Tuesday, October 16, 2012

Πολλά, πολλά φιλιά στο στόμα... και πολλές πολλές μεγαλοφυΐες

Πάμε πάλι.... βήμα 1 ξανά μανά. Ας επιστρέψουμε στα αυτονόητα.... τι να κάνουμε...

Υπό το φως της χτεσινής πρωτοβουλίας της ΝΕΤ να κόψει το φιλί ανάμεσα σε δύο άντρες από το παρθενικό επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς που βλέπει και θαυμάζει (άκοφτη) όλος ο κόσμος, του Downton Abbey, ας θυμηθούμε.

Ας θυμηθούμε 10 gays που το γεγονός πως ήταν gay και τους άρεσαν τα φιλιά στο στόμα με άλλους άντρες δεν τους εμπόδισε να συνεισφέρουν τα μάλα στην ανθρωπότητα, να δημιουργήσουν πολιτισμό, να μας κάνουν καλλίτερους ανθρώπους.

Leonardo Da Vinci. 
Καλλιτέχνης, επιστήμονας, αρχιτέκτονας, γιατρός, γλύπτης, συνθέτης, εφευρέτης, οραματιστής ο κατεξοχήν αναγεννησιακός άνθρωπος... δεν δημιούργησε μόνο μεγάλης αξίας έργα, μας άνοιξε τον δρόμο να σκεφτόμαστε... πέρα από το μυαλό μας!!! Αποδεδειγμένα, του άρεσε να φιλά στο στόμα άλλους άντρες.

Μάνος Χατζιδάκις
Ο πιο επιδραστικός Έλληνας συνθέτης όλων των εποχών. Εξέφρασε όσο κανείς την έννοια της ελληνικότητας, της στιβαρής ευαισθησίας, της τρυφερότητας ως στάση ζωής, της ορθής πίστης στο ωραίο και το ιδανικό.... ακόμα και αν ο Ελληνισμός χαθεί, αυτός θα παραμείνει ζωντανός να θυμίζει τι ήταν και τι θα μπορούσε να γίνει η πατρίδα μας... παρά το γεγονός ότι του άρεσε να φιλά στο στόμα!

Αλέξανδρος ο Μακεδών, όλσο νόουν αζ Μέγας
Και όμως... αν και του άρεσε να φιλά στο στόμα τους άντρες που ερωτευόταν (και ήταν πολλοί), υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους στρατιώτικούς ηγέτες όλων των εποχών. Κατέκτησε σχεδόν το σύνολο του μέχρι τότε γνωστού κόσμου και μάλιστα σε εποχές χωρίς μηχανές και άλλες τεχνολογικές ευκολίες. Και ας μην αναφερθούμε στην πολιτιστική του συνεισφορά...

Τσαϊκόφσκι
Ο πρώτος πραγματικά μεγάλος Ρώσος συνθέτης που διέδωσε την πνευματική δύναμη της πατρίδας του σε όλον τον κόσμο. Έγραψε όλων των ειδών κλασική μουσική και ακούγεται ακόμα και σήμερα... αν και του άρεσε να φιλά στο στόμα τους άντρες που ερωτευόταν.

Σωκράτης
Ήταν και παραμένει ο πιο διακεκριμένος Έλληνας σε όλον τον κόσμο και σε όλες τις εποχές... Είναι ο ιδρυτής της φιλοσοφίας αλλά και έμπνευση και φάρος για μερικούς από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους που έζησαν μετά από αυτόν και που αναγνωρίζουν το χρέος τους σε αυτόν με κάθε ευκαιρία. Ναι, σωστά μάντεψες, πέρα από όλα αυτά ο άνθρωπος που μερικές χιλιάδες χρόνια πριν πάτησε στα ίδια τοπία και χώματα που και εσύ τώρα κυκλοφορείς, ήταν φανατικός των φιλιών στο στόμα.

Ιούλιος Καίσαρας
Ακόμα ένας πολυπράγμων μεγαλοφυής! Όχι μόνο έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στο να εξελιχθεί η Ρωμαϊκή Δημοκρατία σε (παγκόσμια) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όχι μόνο ήταν εξαιρετικός πολέμαρχος και στρατηγός, όχι μόνο έγραψε παραπάνω από ικανοποιητική πρόζα... επιπλέον του άρεσαν πολύ τα φιλιά στο στόμα με άλλους άνδρες. Ένας από αυτούς που φίλησε πολύ, ο Οκταβιανός, έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - ιστορικοί ισχυρίζονται λόγω της εύνοιας που του έδειξε ο Ιούλιος... 

Chris Hughes
Επειδή το παραπήγαμε ιστορικά και καλλιτεχνικά, ας το γυρίσουμε σύγχρονα και τεχνολογικά. Ο πιτσιρικάς που βλέπεις στο εξώφυλλο του περιοδικού, και ο οποίος λατρεύει τα φιλιά στο στόμα με τον σύζυγό του, δεν έκανε μόνο τον Obama πρόεδρο (συντονίζοντας την social media διαφημιστική εκστρατεία του...). Επιπλέον είναι υπεύθυνος και για τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνεις ένα μεγάλο κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο σου, αφού είναι συνιδρυτής του Facebook. Στις 30 του Ιουνίου που μας πέρασε παντρεύτηκε τον φίλο του. με πολλά φιλιά στο στόμα, ναι, ναι.

William Shakespeare
Είδες τον ιδρυτή του facebook, είδες τον δημιουργό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, είδες τον πατέρα της φιλοσοφίας, είδες τον στρατηγό που έκανε την Ελλάδα παγκόσμια δύναμη, πάρε τώρα και τον Θεό της σύγχρονης δραματουργίας (και μπαμπά της παγκόσμιας λογοτεχνίας, για πολλούς - και όχι άδικα...). Ο Σέξπηρ. Πολλά αριστουργήματα. Και πολλά φιλιά. Ναι, στο στόμα.

Tim Cook
Ποιός είναι αυτός ο κύριος και γιατί σε αφορά; Πρόκειται για τον CEO της Apple. Εκτός από τον πιο καλοπληρωμένο ceo όλων των εποχών, πράγμα λογικό διότι θεωρείται ο μόνος που υπάρχει ελπίδα να αναπληρώσει τον Steve Jobs, είναι και μεγάλος θιασώτης των φιλιών στο στόμα.

και φτάσαμε αισίως στον τελευταίο και 10 σούπερ μεγαλοφυή gay που του αρέσουν τα φιλιά στο στόμα... για να τον δεις, απλά σκέψου ένα κοντινό σου gay άνθρωπο ή και τον εαυτό σου αν είσαι gay. Γιατί αυτός ο άγνωστος τύπος είναι σπουδαίος παρά το γεγονός πως δεν είναι Ρωμαίος στρατηγός, Βρετανός δραματουργός ή Αμερικάνος επιχειρηματίας; Διότι είναι μάγκας, έχει αυτοπεποίθηση, δεν βασανίζεται από ανασφάλεια και έτσι δεν περιορίζει την ελευθερία και δεν λογοκρίνει τις ερωτικές στιγμές κανενός. Ζει ελεύθερα και κυρίως αφήνει και τους άλλους να πράξουν το ίδιο.

γιατί στην ελευθερία ανθίζει η δημιουργία. όχι στην ντροπή και την βία.

16 comments:

Σταυρούλα said...

Είσαι ωραίος! :)

Ναι στα φιλιά στο στόμα!!

An-Lu said...

Τα σέβη μου!

Nefosis said...

Φιλί στο στόμα! :)

Γρηγορης Αντωνοπουλος said...

Έι, ξέχασες και τον Πρόβατο ;-)

Hfaistiwnas said...

Πε μου έναν που δεν είναι!!!
Και μη μου πεις ΕΣΡ!!!!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

μαααααααακια

g for george said...

Αχ, βρε Προβατούκο. Θα με πιάσει κατάθλιψη. Με όλα όσα ζούμε, υπάρχει και ένα όριο..

Lina said...

καλά, ο ... τελευτάιος είναι ο καλύτερος!
Το πιο εκνευριστικό είναι ότι πιθανότατα, αν επροκειτο για φιλί μετξαύ γυναικών, να μην είχαμε την ίδια αντίδραση. Κάπου, κάπως το 'χουμε χάσει λίγο.

turigr said...

Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιός ήταν ο ιθύνων νους που πήρε αυτή την απόφαση.
Ένα φιλί κι από μένα!

panos said...

Και να μη ξεχνιόμαστε... καταφέραμε να γίνουμε ρόμπα πάλι (αυτό είναι κάτι που το κάνουμε καλά)

www.guardian.co.uk/world/2012/oct/16/downton-abbey-gay-kiss-greek

Anonymous said...

σε όλο αυτό το πολύ όμορφο ποστ η ατάκα/αράδα που με αποτέλειωσε ως αναγνώστη είναι για τον τσαϊκόφσκυ "...και ακούγεται ακόμα και σήμερα..." Το κασέ το Πιοτρ στα ύψη.
Amfis

Tremens said...

Αυτά είναι πρόστυχα πράματα και δεν τα εθέλουμε στη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε με πείνα και χρηστά ήθη. Έτσι πρέπει!!!

Για τυχόν απορίες κος Σπυρόπουλος ο διευθυντής του προγράμματος που μετά το κράξιμο επαναπροβλήθηκε το επεισόδιο αλλά σε προχωρημένη ώρα για να μην το δει καμιά γριά και πάθει συμφόρηση.

Ερμής said...

Αρχίζω να νιώθω άσχημα που είμαι στρέιτ γυναίκα...μουτς στο προβατέλι!

Anonymous said...

Γεια
αν θες διαβασε το ποστ μου :
http://anisixosblog.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html

θελω τη γνωμη σου σαν μπλογκερ. εσυ πως θα ενιωθες στη θεση μου; θα ενιωθες το ιδιο; εχεις περασει ποτε την ιδια φαση με μενα; να σου λειπουν εντονα πραγματα απο το παρελθον; και πως το αντιμετωπισες και πηγες παρακατω;

απαντα αν θες στο ποστ μου.

ευχαριστω.

SparklingBlue said...

Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες σαχλαμάρες τα ελληνικά κανάλια, δυστυχώς. Ωραία ανάρτηση :)

turigr said...

Δες αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=LRFpE_oPI-I&list=UUPJRAe4zyFQiLSqLX-CXetw&index=27&feature=plcp