Tuesday, October 05, 2010

"Πουστόμπαρο" - νέος ορισμός

τι είναι πουστόμπαρο; ένα μπαρ που μαζεύονται αδελφές, έτσι; αυτό νομίζεις σέξη βγιούερ;

τράη αγκέην!

Πουστόμπαρο είναι ένα μπαρ που πας να αράξεις με έναν φίλο σου και παραγγέλνετε τους δύο καφέδες σας και σου φέρνουν πρώτα το δικό σου και μετά από 5 λεπτά τον καφέ της παρέας σου και εσύ αναρωτιέσαι "ααααα, χάζεψε ο σερβιτόρος, τι τους φέρνει έναν έναν τους καφέδες;" και μετά κοιτάζεις και βλέπεις ότι στο τραπέζι υπάρχουν δύο αποδείξεις, αν και έδωσες μία παραγγελία, και καταλαβαίνεις ότι ο λόγος που σου έφερε χώρια τους καφέδες είναι διότι δεν σου έβγαλε 1 απόδειξη αλλά 2 ή, για την ακρίβεια, δεν σου έβγαλε καθόλου απόδειξη αλλά πήρε 1 απόδειξη ενός διπλού καφέ από το πρωί και 1 απόδειξη ενός μονού καφέ από το μεσημέρι και σου τις έφερε, τώρα το απόγευμα, για να τις βάλει στο τραπέζι, ώστε να είναι νομότυπος και καλά ότι "να να έχω αποδείξεις στο τραπέζι, όλα καλά εδώ στο τρέντη μπαρ μας".

Πουστόμπαρο είναι ένα μπαρ που αφού πληρώσεις, ο σερβιτόρος με τρόπο παίρνει από το τραπέζι σου τις δύο μη-αποδείξεις σου, για να τις ξαναχρησιμοποιήσει προφανώς με τον ίδιο τρόπο.

Πουστόμπαρο είναι ένα μπαρ που του πληρώνεις ΦΠΑ για ό,τι καταναλώνεις αλλά αυτός που το έχει δεν το αποδίδει στο κράτος και μάλιστα βάζει τους σερβιτόρους του να κάνουν και σκηνικό για να φανούν νομότυποι, φέρνοντας με διαφορά χρόνου τους 2 καφέδες.

Πουστόμπαρο είναι ένα μπαρ που δεν καταλαβαίνει ο γαμιόλης ο ιδιοκτήτης του, ο προχώ και ο τρέντης ο καλλιτεχνίζων, ότι όταν φοροδιαφεύγει αυτοί που την πληρώνουν περισσότερο είναι οι συνταξιούχοι οι άρρωστοι οι ανήμποροι οι άνεργοι κλπ κλπ κλπ, όλοι εκείνοι που βασίζονται και στην κοινωνία για κάποια κομμάτια της ζωής τους

Αχ Αγία Ειρήνη προστάτευσέ μας από τα πουστόμπαρα που δεν γνωρίζουν πόσο πουστόμπαρα είναι

34 comments:

ρίτσα said...

μα γίνονται τέτοια πράγματα;;
εν έτσι στην ελλάδα;

KitsosMitsos said...

Προσκυνώ!
Όχι πολύ όμως γιατί αν είναι όπως τα λες στο μπαρ, μπορεί να θελήσουν να μας τον φορέσουν πανταχόθεν.

An-Lu said...

Οχι μονο πουστομπαρα, αλλα και πουστεστιατορια υπαρχουν, που τους ζητας την αποδειξη και σου λενε "την πεταξαμε" και την παραλαμβανεις μετα απο πολυ διαπληκτισμο...κατα Γκαζι μερια θα τα βρεις (και οχι μονο).

Angelis said...

μάλλον η αγία ειρήνη δεν επιλέχθηκε τυχαία ε; έχω δει πολύ πουαρώ, βλέπεις!

ατσίδας είσαι πάντως πρόβατε:)

postbabylon said...

μου έτυχε αυτο στην Ελλάδα σε βενζινάδικο... ο τυπος είχε αποδείξεις στη τσέπη έτοιμες, απο τους προηγούμενους.

chien andalou said...

Ν' αγιάσει ο στόμας σου! Λες γι' αυτό να μου πήρε πίσω την απόδειξη ο σερβιτόρος όταν μπήκα μέσα να πληρώσω, σε καφέ στο Μαρούσι χτες; (ντράπηκα ο μαλάκας να τη ζητήσω)
Ο θεός (λέμε τώρα) να μας φυλάει από τα τρέντι και τα arty farty...

sCaTterBraiN said...

καλά τα λες!
(ωστόσο, σε ένα που ξέρω, φέρνουν τις αποδείξεις χώρια για να πάρει ο καθένας τη δική του - βέβαια τώρα που το λες, την επόμενη φορά θα τσεκάρω την ώρα που αναγράφει)

spinachPope said...

μαλακία η χρήση του προθέματος πουστ- για να δηλώσει το ανέντιμο. λέω γω τώρα.

Anonymous said...

Συμφωνώ με spinachPope.

Hfaistiwnas said...

Πες τα χρυσόστομε!

Sisyfina said...

Έχεις πολύ δίκιο. Αλλά για να το βρεις (και να το βρούμε και όλοι εμείς), σε παρακαλώ την άλλη φορά να τα πεις έτσι ωραία και στον ιδιοκτήτη (όπως οφείλει να κάνει και ο καθένας από μας).

Anonymous said...

χμμμ... έτσι εξηγείται λοιπόν... να' ναι καλά και η Αγία, μεγάλη η χάρη της.

caP said...

μπορει να ζω στη φρουτοπια η να φανω κακια αλλα θελω να σου πω οτι
οι συνταξιουχοι δεν βασιζονται στα λεφτα που τους κρατουσαν απο το μισθο για ενσημα και λοιπα;;
Γιατι ενω εσυ πηρες την αποδειξη σου κανονικα -και ισως με μεγαλυτερο ποσο απο εκεινο που πληρωσες,οκ ολοι το χουμε κανει- αλλα το φπα που κλεβει απο το κρατος ο μαγαζατορας δε θα του το κλεβε το κρατος μακροπροθεσμα με ολα αυτα που γινονται;;
Εχεις αναλογιστει οτι μπορει να μην εχει αρκετους πελατες για να καλυψει τα παγια εξοδα του;
Δεν θα θελες να του τη χαρισεις και λιγο;;Για να μη γινει ενα ακομα μαγαζι-φαντασμα που δε βρισκει ενοικιαστη;
Εγω θα θελα...

Αιθεροβάμων said...

Μια σαν εμένα χρειάζεται σε κάθε τραπέζι, που, μέχρι να να φύγει από το μαγαζί, από το παιξ παιξ εντατίκ και το τσαλακ τσαλακ εντατίκ καθιστά το επίμαχο χαρτάκι της απόδειξης ακατάλληλο προς επαναχρησιμοποίηση. Ενδεχομένως και κάποιος πιο τσαμπουκαλεμένος, να ζητάει απόδειξη όταν δεν του τη φέρνουν....

Και ναι, όντως σε κάποια μαγαζάκια που είναι λίγο πολύ στα όρια της επιβίωσης δε με πειράζει να τη χαρίσω, αλλά σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι από μισογεμάτα μέχρι εντελώς γεμάτα για μεγάλο μέρος της ημέρας, μου πιάνουν τον κώλο με τις τιμές τους και θέλουν να μου παίξουν και μαλακίες με τις αποδείξεις, ε χαλιέμαι λίγο.

Anonymous said...

ναι εχες δικιο σ'αυτο
τελικα το νικ σου ειναι οξυμωρο
δε καΠ

Lina said...

κι αντε, αυτοι το κανουν... εσυ γιατι το δεχεσαι; Είναι απλό: σκιζεις την παλια αποδειξη, αλλα να φαινεται η ωρα εκδοσης, και ζητας να σου φεορυν την αποδειξη σου. Το εχουμε κανει πολλες φορες.

dimitris said...

Θα 'πρεπε να έχουν το ίδιο σύστημα μ' εδώ στο Βέλγιο. Αν βγεις από εστιατόριο / μπάρ / καφέ κλπ. ως πελάτης και δεν έχεις ζητήσει απόδειξη πληρώνει πρόστιμο όχι μόνο ο ιδιοκτήτης αλλά κι εσύ που δε την ζήτησες! Συμβαίνουν και εις Παρισίους αυτά ξέρετε...

Drmakspy said...

Κι αυτό που τον espressoτον πληρώνεις όσο τεσσερις ίδιους σε καφέ πολυτελείας στο κέντρο της Ρώμης;;;;; Πως το λένε;;;;

chien andalou said...

@ Drmakspy:
Εσπρεσιονισμό

V for varethika.. said...

Γεια σου, είμαι η Αγία Ειρήνη, εδώ στον παράδεισο είναι λίγο αργό το γουάι φάι αλλά παρόλα αυτά θα σου δώσω μια δυμβουλή, ζήτα τη σωστή απόδειξη με τη σωστή ώρα έβρι τάιμ και θα δεις μετά...και συνέχεια στο ίδιο μαγαζί...άκουσε με τέκνο μου....
Φιλικά
Αγ. Ειρήνη

Maximilian R said...

kala paei akoma kosmos sto magkaze?

>shudders<

Dorian_Gray said...

Δε ξέρω τι λέτε εσείς. Εγώ τις παίρνω τις αποδείξεις μου γιατί κάνω συλλογή.

amalthia said...

και που να το αποδώσουν το ΦΠΑ βρε πρόβατο??
σε ενα κράτος μπουρδέλο? τόσα χρόνια δηλαδή που το αποδίδαμε τι έγινε?

βίλες και περιουσία έγινε!

πάνε να μας κάνουν ενα κράτος ρουφιάνων...

un (presque) Français à Londres), said...

Amalthia ποτε τον αποδίδαμε και δεν το πήρα πρέφα;

Ρουφιάνος είναι οποιος καταδίδει κάτι που δεν τον αφορά κατά τον εμού ορισμό... το οποιο στην συγκεκριμένη φάση δεν ισχύει.

amalthia said...

λες μωρε Γάλλε να μην τον απέδιδε κανείς όλα αυτά τα χρόνια?? μα κανείς? δεν έχεις πάρει λευκό χαρτάκι ποτέ στα χέρια σου?


ρουφιάνος για μένα είναι όποιος θέλει να στριμώξει τον άλλο επειδή στριμώχνεται και ο ίδιος...κατα το μια μου και μία σου...συμφωνούμε δηλαδή στο ότι τον αφορά...αλλά για λάθος λόγους.

τσούτσουρος said...

to egw thelo na kano tama ston agio Porfirio... asxeto?????????????????

Anonymous said...

Προβατάκο μου,
ΕΜΕΙΣ φταίμε για όλα αυτά,
όταν κανένας δε ζητάει απόδειξη τόσα χρόνια γιατί ο πουστοιδιοκτήτης να μην κλέψει;
Για αρχίστε όλοι να απαιτείτε τα μαγικά χαρτάκια να δούμε μετά ποιος θα είναι ο μάγκας και ποιος ο "πούστης" της υπόθεσης!
Μπεεεεε

Anonymous said...

To epatha k egw tin kyriaki sto magaze! Alla prepei na to paradextoume pws o servitoros itan ena panglyko paidi k poly eksipiretikos. Xalali tou oi apodikseis.

Lina said...

δεν τις καρπώνεται ο σερβιτορος τις αποδειξεις!!!!!

Disciple said...

και για αυτό ακριβώς πάντα ελέγχεις και παίρνεις την απόδειξη σου.

fieryfairy said...

Βρε τι τραβάτε κι εσείς οι down unders... ενοχλούμαι ιδιαίτερα με την κουτοπονηριά τέτοιων ιδιοκτητών καφεμπαρεστιατορίων.

Εμένα δε με έχει τύχει κάτι τέτοιο εδώ- συνήθως βέβαια όλοι τις κρατάμε ή τις ζητάμε τις αποδείξεις - δεν έχει ντροπές.

tsok said...

@Dorian: Κάμω κι εγώ συλλογή. Λες σε λίγω καιρό από σήμερα να πιάνει και ως pick-up line? Τύπου, έλα μάνα μου να σε δείξω τη συλλογή μου από αποδείξεις του πριζουνίκ? (= και λεφτού και νοικοκυροκόριτσο και οργανωμένη για την εφορία και τον Παπακωνσταντίνου) Μωρέ μην τις χωρίσω θεματικά τελικώς? χμμμμ

Anonymous said...

Απλά δες την απόδειξη, αν είναι παλιά ζήτα νέα και αν κάνει πρόβλημα κάλεσε την αγορανομία ή την αστυνομία και να δεις αν θα το ξανακάνει. Και αν πάρει τις αποδείξεις, ζήτα τες πίσω.

Anonymous said...

Τόσος χαμός για να μη πεις ότι αναφέρεσαι στο ΜΑΓΚΑΖΕ;

Όσο για την επιλογή του προθέματος "πουστό", θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά ατυχής για μια τέτοια έτσι κι αλλιώς κατακριτέα πρακτική! Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ένα ομοφυλόφιλο. Τύποι θα μου πεις. Προφανώς! Αλλά η σημειολογία των λέξεων σε γραπτά κείμενα, θα έπρεπε πάντα να είναι προσεκτική.