Tuesday, April 17, 2012

Επειδή δεν το ξέρεις, δε πα να πει ότι δεν είναι ωραίο

Οι Pet Shop Boys έγραψαν ένα (υπέροχο) τραγούδι για το νέο solo άλμπουμ του τραγουδιστή των A Ha, Morten Harket. ...που ήσουν σίγουρος, σίγουρος λέμε, ότι το παρελθόν και η ιστορία πεθαίνουν οριστικά. Και αμετάκλητα.

Το πρόβατο ήταν εκεί και σου μεταδίδει σκηνές από την επικοινωνία των δύο ογκόλιθων της 80ζ pop κουλτούρας:

Ντριν Ντριν Ντριν. Ντριν Ντριν. Το τηλέφωνο στο ΚΑΠΗ Κεντρικού Λονδίνου σπάει την σιγαλιά της διακοσμημένης με πουά κουρτίνες αίθουσας. Εκεί όπου παππούδες με φράτζες και σακάκια με βάτες και γυρισμένο μανίκι, και γιαγιάδες με λαχούρι και μπλε σκιά παίζουν πρωτάθλημα Σουμπούτεο και Μπίμπι Μπο. Απολαμβάνοντας παγωτό Tongo και φοφίκο φυσικά.

- Ναι; απαντά η νοσοκόμα Ντόροθυ
- Καλησπέρα, λέει μία φωνή με βαριά βορειοδανέζικη προφορά. Εδώ Αγκνέτα Άστριντ, υπεύθυνη βάρδιας στο ΚΑΠΗ Κεντρικού Όσλο. Ένα μέλος μας επιθυμεί να μιλήσει με κάποια μέλη σε σας εκεί για το ενδεχόμενο μία συνεργασίας...


and the rest is history, όπως λένε στον παγωμένο Βορρά. Να πούμε μόνο εδώ ότι την ώρα της ηχογράφησης στο στούντιο δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από το πολλά π και τις μανούβρες για να τα παρκάρουν.

το τραγούδι γλυκά υπνωτικό, ταιριάζει απίστευτα με την αιθέρια αίσθηση της φωνής του Morten και την φωτίζει με έναν ανελέητο λυρισμό και μία υπαινικτική μελαγχολία. Μου αρέσει πολύ. Μερικά σημεία του είναι μικρά χνουδάκια που χρειάζονται αυτοκόλητη ταινία για να ξεκολλήσουν από το μυαλό σου, ας πούμε το 2:35 και τα 20 επόμενα seconds. Όσο για τους στίχους.... άσε καλύτερα, ας μην πάμε εκεί, ειλικρινά, δεν θα το αντέξω αυτές τις μέρες... Και Φυσικά ο Neil, ο τραγουδιστής των Pet, κάνει σούπερ καψούρικα φωνητικά, τι Βιτάλη μου λες τώρα:

Bravo Boys

2 comments:

Ιφιμέδεια said...

Μα παγωτό Tongo?
Είναι δυνατόν να αποκαλύπτεις τέτοια στοιχεία σχετικά με την ηλικία μας;

Εμείς οι μιας κάποιας ηλικίας θέλουμε 10 νοσοκόμες Ντόροθυ να μας κάνουν καλά. Το αυτό ισχύει και για τον Μόρτεν - όλα αυτά διότι αγαπώ.

(κι εσένα - μου λείπουν αυτά τα ωραία σου κείμενα)

Provato said...

μην νομίζεις σε ένα ντοκιμαντέρ το είδα, αφού εμείς δεν το είχαμε προλάβει (γκούχου γκούχου)

εγώ μόρτεν δεν τρελαίνομαι αλλά αυτό το τραγουδίδιο πολύ με άρεζε!

(μην ανησυχείς - δεν χάνομαι, αφού το ξέρεις... ξεκουράζομαι λίγο, το χάνω ίσως, αλλά το ξαναβρίσκω - ζετέμ εντατίκ!)