Friday, August 06, 2010

Μερικές παρατηρήσεις από μία μετακόμιση

Μετακόμισα στις 19 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη. Τιτάνιο έργο, με πολλές πτυχές κ λεπτομέρειες που δεν μου περνούσαν καν από το μυαλό όταν το αποφάσιζα 4 μήνες πριν. Αυτή την στιγμή, αν κ έχω αρχίσει κ τακτοποιούμαι, υπάρχει ακόμα ένα χάος μέσα στο μυαλό μου, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να γράψω με αρχή μέση κ τέλος για την εμπειρία... Γι αυτό θα καταγράψω μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις για να ξεσπάσω κ να θυμάμαι. Ότι του φανεί του Λωλωπροβατή. Φύγαμε; ναι, φύγαμε.
Στα σχόλια του προηγούμενου ποστ μία σέξη αναγνώστρια με ρώτησε το εξής πολύ λογικό: "μα καλά, είναι δυνατόν να λες Δόξα Τω Θεώ για μία μετακόμιση; Μήπως ένα ευτυχώς θα ήταν πιο ταιριαστό; ...εκτός κ αν το πιστεύεις". Λοιπόν, με αυτό το σχόλιο της Κατερίνας (θέγκζ λαβ) συνειδητοποίησα κάτι που μέσα στην κούραση κ τον πανικό κ το φούρφουρο που συνοδεύει μία μετακόμιση είχα αφήσει να βυθιστεί. Πόσο τυχερός είμαι που βρήκα αυτό το σπίτι, πόσο τυχερός είμαι για τις συνθήκες με τις οποίες γίνεται η μετακόμιση και ότι, ναι, Δόξα Τω Θεώ.
Αυτό, βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχω πράγματα για να γκρινιάξω. Το πρώτο κ μεγαλύτερο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το πόσο ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ από τους δικούς κ πιο στενούς φίλους δεν με βοήθησε ούτε στο ελάχιστο. Μα καθόλου, όμως! Αν εξαιρέσω την Ε. που ήλθε το πρώτο βράδυ στο καινούργιο σπίτι για 10 λεπτά κ με βοήθησε να στρώσουμε το σεντόνι στο παρθενικό κρεβάτι, οι άλλοι όλοι ήταν απόντες 100%! Οι πιο ευγενικοί ψέλλισαν κάποιος δικαιολογίες, μερικοί ούτε καν. Οπότε, αυτό το υπέροχο αμερικάνικο από τα σητκομζ όπου όποιος μετακομίζει ενθαρρύνεται κ περιστοιχίζεται από μία κουστωδία φίλων που τον βοηθάνε κ σπάνε πλάκα κ τρώνε τραχανά κ μπουτάκια κοτόπουλο ξεροψημένο δεν το είχαμε στην περίπτωσή μας. Καθόλου. Κ από κανένα. Όσες κούτες έχουν ανοιχτεί ανοίχτηκαν από τον γιοωρζ τρούλη, ό,τι βολεύτηκε κ τακτοποιήθηκε, έγινε από τον Γιωρζ Τρούλη ξανά μανά. Που δεν ήθελα χέρια να με βοηθήσουν, απλά παρέα μου έλειψε, τέλος πάντων μην τα θυμάμαι κ φρικάρω. λυγμ
Ωστόσο δύο δεδομένα με "παρηγορούν"σε αυτό που θεωρώ "απόλυτη εγκατάλειψη" από δικούς κ φίλους.

Το πρώτο είναι ότι δεν τα παίρνω πια προσωπικά όλα αυτά τα καθημερινά ατοπήματα κ δεν τα αφήνω να με ματαιώσουν κ να με πληγώσουν. Κοντολογίς, καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι οι φίλοι κ οι δικοί δεν με βοήθησαν επειδή δεν με αγαπούν - Εντ δης, α γκέτ ητ βέρη γουέλ. Απλά, βαριόσαντε κ είχανε καλλίτερα κ σπουδαιότερα πράγματα να κάνουν - είναι κ περίοδος διακοπών, κάποιοι έχουν παιδιά. Βάλε λίγο κ ότι και εγώ το έχω κάπως ψηλά το γαλλικό μυτάκι κ δεν ζητάω ευθαρσώς κ με άνεση, ε δεν θέλει κ πολύ... Όμως, θα μπορούσαν έστω να κάνουν μία συμβολική κίνηση στήριξης. Που δεν την έκαναν. οι κάγκουρες.

Το δεύτερο δεδομένο που με παρηγορεί για την φιλική εγκατάλειψη, είναι ότι.... ότι.... δεν ξέρω τώρα πως να το εκφράσω αλλά σε ένα συμπαντικό επίπεδο, και λαμβάνοντνας υπόψη την μεγαλύτερη ισορροπία των πραγματών, κ με δεδομένο ότι η ζωή ενός ανθρώπου αποτελείται από συγκυνωνούντα τμήματα που το ένα αναπληρώνει το άλλο.... έλαβα ΤΟΣΗ πολύ βοήθεια, μα τόση πολύ μα τόση μα τόση πολύ, που τελικά βγαίνω κερδισμένος! Ακόμα κ αν οι φίλοι μου αποφάσιζαν όχι απλά να αδιαφορήσουν αλλά μου κάνανε κ σαμποτάζ στην μετακόμιση (τρίβαν με τσουκνίδα τα συρτάρια πριν βάλω τα εσώρουχα μέσα, σκάγανε το λάστιχο του φορτηγού της μετακόμισης, πετούν ενθύμια κ δώρα, κρύσταλα κ σκουπίδια τώρα, και βάφαν τις κουρτίνες στα χρώμα που μισούσα) ακόμα κ τότε λοιπόν, θα έβγαινα κερδισμένος, αγαπημένος, φροντισμένος, ταχταρισμένος. Κ μάλιστα περισσότερο από όσο είναι ο ΠΑΜΕΟΦΡ (Πανευρωπαϊκός Μέσος Όρος Φροντίδας). Γι αυτό λοιπόν λέω "δόξα τω Θεώ" κ το εννοώ από τα βάθη της καρδιάς μου τι απολαμβάνω πολύ στο καινούργιο σπίτι:

Πρώτο - κοιμάμαι καλά! επιτέλους μετά από χρόνια κοιμάμαι καλά! Κ το καλοκαίρι! Πχιούρ όσομνες. Στο παλιό διαμέρισμα δεν είχα ερ κοντήσχιον, ήταν κ ρετιρέ, το χτυπούσε ντάλα ο ήλιος όλη μέρα, οπότε τα βράδυα που έκανε έστω κ μέτρια ζέστη μου ήταν μαρτυρικά... κάθε λίγο κ λιγάκι ξυπνούσα για να σκουπίσω το πρόσωπό μου από τον ιδρώτα, να κάνω ένα ντους, να πιω νερό, να δω που έχω πετάξει το σώβρακο κλπ κλπ. Τώρα αντίθετα, βάζω το μηχάνημα στους 27 βαθμούς, γέρνω στο μαξιλάρι, με παίρνει ο ύπνος κ κοιμάμαι σερί μέχρι το πρωί χωρίς καμία όχληση. Δης, α λόβ μπηγκ τάημ!

Δεύτερη απόλαυση στο καινούργιο σπίτι: Έχω walk in ντους με καμπίνα, δηλαδή δεν κάνω μπάνιο σε μπανιέρα αλλά όρθιος σε ντους που περικλείεται από γυαλί! ΛΑΤΡΕΥΩ! Όταν κάνω μπάνιο αισθάνομαι χαρούμενος κ άκτηβ σαν τον Αναστόπουλο στην παλιά διαφήμιση του Ρεξώνα από τα έητηζ! Χάου μο όσομ κεν γιου γκό; Γιου γκο μπόη! Αφού να φανταστείς τις πρώτες μέρες στο νέο σπίτι, έμπαινα για ντους έτσι ανά δίωρο, χωρίς να υπάρχει απλυσιά στο κορμί μου, για να απολαύσω το "αναστόπουλος μόμεντ" μου. αχ βαχ!
Οι υπόλοιπες απολαύσεις στον καινούργιο σπίτι είναι ακόμα στην προετοιμασία. Τις περιμένω όμως με μεγάλη χαρά! Μία σημαντική είναι ότι θα έχω τραπέζι κανονικό τραπεζαρίας όπου όχι μόνο θα μπορώ να φωνάζω τους φίλους μου για φαγητό, αλλά θα πραγματοποιήσω κ το όνειρό μου να τρώω με μαχαίρι κ πηρούνι κ γενικά να στρώνω υποτυπωδώς το τραπέζι ακόμα κ όταν είμαι μόνος (όχι, δεν το βρίσκω κόπο και λέημ εν λούζα εν σάκα να στρώνω για να φάω μόνος - αντίθετα το βρίσκω πολύ φροντισιάρικο προς τον εαυτό, καθώς επίσης κ στιλάτο). Τις τελευταίες μέρες είναι που αρχίζω κ αισθάνομαι πραγματικά άνετα στο σπίτι. Το διαμέρισμα είναι σχετικά τακτοποιημένο, αφού κατάφερα να καθαρίσω από κούτες τα βασικά δωμάτια - υπάρχουν βέβαια δύο στα οποία επικρατεί πανικός κ ομίχλη αλλά τα έχω με κλειστή την πόρτα κ δεν μου χτυπούν στο μάτι! Γενικά, το διαμέρισμα έχει χώρο, άπλα κ άνοιγμα κ μου αρέσει πολύ αυτό, μου δίνει βαθιές ψυχικές ανάσες, κουλό λίγο αλλά αληθές.

Η λέξη κλειδί σε κάθε μετακόμιση είναι το "πέταμα". Πραγματικά, έχω τόσα πολλά άχρηστα πράγματα, που πρέπει να ξεφορτωθώ... Όμως για κάποιο ανόητο λόγο δεν μπορώ να τα πετάξω. Βλέπω τις κούτες με όλα τα συσσωρευμένα, τα μαλακισμένα, κ θυμάμαι το μύθο με τον Ζεν μοναχό που του πήγε ένας μαθητής για να διδαχτεί κ αυτός πήρε ένα φλυτζάνι τσάι κ το γέμιζε το γέμιζε το γέμιζε το γέμιζε και το τσάι άρχισε να ξεχυλίζει και ο μαθητής είπε "γουανταφάκ μάστερ; γέμισε το φλυτζάνι κ εσύ ακόμα χύνεις" κ ο Ζεν του λέει "το φλυτζάνι είναι το μυαλό σου, ξεχυλίζει άχρηστα πράγματα - πρέπει να αδειάσει πρώτα πριν αρχίσω να σε μαθαίνω - για να μην αναφερθώ κ σε αυτήν την φράτζα που είναι τρελή εητήλα, τι κατάσταση κεφαλιού είναι αυτή, τζήζας πια, κ είμαι κ βουδιστής που κανονικά δεν λέμε τζήζας!"

Το παρήγορο είναι ότι αισθάνομαι τον εαυτό μου να ελέγχω τον ψυχαναγκασμό της συσσώρευσης, σταδιακά κ βήμα βήμα αρχίζω κ μπαίνω στο mood του πετάματος. Χθες πέταξα κάτι παλιά τεύχη του Γαιοράματος (έλεος, τι τα κράταγα ως τώρα....) κ του ελληνικού Νασχηοναλ Τζηογκράφηκ! Ζήτω η αφαίρεση! Πριν από 3 μέρες είδα στον ύπνο μου μου αυτόν τον φίλο μου που πέθανε νέος φέτος το Φλεβάρη κ εγώ το έμαθα 2 βδομάδες μετά που συνέβη γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε χαθεί. Ήμουν, λέει, στο καινούργιο σπίτι κ ξαφνικά τον είδα μπροστά μου πράγμα που με εξέπληξε διότι είχα συναίσθηση στον ύπνο μου πως είναι νεκρός. Προτού τον ρωτήσω τι γίνεται, μου είπε από μόνος του ότι ο θάνατός του ήταν ένα ψέμα που το σκηνοθέτησε γιατί ήθελε να εξαφανιστεί για κάποιους μήνες. Εγώ "θύμωσα" λίγο που μας έπαιξε αυτήν την πλάκα, αλλά δεν του θύμωσα πραγματικά γιατί ήμουν ανακουφισμένος που ζούσε. Ήταν χαρούμενος κ φαινόταν πολύ καλά, πιο καλά από όσο ήταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Κ κοιτούσε γύρω το καινούργιο σπίτι κ κουνούσε το κεφάλι του με ικανοποίηση γιατί του άρεσε.

Αυτό ήταν το πρώτο όνειρο στο καινούργιο σπίτι. Ξύπνησα στεναχωρημένος που επέστρεψα σε μία πραγματικότητα που ο φίλος μου είναι νεκρός κ δεν έχει κάνει σκηνοθεσία.... αλλά ήμουν κ κάπως γαληνεμένος κ ευχαριστημένος που "ενέκρινε" αυτός ο τόσο μπον βηβέρ το νέο μου σπίτι. Πήρα τηλέφωνο την θεία μου να μου πει αν το όνειρο είναι καλό κ είπε ναι. Αύριο Σάββατο θα πάω να του ανάψω ένα κεράκι στον τάφο του, είναι στο νεκροταφείο Βύρωνα. ....σκέφτομαι, λες να είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι δεν χάνονται μετά που πεθαίνουν; Ακόμα σεξάκοι δεν έχει πέσει στο νέο σπίτι. Όμως έτσι είμαι, μοναχά μια στιγμή ξαποσταίνω κ ξανά προς την σεξ/δόξα τραβώ. Ην ένη κέης, προσφοραί γίνονται δεκταί! χιχιχιχιχι Το σπίτι δεν έχει βεράντες ούτε θέα! χμφ χμφ χμφ, αν σκεφτείς ότι στο προηγούνενο διαμέρισμα είχα θέα την μισή Αθήνα - κ ας ήταν κ η άσχημη μισή. Όμως μετά από 20 μέρες υπό τας νέας συνθήκας δεν με πειράζει. Αφ ενός γιατί είναι πολύ ευρύχωρο κ άνετο, αφ ετέρου διότι στα σχετικά μικρά μπαλκόνια που έχει, κατάφερα να βάλω τις 7 αγαπημένες μου ελιές από την βεράντα στα Εξάρχεια. Για λίγο παίχτηκε το ενδεχόμενο να πρέπει να χαρίσω κάποιες από αυτές λόγω έλλειψης χώρου, κ μου ήρθε ένας μικρός θάνατος.. Πόσο τις αγαπώ αυτές τις ελιές δεν λέγεται. Ναι είναι "βαριά" αγάπη, τύπου "οι άντρες δεν μιλούν πολύ στο νου σου να το γράψεις - ούτε κ ποτίζουν τόσο συχνά όσο θα μπορούσαν" αλλά μέσα στην καρδιά μου έχω μεγάλη γαλήνη που εκτός από την οικογένεια κ τους φίλους μου έχω κ αυτές τις 7 ελιές στον κόσμο. Οι περαστικοί κάτω από το σπίτι, βλέπουν τα κλαδιά ελιάς στο μπαλκόνι κ πέφτουν κ πέρνουν τρελά ρησπέκτια (μου είπαν τα παιδιά από τον φούρνο απέναντι). έτσι, έτσι, ή έχΟμε πχιότητα ή δεν έχΟμε Η μετακόμιση αυτή με βάζει σε ένα νέο level. Καλλίτερο. Η ζωή μου θα είναι πιο άνετη, αλλά κ με περισσότερες ευθύνες. Όμως εσωτερικά ζω μία αντιφατικότητα - χαρά από την μία κ "γιου γκο μπόη", αλλά κ άγχος κ πολύ ανησυχία κ τι θα κάνουμε αν τα πράγματα στραβώσουν, όπως γίνεται συχνά στην ζωή; μερικές φορές με πιάνει ένα φοβερό φούρφουρο, να προχτές για παράδειγμα είχα πάει να πιω ένα ποτό κ όπως καθόμουν στο μπαρ ΄κ αργόπινα κ ζαχάρωνα γκομενάκια αισθάνθηκα μία απίστευτη εσωτερική ανησυχία για τα μελούμενα - είχα χαλαρώσει φαίνεται κ μου βγήκε η ανασφάλεια. Την άφησα για κανένα δεκάλεπτο να με κυριεύσει κ να με πλημμυρίσει. Κ ύστερα σκέφτηκα ότι καλλίτερο πράγμα να κάνω από το να κάνω το καλλίτερο που μπορώ με τα δεδομένα που τώρα έχω, δεν υπάρχει... Ας περάσω τις γέφυρες των δυσκολιών όταν τις φτάσω... προς το παρόν όμως, ας χαλαρώσω. αχχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχ πρέπει να διαβάσω οδηγίες χρήσεως διάφορων συσκευών που είναι σε σύνολο περισσότερες από 34 χιλιάδες σελίδες, ok αν εξαφανιστώ να ξέρετε θα είμαι στο πιο φτηνό ελληνικό τρελάδικο, να κάνω αποτοξίνωση από διαβάσματα πως χρησιμοποιείται ο ηλεκτρικός αποφλοιωτής ελιάς, το αυτόματο ξυστύρι πατούσας, η ηλεκτρική σκούπα περούκας κ άλλα διάφορα παλαβά. Γενικά, το μεγαλύτερο σπίτι απαιτεί κ περισσότερο χρόνο από τον άθρωπα. πόσο τρελό καγκούρι είμαι που μου έκανε εντύπωση όταν το διαπίστωσα; πάρα πολύ, χεχεχεχε.

σου είπα ότι έχω μπάνιο ειδικά για τους ξένους; πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορώ χωρίς καμία τύψη να κρεμάω το σώβρακο το άπλυτο στο πόμολο της πόρτας του μπάνιου ΜΟΥ πριν μπω για ντους - γιατί θα ξέρω ότι κανένας αθώος δεν θα αγγίξει αυτό το πόμολο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να θυμίσω σε όλους ότι το γεγονός ότι ένα βρακί φορέθηκε κ πρέπει να πάει για πλύσιμο, δεν πάει να πει ότι πρέπει να το πετάμε στα πατώματα κ στα μωσαϊκά κ στ πλακάκια αφού το βγάλουμε. Τα βρακιά είναι σαν τα γκομενάκια που κάνουμε σεξάκοι: Επειδή κάναμε την δουλειά μας δεν σημαίνει ότι αρχίζουμε να τους φερόμαστε σαν σκουπίδια, αξιοπρέπεια πήπολ, αξιοπρέπεια! Εάν δεν υπήρχε το facebook θα είχα τρελαθεί, σάντενλυ α λαβ φέηζμπουκ. Βλέπεις, τις πιο τρελές ώρες τις μετακόμισης, τότε που φαινόταν ότι τίποτε δεν θα μπει ποτέ στην θέση του, ότι θα ζω στο τσαντήρι φορέβερλυ, ξέσπαγα με κάτι θεόκουλα φέηζμπουκ στάτουζ απντέητς - εκτός, δε, που ξέσπαγα αισθανομουν κ κάμποση virtual faizbook συντροφικότητα από όλους όσοι απαντούσαν στο στάτουζ ή το σχολίαζαν ή απλά κουνούσαν με νόημα το ποντίκι πάνω από το προφήλ μου λέγοντας "Ok, ok, the boy is seriously, really, ultumately, GONER"

Aκόμα δεν έχω ήντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Σε αυτό, πρόσθεσε κ το ότι στο παλιό διαμέρισμα είχα κόψει το ήντερνετ για να κάνω μεταφορά 2 μήνες πριν φύγω. άρα κλείνω οσονούπω σχεδόν 3 μήνες χωρίς άξες στο ήντερνέτ από το σπίτι. Δεν με χαλάει ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια. Μλκ, τον ατέλειωτο έχει αυτό το ποστ κ ακόμα δεν έχω γράψει ούτε τα μισά από όσα θα ήθελα.

"τζήζας πρόβατο βάλε μία τελειά"

Οκ then, μία τελειά: .

όπα όπα, περίμενε, θέλω μία συμβουλή πριν σε αφήσω: έχω μπερεδευτεί λίγο με το μπάνιο των ξένων (δεν είχα ποτέ, οπότε...). Ποιοί πάνε σε αυτό; Μόνο οι ξένοι; δηλαδή αν κάποιος μου πει "θέλω κακά, μπορώ να πάω τουαλέτα;" να ζητήσω διαβατήριο για να διαπιστώσω αν είναι Έλληνας ώστε αν είναι Έλληνας να τον στείλω στο άλλο μπάνιο; Εν τω μεταξύ κάπου διάβασα ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στον μπάνιο των ξένων γιατί κ καλά είμαστε όλοι εοκ. γενικά, έχω αρχίσει κ μπερδεύομαι με την φάση, καμία advice σέξη βγιούερ?
(επίσης, τα πισινάκια δεν είναι τέλειο πράγμα;)

41 comments:

stassa said...

Μα καλά, πόσες πισίνες έχει πια αυτό το καινούργιο σου σπίτι;

(Το μπάνιο των ξένων είναι για όσους δεν μένουν στο σπίτι. Ακόμη και για το αίμα σου!).

stella said...

καλοριζικο το σπιτι προβατε και ευχομαι εκει να ζησεις τις πχιο πχιο πχιο μεγαλες και χαρουμενες στιγμες της ζωη σου ,εκει να να σε καλοπαντρεψουμε ,να ερχονται γκομενακια να ποτιζουν (τις ελιες)
και τελος τελος να μη σου πω να ονομασουν την οδο (οσος προβατου τριχωτουλη)

υ.γ υγεια πανω απ'ολα

Glayki said...

Mόνο το πισινάκι της bibibo που είχα μικρή μου κάνει αυτή την περίοδο που αποτελούν απίστευτο τεκμήριο για την εφορία...επομένως μη ζηλεύεις τις πισινούλες προβατούκο...να χαίρεσαι το νέο σου σπιτι...και ξεφορτώσου ό,τι μπορείς από τις κούτες θα νοιώσεις πανάλαφρος!:)

Jimmy Rose said...

και χωρίς θέα ή μπαλόνια, και με φούρνο απέναντι; και με χώρο; ευτυχώς που έγραψες για το μπάνιο των ξένων, γιατί προς στιγμήν νόμιζα ότι πήγες στο σπίτι στο Παγκράτι που άφησα εγώ μέσα Ιουνίου...
Καλορίζικο και πάντα με γεμάτο το κρεβάτι (και τον καναπέ και την πολυθρόνα και ό,τι άλλο σε βολεύει).

the wrong man said...

Στο μπάνιο των ξένων πάνε μόνο τα γκομενάκια που δεν θέλουμε να ξαναδούμε :-?
Αλλά, έπαθα πλάκα με το σπίτι, μιλάμε μοιάζει σαν πολλά διαφορετικά μαζί τόσο μεγάλο που είναι.Παπάγου η άλσος Συγγρού? Πές μου πές μου θα σκάσω :-)))

Takis X said...

Υποχθόνιο πρόβατο σε ποιόν τα λες αυτά?...Ευτυχίες οσφραίνομαι.

Λες και δεν σε ξέρω ομως .Καταρχήν γιατί δεν με φώναξες να σε βοηθήσω ?Δεν είπαμε πως απο τους ξένους θα περιμένεις τα καλύτερα,γιατί αμα περιμένεις απο τους δικούς σου ,κάηκες.Φθονέψανε τα φιλαράκια,σου λέει το κωλοπρόβατο θα χει μπάνιο με γιαλί ?Κάτσε να του ρίξω μια αδιαφορία καραμπινάτη για να μάθει..Κατα αλλα μόλις ολοκληρώσεις τις ετοιμασίες του παλατίου να με καλέσεις εις την σαλοτραπεζαρία σου.Απαιτώ γεύμα ας είναι και γυμνό.

Υ.Γ Ντόν γουόρυ.Στο μπάνιο δεν πρόκειται να μπώ .Θα φέρω μαζί μου τον καθετήρα .

man about town said...

"Αισθανομαι μια μοναξια και μια μελαγχολια την ωρα που διασκεδαζω στα κοσμικα μερη και σκεφτομαι που θα γυρισω μονος πισω στο τεραστιο αδειο σπιτι μου"

ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ!(αλλα θα πιασει)

sstamoul said...

Να περνάς καλά στο καινούριο σου σπίτι, να το ευχαριστιέσαι, με υγεία!

Mambo Tango said...

Καλορίζικο και μπέεεηκο.

Anonymous said...

ουάου ποστ,χάρηκα

να το χαίρεσαι το καινούργιο σπίτι!

μια συμβουλή-πέτα. Μετακόμισα σ'αυτό το σπίτι το 2003. Ε απο τότε είναι η αποθήκη γεμάτη (γεμάτη λέμε δεν ανοίγει η πόρτα) με πράγματα που ειλικρινά δεν ξέρω γιατί τα κρατάω,αν δεν χρειάστηκαν τόσα χρόνια θα χρειαστούν μετά??) ενιγουέι ενα δυο "ενθυμια παλιας ζωης" κρατα βεβαια,αλλα την πολλή σαβούρα,δρόμο.

προβατούλη περιττό να σου πώ ποιό σημείο του ποστ λάτρεψα-"κανω το καλύτερο που μπορώ με δεδομένες τις συνθήκες τώρα" ή κάπως έτσι ;)

φιλιά πολλά!


(ααα ναι κάποιες φορές στο φεισμπουκ έλεγα πάει το προβατάκι μας και ήτανε καλό κρίμα γουτσου γουτσου αλλά κατα βάθος σου είχα εμπιστοσύνη χαχαχα)

Ιφιμέδεια said...

Προβατούκο μου καλορίζικο το σπιτάκι σου, Η ΦΩΛΙΤΣΑ σου!

Σε καταλαβαίνω ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ από όσα γράφεις, βλέπεις προ τριών ετών μετακόμισα κι εγώ στο νέο μας σπιτάκι και όλα σχεδόν έγιναν όπως τα περιγράφεις: καμιά βοήθεια από φίλους ούτε από συγγενείς -με τρανή εξαίρεση τον αδελφούκο μου, όχι εσένα, τον άλλο. Ούτε εγώ κρατάω hard feelings, στο κάτω-κάτω ούτε εγώ έχω ξεμεσιαστεί για κανέναν.

Παρακάτω: ΤΖΗΖΑΣ με τα Νάσιοναλ Τζεογράφικ και τα Γαιοράματα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ?? (εγώ τα έχω inaccesible στην αποθήκη: τι νόημα έχει;;;).

Το όνειρο είναι σούπερ: ο φίλος σου θα ήταν καλοδεχούμενος στο σπιτάκι σου, τον αγαπάς, κι εκείνος σε σκέφτεται εκεί που είναι! Γιες!

Το μπάνιο των "ξένων" έχει την ακόλουθη χρήση στο σπίτι μας: εμείς αποφεύγουμε να το χρησιμοποιούμε, εκτός αν υπάρχει σύγχρονη ανάγκη, ιδίως το πρωί (ο νοών-νοείτο). Έχω εκεί το πλυντήριο, ώστε βεβαίως μπαίνω συχνά, αλλά δεν είναι το κύριο μπάνιο, οπότε μένει μονίμως καθαρό (π.χ. δεν έχει ποτέ τρίχες από μακριά μαλλιά οικοδέσποινας, κλπ.) και είναι πεδίο διακοσμητικών ιδεών, δημιουργώ μιά κάποια cosiness για τον μελλοντικό χρήστη με κάθε είδους μαντηλάκια, χαρτί υγείας σούπερ, αρώματα, κλπ. Δημιουργείς experience για τον καλεσμένο για να πει: μπράβο νοικοκυρά παινεμένη και δακτυλοδεικτούμενη!

Πολύ χαίρομαι για σένα και την καινούργια σου πισίνα!

Αμερικλάνος said...

19 Ιουλίου ήτο Δευτέρα.

Αμερικλάνος said...
This comment has been removed by the author.
mADman said...

Καλορίζικο το νέο σπιτικό προβατάκο!!!

Η 1η συμβουλή που έχω να δώσω είναι να μην πέσεις στη λούμπα να προσπαθήσεις να ΜΗΝ το κάνεις σαν το προηγούμενο (με ξεφόρτωμα πραγμάτων, σχεδιασμό minimal χώρων κλπ.) αν δεν είναι πραγματικά αυτό το στυλ σου, γιατί διαφορετικά φοβάμαι πως ίσως δεν μπορέσεις να το αγαπήσεις.
(Πέταξες τα Γαιοράματα??? τς τς τς!)

Τα πράγματά μας, οι συλλογές μας, τα περιοδικά μας, τα cd/dvd μας, οι φωτογραφίες μας και όλα τα λοιπά που για κάποιους απλά πιάνουν τόπο (!) είναι ο μικρόκοσμός μας και το καταφύγιό μας και αντικατροπτρίζουν απο κάποιες πλευρές το είναι μας. Προσωπικά λέω ένα βροντερό ΟΧΙ στους minimal χώρους (for the sake of minimalism), στα κρύα δωμάτια, στις βιβλιοθήκες χωρίς βιβλία και γενικώς στα άψυχα σπίτια!

Συμβουλή 2η (για τους φίλους): "Συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ" ή αλλιώς "συγχώρεση σε συνειδητό επίπεδο". Δυστυχώς τυχαίνει πολλές φορές οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας να μας απογοητεύουν ηθελημένα ή μη και να μη δίνουν αυτό που εμείς περιμένουμε ως αυτονόητο. Γίνε εσύ για αυτούς ο φίλος που θα ήθελες να είναι αυτοί για σένα και κάποια στιγμή αυτό θα επιστρέψει σε σένα μπούμερανγκ!

Σου είπα ότι ζηλεύω με τρέλα και κορδέλα το "Αναστόπουλος moment" σου;

Και για να στη σπάσω (και για να κατανοήσεις τη χρησιμότητα της μπανιέρας) ... που θα πλένεις τώρα τα κουβερτάκια και τις κουρτίνες σου;;; Το σκέφτηκες αυτό??? Εεεεεε???

x-oyranoy said...

H Oκογενεια Αυτου αυτου αυτου κ τα μυστηρια ακομα περιμενει εκεινα τα καλεσματα.

provato said...

stassa έχει μία σε κάθε δωμάτιο, αλλά κ πάλι.... χμφ χμφ χμφ δεν αρκούν χεχεχε αγαπώ πισινάκια! xxx

stella α γειά σου, ο λόγος σου με χόρτασε, να είσαι πάντα καλά, κ ναι υγεία, σωματική αλλά κ ψυχική ΠΑΝΩ από όλα, xxxx

glayki ωχ ωχ μη μου θυμίζεις την εφορία, λυσάξανε με τις πισίνες, δεν καταλαβαίνω γιατί... bibibo τι μου θύμισες τώρα, με τα παιδιά στο σχολιά παίζαμε bibibo, χιχιχιχιχι

Jimmy αχ δεν έχει θέα αλλά έχει ωραίο άνοιγμα κ μπροστά κ πίσω... θέγκ γιου γλυκέ μου, ωραία ευχή xxxxx

the wrong είναι κέντρο καράκεντρο Παγκράτι, ελπίζω να μην νόμισες ότι οι φωτό είναι από αυτό (αν κ από το στόμα σου κ στου θεού το αυτί, χιχιχι). Ρε συ ωραία ιδέα να στέλνεις το γκομενάκι στο δωμάτιο των ξένων, να παίρνει το μήνυμα ότι δεν θες να γίνει μη-ξένος! xxxxx

provato said...

takis όχι μόνο για γεύμα θα σε καλέσω (κ μάλιστα γυμνό) αλλά κ για τα παραπάνω (ή παρακάτω, χουότέβερ). Καθετήρα είπες; φτου σκόρδα, θεός φυλάξοι, μακρυά από μας! :-)

man αχαχαχαχαχαχαχαχ όχι πες μου... ΠΟΣΟ μα πόσο σε αγαπώ; xxxxx

sstamoul αχ βαχ ευχαριστώ πολύ, είσαι η πιο γλυκιά από όλες! xxxx

Mambo Μπέηκο, μπέηκο! :-) χχχχx

kihli άσε, μην το πιάσουμε το θέμα φέηζμπουκ, κάηκε πολύς εγκέφαλος με αυτά τα στάτουζ απντέητ, τι να σου λέω! κατά τα άλλα ναι νομίζω ότι το πέταμα χρειάζεται πολύ συχνά τελικά, κ σε πραγματικό αλλά κ σε συμβολικό επίπεδο xxxxx

provato said...

Ιφιμέδεια αδελφούλα, αχ βαχ! λοιπόν, βασικά εγώ δεν ήθελα να ξεμεσιαστεί κανείς, να έλθουν κ να αράξουν ήθελα κ εγώ να δουλέυω... αλλά ούτε αυτό! λυγμ σου λέω μπιγκ τάημ. Γαιοράματα κ Νάσχιοναλ ομπσέσιον νομίζω πρέπει να μελετηθεί γιατί την παθαίνουμε όλοι. Σχετικά με το όνειρο... χμφ χμφ χμφ να σου πω την αλήθεια, ελάχιστες φορές έχω δει στον ύπνο μου νεκρούς δικούς κ όσες φορές έχει γίνει μετά συμβαίνει κάτι που μου ανατρέπει πολύ την ζωή... οπότε κ τώρα όσο κ αν είχε καλό φήληγκ το όνειρο, "ανησυχώ" λίγο. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές για το μπάνιο των ξένων, άη αμ σοοοοοο θα τις τυπώσω για να κάνω σωστή κατάσταση! ΖΕΤΕΜ ΖΕΤΕΜ εντατίκ xxxxx

Αμερικλάνε μου, όχι δεν ήταν 19 την Δευτέρα, απλά η Τρίτη ήταν 20 χεχεχε

mADman σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο κόμεντ! Ήθελα να σου πω ότι έχεις δίκιο, κ εγώ δεν ψήνομαι με το μίνιμαλ κ καλά, αλλά από την άλλη πολλά από τα πράγματα που κρατάω τα έχω κρυμμένα σε ντουλάπια κ πατάρια κ ποτέ ποτέ ποτέ δεν τα έχω αναζητήσει. αυτά είναι που θέλω να ξεφορτωθώ. Κατά τα άλλα το σπίτι είναι γεμάτο βιβλία κ cd/dvd κ φωτό κ ναι σιχαίνομαι κ εγώ τα άψυχα σπίτια (να διαβάσεις το βιβλίο the comfort of things του Daniel Miller, Νομίζω λέγεται, θα σου αρέσει πολύ). Όσον αφορά στους φίλους χμφ χμφ χμφ, αρονό, αρήλη ρονό, πιστεύω ότι χρειάζεται μία ισοτιμία στις φιλίες αλλιώς το πράγμα γίνεται λίγο διαστρεβλωμένο.... xxxxxx (όποτε θες να έρθεις να κάνεις κ εσύ τον Αναστόπουλο στο ντους μου, χιχιχιχι)

x-oyranoy, τώρα που γίναμε κ γειτονάκια πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνουμε τον καφέ μας! α πρόμησ! xxx

ρίτσα said...

αχ, τι ωραία καλέ, μια χαρά ακούγεται. χρειάζονται οι αλλαγές, το ίδιο και η άπλα

με το καλο

provato said...

ρίτσα, συμφωνώ κ θέγκζ α λατ! xxxxx (ειδικά την άπλα, την ΛΑΤΡΕΥΩ, άλλος άθρωπας xxxxx)

g for george said...

Σε βρίσκω διαφορετικό στα τελευταία ποστ. Δεν ξέρω αν είναι κάτι "εσωτερικό" ή φάση που περνάς.

Won_toLLa said...

Kalwriziko... me to kalo... kaloboleto... kai alles poiotikes eyxes gia to neo sou spiti...

To mpanio twn xenwn xrhsimopoieite kata boulhsh... mporeis na to xrhsimopoihseis kai ws pagida gia osous erxontai spiti sou kai theleis na fygoun grhgora...

px... sou leei o filoxenoumenos baretos typos pou theleis na ekdikhtheis... "tha hthela na xrhsimopoihsw to mpanio sas..." kai tou ypodyknyeis to mpanio twn xenwn... sto opoio... mporei na exeis topothetisei glystero xalaki katw apo ypergialismeno plakaki... an den piasei... olws tyxaiws tha exei xexasei na baleis xarti ygeias... kai episeis tha exeis kleisei kai thn balbida gia to kazanaki... epishs mporeis na topothethseis kai pio exantric pagides typou... molis patas to koumpi na peftoun entypwsiaka nera sto kefali tou endiaferomenou klp klp
'
toulaxiston egw etsi antilambanomai ton "xeno" sto spiti mou... anexarthtou ethnikothtas...xaxaxaxax

Giannis said...

τι δεν ηξερα οτι το νεο trend στις στανες ειναι να βαζουνε αιρκοδισιον για να μην ζεσταινονται τα προβατακια???
:) :)

καλοριζικο, το νεο σπιτικο προβατακο, και μια συμβουλη, μεχρι να σου ερθει το internet, κανε search για wireless, δεν φανταζεσαι ποσες ελευθερες συνδεσεις θα βρεις!

Dimitris said...

Σε απευθείας σύνδεση με τα Headquarters: πολίτες της ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ντόπιο μπάνιο σου ή των ξένων. Για τους εκτός ΕΕ πρέπει να ζητήσεις βίζα, προειδοποίησε τους ξένους λοιπόν μην έχεις τίποτα απρόοπτα!! ;-)
΄Οσο για τις αμφιβολίες, κάθε αρχή τάχει αυτά.
Be positive κι όλα θα πάνε καλά.
Και καλοστέριωτος!

Chichipiru said...

μεγειές προβατούκο μου! εύχομαι να ζήσεις πολύ ομορφες και δυνατές στιγμές στο νέο σπιτικό σου! και για τις ανασφάλειες...μη σε κυριεύουν! μην μπεις στο τριπάκι...το γούσταρες, το άξιζες το πήρες! τώρα θα το χαρείς! :)

Anonymous said...

Καλά ρε συ, σερβίρουν trahanas στα αμερικάνικα σιτ-κομ; Τόσα χρόνια στο Λοστ μόνο αγριογούρουνα και παπάγιες τους έβλεπα να τρώνε...

Καλορίζικος ρε συ, να το φχαριστηθείς και με το καλό και τα...επίσημα εγκαίνια! ;^)

amalthia said...

ναι τα πισινάκια είναι τέλεια..αν είναι και γυμνασμένα!

λοιπό,στο μπάνιο των ξένων να στέλνεις το γκόμενο...να μη μυρίζετε ο ενας τα σκατά του άλλου και χαθεί ο ρομαντισμός..

άλλο τώρα..ποιους φίλους σου θα τραπεζώσεις?αυτούς που δεν σε βοήθησαν στη μετακόμιση?μπιγκ χάρτ γιου χάβ,γιου μπιγκ άς!

καλλίτερο ή καλύτερο λέμε??

Queen said...

gkrrrrr.An exeis xrono na kolimpiseis ,exeis xrono kai gia na kaneis post.Grapse kalo mou :p

Vam33 said...

Και εγώ σε φάση μετακόμισης είμαι αυτές τις μέρες .Καλή αρχή λοιπόν.Ωραιότατο το blog σου

Anonymous said...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!

Πες μου, έχεις στ' αλήθεια πισίνα;; Να σε μισήσω ή να τ' αφήσω γι' άλλη φορά;;

Hfaistiwnas said...

ααααα μια χαρά οι αλλαγές!
Καλορίζικο το νέο σπίτι!
Τώρα τα τελείωσες όλα πια, οπότε δεν ξέχνα που δεν είχες παρέα στο κουβάλημα!
Δεν θα μπορούσα να μείνω σε σπίτι, χωρίς σχετική θέα.. έστω και ουρανό!
Δεν χρειάζεται να είναι αλλοδαπός για το μπάνιο ξένων! λολολολ! Φτάνει να μην είναι στην οικογένεια! χαχαχαχαχα!
Καλημέρα! Και γρήγορα με ίντερνετ!

Glayki said...

αχ,στο Παγκρατάκι μένεις;εκεί έμενα ανέβηκα Υμηττο..αλλά το χειμώνα θα ξανακατέβω...μου έλειψε!θα ξαναμετακομίσω!Γείτονες προβατάκι γείτονες...!

provato said...

george είμαι λίγο indeed, αλλάζει ο κόσμος γρήγορα, αλλάζουμε κ εμείς... όχι; (αλλά κ εσύ έχεις διαφοροποιηθεί, όχι;)

won_tolla ευχαριστώ πολύ για τσι ευχές, είσαι πολύ ραδιούργος με την χρήση του μπάνιου των ξένων να το ξέρεις

gianni έκανα search αλλά τζίφος, πολύ τσιγγουνιά παιδί μου, πολύ. σε ευχαριστώ για τις ευχές!

Δημήτρη, αχαχαχαχαχαχαχαχα αφού έχω συμβουλή από αρχηγείο, δεν το συζητώ αυτή κ θα ακολουθήσω, αχαχχαχαχα είσαι καταπληκτικός, θέγκζ θέγκζ εντατίκ!

chichi xxxxx ευχαριστώ πολύ γλυκάκι μου! xxxx

provato said...

mpampaki εσύ είσαι της πχιότητα του Lost γι αυτό τρώνε πάπια χεχεχε, σε ευχαριστώ πολύ :-)

amalthia καλλίτερο είναι το "καλλίτερο", τους φίλους τους διαλέγουμε γι αυτό δεν τους παιδεύουμε, καλή ιδέα μου έδωσες για το γκομενομπάνιο, γιου αρ όσομ

Queen πονηράκι μου χεχεχε :-)

provato said...

vam33 καλοΡΙΖΙΚΟΟΟΟΟ! σε ευχαριστώ πολύ! :-)

μαεστρία μίσησέ με δεν πειράζει, μου φτάνει που θα ξέρω πως νιώθεις κ για μένα κάααααααατι (που λέει κ η ευριδίκη χεχεχεχε)! τι πισίνα να έχω μαρή τρελή κ παλαβή, κουζουλάθηκες; xxxxx

Ηφαιστιωνάκο μου! ουρανό έχω, γουάρη νατ! κ ναι, γρήγορα με ήντερνετ! xxxx

γλαύκι γείτονες! τέλεια, να πιούμε καφέ, Ok;

veteks said...

tin epomeni fora pou tha metakomisis, rikse mou mia e-foni. tha ertho ego pou eimai kai pro kai grigori kai den tha idrosoume kiolas. exo voithisei se metakomisi apo spiti pente domation me oikosiskeves, se diamerisma defterou orofou, pou den evgene o polielaios apo porta kai eprepe na ton katevasoune apo parathiro kai pollon allon. pantos tora pou exeis pisina, min do kai kaleseis tous ksediantropous.

Yiannis/Pefki said...

Egw pantws to banio to xenwn to xrysimopoiw gia na vazw thn sfougaristra kai ton kouba...giati o arxitektwnas 8ewrise pws prepei na einai toso mikro wste an to xriasteis na prepei na afiseis thn porta anoixtei...kai kala an eisai o Jeff Koons to onomazeis texnh! An eisai aplos 8nhtos? ti to les? Adiakrisia?
Epishs se askiseis panikou, me xafnikous (aprosklitous) kalesmenous, ta petas ola ekei kai kleidwneis k thn porta.
Afta ta oliga san idees :) Epishs mia gnwsth mou evaze ta xalia to kalokairi!!

provato said...

veteks αχ αχ, ο λόγος σου (το κόμεντ σου) με χόρτασε, να πάρε την καρδιά μου δικιά σου κ κάντην ό,τι θες, ό,τι θες! xxxxxxx (ορκίζομαι θα βάλω e-φωνή, αν κ προσεύχομαι να ξανακάνω μετακόμιση μετά από πολλά πολλά χρόνια, ή αφού θα έχω γίνει ζάμπλουτος ώστε να μου τα κάνουν όλα οι άλλοι) xxx

Γιάννη ρησπέκμτ ρησπέκτ εντατίκ, το δημούργησα το απόθεμα με τις ιδέες ωλρέαντη, γιου ροκ, όπως επίσης κ ο αρχιτέκτονάς σοτ ροκ αχαχαχαχαχα άκου Κουνζ, είσαι τρελός xxxxxx

Afrikanos said...

επίσης ξεχνάς ότι σου φχιάχτηκε γιωρζ τρουλύ εξ απεναντείας τοίχος δια να μην γλέπουν τα λαμπερά ομάτιά σου την δυσωδία τουτουνού του κόσμου στον σκασμένο σουβά ντουντου!:)

επίσης, νάου άι αντεστέιν γιατί μου έδωκες -και-καλά-με-συγχωρείς-που-δεν-μπορώ-να-σε-βοη8ήσω-να-κουβαλήσεις-την-5-τόννωνε-βιβλιοθήκη-μουσουτου αρωματισμένοονοματούροπανάκριβοσαπούνι χεριώνε.....ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΠΟΜΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!

αγκρρρρρρραγκρρρρρραγκρρρρρρ!!!

Afrikanos said...

noymakion tsi plempias den ipantas,e???
NAAAAAAAAAAAA se paei to patatomalli,EEEE?????

provato said...

afrikane, Πρόσεξε γιατί ΞΕΡΩ που μένεις, κανόνισε να σε βρουν σφαγμένο με το σώβρακο που άγγιξες όταν ακούμπησες το πόμολο, καλά να πάθεις όμως αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ