Monday, February 14, 2011

παράλογες συνδέσεις

Βλέπω στο ιντερνετ τηλεοπτικό ρεπορτάζ από ειδήσεις σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Μάινας από αλλοδαπούς κλέφτες.

Η δημοσιογράφος μας λέει την είδηση, και στην συνέχεια παραθέτει την εξιστόρηση του συμβάντος από τον ίδιο τον παθόντα, όπως την έκαμε σε ένα site. Φυσικά, η τηλεοπτική μετάδοση του γεγονότος είναι κατά τι πιο μεγεθυμένη από το πως το περιγράφει ο Μάινας λίγα δευτερόλεπτα μετά - αλλά εντάξει αυτό τώρα δεν είναι παράλογο, τηλεόραση είναι πρέπει να το φουσκώσει το πράγμα... (για να μην λέω γενικότητες η δημοσιογράφος είπε "...άρχισαν να τον χτυπούν ακόμα και με μπουκάλια" ενώ το ίδιο το θύμα έγραψε "...εμφανίζονται συμπατριώτες του... που ρίχνουν με μίσος με κατεύθυνση το κεφάλι μου δύο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς και τα δύο μπουκάλια μπύρας δεν βρήκαν το στόχο τους..."). Ερμ, σου πετάω δύο μπουκάλια μπύρας και σε χτυπάω με μπουκάλια μπύρας είναι διαφορετικό πράγμα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχουμε και στις δύο περιπτώσεις εγκληματική ενέργεια έτσι;

εκεί που ξεφεύγει το όλο πράγμα όμως είναι όταν επανερχόμενη η σχολιάστρια κάνει την φοβερή σύνδεση... "και δεν μιλάμε για έναν πολίτη που έχει αρνητική ή έστω ουδέτερη θέση για τους μετανάστες! το αντίθετο! διατυπώνει ανοιχτά αντιρατσιστικές απόψεις, με αποτέλεσμα συχνά να καθίσταται στόχος ακροδεξιών στοιχείων...".

Καταπληκτικό; Εξαιρετική σύνδεση;

Σαν να λέμε ότι...

1 - οι λαθρομετανάστες δεν κλέβουν επειδή έχουν ανάγκη και εγληματική φύση/απελπισία που τους οδηγεί στο έγκλημα, αλλά από διάθεση να εκδικηθούν όσους δεν τους υποστηρίζουν, όσους είναι συντηρητικοί, όσους εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις...
2 - οι λαθρομετανάστες βλέπουνε ειδήσεις, διαβάζουν μπλόγκζ και κάνουν σόσηαλ μήντηηνγκ ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιός είναι υποστηρικτής τους και ποιός όχι. Mετά, τουητάρονται με λίστες "ποιούς κλέβουμε και ποιούς όχι"
3 - όσοι είναι προοδευτικοί, δεν τους κλέβουμε, δεν τους πειράζουμε!

και τώρα βέβαια εγώ υποψιάζομαι ότι όλο αυτό είναι μάλλον απροσεξία... Θέλω να πω, είμαι σίγουρος πως η δημοσιογράφος ξέρει πολύ καλά ότι το έγκλημα δεν έχει λογική και πως το γεγονός ότι κάποιος είναι πονόψυχος και υπέρ των μεταναστών δεν σημαίνει ότι ένας αλλοδαπός δεν θα τον κλέψει. Όπως, για παράδειγμα, δεν σημαίνει και ότι επειδή κάποιος είναι καλός άνθρωπος δεν θα πάθει καρκίνο. Της ήρθε απλά η αναρώτηση "γιατί συμβαίνουν κακά πράγμα σε καλούς ανθρώπους;", όπως έρχεται σε όλους καμμιά φορά, είναι στην αθρώπινη φύση! Αλλά καλό είναι όταν δημοσιογραφούμε να αφήνουμε αυτή την συναισθηματική θεώρηση εκτός. όχι;

Ειδικά όταν είμαστε σε τεταμένες εποχές. και ειδικά όταν θέλουμε να θεωρούμαστε προοδευτικό μέσο και έγκυρο.

επίσης, προσέξατε ότι τα μπουκάλια μπύρας που πέταξαν οι αλλοδαποί στον Μάινα ήταν γεμάτα; μήπως αυτό σημαίνει...
1 - ότι δεν έχουν ανάγκη οι αλλοδαποί, αφού μπορούν και αγοράζουν μπύρες;
2 - ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχουν ανάγκη οι αλλοδαποί, αφού τις πετάνε τις μπύρες τους πριn καν τις πιουν; τι σπατάλη είναι αυτή; απαπαπαπα. και θες μετά να με συγκινήσεις να σε βοηθήσω! νογουέη

(φυσικά πλάκα κάνω... είπα να μπω κ εγώ λίγο σε "παράλογες συνδέσεις" mode")

17 comments:

nefelokokkugia said...

Κανένας σεβασμός από τους μετανάστες σ΄αυτη τη χώρα. Δεν ήξεραν ότι ο άνθρωπος έχει άρρωστη γυναίκα? Οτι ζεί ένα δράμα? Τηλεόραση δεν έχουν? Δευτέρα βράδυ τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι?
Να απελαθούν πάραυτα. Ουφ πια
Καλημέρα πρόβατο

Provato said...

καλήμέρα, μα ναι, δεν είναι τρομερό ότι επετέθησαν στον πρωταγωνιστή του Νησιού; (αλήθεια είναι άρρωστη η γυναίκα του; σητ, περαστικά....)

Dorian_Gray said...

Μήπως απλά είχαν την εντύπωση οτι και αυτός πολιτεύεται, όπως ουκ ολίγοι συναδελφοί του?

dimitris said...

επειδη το ειδα και γω να σου θυμισω πως η συγκεριμενη δεν ειναι δημοσιογραφις αλλα πρωην πανελίστρια που φέτος κάποιος την έκανε παρουσιάστρια

Hfaistiwnas said...

Δεν είναι να εμπιστεύεσαι τα κανάλια παιδί μου!

Αιθεροβάμων said...

"επίσης, προσέξατε ότι τα μπουκάλια μπύρας που πέταξαν οι αλλοδαποί στον Μάινα ήταν γεμάτα; μήπως αυτό σημαίνει... "

3 - ότι οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε ένα μεζέ να συνοδέψουν τη μπύρα τους και σου λένε τι; έτσι ξεροσφύρι; δεν την πετάω καλύτερα; Ε και τις πέταξαν. Έτσι άφαγοι όπως ήταν δε, ούτε να σημαδέψουν δε μπορούσαν.

Anonymous said...

poia htan auth h parousiastria;; den einai kako na to peis.

i/gl

Anonymous said...

(πρόβατε λες αυτά ακριβώς που σκέφτομαι)
μήπως ήταν ληγμένες οι μπύρες, μήπως κατά βάθος ήθελαν να τον δηλητηριάσουν?
οι ανόητες κουτσομπόλες της γειτονιάς μου είναι καλύτερες δημοσιογράφοι και λιγότερο επικίνδυνες

athinovio said...

Όλα αυτά είναι κακοήθειες και αναλήθειες. Η δημοσιογράφος απλά προσπαθούσε να εξετάσει το γεγονός αντικειμενικά, δλδ από όλες τις οπτικές γωνίες.

Αμάν πια με την καταστροφολογία και την συνομωσιολογία!

Γρουσούζηδες!

dimitris said...

mia melaxrini pou paroysiazi to tv weekend sto alter

Anonymous said...

πες τα προβατούλη...

Katerina ante portas said...

Επειδή κουράστηκα να ακούω και να διαβάζω περιγραφές για την κατάσταση στο κέντρο και δη την περιώνυμη πλατεία, προτείνω
Ιδού η Ρόδος..
Έρχεστε και ίδετε!!
Δεν είναι μόνο η "δυστυχία" των ανθρώπων που τους οδηγεί στις καθημερινές έως επικίνδυνες επιθέσεις.Άλλωστε όλοι διαθέτουν χρήματα και κινητά. Είναι κάτι βαθύτερο..
Επιτίθενται γιατί είμαστε απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο..'
Επιτίθενται, γιατί εκφράζουν ένα "στερητικό" μίσος, σαν να τους "χρωστάμε"..
Επιτίθενται, γιατί-προσέξτε- κάποιος "κατευθύνει" για κάτι τέτοιο...
Αρκεί να ζήσει λίγο κανείς την "ατμόσφαιρα" της γειτονιάς και της πλατείας και θα καταλάβει..

Lefteris said...

Απόλυτα σωστό το σχόλιό σου Κατερίνα. Και όσοι θέλουν να προσφέρουν στους μετανάστες ας ασχοληθούν εθελοντικά, ωραίο είναι. Κάνει κ καλό κάρμα. Αυτό που συνέβει στον Μάινα είναι καθημερινότητα σε κάποιες περιοχές όπου υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας για τους κατοίκους. Τα υπόλοιπα που διαβάζω εδώ είναι εξυπναδίστικες μαλακίες, σας εύχομαι να μην σας την πέσουν ποτέ γιατί τότε θα πάψει να είναι αστείο. Για μας τους υπόλοιπους οι μετανάστες με το καλό ή με το στανιό θα πρέπει να τα μαζέψουν κ να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Giannis said...

ρε συ προβατε, μηπως του την ειχανε στημμενο απο την εποχη του Βαλκανιζατερ που πηγανε να κανουνε τις κομπινες, ε?

Provato said...

dorian δεν νομίζω, μπα, πολιτεύεται ο Μάινας; δεν το πιστεύω....

δημήτρη δεν την ξέρω την δημοσιογράφα, το ρεπορτάζ το είδα στην ιστοσελίδα μεγάλης εφημερίδας, και η δημοσιογράφος ήταν εκφωνήτρια, άρα δεν είδα την φάτσα της!

Ηφαιστίωνα, αυτό ξαναπέστο!

αιαθεροβάμων, ακριβώς, ακριβώς :-)

Provato said...

i/gl δεν την είδα, το ρεπορτάζ το είδα σε ιστοσελίδα εφημερίδας και ήταν του mega, πως μετέδωσε το mega την είδηση στο δελτίο του, άρα δεν ξέρω το όνομά της! :-)

onionme α γειά σου!

athinovio ζητώ ταπεινά συγγνώμη, χεχεχε

Provato said...

kihli :-)

Κατερίνα μου, δεν πήρα θέση ούτε για την κατάσταση στην πλατεία ούτε για το θέμα των μεταναστών - επίσης, δεν περιέγραψα καμία κατάσταση! οπότε, τις διαμαρτυρίες για αυτά που σεκουράζουν να τις κάνεις εκεί που υπάρχουν αυτά που σε κουράζουν! απλό, ξεκάθαρο. εγώ απλά σχολίασα πως μεταδίδεται μία είδηση από ένα μέσο.

Lefteri ευχαριστώ για τις ευχές σου, ανταποδίδω! ναι δεν θέλω να μου την πέσουν εγκληματίες, είτε αλλοδαποί, είτε Έλληνες. και ξαναλέω, δεν διατύπωσα γνώμη για το θέμα "μετανάστες παράνομοι ή νόμιμοι" - αν εσύ βλέπεις παντού εχθρούς/διαφωνούντες δεν είναι δική μου ευθύνη, όχι; :-)

Gianni απαπαπαπα αυτό είναι, ΑΥΤΟ είσαι μέγα Λαγωνικό, διαμόνιος ρεπόρτερ! :-)