Tuesday, October 30, 2012

Η κρίση στην Ελλάδα έχει περισσότερους νεκρούς από τον Τυφώνα Sandy

συγγνώμη για τον διάχυτο, εγγενή κοσμοπολιτισμό (σου) που τον λερώνω, αλλά, αυτή είναι η αλήθεια. Περισσότεροι έχουν ή θα πεθάνουν από την κρίση και κυρίως την διαχείρισή της παρά από τον τυφώνα Sandy.

 Εντάξει, το ξέρω, ασφαλώς και δεν πάει έτσι το πράγμα και μακάρι να μην πέθαινε ποτέ κανείς και για κανένα λόγο... αλλά με εντυπωσιάζει το πόσο απασχολεί τα μυαλά μας ο τυφώνας στο πιο "τυχερό" κομμάτι του κόσμου, στην άλλη πλευρά της υφηλίου, την ίδια στιγμή που το δικό μας το σπίτι καίγεται.

Και αυτό δεν μπορώ να το αναπτύξω περισσότερο.

12 comments:

Eólica said...

Τι εννοείς "να μην πέθαινε ποτέ κανείς και για κανένα λόγο"; Εγώ πάντως δε θα ήθελα να ζω για πάντα, ούτε να ζω σε έναν πλανήτη με υπερυπερυπεραιωνόβιους!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Μην το αναπτύξεις. Καλά είσαι.

Afrikanos said...

Κι από μόνος του ο τίτλος, έφτανε...

Anonymous said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρέπει να χαρακτηρίζουμε κάποιους ανθρώπους τυχερούς βασισμένοι στον τοπο καταγωγής τους , ή μαλλον ας το κάνουμε : ο μεσος Ελληνας υπάλληλος του ΙΚΑ απολαμβάνει ισοβιότητα εργασίας και ασυλία απο φυλάκιση ακόμα και οταν τον πιάνουν με το χέρι στο ταμείο.Ειναι αυτος ο μονος κακός ? , Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ Η Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ? Οι πατρόνες του -συνδικαλες της ΑΔΕΔΥ- και σήμερα βουλευτες "αριστερων" κομμάτων οπως η Δ.Σπανου εχουν φροντίσει να τον κάνουν απρόσβλητο σε κακοτυχίες ψηφοφόρο. Αυτές τις τυχες δεν την ειχαμε ποτε στην Αμερική. Οσοι απο τους αν Ελλάδι πολιτικούς μιλησαν κατά της σπατάλης και των δημοσιονομικών ατασθαλειών θεωρήθηκαν περιεργοι και μπηκαν απο τον ιδιο το λαό ή απο τους λαοπρόβλητους Παπατζήδες ηγέτες στο περιθώριο. Τωρα που δεν εχει αλλους διορισμους και κοψίδια θα ζηλέβουμε μεχρι και τους πλημμυρόπληκτους. Ε αντε στο διάολο πια με τα κόμπλεξ σου

Lina said...

νομίζω ότι οι φυσικές καταστροφές είναι που μας παραλύουν ακόμα και το μυαλό. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν και δεν έχει σημασία ούτε η περιουσία σου, ούτε η μόρφωση, ούτε η κοινωνική τάξη , ούτε τίποτα.

Afrikanos said...

Ανώνυμε, ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις (και ειλικρινά σου λέω δεν θέλω και να με μάθεις...).

Δεν θα κάνω τον δικηγόρο κανενός, ευτυχώς ο Μπεεε μου έχει και την ευγλωττία και το χάρισμα να απαντήσει - αν θέλει.

Αλλά είσαι εκτός τόπου (σίγουρα, μια που αναφέρθηκες σε πρώτο πρόσωπο "είχαμε") και χρόνου. Μπορώ κάλλιστα να δικαιολογήσω ως ένα βαθμό την "οργή" (???) σου αν είσαι από τους πληγέντες ή αν έχεις συγγενείς ή φίλους που είναι πληγέντες.

Έχασες όμως την ουσία του ποστ...τελείως όμως! Κι επίσης δεν πρόσεξες (ηθελημένα?) ότι το "τυχερό" είναι σε εισαγωγικά. Που σημαίνει ότι ΔΕΝ το εννοεί με την κυριολεκτική σημασία της λέξης ΑΛΛΑ το μεταφέρει ως επικρατούσα άποψη κάποιων ή όλων που μένουμε στο Ελλάντα.

Πιστεύω ότι το ποστ γράφτηκε για να στηλιτεύσει την τόση προβολή της Sandy, ένα χρόνιο φαινόμενο στις ΗΠΑ, με πολλά θύματα και υλικές ζημιές, σε σύγκριση με την "μούγκα" που επικρατεί στα ελληνικά ΜΜΔιαχείρισηςΣυνειδήσεων για τις π.χ. αυτοκτονίες που έχουμε καθημερινά, λόγω της κρίσης.

Όταν ηρεμήσεις και το διαβάσεις με άλλη οπτική, χωρίς να "κουτουλάς" σε λέξεις που πιστεύεις ότι σε αφορούν, θα το δεις από μια άλλη σκοπιά (δεν εννοώ ότι απαραίτητα θα συμφωνήσεις μαζί μου).

Anonymous said...

Ωπα ρε Αφρικάνε λογιε
Χωρεσες περισσότερα απο οσα εχεις γράψει στη ζωή σου μεσα σε ενα κομμεντ που δεν ανέβηκε καν στο μπλόγκ σου . Μπιγκ στεπ ρε μάγκα

Afrikanos said...

αχαχαχαχαχαχαχα

χαίρομαι πραγματικά που έγινα αφορμή να βγάλεις το κόμπλεξ πίσω από την ανωνυμία σου! ;)

Γιατί είναι παν-εύκολο να μην εκτίθεσαι, αναπαυτικά στην καρεκλίτσα σου, και να σχολιάζεις τα γραφόμενα άλλων.

Εύγε αντράκι μου, εσύ είσαι ο μάγκας του Ελλαντιστάν (που για κάποιο λόγο μάλλον επέτρεψες πίσω, γιατί άραγε?).

Και ότι έχω γράψει στο μπλογκ μου στην ζωή μου, δεν είναι ολόκληρη η δική σου ;)

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμο είναι στο "ώπα ρε Αφρικάνε!"
Ωπα μάνα μου και μπράβο!

Α, και αν Ελλάδι τότε ίσως να ζηλέβουμε.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

Είναι ένα εντυπωσιακά τρομακτικό καιρικό φαινόμενο. Για αυτό πουλάει τρελά. Ευκαιρεία να παίξει ως πρώτο θέμα και να περάσουν άλλα πολύ πιο σημαντικά στο ντούκου. Χειραγώγηση δεν λέγεται αυτό;;;;

Provato said...

eolica α εγώ θα ήθελα, χεχε

Μικρή Ολλανδέζα αμάν πια με την λακωνικότητα. xxxxx

Afrikane 20 πόντους τίτλος, εξάλλου!!!

Ανώνυμε/ανώνυμη είσαι λίγο χαζούλα; και μην λες το όνομα του οξαπεδώ, η γιαγιά μου έλεγε πως δεν θα κάνεις σεκς για ένα χρόνο όποτε το αναφέρεις. προσοχή.

Provato said...

Lina αν "κατηγορώ" κάποιον είναι η τάση μας να κοιτάμε μακρυά ότααν κοντά έχουμε τόσα προβλήματα :-)

Afrikane είσαι ένας γιατρός που είσαι δικηγόρος! όπα όπα όπα! ρίχτου.

Ανώνυμε, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς σε προσβολή; χμφ χμφ χμφ....

afrikane ερμ ευχαριστώ :-)

Μικρή αχαχαχαχαχα το χέσαμε τελείως θα νομίζουν οτι γνωριζόμαστε / σαστε και είμαστε / σαστε φίλοι

Πα.Νικο μακρυά απ τον γκώλο μου και ότι θέλει ας είναι (ναι, χειραγώγηση. και αποπροσανατολισμός)