Thursday, March 22, 2012

Blast from the past με αφορμή το πιο υπερεκτιμημένο σήριαλ όλων των εποχών

Το Newsweek, λίγο πριν πεθάνει πια για τα καλά είχε μία εξαιρετική ιδέα. Να κάνει ένα τεύχος αφιέρωμα στην Αμερικάνικη σειρά Mad Men της οποίας ο 5ος (η 4ος; αρονό) κύκλος αρχίζει την Κυριακή.

Το τεύχος θα έχει στήσιμο σαν να βγήκε ακριβώς από την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, μέσα-τέλη της δεκαετίας του 60. Για να γίνει το όλο πράγμα ακόμα πιο ενδιαφέρον το περιοδικό ζήτησε απο τους διαφημιζόμενους στις σελίδες του, οι διαφημίσεις που θα στείλουν για το Mad Men τεύχος να είναι και αυτές στο ίδιο στιλ.

Εξαιρετική ιδέα με πολύ ωραία αποτελέσματα! Θες να δούμε μερικές από τις διαφημίσεις του τεύχους;

Ξεκινάμε με κάτι οικείο μας, το Τζάνη Βάκερ. Αυτό ήταν το μόνο προϊόν από όσα μπήκαν στο τεύχος που έστειλε διαφήμιση Που είχε βγει τότε! Καλό ε; (γουρούνες, τεμπέλες, βαρέθηκαν):

Το λατρεμένο απορρυπαντικό της Βολιώτισσας γυναίκας δημοτικού συμβούλου, που θέλει και καθαριότητα και οικονομία έστειλε ψυχεδέλεια. Μου αρέ! Πα να πλύνω το σωβρακάκι:

Οι Αμερικάνοι έχουν χιούμορ. Μία εταιρία σπαμ, με την παλιά έννοια του, όχι την τωρινή με τα e mail έστειλε αυτό. Γκνιάμ Γκνιάμ Τσομπ Τσομπ:
(φαντάσου τον τύπου που έκανε αυτήν την διαφήμιση να έπρεπε να διαφημίσει LSD - ήδη ζαλίστικα)

Να και η Μηρσέρης... ωραίο, ιδιαίτερο, δεν πέθανα:

Αυτή εδώ είναι ΥΠΕΡΟΧΗ αισθητικά - απλά αγχώνομαι γιατί δεν ξέρω τι κάλτσα να βάλω με τέτοιο τέλειο παπούτσι. Ευτυχώς που έχω σέξηνες και μπορώ να το υποστηρίξω:

Το αγαπημένο σαυράκι της παγκόσμιας διαφήμισης κάνει τέλειο σετ με πορτοκαλί καρέκλα! Ωραίο:

Τα αγαπημένα παπούτσια του Γιωρζ Τρούλη τον απογοήτευσαν λίγο, αλλά Ok τα συγχωρώ λόγω πρωταγωνιστικού ρόλου αυτιών σκύλιου (το δεύτερο πιο αγαπημένο μου πράγμα μετά τα ξεροψημένα μπουτάκια κοτόπουλο):

H Estee πήγε να κάνει κάτι που μοιάζει παλιό αλλά κάτι (δεν ξέρω τι) την προδίδει πολύ.... χμφ χμφ χμφ χμφ, κορίτσια; ένημπόντη; τι μπορεί να είναι;

Σιχαίνομαι τον καφέ τους (τι είχα περάσει θέμου στην Αμερική τότε...) λατρεύω τις διαφημίσεις τους:
(γιατί λατρεύω; γιατί πάντα, μα ΠΑΝΤΑ, καταφέρνουν ενώ δείχουν ΠΑΝΤΑ έναν τεράστιο καφέ να είναι ενδιαφέρουσες συναισθηματικά)

Ξέρει κανείς τι διαφημίζει αυτή η καρτουνιά;

Νητ! Ασφάλειες, made by Leo Burnett (όχι την ελληνική, μας άφηκε χρόνους αυτή, σνηφ σνηφ)

Εξαιρετική Μπρίτις! Σε κάνει να θες να πας διακοπές στο καλύτερο Χατέλ (από Χατ) του Λονδίνου όλα πληρωμένα για 2 μήνες όπου μόνο θα διαβάζεις θα κολυμπάς στην 50άρα πισίνα θα τρως γαστρονομίες και θα κάνες σεξ με το γκομενάκι (πράγματα που δεν τα ονειρεύεσαι δηλαδή αν ΔΕΝ δεις αυτήν την διαφήμιση χοχοχοχο)

Άλλη μια περίπτωση "ήθελα-να-κάνω-την-ρετρό-αλλά-κάτι-προδόνει-ότι-έγινα-χτες-το-βράδυ-σε-mac". Bloomingdales, το αγαπημένο πολυκατάστημα της μαύρης δασκάλας χορού από το Fame

Μπράβο ρε Benetton, βρήκες ακόμα ένα τρόπο να συνεχίσεις να καπηλεύεσαι μία μεγάλη ιδέα! Ρησπέκτ!

Αυτός είναι άντρας με χιούμορ, όχι αστεία!

και κλείνουμε με το εξώφυλλο του τεύχους, με ξέρεις, ολοκληρωμένη ενημέρωση πάντα:

16 comments:

Soraya said...

Νομίζω της Αίστε Λώντερ δεν κάνει παλιακιά γιατί το μοντέλο είναι πολύ σκίννυ. Τότε είχαν πιασίματα και ροδαλά μαγουλάκια.
Ωραία ιδέα πάντως. Η σειρά δε με τρελαίνει, για την ακρίβεια δεν την βλέπω. Όταν το προσπάθησα την έκοψα τη φλέβα.

Soraya [πρώην Vivi]

g for george said...

Από τον τίτλο νόμισα πως θα ήταν αφιέρωμα στο Ρετιρέ!

Fashionitsa said...

Το Madmen δεν το έχω παρακολουθήσει εντατικά και σε συνέχειες. Νομίζω όμως ότι είναι περισσότερο σειρά για κορίτσια, όπου χαζεύεις κυρίως μαλλιά και ρούχα από μια άλλη εποχή. Εγώ ας πούμε παίρνω ιδέες για ράψιμο.

Πόσες σεζόν θα μπορούσα να το κάνω αυτό;
Άπειρες (βλέπε αγαπη΄μενο Gossip Girl).

Είναι λίγο σαν τις τσόντες. Δεν χρειάζεται να έχουν υπόθεση.

des said...

Η Domtar πουλαει χαρτι.
Κι εμενα δε μου αρεσει η σειρα αλλα θα τη χαζευα στο mute κ μονο στις σκηνες που παιζει ο απολυτος Jon Hamm.

sikia said...

Το Mad Men είναι άψογο, ένα μανιφέστο της ανθρωπινής μοναξιάς και της αέναης αναζήτησης απαντήσεων σε υπαρξιακά ερωτήματα. Άσχετα από την εποχή οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν τα μυστικά τους και να διαφημίσουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Επίσης ο Jon Hamm είναι απόλυτα χοτ και τον ποθώ κολασμένα!

η silveriana said...

H estee έκανε ένα πολύ κλάσσικ λάθος για αφίσα "εποχής": Την φώτισε. Με αυτό τον φωτισμό η αφίσα "φωνάζει" ότι είναι "τώρα".Οι 60s αφίσες έχουνε φως χωρίς σκιές , ή φαίνονται πολύ δισδιάστατες. Άσε το χρώμα. Από την άλλη, ροσπάθησε το καημένο το blomingdales να μοιάσει τουλάχιστον το χρώμα, αλλά αυτή τη φορά τα μοντέλα του είναι που "φωνάζουν" ότι έχουμε φτάσει τουλάχιστον τα 90s.

*μουτς*

An-Lu said...

Η η μονδελα της Estee εχει φρυδι ξανθο και παχύ ενω στα 60'ς το μαδουσαν ως μια λεπτη γραμμή ;)

Anonymous said...

Της Estee είναι φωτοσοπιαρισμένη μέχρι αηδίας, και ο φωτοσοπερ είχε πιεί, γιατί το δεξί χέρι και ο λαιμός έχουν κάποια προβλήματα. Κανονικά αυτή θα έπρεπε να είναι η διαφήμιση του Τζόννυ....

Lina said...

ναι, γεια σας, συγχαρητήρια για την εκπομπή σας! Κι εγώ για την Estee έχω πάρει.... Εκτός των άλλων, το μαλλί πολύ σαντρέ μου φάινεται για την εποχή, ήθελε λίγο κιτρινάκι παραπάνω, και φυσικά η κουρτίνα ή η ταπετσαρύ, έπρεπε να είναι φλοράλ.

Jirashimosu said...

Αγάπησα αυτή του Johnnie Walker. Πάω να βάλω ένα ποτηράκι.

Provato said...

Soraya γιου γκο γκέρλ! είσαι άξια αναγνώστης/αναλύτρια τάσεων στο μόντελινγκ! xxxxx

g for george ε όχι και υπερεκτιμημένο το ρετιρέ, να σου θυμήσω την σκάτζα με το Fringe; ντροπή σου

fashinotsa χμ, λες να πιάσω το Gossip Girl; Μήπως δεν είναι πρέπον; χμφ.

des thanks! Όσο για την σειρά, δεν είναι που δεν μου αρέσει, καλά περνάω να την βλέπω.... απλά δεν είναι και ΤΟΣΟ σπουδαία πια. Επίσης, δεν μπορώ ham κοντοστούπη καθόλου

Provato said...

sikia είσαι πολύ χοτ ειδικά όταν αναλύεις χοτ σήριαλ! σε ποθώ και εγώ!

Silveriana μουτς είμαι τόσο πράουντ που ξέρεις τόσα πολλά, ελπίζω να είσαι στυλίστρια στο Vogue! γιου γκο γκέρλ

an-Lu Πολύ σωστή, πολύ! :-)

Provato said...

anon αχαχαχαχαα :-)

Lina ναι, ναι έχεις μάλλον δίκιο, βάλε εργασία στα παιδάκια να αναλύσουν παλιό μοντέλο!

Jir άντε γειά μας φίλε! μην το πιεις όλο θέλω και εγώ γουλιά! :-)

araXne said...

Παιδάκι μου της Έστε Λόντερ κάνει κρα, γιατί το φουστανάκι είναι άδειο και η βυζοθήκη κούφια. Τα παλιά τα χρόνια ήταν της μόδας να είναι πιο αφρατούλες

fieryfairy said...

Ωραιότατη ιδέα από το Newsweek,άντε να βλέπαμε και κάτι διαφορετικό στα δικά μας, πχ (με αφορμή ένα άνωθεν σχόλιο) αφιέρωμα στο Ρετιρέ και όλες οι διαφημίσεις να ακολουθούν εκείνη την αισθητική :p

Για την Έστε Λόντερ συμφωνώ ότι έπρεπε να είναι πιο αφρατούλα κ σωστό το σχόλιο για το φωτισμό. Η φωτό είναι πολύ καθαρή επίσης, ποιότητα που ανήκει στις ψηφιακές φώτο. Οι αναλογικές (που λογικά τραβούσαν παλιά) δεν έχουν τέτοια ευκρίνεια.

Leinti nti said...

simfono me sikia. kai prostheto pos borei na min einai aristourgima alla exei merika endiaferonta simeia: poso kala tin exoume kai poso dedomena ta pairnoume ola simera (ginaika grammateas, sexism). episis fantazesai na eisai sti doulia kai na les 'tha valo ena potiraki tora' i tha kano ena tsigaraki. stin epoxi tou politically correct afta einai makrina senaria....