Saturday, May 07, 2011

Μεγάλη κινηματογραφική γουρουνιά, απολαυστική με πελώρια λαχτάρα και υπέροχη γεύση

Αχ δύσμοιρε άθρωπα τι σου έμελε να πάθεις, Μαγιάτικα, τώρα που ανθίζει το γλαστρί και βγάζει η γη χορτάρι... θα σε αλλαλιάσω, θα σε λιώσω, θα σε πήξω με τρελό κατεβατό!

Γιου σει, ήρθε πάλι η ώρα για το μεγάλο, πελώριο, εξαμηνιαίο σινεματζίδικο ποστ που μεγάλωσε γενιές γενιές σέξη βγιούερζ. Όπου όλοι μαζί βλέπουμε ποιες από τις ταινίες που θα βγουν την σήμερα αρχίζουσα καλοκαιρινή σεζόν αξίζουν τον κόπο ή μας κάνουν κούκου.

Τονίζω, οι ταινίες αυτές ανοίγουν σύντομα όχι εδώ, στην Αμερική! Εμείς ως ελληνάκια κάποιες ναι, θα τις δούμε το καλοκαίρι αλλά τις περισσότερες θα τις δούμε τον χειμώνα που είναι η δυνατή μας σεζόν. Κάποιες, δε, μπορεί να μην έρθουν ποτέ στις αίθουσες μας λυγμ λυγμ!

Πρόσεξε, το ποστ είναι τεράστιο σεντόνι, αλλά κάνε υπομονή, πάρε Ποπ Κορν για έξτρα εφέ, και προτείνω να βάλεις και το γκομενάκι δίπλα να του πιάνεις λαθραία χεράκι/μπουτάκι/και τα δύο, όπως κάνουμε στα σκοτάδια του σινεμά και φύγαμε.

Κυρίες και κύριοι, Λίστα με τις ταινίες καλοκαίρι 2011 που μας τράβηξαν την προσοχή:
Another Earth
Μικρό ανεξάρτητο δραματάκι επιστημονικής φαντασίας. Όπου οι επιστήμονες, αλλά και οι υπόλοιποι γήινοι ανακαλύπτουμε δεύτερη, ολόιδια σαν την δική μας γη, στην οποία ζουν... εμείς, τα καθρεφτίσματά μας δηλαδή (ναι, ναι, την έχεις ξανακούσει αυτήν την πλοκή, στο Fringe). Σε αυτήν την εκδοχή όμως το θέμα δεν είναι η δράση ή η επιστήμη ή κάποιος έγκλημα - η υπόθεση έχει να κάνει με την προσπάθεια μίας νέας γυναίκας από την δική μας γη να πάει στην "άλλη Γη" για να βρει και να γνωρίσει μία οικογένεια την οποία... σκότωσε οδηγώντας μεθυσμένη στην εδώ υδρόγειο. Θα καταφέρει να εξιλεωθεί; Και πως θα τα κατορθώσει να φτάσει σε αυτήν την άλλη Γη;
Γιατί θέλω να την δω: Πολύ συγκινητική ιστορία και αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση, όχι; Και το Festival του Sundance που το αγαπάμε και το εμπιστευόμαστε χρόνια τώρα, είπε τα καλλίτερα για αυτό το έργο. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Με το φεστιβάλ. το Sundance.
Γιατί δεν θέλω να την δω: Δεν ξέρω, φοβάμαι μην παραβγεί "ταινία εξιλέωσης" και επίσης μην ξεχνάς ότι στο διάστημα κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει να χασμουριέσαι - και ακόμα, δεν ξέρω αν στα είπα αλλά έχομε κρίση που σημαίνει ότι οι εταιρίες παραγωγής δεν φέρνουνε ταινίες ρίσκου χμφ χμφ χμφ...

Bad Teacher
Η Cameron Diaz είναι δασκάλα σε δημοτικό. Τα γράφει όλα ζμπούτσουτς, βρίζει, πίνει μπάφους, κοιμάται.... και αυτά, μέσα στην τάξη! Ναι, ναι, μέσα στην τάξη. Που είσαι Lina να χαρείς. Μέχρι που εμφανίζεται νέος ιδεαλιστής συνάδελφος, ο Τζάστιν Τουμπερλέκης, ο οποίος τυχαίνει να είναι και κληρονόμος ζάμπλουτης οικογένειας! (Μη φύγεις, τώρα γίνεται ακόμα πιο σουρεάλ το πράγμα). H Cameron αποφασίζει να τον τυλίξει... πως; αν έχεις τον θεό σου, βάζοντας σιλικόνη στα βυζιά της ώστε να είναι ίδια (τα βυζιά) με αυτά της πρώην του Τζάστιν που την αγάπησε πολύ. Επειδή όμως δεν έχει λεφτά για την εγχείρηση βυζιού, η Cam αποφασίζει να γίνει "καλή δασκάλα" ώστε να πάρει το μπόνους που δίνει το σχολείο στον καλλίτερο κάθε σχολικής χρονιάς. Γκο Φίγκιουρ!
Γιατί θέλω να την δω: Ντάξει, αν δεν έσκασες χαμόγελο με το πλατ σύναψης είσαι πολύ ξυνή. Ή σε παράτησε ο Μήτσος πρόσφατα. Επιπλέον: Παίζει ο θεός Jason Segel. Το trailer είναι ό,τι πιο αστείο έχω δει σε ατάκα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και τέλος, ε εντάξει όσο να 'ναι ο Τζάστιν Τουμπερλέκης είναι ωραίο γκομενάκι. Και Τοξοτάκι σαν τον Γιώρζ Τρούλη.
Γιατί δεν θέλω να την δω: Ντάξει, η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβάμαι πως όλα τα αστεία θα τα έχουνε βάλει στο trailer και η ταινία θα είναι ψιλοφλάτ, αλλά και πάλι.... όχι όχι, δεν μπορεί με τέτοιο πλατ σύναψης, θα έχει πολύ πλάκα, θα πάω χεχε!

The Beaver (εναλλακτικό τιτλίδιο Μελ ο Κάστορας)
Ο Μελ Γκίμπζον είναι πολύ διαταραγμένος, πάρα πολύ (σώωωωωωπα, έλα, δεν το πιστεύωωωωωω....) φέρεται άσχημα στην γυναίκα του την Jodie Foster, πετάει ενθύμια και δώρα, τα πόστερ που αγαπούσε... Για να ξεπεράσει την κουλοσύνη του κυκλοφορεί φορώντας στο χέρι κούκλα κάστορα ο οποίος "λέει" αυτά που ο ίδιος ο Mel, λόγω ψυχανωμαλίας, δεν μπορεί να πει. Ε και εμείς βλέπουμε όλο το στράγκολ του να γίνει καλά! Ξέρεις, στο τέλος ξαναγυρίζει στην οικογένειά του και όλα καλά... ή μήπως όχι;
Γιατί θέλω να την δω: Ακούγεται ενδιαφέρουσα ιστορία. Σκηνοθετεί η Jodie Foster, εκτός που συμπρωταγωνιστεί. Λένε ότι η ταινία είναι καλούλα και ότι αν ο Μελ δεν είχε τα θέματα που τον έχουν κάνει περσόνα νον γκράτα στην showbiz στην Αμερική, θα μιλάγαμε για μία σίγουρη επιτυχία!
Γιατί δεν θέλω να την δω: Η αλήθεια είναι ότι οι σκηνοθεσίες της Jodie δεν με τρελαίνουν. Πλας, δεν μπορώ να πω ότι πεθαίνω και για τον Mel... Όπως και να έχει χτες Παρασκευή 6 του Μάη η ταινία άνοιξε στην Αμερική, μετά από άπειρες καθυστερήσεις λόγω Μελοσκανδάλων και θα πάρουμε μία ένδειξη για το τι θα δούμε.

The Beginners
Ο Ewan McGregor χάνει τον μπαμπάκα του και θυμάται τις τελευταίες στιγμές του μαζί του! Σίγα το πρωτότυπο θα μου πεις. Έλα όμως που ο υπερήλιξ Christopher Plummer (στον ρόλο του μπαμπά) είχε κάνει, στα 75 του, outing σε όλους ότι είναι gay - και όχι μόνο αυτό αλλά είχε ζήσει τις τελευταίες του μέρες ως πάρτη κουήν: Πρόεδρας του Fan Club της Anne Vissi, αντιπρόεδρας του Club της Despoina Vandi (κόνφληκτ κόνφληκτ, τα κατάφερε όμως μία χαρά το παπούδι).
Γιατί θέλω να την δω: Gay θέμα ειδωμένο με πολύ πρωτότυπο βλέμμα! Παίζουν πολύ καλοί ηθοποιοί και ο φίλος μου ο Έρλη Μπαζ μου έχει πει τα καλλίτερα. Τηλεφωνηθήκαμε. Με τον Έρλη. Τον Μπαζ.
Γιατί δεν θέλω να την δω: Θα είναι πραγματικά τολμηρή η ταινία; Ή για να την κάνουν πιο appealing σε μεγαλύτερο κοινό θα της λιμάρουν τις γωνίες της; χμφ χμφ χμφ

Cowboys & Aliens
Είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, και μάλιστα συζητιέται εδώ και χρόνια, από τότε που το σενάριό της πρωτοβγήκε στην πιάτσα και σφάζονταν τα παλλικάρια στα ποδάρια του ποιός θα το αγοράσει να το γυρίζει έργο. Πρόκειται για αυτό που λέει ο τίτλος: Ο "πόλεμος" ανάμεσα στους καουμπόηδες κατοίκους απομακρυσμένης πόλης της Άγριας Αμερικάνικης Δύσης, στα 1800, με ένα τσούρμο εξωγήινους που θέλουν το κακό τους!
Γιατί θέλω να την δω: Οι συντελεστές (παραγωγός και ο Spielberg) επιμένουν ότι η ταινία δεν είναι camp, παρά τον τίτλο της. Παίζει ο Harrison Ford (ο οποίος παρά το ότι είναι Mega Star παρακάλεσε γονατιστός και πέρασε κανονικά από casting για να πάρει τον ρόλο) καθώς και ο Daniel Craig. Το σενάριο έχει περίεργες ανατροπές (ας πούμε, τι θέλει ένα εξωγήινο βραχιόλι στο χέρι του Daniel; Και τι είναι αυτό που εκείνος δεν θυμάται και όλοι τρέμουν να του το θυμήσουν;)
Γιατί δεν θέλω να την δω: Μαλάκα έλεος, τι τίτλος είναι αυτός; Καουμπήδες Και Εξωγήινοι; Τζήζας. Επίσης, σκηνοθετεί ο Favreau, που έκανε τα Iron Man που απλά δεν έχω χειρότερη και πιο υπερεκτιμημένη σειρά ταινιών με υπερήρωα!

Crazy, Stupid, Love
Η Julianne Moore (ναι, ναι η αγαπημένη μας Julianne) κερατώνει τον άντρα της τον Steve Carrel. Εκείνος αποφασίζει να την χωρίζει και να ξαναφτιάξει την ζωή του. Για να ξαναμπεί στην διαδικασία του "ραντεβού/ψάχνω γκομενάκι/κάζουαλ σεξάκι χήαρ άη κομ" αποφασίζει να ζητήσει συμβουλές από έναν ειδικό του είδους, τον αρκετά νεότερό του και μούναρο Ryan Gosling. Και πάνω που λες "επ αυτό το έχω ξαναδεί", ο Ryan ερωτεύεται πραγματικά μία γοητευτική από τις δικές του περιστασιακές καζουαλίτσες και τώρα πρέπει αυτός να ζητήσει συμβουλές για το χτίσιμο μίας ουσιαστικής σχέσης από κάποιον που είχε κάνει μία στο παρελθόν... ναι, καλά κατάλαβες, τον Steve!
Γιατί θέλω να την δω: Αγαπώ Steve, αγαπώ Julianne (η οποία παίζει περισσότερο στην ταινία από όσο άφησα να φανεί), και συν-σκηνοθετεί ο τύπος που έκανε το I Love You Phillip Morris. Plus, αστείο trailer.
Γιατί δεν θέλω να την δω: ε τώρα ο Ryan δεν μου γεμίζει και τόσο το μάτι για κωμικός, αλλά ok... Eπίσης, ο τίτλος βρε παιδιά, πο-πο γιατί τέτοια φλαταδούρα; και η αφίσα; τι έγινε, δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε και βγάλαμε μαύρο σκέτο; Ντροπής.

Everything Must Go
Τι να λέμε τώρα, ήδη ο βιβλιόφιλος (έντερ πρόβατο) που λατρεύει τον κινημαΤΌγραφο (ο τόνος στο ΤΟ) βρέχει το σωβρακάκι του με προσμονή ατελείωτη και ηδονική. Ο αγαπημένος μου Will Ferrel (μην ξυνίζεις την μούρη και θυμίσου τι τέλειος ήταν στο Stranger Than Fiction) την μέρα που χάνει την δουλειά του επιστρέφει στο σπίτι του... όπου βρίσκει όλα του τα πράγματα πεταμένα στον κήπο, από την γυναίκα του, η οποία συν τοις άλλοις έχει αλλάξει κλειδαριές στο σπίτι και βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε. Αποφασίζει να τα πουλήσει όλα, εκεί όπως είναι και τότε αρχίζει η κωμωδία...
Γιατί θέλω να το δω: Βασίζεται σε διήγημα του Raymond Carver. Βασίζεται σε διήγημα του Raymond Carver. ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ RAYMOND CARVER! ο επίσημος διηγηματογράφος του Προβατάκου σου, λυγμ
Γιατί δεν θέλω να το δω: Καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω αυτό το έργο με τίποτε, μην το συζητάς τώρα, είπαμε. Ελπίζω μόνο να έλθει στην Ελλάδα (πληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηζ πληηηηηηζ εταιρία κινηματογραφική, θα είμαι καλό παιδί, θα τρώω όλο το ξεροψημένο μπουτάκι κοτόπουλο μου, πληηηηηζ φέρτη φέρτη). Χμφ, βέβαια, την προηγούμενη φορά που έγινε ταινία έργο του Carver (τα Shortcuts του Altman) ε δεν ήταν και ότι καλλίτερο. χέστηκα όμως.

Fright Night
Πιάσε μου το χέρι βγιούερ αγαπημένε που σε έχω κουράσει σήμερα και έλα μαζί μου σε ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο... Πριν από αρκετές δεκαετίες, δύομιση για την ακρίβεια, βγήκε το καλλίτερο θρίλερ όλων των εποχών, μία ταινία που με σημάδεψε ως εφηβάκι και την είδα 45 φορές, το Νύχτα Τρόμου. Η ταινία είναι cult, έγινε cult, και τίποτε πιο cult δεν θα βγει ποτέ φορ έβα εν έβα. Δες μόνο την υπέροχη αφίσα από τότε και ρίγησε: Φέτος λοιπόν, η πιο αγαπημένη μου ταινία όλων των εποχών ξαναβγαίνει, ναι, ναι, ναι: Γιατί θέλω να την δω: Τι να λέμε τώρα, εκτός του ότι είναι το remake του μεγαλειώδους Fright Night, παίζει ο Collin Farrel, αλλά και ο Anton Yelchin, το πιτσιφρίκι που έκανε τον Ρώσο πλοηγό στο τελευταίο Star Trek, καθώς και η Toni Collete. Πλας, είναι 3D! 3D! 3D! Plus σκηνοθετεί ο τύπος που έκανε το Lars And The Real Girl! Το σενάριο, δε, είναι γραμμένο από σεναριογράφο του Baffy the Vampire Slayer! που θεωρείται καλό. ερμ ερμ μη με ρωτήσεις γιατί...
Γιατί δεν θέλω να το δω: Χμφ, κάτι περίεργο παίζει με το έργο. Μήπως δεν έχει βγει καλό; Ήταν να βγει Οκτώβρη, μετά πήγε πίσω, σε λιγότερο ανταγωνιστική ημερομηνία... Επίσης, ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει trailer από την Dreamwork την εταιρία παραγωγής η οποία γενικά δεν το πολυπροωθεί. Βέβαια το film βγαίνει τέλος Αυγούστου, ίσως είναι νωρίς ακόμα.... λες πάντως να έχει λάκο η φάβα; αρονό, α ρήλη ρονό... θα το διαπιστώσω την πρώτη μέρα που θα ανοίξει! (αχ, κρατάει τον καμμένο σταυρό με γυμνά χέρια, how mo super vampire can you go?)

Hangover Part 2
Και φτάσαμε στην κωμωδία που όλοι περιμένουμε με κομμένη την ανάσα. Το Hangover Part 2, η συνέχεια στο υπέρ σούπερ, και δικαίως, επιτυχημένο Hangover θα βγει στις 26 Μάη στην Αμερική και όλοι θεωρούν δεδομένο, μέχρι εκνευρισμού, πως θα πάρει τα σώβρακα όλων των άλλων ταινιών, των θεατών και του παγκόσμιου σύμπαντος! Αυτή τη φορά η παρέα των φίλων είναι στην Ταϊλάνδη, για να γιορτάσει το γάμο του ξεδοντιάρη, και τα σουρεαλιστικά συμβάντα είναι ακόμα περισσότερα.
Γιατί θέλω να την δω: Zach Galifianakis είσαι Γαλίφης και αστείος. Bradley Cooper έχεις πλάκα. Πλας, είχα κατα-διασκεδάσει με το πρώτο. Γέλαγα γέλαγα παραλίγο να κρυώσουν τα ξεροψημένα μπουτάκια κοτόπουλο που τρώω συνήθως στα σινεμά.
Γιατί δεν θέλω να την δω: Μήπως το δεδομένο της πίεσης που ασκεί η υποχρέωση της επανάληψης της επιτυχίας του πρώτου Hangover μπλέξει λίγο τα πράγματα; Γίνεται καμία φορά... Θυμίσου το δεύτερο και το τρίτο Matrix πόσο μας είχαν κρεμάσει σε σχέση με το πρώτο... χμφ χμφ

Larry Crowe
Τι λες τώρα! Ο Tom Hanks, εξαιρετικά αποδοτικός υπάλληλος σε αλυσίδα καταστημάτων, χάνει την δουλειά του, για τυπικούς λόγους, επειδή δεν έχει πτυχίο, μετά από 354634745 χρόνια. Επειδή είναι ο Tom Hanks (θυμίσου τι πέρασε στον Ναυαγό) δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να πάει να κάνει σεμινάρια και σπουδές για να μπορέσει να βρει άλλη δουλειά. Στα σεμινάριά του, διδάσκει η Julia Roberts (που μετά την αποτυχία του eat pray love έγινε ακαντέμικ) και η οποία είναι ξυνή, τσαγκή και αγγούρω. ε και μετά ο Tom της μαθαίνει να είναι καλή αθρωπίνα και ύστερα, υποθέτω, ερωτεύονται.
Γιατί θέλω να το δω: ε, αγαπώ Tom, ο οποίος συν τοις άλλοις σκηνοθετεί. Πλας, το σενάριο το έχει γράψει ο ίδιος μαζί με την "δικιά μας" Νία Βαρδάλος (ξερνάω, όχι για την Νία, για την μυθολογία και καλά "είναι πατριωτάκι μας")! Cool κάπως, όχι;
Γιατί δεν θέλω να το δω: Πόσο πρωτότυπη να είναι πια μία ρομαντική κομεντύ; Αφού το ξέρουμε, στο τέλος θα καταλήξουν μαζί....

Midnight In Paris
Να και ο νέος Woody Allen! Ξανά μας πάει στο Παρίσι, όπου ο Owen Wilson, συγγραφέας στα πρόθυρα συμβατικού και εξαιρετικά βαρετού γάμου, ανακαλύπτει την σκοτεινή, ενδιαφέρουσα, αλήτικη πλευρά της πόλης.
Γιατί θέλω να την δω: Τώρα να σου πω την αλήθεια, δεν τρελαίνομαι, μου αρέσει κάπως ο Wilson και θα ήθελα να δω πως τον σκηνοθετεί ο Woody.... Αυτό που με τρέλανε είναι η Υ.Π.Ε.Ρ.Ο.Χ.Η. αφίσα! Αγαπώ Βαν Γκοχ, έχω μέχρι και ψεύτικα εξώφυλλα για πορνοπεριοδικά (να μην παίρνουν πρέφα ότι διαβάζεις τσόντες στο λεωφορείο) με ζωγραφιές του!
Γιατί δεν θέλω να το δω:....αλλά σαν ιστορία δεν με πολυτραβά. Αρονό, αρήλη ρονό! Μάλλον στο dvd θα την δω. Τίποτε δεν ξεπερνά το Match Point.

One Day
Η στην-προηγούμενη-μου-ζωή-ήμουν-σοκολατίνα Anne Hathaway και ο Jim Sturgess ρίχνουν ένα βράδυ των φοιτητικών τους χρόνων έναν κάζουαλ πουτσαράκο (σόρη για τα Γαλλικά αλλά εδώ στην Ελλάδα τα μιλάμε πια και στην Βουλή), περνάνε πολύ καλά και ενώ έχουν τα φόντα να γίνουν μεγάλοι αγάπιοι δεν το πέρνουν χαμπάρι και παν παρακάτ. Παρόλα αυτά, διατηρούν φιλία - εμείς στο έργο βλέπουμε τι κάνουν οι δύο ήρωες την επέτειο της μέρας που γνωρίστηκαν τα επόμενα χρόνια- δεκαετίες της ζωής του. Πότε πότε συναντιούνται στην ίδια αυτή μία μέρα, πότε όχι....
Γιατί θέλω να την δω: Το film βασίζεται σε σούπερ ντούπερ επιτυχημένο βιβλίο που έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές! Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών φαίνεται να λειτουργεί καλά... και η σκηνοθετική απόψη στο trailer έχει ιδιαιτερότητα.
Γιατί δεν θέλω να την δω: Τζήζας, κ άλλο ρομ-κομ μας έπιασαν τα ζουμιά! Όσο πιο πολύ μιλάμε για ρομαντζάδες τόσο λιγότερο κάνουμε σεξάκι και αυτό είναι σαν να μην πίνεις νερό.

(σκάσε τελειώνουμε)
Perfect Host
Να κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, με την πιο σπούκει έννοια. Κυνηγημένος κλέφτης μπαίνει σε πλούσιο σπίτι για να κρυφτεί. Ο πλούσιος και κάλτσαρντ κάτοικος ετοιμάζει dinner. Ο Κλέφτης παρουσιάζεται ως φίλος φίλης του οικοδεσπότη και όλα πάνε "καλά" μέχρι που ο αυτός μαθαίνει ότι ο "καλεσμένος" καταζητείται από την αστυνομία για κλοπή που έκανε λίγες ώρες πριν. Και τότε αρχίζει το τρελό σύστριγλο - γιατί ο οικοδεσπότης είναι ΠΙΟ επικίνδυνος και τρελός από τον απλό εγκληματία...
Γιατί θέλω να το δω: Οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών έχουν κάνει τον φίλο μου τον Έρλη Μπαζ να πέσει σε τρανς. Η ιστορία είναι ανατρεπτική... πολύ ανατρεπτική! και πόσο πολύ μου αρέσει το tagline "dinner parties are a... dying art"!
Γιατί δεν θέλω να το δω: Well, εκτός του ότι αυτό το έργο δεν πρόκειται να ανοίξει στην Ελλάδα ποτέ, κάποιοι λένε ότι ο σκηνοθέτης το παρατράβηξε με την παράνοια.... χμφ χμφ χμφ. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι και κακό χαχαχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ (μάτ γυαλίζ εντατίκ)

Rise of the Planet Of the Apes
OMG! θυμάσαι τον Πλανήτη των Πιθήκων, με την φοβερή τελευταία σκηνή όπου αποκαλύπτεται ότι ο πλανήτης των πιθήκων δεν είναι παρά η γη μας όπου μετά τις μαλακίες των ανθρωπων οι Γορίλες έχουν πάρει το πάνω χέρι; Ε σε αυτό το film, όπου πρωταγωνιστεί ο James Franco, θα μάθεις ποιές ακριβώς είναι οι μαλακίες που κάναμε και οι πίθηκοι απέκτησαν την νοημοσύνη που τους έκανε ικανούς να μας αλλάξουν τα φώτα!
Γιατί θέλω να το δω: Πάρα πολύ ωραίο πρέμις... και τον αρχιπίθηκα επαναστάτη τον παίζει ο τύπος που έκανε το Σμήγκολ στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών.
Γιατί δεν θέλω να το δω: Χμφ η πλοκή είναι λίγο "κάπου το έχω ξαναδεί". Ο αρχιπίθηκας γίνεται έξυπνος μετά από πειράματα σε ερευνητικό εργαστήριο, και μετά το σκάει και γιον γιον γιον. Τέσπα

The Smurfs
Χα! Α μπέτ γιου ντηντ νόου ότι έχουμε νέα ταινία με Στρουμφς φέτος! Στην οποία παίζει (wait for it) o Neil Patrick Harris. Lege......ndary!!!! Yeah!
Γιατί θέλω να την δω: Διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη, την σύγχρονη. Χεχε θα πάω με τα ανήψια μου.
Γιατί δεν θέλω να την δω: ε τώρα και εσύ, όλο ξυνίλα. Θα πάμε, τέλος! Για τα φουκαριάρικα τα ανήψια μου.

Super Eight
Άλλη μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονίας, το νέο έργο του J J Abrams - με παραγωγή Spielberg - περιγράφεται ως κάτι τύπου "το Cloverfield συναντά το Stand By Me". Πιτσιφρίκια που τους αρέσει να κάνουν ταινίακια με super eight κάμερα, γίνονται μάρτυρες του εκτροχιασμού ένος μυστηριώδους τρένου που μεταφέρει κάτι... πολύ πολύ κολασμένο από ένα κέντρο αποθήκευσης του Αμερικάνικου στρατού. Και ύστερα, αρχίζουν οι εξαφανίσεις σκύλων, και κατόπιν ανθρώπων, στην μικρή αγροτική πόλη που ζουν τα πιτσιφρίκια με τις οικογένειές τους...
Γιατί θέλω να το δω: Ε ο Abrams όπου ανακατεύεται μας δίνει πολλά θρηλζ! το trailer φαίνεται καρακαυτό, είναι επιστημονική φαντασία με τέρας από το διάστημα, τι άλλο θέλω! επίσης, διακρίνεις και εσύ αυτό το κάτι κολασμένο στα σύννεφα της αφίσας;
Γιατί δεν θέλω να το δω: δεν υπάρχει περίπτωση, όνερ μα ντεντ σέξη μπόντη - θα πάμε!

The Best And The Brightest
Όπου ο Neil Patrick Harris για να καταφέρει να βάλει φέτος την κόρη του σε καλό ιδιωτικό σχολείο στην Νέα Υόρκη (είναι σαν να θες να βρεις εισιτήριο για Μύκονο την Παρασκευή του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος και να ξεκινάς ψάχνεις την ίδια μέρα το πρωί - απλά αδύνατο) υποκρίνεται ότι είναι μεταμοντέρνος ποιητής κλέβοντας... τις chat συνομιλίες, για κλείσιμο σεξάκι, ενός gay φίλου του! Οι chat συνομιλίες κάνουν θραύση στο κύκλωμα πχιότητας και κάλτσαρ της Νέας Υόρκης και μετά... ε δε σου λέω.
Γιατί θέλω να το δω: Πόσο σουρεάλ ιδέα; Μα Πόσο; γελάνε και τα μουστάκια μου!
Γιατί δεν θέλω να το δω: Και αυτό δεν το βλέπω να έρχεται στα Ελληνικά σινεμά, αχ βαχ!

Tree Of Life
Και από την τρελή κωμωδία πάμε στην πχιότητα. Την σούπερ πχιότητα. Την αρχετυπική. Η νέα ταινία του Terrence Malick που στην Αμερική τον έχουν ΘΕΟ, είναι έτοιμη εδώ και 3 ολάκερα χρόνια, δυόμιση από τα οποία μοντάρεται από τον ίδιο τον μεγάλο δημιουργό. Η ιστορία αφορά τα παιδικάτα του Sean Penn ο οποίος μεγάλωσε με έναν πατέρα δύσκολο, αρχετυπική φιγούρα, και με τρόπο σκληρό και οδυνηρό για ένα παιδί. Τώρα εσύ μην αρχίσεις τα γιον γιον "βαριέμαι ήδη, το έχω ξαναδεί, πάλι ταινία με παιδί βασανισμένο που τα ρίχνει στος γονείς του" - το όλο πράγμα είναι λέει απίστευτα "αρχετυπικό" από άποψη δομής και περιεχομένου. Μέχρι λέει που έχει και σκηνή με δεινόσαυρους... Γκο φήγκιουρ!
Γιατί θέλω να το δω: Το trailer είναι ποίημα. Πραγματικά. Αριστούργημα! Τελειώνει με την φράση "unless you love your life will flash by"! Πλας, Sean Penn ως ήρωας + Brad Pitt στο ρόλο του σκληρού πατέρα. Πόσο πιο σέξη κεν γιου γκο για κάστηνγκ;
Γιατί δεν θέλω να το δω: Μα 3 χρόνια έτοιμη και ακόμα δεν έχει βγει; Μήπως κάποιο λάκο έχει η φάβα; Μήπως, ακόμα, η υπερβολική επεξεργασία το στεγνώσει το πράγμα; θα δούμε, θα δούμε

και αφήνουμε για το τέλος την ταινία που περιμένω περισσότερο από όλες:
Beautiful Boy
Τι να πω, είδα το trailer αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής και έπαθα πλάκα! Η ιστορία είναι ανατριχίλα φοβερή και τρομερή. Τι γίνεται σε μία οικογένεια που ο γλυκός κανακάρης παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει 20 συμφοιτητές του (σαν αυτά που διαβάζουμε να γίνονται πότε πότε στην Αμερική...); Δες trailer, και άλλο δεν λέο τίποτε:

Ένα θα πω μόνο: Η Maria Bello πάει για Oscar! ήδη

Αυτά ρε αγάπη, σε κούρασα απίστευτα το ξέρω, νιώθω τόσο άσχημα αλλά δες το από την καλή του πλευρά το όλο πράγμα. Καταρχήν κρατάμε μαζί το μετερίζι της ενημέρωσης. Χώρια που τώρα θα μπορείς να κάνεις τον σούπερ ενημερωμένο στα γκομενάκια σε διάφορα φεστιβάλ που τρέχεις για γκομενιλίκια.

επίσης, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες και τι ταινίες δεν περιέλαβα. Τι να πρωτοαναφέρω; τον τελευταίο Harry Potter; Τους τρίτους Transformers; Τους τέταρτους Πειρατές της Καραϊβικής που παίζει η νέα μαμά Penelope Cruz; Τον καινούργιο Jim Carrey και το Prequel των X-Men; επειδή όμως εγώ σέβομαι τον χρόνο σου, θυσιάστηκα και δεν παρουσίασα όλα αυτά τα έργα! χεχεχε :-) ευχαριστώ πάντως που διάβασες ως εδώ kiss kiss εντατίκ.

Να σου πω και κάτι ακόμα, από όλες αυτές τις ταινίες, εσύ ποια σε κάνει καμπανάκι και θα πάς να την δεις;

18 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Θα ήθελα να δω Ντίαζ και Τουμπερλέκι! Γέλιο θα χει!!!
Τον Κάστορα, λόγω Καστοριάς..
Τον γκέι μπαμπά... γκέι θέμα όπως είπες!!!
Τον Στίβ και την Μουρ επίσης, για να δω τον ωραίο!!!
Και την κωμωδία που πετάνε τον φαρελ από το σπίτι!!!
Το χανγκόβερ σίγουρα!!!
Χανκς και Ρόμπερτς επίσης!!
Το "Μία μέρα" καλό ακούγεται, ρομαντικό!!!
Τα στρουμφάκια!!! Αγαπημένα!!!
Και τα υπόλοιπα κάτω από αυτά μέχρι το τέλος του ποστ!
Αμάν με κούρασες πρωινιάτικα! Άντε, και αν δω το ένα τρίτο από αυτά, ευχαριστημένος θα είμαι!!!

the elf at bay said...

Πω πω, πού την βρίσκεις την όρεξη; Εύγε.

Καλά το Fright Night είναι ταινιάρα, τι μου θύμισες, χρόνια παλιά αλλά αγαπημένα.

Οι ταινίες πολύ ενδιαφέρουσες, μη σου πω ότι θέλω να τις δω όλες!

Soraya said...

Δαγκωτή Κάμερον, πέθανα στο γέλιο βλέποντας το τρέιλερ!
Επίσης Δέντρι Ζήσης, διότι πιο καλό καστ πεθαίνεις.
Χάνγκοβα, για ευνόητους λόγους.
Χαράλαμπο Ποττερίδη, Χ-ανθρώπους εννοείται.
Τα υπόλοιπα στο λάπιτοπι γιατί είμαστε και φοιτητόνια και τσίμα τσίμα την βγάζομε!

An-Lu said...

Σε 15 μερες που θα ξαναερθω στη γειτονια μας, θα σε βουτηξω να παμ να δουμ την Καμ!!!!!
Σμουτς-σμουτς εντατικ!

man about town said...

Bad Teacher, hands down!Μ'αρεσει η Καμερον και ο Τζαστιν μου μοιαζει :-)

Anonymous said...

Με έχασες με τα στρουμφάκια. Που είναι και οι εφετζίδικες υπερπαραγωγές; Απογοητεύεις πρόβατο. Τόσες ταινίες από κόμικ βγαίνουν φέτος, εσύ καμία;

Flonsavardu said...

όχι απλά δεν κουραστηκα, αλλα το καταδιασκεδασα, γιου γκοου μπόι. περιττό να πω ότι μέχρι που είδα το τρέιλερ με καμερον, έλεγα "πάλι μας κοροιδευει, σιγά μη μαζεύει λεφτά να βάλει βυζια".

μου άρεσαν σχεδόν όλες, περιμένω γουντυ και μ άρεσε και αυτη με τον γιουαν και τον πλαμερ.

margaritaraki said...

den tha sou pw psemata...den diavasa olokliro to post dioti eimai stin douleia kai xtypane kai ta tilefwna!!! yposxomai omws na to diavasw olokliro to apogeuma at χόουμ...ακόμα γελάω με το Τζάστιν Τουμπερλέκις!!! Μου έφτιαξες την μέρα!!!

Anonymous said...

o Michael Sheen που παίζει στο Beautiful Boy έπαιζε τέλεια στο Frost/Nixon και ακόμη πιο τέλεια τον Tony Blair στο Queen
Κι όμως ο περισσότερος κόσμος πιστεύω πως ούτε το ονομά του δε θα ξέρει
όντως το trailer είναι συγκλονιστικό
Ευχαριστούμε προβατίδη....

Anonymous said...

Ρισπέκτ!
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Provato said...

hfaistiwna Με πέθανες άκου "θέλω να δω τον Κάστορα λόγω καστορίας" μα τι αλήτης θέ μου!

the elf αχ θες να γίνουμε φίλοι και να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το Fright Night? πες ναι!

vivi, προσωπικό μου Grey's Anatomy εγώ να δεις γέλιο με Cam - και πόσο πέθανα με ελληνικό τίτλο "Δεντρί Ζήσης" έτσι ελπίζω να το πει η εταιρία που θα το φέρει!

An-Lu αχ άντε άντε να το δω και να μην το πιστέψω - Καλή επιστροφήηηηηηη :-)

Provato said...

man έμαθα ότι σταμάτησες να γράφεις και στεναχωρήθηκα. και συγγνώμη που θα στο πω αλλά είσαι 1000 φορές σέξιερ από το Τζάστιν! :-)

happy αχ είδες δεν διάβασες το τέλος και δεν είδες.... χεχε

flon είδες να μην με πιστεύεις, έτσι με νομίζουν όλοι αλήτη ενώ είμαι το καλλίτερο παιδί, γιου γκο γκέρλ του γιου του! xxxxx

Provato said...

margaritaraki α σε ευχαριστώ πολύ! χεχε να είσαι καλά χαίρομαι πολύ που σε έκαμα να γελάσεις! :-))

anonymous έχει καμία σχέση με την γνωστή οικογένεια Sheen; δώσε μας τα φώτα σου! :-)

maestria :-) xxxxxx

UrbanTulip said...

Δεν ειν' κακό το καλοκαιρινό πρόγραμμα έχω να πω!
Από αυτές, τα 2/3 δεν θα έρθουν στην Κύπρο γιατί πρώτο δεν είναι καρτουν 3D και δευτερο δεν είναι σαχλές.

Το One Day θέλω να δω γιατί έχω διαβάσει το βιβλίο ( και έχω κλάψει πρόβατε στην παραλία κιόλας).
Κατά τα άλλα, τα "πχιοτικά" τα καταλαβαίνεις και από την μινιμάλ αφίσα, No?

Provato said...

α να το διαβάσω δηλαδή το One Day? πες πες πες πες!

ναι, ναι, τέλεια η παρατήρηση για τις αφίσες "πχιότητας" θα λέω ότι την έκανα εγώ όχι ότι στην έκλεψα χεχεχε - σου μη! :-) xxxx

UrbanTulip said...

Χα χα Αη γουντ σου γιου. Θέλω credit ομως :P

Διάβασε το - είναι το τέλειο βιβλίο παραλίας. Αλλά πάρε το στα αγγλικά, έχει και συμπαθητική γραφή.
Το κονσεπτ του ειναι καλό. Κάθε κεφάλαιο είναι η 15η Ιουλίου, σε ένα διάστημα 20 χρόνων, νομίζω, κάθε χρόνο. Και βλέπεις και το δικό του Point of view και το δικό της ( ένα λατρεμένο κονσεπτ).
τεηκ ιτ

Just an Ordinary Pontios said...

α. σοκολατίνα η anne hathaway; σοκολατίνα;! νομίζω ότι το μόνο μέρος που θεωρείται σέκσι είναι στον πλανήτη των φρυδί-κων
β.αντε πάλι, σε διάβασα και θέλω να δω σινεμά. τελικά βέβαια δεν θα δω καμία ταινία.

Provato said...

urban θα το πάρω και θα σε πω γνώμη! xxxx

Just εγώ μισώ σοκολατίνα, την βρίσκω γλυκανάλατη, χοχοχοχοχο (τι είναι φρυδίκες;)