Monday, August 22, 2011

άδικο και κρίμα και εκνευριστικό

Σήμερα. Στο κέντρο της πόλης.

Κατεβαίνω τις σκάλες του γυμναστηρίου κάπως αφηρημένος, κάπως αλλού γι αλλού. Σκέφτομαι τα δικά μου, είμαι και θλιμμένος που τελειώσαν οι ολιγοήμερες (θέ μου πόσο μισώ αυτό το κλισέ, σχεόν όσο μισώ την καυτή πατάτα) διακοπές μου, δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα. Αισθάνομαι κάποιον που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν δίνω σημασία ιδιαίτερη - μέχρι που με σκουντάει περνώντας δίπλα μου και σκάει ένα χαρούμε νο γέλιο!

Επανέρχομαι στην πραγματικότητα, τον κοιτάζω και α! τι ωραία έκπληξη, να ο φίλος μου από το γυμναστήριο ο Τ που έχω πολύ καιρό να τον δω. Κάποτε συναντιόμασταν πολύ συχνά, μάλιστα κολυμπούσαμε και μαζί, αλλά τον τελευταίο χρόνο, ζήτημα να τον έχω δει πάνω από 3 φορές - εκείνος σταμάτησε να κάνει κολύμπι, εγώ στην αίθουσα με τα όργανα δεν πατάω ποτέ, αλλάξαν και τα ωράριά μας, ε είχα να τον δω μήνες!

Πιάνουμε τις χαιρετούρες και τα μπλα μπλα: "Μπλα μπλα νέα μπλα, μπλα μπλα καλά, μπλα μπλα δύσκολα όμως, μπλα μπλα κ εγώ, μπλα μπλα την παλεύω , μπλα μπλα υπάρχουν και χειρότερα, μπλα μπλα μπλα Britney Spears, μπλα μπλα μπλα Σαπουντζάκη θα προσαρμοστούμε, μπλα μπλα μπλα υγεία πάνω από όλα, μπλα μπλα μπλα Franzen, μπλα μπλα μπλα εγκεφαλικό".

Καθώς κάνει να φύγει και ενώ έχει ανέβει καμία δεκαπενταρία σκαλιά μακρυά μου, γυρίζει και μου φωνάζει:

- Έχεις αδυνατίσει ΠΟΛΥ;

Γελάω...

- Από το Μάη, 10 κιλά. Από τα πιο χοντρουλάκια μου, 15...

- Σου πάει τόσο πολύ! Και δείχνεις ΤΟΣΟ καλά γενικά!

Εγώ σφίγγω τα δόντια, κάνω καμία δεκαπενταριά ΩΜ ΩΜ ΩΜ ΩΜ ΩΜ ΩΜ ΩΜ, δύο τρία Visualization τον Γκάντι σε ασκήσεις νηφαλιότητας και απαντάω με το ευγενικό

- ...έλα ρε, άντε, ευχαριστώ, με κάνεις και ντρέπομαι...

Από μέσα όμως, νεύρα νεύρα νεύρα νεύρα νεύρα νεύρα νεύρα. ΝΕΥΡΑ.

Διότι ένας λόγος που αδυνάτισα σεβαστέ πρόεδρε, αξιότιμοι δικασταί, κύριοι ένορκοι, είναι ότι αυτό το καλοκαίρι, έχω φάει τέτοιο ψυχολογικό τέντωμα, τράβηγμα, κοπάνημα, χτύπημα, ανακάτεμα, μπουζούριασμα που όχι να φάω δεν είχα όρεξη, αλλά αν μάθω ότι κάποιο βράδυ που κοιμόμουν Νεουορκέζοι καπιταλιστές μου έκλεψαν το συκώτι για να το πουλήσουν στο MOMA, δεν θα με εξέπλητε.

Και αυτό είναι η τραγική ειρωνία που θέλω να στηλιτεύσω με αυτό εδώ το ποστ. Εσύ να είσαι έτοιμος να μεταναστεύσεις μπας και γλυτώσεις από του λιναριού τα πάθη, να έχεις την διάθεση να μπήξεις τα κλάματα με το παραμικρό και να έρχεται ο άλλος, ακριβώς αυτήν την στιγμή και να σου λέει "πως έχεις ομορφήνει/καυλήνει/σεξόνει/χοτώνει εσύ έτσι; Γιάμι γιάμι".

Και ενώ εσύ θες να γύρεις στον ώμο του αλλουνού και να του πεις τον πόνο σου και που είσαι 5 λεπτά πριν αρχίσεις τα αντικαταθλιπτικά, τον αλκοολισμό, τη συμμετοχή, δωρεάν, σε πορνοταινίες... βρίσκεις τον εαυτό σου στην θέση να πρέπει να του εξηγήσεις το μικρό μυστικό σου ομορφιάς, την δίαιτα που έκανες, το αν βάζεις Clinique για την σακούλα και τον μαύρο κύκλο κάτω από το μάτι και γενικά όλη την στρατηγική σου που είσαι σαν μανεκέν...

γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ ασταδγιάλα

Άδικο; ναι άδικο! και μάλιστα πολύ. Το καταγγέλω και αναρωτιέμαι: Που είναι το κράτος επιτέλους; Γιατί δεν λειτουργεί τίποτε σε αυτήν την χώρα;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟ ΥΓ: Φυσικά, ο μικρός ψυχολόγος μέσα μου έχει αναλύσει ΚΑΙ εξηγήσει το φαινόμενο. Αμ πως. Η θεωρία μου λοιπόν είναι η εξής. Όταν ο οργανισμός, και λέγοντας οργανισμό εννοούμε και τον ψυχικό κόσμο, μην τον ακούς τον Καρτέσιο, σώμα και πνεύμα και ψυχή είναι 1, όταν λοιπόν ο οργανισμός αισθάνεται ότι "απειλείται" αντιδρά. Και βασικός αμυντικός μηχανισμός αντίδρασης είναι να εκπέμψει τα άπειρα ομορφόνια - γοητευτικόνια - γκομενακόνια - χωτόνια ώστε οι γύρω να παίρνουν το μήνυμα "αυτό εδώ είναι δυνατό γκομενάκι - μπακ οφ μπητς" και να μην υπάρχουν πιθανότητες για εξωτερικές απειλές που θα αποσπάσουν τον άθρωπα από το έργο να επιδιορθώσει την εσωτερική ψυχική ανισορροπία. Έξυπνο; Ιδιοφυές; Διαβολικό; Μεγαλειώδες; Φύση, παιδί μου, φύση.

Τίποτε δεν θα μπει εμπόδιο στην ενόρμηση ζωής!

επίσης, σας είπα ότι το πιο ωραίο πράγμα στις διακοπές είναι οι αγκαλιές με την αγάπη σου μέσα στο κύμα;

20 comments:

Anonymous said...

καθόλου άσχετο και αληθινό ΥΓ! άμα οργανισμός μας έχει τέτοιες άμυνες μπορούμε να κάνουμε υπομονή για τα καλύτερα.

Anonymous said...

Ok Pame parakato

Provato said...

Χαϊβάνι είσαι σοφό!

Anonymous αμήν από το στόμα σου και στου θεού το αυτί

Zinala said...

ρε μπεεε...

μη σκας! διασκέδασέ το [εύκολο να το λέω,ε?]
κοίτα, κι εγώ μια απο τα ίδια είμαι, στα όρια του να πάθω ανορεξία. αλλά ας είναι καλά τα σουβλάκια ! :Ρ
πάντως αν δεν εχεις πρόβλημα υγείας απτο -κι οχι ψυχολογικό ή της φαντασίας σου- τότε είσαι μια χαρά παίδαρος! ^.^

όχι;

Lina said...

εγώ λέω να αφήσεις τις κομπλεξικές μαλακίες και να χαίρεσαι τα καλά σχόλια! Πώς κατάφερες να ξινίσεις έναν γλυκό λόγο, ακόμα απορώ =Ρ

Provato said...

fallen Ναι, ναι, το διασκεδάζω κιόλας, μην νομίζεις ότι μέσα στην κατήφεια συνέχεια, χε χε! Ζήτω τα σουβλάκια, να προσέχεις τον εαυτό σου, ειδικά η ανορεξία δεν μου φαίνεται καθόλου αστεία, οπότε ξαναλέω, ζήτω τα σουβλάκια... :-)

ΥΓ - Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανεβασμένα σεξόνια στο αίμα, χεχεχε

Provato said...

Lina μου αξίζει ένα σπανκ, δεν το συζητώ, έρχομαι να εισπράξω χεχεχεχεχε

kstinion said...

προβατακι παντως always look on the bright side of life!πιστευω οτι το σωμα σου σου στελνει μυνηματα που δε πρεπει πλεον να αγνοεις!σημαινει οτι σωματικα οτι και να ειναι το παλευεις και το αντεχεις αρα θα τελειωσει πολυ συντομα το ολο θεμα!lighten up βρε κουτο!

Hfaistiwnas said...

Θες να μου πεις ότι δεν σου άρεσε το κοπλιμάν;;; Θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο!! Στη θέση σου όχι σπανκ θα ήθελα, αλλά με το βούρδουλα!!!! Ποιού είναι η παραπάνω φωτό; Για τι να πρωτομιλήσεις; Για τα μπλε νερά; Για το σώμα; Ουφ..
Καλημέρα!

Andria said...

Αυτή η σπαστική(κολακευτική κατά τα άλλα)ατάκα, στο δικό μου μυαλό μεταφράζεται ως εξής: "Μα τί γομάρι που ήσουν πριν, καλά που έχασες κανα κιλό να γίνεις άνθρωπας" και η εσωτερική φωνή μέσα μου απαντά: "Ναι μαλάκα μου, αλλά είναι προσωρινό, θα τα ξαναπάρω τα κιλάκια μου αμέσως μόλις ξανα-γίνω ευτυχισμένος. Διότι πατσοκοιλίτσα και καλή ζωή πάνε πακέτο. Η ευτυχία δεν μετριέται σε κοιλιακούς. Πώς να το κάνουμε δηλαδή? Η αγάπη παχαίνει. Και σου εύχομαι να είσαι γεμάτος μέσα σου, και όσο γουστάρεις και απέξω σου. Άλλωστε οι γεματούληδες κάνουν καλύτερο sex. Αποδεδειγμένα πράγματα! Σε φιλώ γλυκά ομορφιά μου!!!

Dorian_Gray said...

Αμάν αδερφάκι μου! Δεν παίζεσαι!Δηλαδή τι ήθελες να σου πεί ο άνθρωπος για να μείνεις ευχαριστημένος? Οτι είσαι χάλια και οτι καλό θα ήταν να σε βλέπει συχνότερα στην αίθουσα με τα όργανα??? Πω πω πω!!!


Υ.Γ. Αυτός ο υπέροχος πωπός ανήκει σε εσένα?

Provato said...

kstinion μα τι υπέροχη οπτική γωνία μου έδωσες, γιου γκο γκέρλ πραγματικά, αχ αχ αχ άμα έχω τέτοιους φίλους σοφούς είμαι ο πιο τυχερός όλων!

ηφαιστίωνα μου αρέσει όταν μπαίνεις σε παραλλήρημα, χιχιχιχι, έχεις δίκιο, ό,τι και να πεις έχεις δίκιο!

andria ναι, ναι όντως οι γεματούληδες κάνουν καλλίτερο σεξ, αλλά οι γεματούληδες που αδυνάτισαν κάνουν ακόμα καλλίτερο χοχοχοχο. πολλά γλυκά φιλιά!

Dorian μα πως μπορείς να με μαλώνεις εσύ που τόσο καλά με ξέρεις, λες και δεν γνωρίζεις τι περίεργος και ιδιότροπος είμαι, χμφ χμφ χμφ... Ο πωπός αυτός δεν ανήκει σε μένα, είναι καλλίτερος ο δικός μου (σύμφωνα με γκάλοπ τηλεθεατών χοχοχο)

Anonymous said...

Προβατάκι μου μπορεί να αδυνάτισες, αλλά είσαι πολύ δυνατό, το ξέρεις; Καμαρώνω τον τρόπο που αντιμετωπίζεις αυτή τη φάση. START2

SK said...

Αγαπητέ μου, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στο λέω εγώ, που εργάζομαι με Ιησουίτες.

Provato said...

start2 αχ αχ, ξέρεις τι λέω εγώ; "άμα λυγίζει, δεν σπάει" χεχεχε σε φιλώ γλυκά στην μουσούδα

sk πετάς την βόμβα και φεύγεις. θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες, τι εννοείς εργάζεσαι με Ιησουίτες; πολλά φιλιά, σε έχασα :-)

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...
This comment has been removed by the author.
lucinta said...

Πόσο σε νιώθω, να 'ξερες! Μας πήρε και μας σήκωσε τα Τοξοτίνια αυτό το καλοκαίρι. Περνώ τη χειρότερη κατάθλιψη ever, χάνω κιλά από ανορεξία, ο οργανισμός τα έχει παίξει. Περαστικά και στους 2 μας... Θα 'ρθουν καλύτερες μέρες (;) Φιλί!

SK said...

Τι εννοώ "εργάζομαι με Ιησουίτες"; Ότι το πανεπιστήμιό μου είναι ένα από τα 28 στις ΗΠΑ που τα έχουν ιδρύσει οι Ιησουίτες.

Anonymous said...

iouk!τριχωτό ποπουλίνι!

Provato said...

lucinta μου ελπίζω να ήλθαν οι καλλίτερες μέρες, όσον αφορά εμένα είμαι κάπως καλλίτερα!!! πολλά φιλιά!

sk α ok! thanks for the clarification!

anonymous μία χαρά τα τριχωτά ποπουλίνια! :-)