Thursday, November 18, 2010

Πως τα καρτούν της δεκαετίας του 80 ευθύνονται για την εξάπλωση των gay στην εποχή μας......

Αν δεν το ξέρεις, αγαπημένε αναγνώστη, αυτές τις μέρες στο facebook γίνεται μία "κίνηση". Το μανιφέστο της είναι το εξής: 15 έως 20 Νοέμβρη ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες μέρες στο Facebook..ας γίνουμε όλοι πάλι παιδιά!

Πολλοί έχουν ακολουθήσει το παιγνίδι, μεταξύ αυτών και εγώ, και βάλανε για φωτογραφία στο προφίλ τους ήρωες από μικιμάου. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθώ μερικά από τα αγαπημένα μου καρτούν της δεκαετίας του 80. Μαζί όμως με τα καρτούν, θυμηθηκα και κάτι άλλο, μία ανακάλυψη που είχα κάνει όλως τυχαία, στα υπόγεια εργαστήρια ανάλυσης ποπ κουλτούρας του πρόβατο τζη ααα. Η ανακάλυψη, είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπαχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Ση Άη Χέη, γιατί τα κυκλώματα των καρτούν και του Χόληγουντ δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και κινδύνευε η ζωή μου.

Γιου ση σέξη βγιούερ, κάποια στιγμή, όλως τυχαία, διαπίστωσα ότι στα αγαπημένα μας καρτούν από την δεκαετία του 80 κρύβονται οι λόγοι που στην εποχή μας υπάρχουν τόσοι πολλοί ομοφυλόφιλοι, τόσο πολλά ντράμα κουήνζ παλληκάρια, τόσο πολλή γκέηνεςς.

Σοκαριστικό; φυσικά... άσε με να στο επαναλάβω.

Ο λόγος που στην εποχή μας υπάρχουν τόσοι πολλοί gay είναι διότι μας έμαθαν σε gay συμπεριφορές και σουσούμια τα καρτούν που βλέπαμε στην εφηβεία μας. Ναι, ναι, ναι! Δεν είμαι ένας νέος Λιακόπουλος που βλέπει παντού Νεφελήμ και Μασουλήμ, αυτό που λέω μπορώ να το στηρίξω με ΝΤΟ-ΚΟΥ-ΜΕ-ΝΤΑ!

Για να το αποδείξω, ας δούμε gay σημειολογία στα αγαπημένα μας 80s καρτούν. Ξεκινάμε με τα...

Στρουμφάκια.
Μιλάμε για την υπέρτατη gay προπαγάνδα. Αυτό δεν είναι σήριαλ, είναι gay bar για αρκούδους: Σε ένα χωριό όπου ζουν μόνο άντρες, κάνει κουμάντο ένας μουσάτος παχουλός κυριούλης με κοιλίτσα, που όλοι τον έχουν πατρική φιγούρα, ο ΜπαμπαΣτρούμφ:Σαν να μην έφτανε αυτό, η μόνη γυναικεία παρουσία είναι η Στρουμφίτα, μία μπίμπο με μαλλί Φάρα Φώσετ η οποία δεν έχει γκόμενο - δηλαδή τύπικαλ αδελφομάνα:

Πάμε παρακάτω.....
Αναρωτιέσαι που έμαθαν οι γκέηδες να κυκλοφορούν παντού με τσαντάκι, το οποίο χωρά την Άρτα με τα Γιάννενα αν και είναι απίστευτα μικρό; Να έχουν φιλινάδα μία χαζή μπίμπο; Να μην πηγαίνουν πουθενά χωρίς το pet τους; και να ανακατεύονται συνέχεια στις δουλειές των άλλων και καλά για να σώσουν τον κόσμο; Ε δεν θέλει πολύ μυαλό, όλα αυτά τους τα έμαθε ο ...Sport Billy!
Nils Holgersson
Πρόσεξε gay προπαγάνδα στο πιο αγαπημένο μου σήριαλ έβα εν έβα... ένα ξανθό τεκνό από Σουδία, κάνει το γύρο του κόσμου και περνάει υπέροχα, όλο αυτό, δε, καβάλα πάνω σε ένα πουλί!!!!!! Πρόσθεσε και ότι αγαπημένο του αξεσουάρ είναι ένα κόκκινο σκουφί.... ε, δεν θέλει και πολύ το εφηβάκι των 80ζ να γίνει γκέη φρέντλη και μετά σκέτο γκέη! ΟΜΑΓΚΟΝΤ! πόσο πιο γκέη από τόσο, πόσο; τράστ μη, καθόλου... (για να μην αναφερθώ στην σχέση μίσους αγάπης του Nils με έναν μεγαλύτερο άντρα, τον νάνο)

και πάμε παρακάτω... στην Χάιντι... Όχι από τις χειρότερες περιπτώσεις στην λίστα μας, αλλά και πάλι καταφέρνει να πλασαριστεί, ειδικά αν σκεφτείς ότι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, άρα έχει ύπουλο σκοπό να τα βάλει σιγά σιγά και λάο λάο στο gay κλίμα. Πόσο Gay ήταν η Χάιντι; χμφ χμφ χμφ μα όπου και να την πήγαινες δεν της άρεσε παρά μόνο στο χωριό της, ήταν ανταγωνιστική με την Κλάρα την εργοδότριά της, και της άρεσε να κυκλοφορεί ανάμεσα στα λουλούδια και να πειράζει το μουσούδι του σκύλου της (τυπικές συμπεροφορές σύγχρονου gay της Αθήνας οι δύο τελευταίες). Α ρεστ μα κέης, κοντολογίς

Μετά την Χάιντι, πάμε στην Μάγια την Μέλισσα. Επίσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέσω της απεικόνισης του Billy του φίλου της Maya, το πιτσιφρίκι μαθαίνει να υπακούει στις μπόση φιλινάδες του, άκομα ένα πράγμα που οι gay κάνουν κατά κόρον. Επίσης, όλη αυτή η εμμονή με τα φτερά της, με το μέλι ως καλλυντικό, και η απόφαση να αφήσει την κυψέλη για να πάει Αθήνα να πηδηχτεί ελεύθερα επιτέλους.... ε, με συγχωρείς αν αυτό δεν είναι gay, τότε η Barbra Streisand δεν είναι gay icon!

Και πάμε στο επόμενο... Νταρντακάν και οι 3 σωματοφύλακες:
Τι να πω τώρα για αυτό; Το σκέφτομαι και ταράζομαι. Πρόσεξε με τι υποδόρειο τρόπο μεταδίδονταν προστυχιά στα αθώα παιδικά μυαλά μας. Δες την πλοκή: Ένα τεκνό με ταλέντο στην ξιφασκία, να είναι προστατευόμενος 3 μεγαλύτερων αντρών οι οποίοι όταν έρχονταν στο τσακίρ κέφι, έβγαζαν τα "όπλα" τους, τα ύψωναν στον αέρα και τα ένωναν. αμ σόρη αλλά δεν είμαι παρανοϊκός!!! δεν είμαι! αυτό είναι σαν σκηνή από gay τσόντα!!!! αμσόρη
Και περνάμε στο βαρύ πυροβολικό της gay προπαγάνδας. Η Κάντη Κάντη.
Πρόσεξε πόσα gay καρατερίστιξ βρίσκεις στην κυρία:
Μαλλί ξανθό με φράτζα; ΤΣΕΚ
Ντράμα Κουήν; ΤΣΕΚ
Της πέθανε γκόμενος από την φαρμακογλωσσιά της; ΤΣΕΚ
Τα είχε με δύο ταυτόχρονα και δεν μπορούσε να αποφασίσει με ποιον θα μείνει; ΤΣΕΚ τσεκ εντατίκ
Πήγαινε σε χαρτορίχτρες; ΤΣΕΚ
Έκλαιγε με το παραμικρό; ΤΣΕΚ
Έβαζε κολλύριο στο μάτι για να λαμπυρίζει; ΤΣΕΚ
Είχε τέλειο μαλλί νο μάτερ δη περίσταση, νο μάτερ δη ηβέντ? ΤΣΕΚ
...Ε σόρη, δεν περιγράφω άλλοοοοοοοο.... δεν υπάρχει πιο gay από αυτό!

και κλείνουμε με το σήριαλ που δεν το πίστευα ότι θα είχε και αυτό gay ατζέντα... και όμως, όμως! Αναφέρομαι στον Μπόλεκ και Λόλεκ. Αν και από την Πολωνία, παραδοσιακά συντηριτική χώρα, τα δύο παλληκάρια πιστεύω ότι είναι το αρχετυπικό gay ζευγάρι: ένας ξανθός-ένας μελαχροινός, όπου ο ένας είναι μπόση στον άλλο, τον σέρνει μαζί του όπου πάει, και δεν τον αφήνει να σταυρώσει κουβέντα.... ε, με τέτοια μεγαλώσαμε και στις μακροχρόνιες σχέσεις τους οι gay είναι ή φασίστες με τον άλλο ή άβουλοι! Έτσι εξηγούνται όλα, όλα!

Πιστεύω ότι σε έχω πείσει πια αναγνώστη, μετά από όλα αυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Να γιατί η γενιά μου έχει τόσο μεγάλο ποσοστό γκέηδων. Είναι τα καρτούν των 80ζ που μας έκαναν έτσι. Μας δημιούργησαν το λάθος πρότυπο με αποτέλεσμα να στραφούμε σε μία πιο ανορθόδοξη επιλογή.

α, και επειδή μου αρέσει να αποδίδω τα εύσημα τω Καίσαρι, ας αναφέρω και το μόνο σήριαλ εκείνης της εποχής χωρίς καθόλου gay sub-context.... η Οδύσσεια του διαστήματος: όπου συμβαίνει το εξής παράδοξο.... μήπως είναι το αγαπημένο μου.... μήπως είναι αυτό που το έχω αγορασμένο σε dvd και από καιρό εις καιρόν το ξαναβλέπω.... μήπως;

45 comments:

Flonsavardu said...

Της πέθανε γκόμενος από την φαρμακογλωσσιά της; ΤΣΕΚ

χαχαχα, θεούλης!

Hfaistiwnas said...

Τέλειο τέλειο!!!
Και έλεγα και εγώ πως έγινε και βγηκαμε πολλοί! χαχαχαχαχα! Τα 80ς φταίνε!!!
Το είδα στο φέις, αλλά λέει να βάλω μικρό πόνι; Μπαααααα

Lina said...

η οδύσσεια του διαστήματος είναι το μονο που δεν ξέρω καν απ όσα αναφέρεις =Ρ

(ξέχασες τα αρκουδάκια της αγάπης =Ρ
και ένα άλλο, που πληζ πες μου ότι το θυμάσαι κι εσύ!!!! "Ο Νεράιδος" στην κρατική τηλεόραση)

δύτης των νιπτήρων said...

Συνομήλικοι είμαστε Πρόβατε; Δες κι αυτό.

Anonymous said...

ΑΑΑΑΧ!! Παιδικά του '80!! Τα λατρεύω όλα!! Και μετά ήρθαν αυτοί οι Power Rangers τα χάλασαν όλα!!!
Την έρευνα που κάνεις προβατούλη, δεν την κάνει κανένας! Μπράβο!!!
Μα πώς μας τα περνάνε τα μηνύματα.....πωπωπω...

Φιλιά, Σοφία

ΥΓ. Σιρκάα....Σιρκάα....- Ο/δυσ/σέ/α. Ο/δυσ/σέ/α.

Legally Blonde said...

κλαιω
μονο αυτο σου λεω!

Candy

Anonymous said...

Ψηφιστε με ψηφιστε με
τη μοιρα σας ορισετε
ψηφιστε με ψηφιστε με
και ησυχο αφηστε με

Nikos Lioliopoulos said...

Τα πιο πολλά απο τα μικιμαου που αναφερεις ηταν αγαπημενα μου. Απορω πως τη γλίτωσα!!

spinachMemories said...

κάλα άμα δεν έβαλες σ αυτό το ποστ jem and the holograms είσαι βλαχάκι απ τα λίγα. εμείς θα σταλέμε που γεννηθήκαμε το ενενήντα. που είναι το κράτος καταστάσεις.

Rodia said...

Ολα καλα, αλλα δεν βλεπω τον αστυνόμο Σαΐνη!

Coco said...

για να μη σού πω ότι ξέχασες τον αρχετυπικό ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑ!!!

Anonymous said...

Des k ena video pou brika sto youtube epi tou thematos!!!
We had no chance at all ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=jM4zvChNFKc&feature=youtube_gdata_player

DrFinch said...

Και εγώ που νόμιζα ότι φταίει η μάνα μου, που με κοίμιζε με ποιήματα του Καβάφη.
Και εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να ακολουθήσει sequel με όλες τις ανωτερω προτάσεις (τις μισές ούτε που τις ξέρω). Και προσθέτω και εγώ τους θαντερκατς, που εγώ τουλάχιστον το έβλεπα, γιατί μ'άρεσαν τα μπράτσα του Λάιονο.

ιμερος said...

to kogiot ?

Anonymous said...

Είστε κομπλεξικοι άνθρωποι και ΜΑΛΑΚΕΣ με όλη τη σημασία της λεξεως. Άντε γεια ρεεεεεεε.
Βάλτε τις παροπιδες σας και μην ασχολιστε με αλλα θέματα Εκτός απο αυτά που ξέρετε να κάνετε καλύτερα. Δηλαδή Τίποτα. ΜΑΛΑΚΕΣ

Scroodge said...

Den kserw se ti vathmo einai gia plaka afta pou les, sigoura exeis ksexasei pws vlepoun ton kosmo ta paidia :)
idiws to teleftaio me to bolec kai to lolec poly me stenaxwrhse

Dorian_Gray said...

Χμμμ...Άν και οι τρείς είμασταν πορωμένοι με Κάντυ, μόνο εγώ έγινα γκέι... Μήπως αυτοί χάσανε κανένα επεισόδιο ???

An-Lu said...

Γιου γκοτ εη πόιντ!

Τουρνέ στα νησιά said...

ξεχνάς τον Φρου-Φρου!

the writer said...

Σου έχω πει πόσο λατρεύω να διαβάζω για cartoon;
Sailormoon 4life!

Anonymous said...

θενξ προβατε,τωρα εξηγουνται πολλα....τα μισα απ'όσα ανεφερες ηταν αγαπημενα μου καρτουν κ τα αλλα μισα ηταν αγαπημενα του γκομενου μου,οποτε ναι,ολα βγαζουν νοημα τωρα...

ΜπουΤουΓου,καλα αυτος ο 12΄32 μπηκε για να πει "αντε γεια"?μη χειροτερα,εχει χαζεψει ο κοσμος....

weetabx said...

πας καλά; δεν είναι γκέι ο Οδυσσέας;;; Μα είναι κλασσικό φιτ μπέαρ είδωλο. Και τώρα τον βλέπω και παθαίνω!

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός said...

Έχετε δίκιον. Και το χειρότερον είναι ότι η διεθνής συνωμοσία των σκοτεινών κέντρων που απεργάζονται καταστροφικά σχέδια για την νεολαίαν μας συνεχίζεται μέχρι τώρα (βλ. το γνωστόν σκάνδαλον Μπομπ Σφουγγαράκη-Πάτρικ του Αστερία).

tsok said...

@coco, οι λεσβίες πώς βγήκαμε παιδί μου!!! Remember penny?
α) είχε pactical κοτσίδια στα μαλλιά, comfy ρούχα και sneakers
β) είχε γκατζετ
γ) είχε σκύλο
δ) πάντα έβρισκε τον ένοχο!!
hello!!!

tsok said...

sorry!! @ rodia το σχόλιο όχι @coco (όποια βιάζεται να πει τη μλκ της...)

Unknown said...

Και το ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν έβλεπα Μικρά μου πόνυ όταν ήμουν μικρός.
Μην τα βλέπεις έτσι αθώα, είχαν και αυτά αδερφομάνα, την Ναταλί!

Anonymous said...

Εγώ πάλι έβλεπα συνέχεια Thundercats! Τρελό κόλλημα με τους κοιλιακούς του Panthro και το twink profile του Lion-o.
Υπάρχει κανείς που το έβλεπε και δεν πιστεύει ότι η Cheetara είναι λεσβία?

fieryfairy said...

Άψογη η έρευνα στα εργαστήρια σας, πρόβατε, σε βλέπω στα επιστημονικά τζέρναλς να γίνεσαι πρώτο θέμα :-)

leinti nti said...

xaxaxa...ego evlepa kai tao tao.

ego nomiza pos ''ftei to chernobil kai afta pou trome''...klassiki ataka giagiadon...

amalthia said...

αγάπη μου η διάβρωση της σεξουαλικότητας σας ξεκίνησε 50 χρόνια πριν...τότε που ο άντρας της Barbie γνώρισε τον άντρα της Bi-bi-bo...

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Λείπει και ο Αστεριξ με τον Οβελίξ.
Να περιμένουμε ειδικό αφιέρωμα;

Anonymous said...

Μωρή!

Anonymous said...

Σκαστε ΟΛΟΙ!!

Sanny Dot said...

hahahahahah 8eos!!!

onebigdj said...

looooooooool theoooos respectiaaaa!!!
egw superman candy candy odysseia tou diastimatos kai frou frou.kopikes??? makia provatini!!!

Provato said...

flon xxxx :-)

Hfaistiwna, νομίζω το μικρό πόνυ είναι του μάτς, μείνει στην Κάντη Κάντη! xxx

Lina το να μην ξέρεις την Οδύσσεια του διαστήματος είναι λόγως χωρισμού, θες πολύ σπανκ, τελικά

δύτη, ναι ναι φαίνεται είμαστε συνομήλικοι, εσύ όμως είσαι πολλά ωριμότερος, χοχοχο

Provato said...

Σοφία αγαπημένη, θέ μου τι στοιχιωτικό αυτό το εφέ, το Σιρκά/α/α/α/α ποπό ακόμα αντριχιάζω. ζετέμ

Legally xxxxxx μεγάλη αγάπη xxx

anisixe, ηρέμησε

Νίκο, θα απαντήσω με το σούπερ κλισέ, είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον ρούλ! :-)

Provato said...

spinach ωχ, ωχ, ούτε που τους ήξερα τους τύπους, όντως ΤΜΒ ολκής! λυγμ

Rodia έχεις δίκιο, μεγάλη παράλειψη, αλλά πόσο πια να ερευνήσει ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ, ένας άθρωπας είμαι! xxxxx

coco έχεις δίκιο, είναι αρχετυπικός, αλλά επειδή δεν είναι δημιούργημα των 80ζ, ψιλοδικαιολογούμαι, όχι; :-)

anonymous αχαχαααχαχαχα τέλειο ληγκ τέλειο θέγκζ

Provato said...

Dr ακόμα και έτσι φταίει η μάνα, γιατί η μάνα φταίει για όλα, τα έχουμε πει. επίσης, τι κάγκουρας που ξέχασα Θάντερκατς, εμένα αυτό με έκανε Bear, να μου αρέσουν τα τριχωτά μπρατσωτά, χιχιχιχι :-)

imere, αν και το κογιότ είναι παλιός ήρωας, θα το ερευνήσω το θέμα, μου κάνει κάτι, μου κάνει χμφ χμφ χμφ

ανώνυμε 12:32:00 αχαχαχαχαχαχαχα σ αγαπώ, λετς μπη φρέντζ! (αλήθεια, δεν κάνω πλάκα, σε θέλω φίλο)

scroodge, τι σκρούτζ είσαι μωρέ, τι σκληρόκαρδος αν στεναχωριέσαι με αυτά; πφ....

Provato said...

dorian, αχαχαχαχαχαχαχ σίγουρα έχασαν επεισόδια, πολλά κιόλας xxxx

An Lu είναι καρατσεκαρισμένο σου λέω!

τουρνέ, είπαμε είμαι τρελός κάγκουρας, εδώ σου λέει ξέχασα τους Θάντερκάτς, άχρηστος ερευνητής, άχρηστος, αλλά δικαιολογούμαι διότι δεν είχα πολυπληθές επιτελείο

the writer χιχιχιχιχι, εγώ λατρεύω εσένα!

Provato said...

the man, αχ πεθαίνω είχατε μοιράσει τα καρτούν με τον γκόμενο αχαααχαχαχα τέλειο αυτό είναι πραγματικά ζευγαρίσιο (μην βρίζεις τον ανώνυμο, πρέπει να ξεσπάσει και αυτός)

weetbx, χμφ χμφ χμφ, δεν έχεις άδικο γμτ γμτ γμτ, αναθεωρώ λίγο....

Konstantine, α νο, α νο! πρέπει να τα ξεσκεπάσουμε τα σκοτεινά σχέδια, όλα!

τσοκ, είσαι τόσο πολύτιμη ερευνήτρια, πραγματικά δαιμόνια, θες να γίνεις το δεξί μου σέξι χέρι; ζετέμ

Provato said...

George, δεν θέλω να πω "στά 'λεγα εγώ" αλλά.... στά λεγα εγώ! :-)

vassilie ε μα πια, έχεις δίκιο, θέγκζ φορ γκίβιγκ μη έξτρα στοιχεία για την έρευνά μου!

fieryfaery, έτσι είναι, αφού είμαι δαιμόνιος ρεπόρτερ, το ξέρεις. και τα υπόγεια εργαστήριά μου είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη τεχνολογίας!

leinti nti, δεν έχω υπόψη τάο τάο, πρέπει να ψάξω, χμφ χμφ χμφ χμφ, αχ αγαπώ γιαγιάδες τέτοιου τύπου. χιχιχιχι

amalthia, έχει καταγραφεί η συνάντηση; για πες!!!

Provato said...

Πα.νίκε αυτοί οι δύο είναι πολύ πιο παλιοί, δεν μπορώ να τους βάλω για 80ζ, άσε που δεν τους βλέπαμε στο τηβή.... είναι άλλη κατηγορία, άλλη

Θεία, χεχεχεχε xxxx

ανήσυχε, μίλα καλλίτερα!

sanny, ήλιος καλοκαιρινός, εσύ!

one, χεχεχε καρακατακόπηκα λέμε! :-)

Αlen Scevis said...

Ε, όχι και καθόλου gay η οδύσσεια...
Eχετε δει πολλούς straight daddies με κολάν και μαλλί Kelly Garet?

Αlen Scevis said...

Ε όχι και καθόλου gay η Οδύσσεια...
Έχετε δει πολλούς straight daddies με κολάν και μαλλί Kelly Garet?