβα το κεφάλι στην δουλειά και αν είχα δουλειά θα το έκανα και τώρα. Αλλά ταυτόχρονα θα διαδηλώσω, ταυτόχρονα θα διαμαρτυρηθώ, ταυτόχρονα θα περιμένω να αποδωθούν ευθύνες.
Οπως έκανα πάντα.
Προσωπικά πιστευω οτι το ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει δεν γίνεται να γίνει "απο'δω και πέρα".
Καιξέρεις και γιατί άλλο διαφωνώ? Γιατί έχουμε ζήσει και μας έχουν διηγηθεί οι μανούλες μας πολλές άλλες εξεγερσεις ακόμα και επαναστάσεις που αυτά που δεν έγιναν τότε δεν έγιναν ποτέ. Ισα-ίσα. Αυτά που κερδιθηκαν σιγά-σιγά πάρθηκαν πίσω.
Οσο για τις κυρίες στο Κολωνάκι ΠΡΟΣΚΥΝΩ!!! Αν της έπεφτε κι η Prada στο κεφάλι του υπουργού, άνοιγε και έπεφτε το makeup και λέρωνε και τα Ferragamo του θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη!!

υ.γ.1 Και να φανταστεις οτι ήθελα να γραψω μόνο "διαφωνω"...

υ.γ.2 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΦΟΥΞΙΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ!!!

Anonymous said...

απεργοσπαστη,
εχθες μας πηραν πισω τα δικαιωματα που πολλοι περισσοτεροι εχυσαν το αιματους για να τα εχουμε.
πανε κλαψε στην τουαλετα σου.
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.

An-Lu said...

Μάι σέντιμεντς εκζάκτλυ ντήαρ πρόβατε ;-)

Anonymous said...

α ρε προβατάκο...με Κόκκινο Μπαλόνι συμφωνώ,με Κλειώ συμφωνώ,σκέφτομαι πολλά και δε βγάζω τίποτα....

η σιωπη ειναι συνενοχη said...

Προβατε
Δεν τρωνε ολοι σ'αυτη την χωρα με χρυσα κουταλια, δεν εχουν στησει ολοι κωλο. Υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν ενεργοποιησει ολα τα κονε τους για να βολευτουνε. Οι προλαλησαντες με εχουν καλυψει απολυτως. αν καπου φταιμε ειναι που δεν βγηκαμε στους δρομους ακομη πιο νωρις και που ειπαμε οτι αφου ετσι ειναι τα πραγματα γυρω μας τι να γινει θα λουφαξουμε. Πρεπει να πληρωσουν αυτοι που φταινε περισσοτερο προβατε γιατι αν δεν πληρωσουν το συστημα θα καταρρευσει, ειναι τοσο διεφθαρμενο που τιποτα δεν το σωζει και αν δεν αποδωθει δικαιοσυνη η οργη θα μας καταπιει σαν μαυρη τρυπα.Ουτε μπλογκ να γραφουμε τα "ευχαριστα" δεν θα υπαρχει.
Να αλληλοστηριχτουμε και να στρεψουμε την οργη εκει που πρεπει, ξεκινωντας απο μας αλλα με τελικο στοχο αυτους τους καραγκιοζηδες που μεσα και εξω απο την βουλη μας κοροιδευουν στα μουτρα μας.
Δεν εχεις λυση να προτεινεις. Εγω αυτο που βλεπω ειναι πως σ'αυτο το αδιεξοδο μονη λυση ειναι να διαμαρτυρηθουμε βροντερα, να διεκδικησουμε το δικιο μας. Αυτη η κοινωνια μπουχτισε πια και οι κυριες στο Κολωνακι και οι γεροι στα καφενεια και η μανα μου και οι φοιτητες και οι νοικοκυρες.Αφου δεν ησουνα στο δρομο την Τεταρτη μαλλον δεν το καταλαβες.
Ο μονος λογος που γραφω εδω ειναι γιατι θεωρω πως εισαι σκεπτομενος ανθρωπος, παρ'το λιγο αλλιως.
Την οργη μας και την θλιψη μας να μην την εκφραζουμε κρυφα κλαιγοντας στις τουαλετες για να μην μας δει κανεις, πρεπει να την κανουμε κραυγη και ασυγκρατητη ορμη.
Φιλικα

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Μα τέτοιο χάλι;
Να επαναστατήσει και το Κολωνάκι;;;
Σίγουρα δε πάμε καλά.
(Εμείς εδώ εις τας εξοχάς, είμαστε αλλού.)

bernardina said...

ανώνυμε τραμπούκε των 12:02
"να καήτε απεργοσπάστες" φώναζαν και στους τρεις ανθρώπους που πέθαναν από ασφυξία μέσα στη Μαρφίν. Πάλι καλά που εσύ απλώς προτρέπεις τον πρόβατο να κλαίει μέσα στην τουαλέτα δείχνοντάς του ταυτόχρονα με προκλητικότητα τα προσόντα σου. Πάντως η "λογική" και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια...
Και τώρα βρίσε, αφού όπως φαίνεται είναι το μόνο που ξέρεις να κάνεις τόσο καλά.

Έγραψα πάλι ο πούστης ... said...

Μία υπέροχη μίξη από παραδοσιακά ελληνικά ντυσίματα (σημείωση από πρόβατο: νώτικα μπερμγιούνταζ, τάμη χήλφηγκα πόλοζ, τήμπερλαντ μπόατ ζούζ) και παραδοσιακά ελληνικά έθιμα (σημείωση από πρόβατο ξανά μανά:την μπυροποσία στο σκάφος, την νησιώτικη εκδρομή με το τζιπ, την αυθεντική χαρά του καπνίζειν έναν πούρο πιο χοντρό κ από το πουλί του Γκουζγκούνη)!


Δεν ΑΝΤΕΧΩ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΑ αχαχαχχαχαχααα......

Πεθαινωωωωωωωωω!!!!!:P

Εδώ ρε ασχολήθηκα εγώ στο τελευταίο μου ποστ με πολιτική....Είδες που με οδήγησαν ?

amalthia said...

Μεηκ λοβ νου γουορ. Αι χεητ πολιτιξ .πολιτιξ γκοτ ιντου μα λαιφ! σο, αι χεητ μα λαιφ;

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

"ΠΑΝΕ ΚΛΑΨΕ"

ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛ

fieryfairy said...

Διαφωνώ καλό μου προβατο, αν δεν γίνει απονομή ευθυνών, τότε αυτό το χάλι θα συνεχίζεται απερίσπαστα.

Δεν διαφωνώ με το να κάνω την προσπάθεια, τη λιτότητα:ναι, να τα κάνω όλα. Αλλά όταν τις ίδιες μέρες που ψηφίζουν τα μέτρα για ΜΑΣ, ψηφίζουν και κονδύλιο ύψους 1 εκ. ευρώ για τα λαπτοπ/κινητά ΤΟΥΣ, τότε νιώθω πολύ μαλάκας. Κι αυτό είναι ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες κι αυτό προκαλεί τα αίματα.

Επέστρεψα, έπειτα από πολλά χρόνια Βρετανία , στην Ελλάδα πέρσι ουσιαστικά. Μέσα σε ένα χρόνο και 4 μήνες με βρίσκω εξοργισμένη. Φαντάσου να είχα ζήσει περισσότερο σ'αυτή την τριτοκοσμική χώρα.

Anonymous said...

Καλημέρα,
Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ λογικό να βρίσει μέχρι και η κολωνακιώτισσα. Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έκανε καθαρό ξεπούλημα, καθαρή προδοσία! Πώς να μην αντιδράσουν έτσι όλοι; Είναι να κρατάς την ψυχραιμία σου σε αυτές τις περιπτώσεις;
Επίσης, πρόβατε αγαπημένε, νομίζω ότι όλοι πρέπει να αντισταθούμε όπως μπορούμε σε αυτό που έγινε, γιατί μόνο έτσι ίσως διώξουμε την ΔΝΤ (όπως έκανε η Βραζιλία, φερ'ειπείν) και θεωρώ ότι τα επισκέψιμα και καλά μπλογκς όπως το δικό σου μπορούν να κάνουν πολλά για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Αλλά σέβομαι την απόφασή σου να μην ξαναασχοληθείς, δικό σου είναι το μπλογκ, ό,τι θες το κάνεις.
Με πολλή αγάπη και εκτίμηση,
Ασημίνα, καθημερινή αναγνώστρια :-)

im-half-sick-of-shadows said...

σε ευχαριστω για την αναφορα που εκανες στους τρεις συναδελφους μου.
σε ευχαριστω που εκλαψες μαζι μας.

Anonymous said...

APOSTOLOS KAKLAMANHS: "RIXAME TH NEA GENIA STOUS GAY !!!!!!!!!!!"

Anonymous said...

Kata ton sofo papastroumf tou pasok gia tin parousa krisi, gia to DNT, gia to epipedo dapedo, gia ton ekmaylismo, gia tin panteli eleipsi axion, gia OLA ta deina ftaine oi .... GAY !

Poso tragiko na akougetai TETOIA dilosi apo to bima tis BOULHS kai na min exei yparxei KAMIA antidrasi, apo KANENA kai POYTHENA.

kai meta sou leei ISOTHTA kata to SYNTAGMA kai tous NOMOUS ...

stella said...

Προβατε ποσο συμφωνω μαζι σου
αντι να αλιχτανε σαν μαυροι λυκοι πεινασμενοι ολοι τωρα,να σταματησουν τις απεργειες και τα κουλα και να δουμε πως θα βγουμε απο το λαγουμι
που ισως φταινε αλλοι που ειμαστε μεσα αλλα εμεις τους επιλεξαμε
και το λεω εγω αυτο που οποιος και να ειναι ,οτι και να γινει η ΔΙΚΗ μου η ΖΩΗ δεν θα αλλαξει αφου παλι θα ειμαι εκτός.
δεν θα αποκτησω παιδια για να τους παραδωσω μια διαμελησμενη χωρα
δεν κινδυνευω να με καψουν γιατι δεν απεργω(ισα ισα μερικοι με καινε ευχαριστως και τωρα)
Αλλα νομιζω δεν ειναι η ωρα για εμφυλιους και σταυρωφορους
το μονο που με τρομαζει ειναι πως ακομη και μετα απο ολο αυτο
θα εχουμε συνηθησει τοσο που οι επομενοι υπουργοι μας θα λεγονται Πανγκαλοι,παπανδρεου,μητσοτακιδες
και θα μας φαινετε εντελως φυσικο να εχουμε μια κοινοβουλευτικη ΒΑΣΙΛΕΙΑ(γιατι αυτο εχουμε μην γελιομαστε)

Unknown said...

Κι εγώ πρώτη φορά αφήνω σχόλιο, αν και σε διαβάζω καθημερινά εδώ και πολύ καιρό, για να σου πω πόσο συμφωνώ μαζί σου! Κρίμα που αποφάσισες να μην ξαναγράψεις για τέτοια θέματα γιατί κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει ν΄ακούγονται τέτοιες φωνές... Δεν πειράζει, ούτως ή άλλως ό,τι κι αν γράφεις μ' αρέσει...
Αγαπώ πρόβατο φορ έβα εντ έβα!!!

ΗarryTsopanos said...

Ευτχως υπαρχεις κι εσυ,εγω εχω παρει αλλο δρομο.

Sisyfina said...

Αν όχι τώρα, ποτέ, δεν συμφωνώ με όχι ΤΩΡΑ, ταυτίζομαι με κόκκινο μπαλόνι, μισώ Πρωτοψάλτη, αλλά έλα που σ΄ έχω αγαπήσει κι εγώ...

Provato said...

beat, αχ, τα λεφτά, τα λεφτά... αν κ δεν νομίζω ότι είναι για το λεφτά, είναι για την ασφάλεια που (νομίζει κανείς) ότι προσφέρουν... αρονό....

blah ευχαριστώ για την διευκρίνηση, κ ναι, όντως όταν βλέπεις ανθρώπους φύσει κατεστημένους να συμπεριφέρονται έτσι... χμφ χμφ χμφ... κ εγώ πάντως δεν την επικροτώ, μην το συζητάς... ελπίζω να φάνηκε στο ποστ :-) (αν είχε πράσινα μαλλιά, αυτό θα ήταν η είδηση, όχι ότι προπηλάκισε κάποιον, χεχεχε)

Μικρή Ολαανδέζα μου τη σπάει να διαφωνείς - γκρ γκρ γκρ. Πάντως ξαναλέω το πρόβλημά μου δεν είναι η απόδοση ευθυνών, είναι ότι ΤΩΡΑ δεν μπορούμε να την κάνουμε, είμαστε όλοι εν βρασμώ.... γκρ γκρ γκρ γκρ

ανώνυμε, τα δικαιώματα σου τα πήραν πίσω οι ελληνάρες που έχουν τρόπο να κλέψουν. Αυτούς πληρώνουν οι συνταξιούχοι κ οι μισθωτοί, εκτός βεβαίως από την κακοδιαχείριση... έχεις νεύρα γενικά, ε; δεν κάνεις κανένα σεξάκοι να ξελαμπικάρεις; βοηθά!

An_Lu :-) xxxxx

Provato said...

Kihli μου αγαπημένη, μα ακριβώς επειδή άκρη δεν βγαίνει στην κατάσταση που είμαστε τώρα, γι αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε στα βασικά κ να αφήσουμε τις ευθύνες για μετά που θα έχουν κρυώσει τα κεφάλια μας xxxx

Σιωπή είναι συνενοχή - ok ok, σε καταλαβαίνω, σε καταλαβαίνω πολύ καλά. αλλά ξαναλέω, δεν ζητώ ατιμωρησία, ζητώ να περιμένουμε λίγο να ηρεμήσουμε κ μετά να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση... ο πόλεμος δεν είναι λύση, τι να κάνουμε τώρα! όσο δύσκολο κ να είναι πρέπει να ψυχραιμήσουμε κ να το πάρουμε αλλιώς, που λες κ εσύ! μπαδεγούη σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! αμ όνουρντ!

ΠΑ.ΝΙΚΕ ναι, ναι, μέχρι κ το Κολωνάκι, χεχεχε (σταματήστε να είστε αλλού εκεί στας εξοχάς κ μάθε με να καλλιεργώ πατάτες, γιατί με βλέπω να πεινώ, χεχεχε)

bernardina μην τους αφήνεις να σε ταράζουν γμτ, χεχεχεχε. Κ ναι, κάτω η βία! δεν είναι προντάκτηβ
:-) θέγκζ

έγραψες, ΕΣΥ με πολιτική;;;;; ομαγκόντ αμ σόκντ! γουανταφάκ; xxxxxxx

Provato said...

amalthia, ντοντ χέητ γιορ λάηφ, πλης ηχ όουφουλ!

(μικρή Ο, τι, τι, ωραίο είναι το ΠΑΝΕ, χουάη νατ;)

fieryfaerie μα, επί της ουσίας δεν διαφωνούμε! κ εγώ θέλω απόδωση ευθυνών, αλλά όχι ΤΩΡΑ, όχι μέσα στον βρασμό ψυχής! ΟΧΙ! (ΓΙΑΤΙ βρε πουλί μου γύρισες; γιατί δεν έμεινες εκεί, ΓΙΑΤΙ;)

Ασημίνα σε ευχαριστώ για το σχόλιο, τι να πω, δεν ξέρω, είναι σίγουρο ότι χωρίς ΔΝΤ θα ήταν καλλίτερα; δεν ξέρω, α ρήλη ρονό.... Με αγάπη από την πλευρά μου επίσης! κ ευχαριστώ ξανά μανά! :-))

Provato said...

Im-half-sick μα τι λες, τι ευχαριστώ... όλη η ελλάδα έκλαψε, όχι μόνο εγώ.... τι να πω, κουράγιο σε όλους εκεί που το ζήσατε όλο αυτό από πιο κοντά... xxx

Ανώνυμε σιγά μη δώσω σημασία στην κουράδα, κ τις μαλακίες που λέει....

Ανώνυμε 2 δες παραπάνω ακριβώς.... γραφικιά χαζομάρα είναι όλο αυτό, σιγά μην του αφιερώσω κ χρόνο....

stella, ναι, ναι, βασιλεία είναι, κ μάλιστα γελοία.... θέλω να ελπίζω όμως ότι ίσως κάτι μάθουμε από όλο αυτό κ θα αποτινάξουμε τις δυναστείες των γαμωπολιτικών.... xxxxx

Provato said...

Katerina μου, αχ αχ ντρεπ ντρεπ εντατίκ, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.... εντάξει, μην νομίζεις ότι δεν θα γράφω καθόλου - υπαινικτικά κάτι θα κάνω.... χεχεχε xxxx

Χάρη μου αγαπημένε, τι να πω, ξέρω ότι τραβάς πολλά αυτόν τον καιρό... κουράγιο, υπομονή υπομονή φίλε μου!

Mambo χεχεχε, μου αρέσει η αγάπη σου, το πήρα απόφαση λέμε! :-))

tapeinoptic said...

hello dear provato
prwth fora k egw s afhnw sxolio k se diabazw kairo alla filaraki na oriste sto lew, eiswraios, suneidhtopoihmenos kai de summazeuetai kai re su an 8eleis kapou mia oash eugeneias kai aisiodoksias pou mhn anhsuxeis de ginetai ka8olou melo file. k egw anatrixiazw me tous autoklhtous malakoprofhtes pou esxatologoun kai ok, nai, problhmata zoferoi kairoi kok, alla poso pio polu mporw na sumfwnhsw, oti as koitaksoume oloi ta moutra mas tous neautous mas kai as psuxraimhsoume ligaki... kai an th leksh eu8unh thn ennooume, as mhn thn anazhtame mono stous allous. ti skata, etsi ginontai ta wraia pragmata kai oi epanastaseis kai ola.. opws elege kapoios kapote oti ta problhmata ths dhmokratias dior8wnontai monaxa me perissoterh dhmokratia, e nai loipon, mesa sth genikh malakia tou kunismou pou mas dernei as mhn isopedw8oume perissotero k as feroume emeis perissoterh omorfia k oxi asxhmia me hli8ies polwseis kai aforismous. an uparxei ena pragma pou einai proswpiko ameso kai oso politiko den pairnei auto einai h ais8htikh, pou einai mazi kai h8ikh, einai kai drash, einai kai 8ewria einai kai amesothta. file sugkinoumai me th stash sou egkrinw kai epauksanw kai se paw giati pragmatika eisai wraios tupos. cheers from paris mate :)

Anonymous said...

Αγαπητο προβατάκι,

συμφωνω ότι η "απόδοση ευθυνών" δεν είναι το πρώτο μέλημα τώρα (είναι το τρίτο ή το τέταρτο, αλλά επειδή δυστυχώς δεν είμαι εισαγγελέας δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό).

Είναι απαραίτητο τώρα να κατέβουμε στο δρόμο, χάου κλισέ θα πουν κάποιοι, ίσως υπάρχουν κι αλλοι πιο πρωτότυποι και εξισου αποτελεσματικοί τρόποι δράσης, αλλά επειδή εγώ όπως κ οι περισσότεροι δεν τους έχουμε (κακώς) πολυ-ψάξει, ο δρόμος είναι μια άριστη αρχή

Χθες πέρασα απο μια εθνικιστική συγκέντρωση στην ομόνοια, οπου τους περαστικούς μετανάστες τους απειλούσαν και ξεφτίλιζαν, και αποτι υπερηφανευονταν, εναν μεταναστη τον ειχαν πριν λιγο δειρει επισης, εννιά η ωρα στην ομονοια..
Αν δεν κατεβαινεις στο δρόμο δεν μπορεις να αποτρεψεις τετοια πράγματα, και αφήνεις τους υπανθρώπους (χοντρό? όταν τα βάζουν δέκα ελληναράδες με έναν παράνομο κ άρα απροστάτευτο άνθρωπο, όχι δε νομίζω ότι είναι χοντρός ο χαρακτηρισμός) να νομίζουν ότι μπορούν να πηγαίνουν στον αγ.παντελεημονα και να σαπίζουν καθημερινά πρόσφυγες στο ξύλο.

Και θεωρώ ότι και ο εμπρησμός της Μαρφίν ίσως να αποφευγόταν, αν ο κόσμος ήταν πιο έμπειρος σε διαδηλώσεις.

Πάντως γουστάρω πολύ αυτό που είπες να αλληλοστηριζόμαστε, και αν το καλοσκεφτείς ο λόγος που φτάσαμε ως εδώ είναι ακριβώς γιατι κάναμε τα στραβά μάτια σε ό,τι δε μας έθιγε προσωπικά, χάψαμε το παραμύθι ότι μπορείς να φτάσεις στην ευτυχία μόνος σου,(ή τελος πάντων εσυ κ η οικογένειά σου), αλλά δε μας βγήκε καθόλου.
Λένα

Provato said...

gounou, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, πολύ ωραία τα λες κ παρά τα greeklish να ξέρεις ότι γράφεις με πολύ ωραίο τρόπο (κ όχι, δεν το λέω επειδή συμφωνούμε, χεχεχε α σουέρ) αχ πόσο χαίρομαι που με λες "φίλε", να μου φιλήσεις το παρισάκι! xxxxxx

Λένα μου σε ευχαριστώ για το σχόλιο κ σένα, κ ζητώ συγγνώμη που μου πήρε τόσο χρόνο να σου απαντήσω, ναι, έχεις δίκιο ότι ο δρόμος είναι λύση, είναι 1000% αρκεί να είναι γόνιμος δρόμος όχι καταστροφής! Πολλά φιλιά κ καλό καλοκαίρι γλυκό κορίτσι με τα ωραία ελληνικά :-)