Tuesday, December 18, 2012

ερμ... πάνικ

δεν θέλω να ανησυχήσω κανέναν αλλά ένας φίλος, που έχει έναν γνωστό που έχει γκόμενο έναν που ο κολλητός του έχει έναν ξάδελφο που η πρώην του τα έχει με ένα παλλικάρι που ο γαμπρός του η γιαγιά του δουλεύει στο κεντρικό κυλικείο της NASA του είπε χθες το βράδυ (δηλαδή σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας...) κάτι που με έχει ανησυχήσει.

Ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν το πως αντέδρασε η γιαγιά  όταν συνειδητοποίησε τι και πως της ξέφυγε. Ήταν μεθυσμένη πολύ αλλά μόλις ξεστόμισε αυτό που δεν έπρεπε να πει της πέρασε η μέθη σε ένα δευτερόλεπτο. Έφερε το χέρι στο στόμα, δαγκώθηκε και άφατος τρόμος ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό της.

Έτρεξε αμέσως στο παράθυρο του Οχαϊότικου σπιτιού της και με αγωνία έλεγξε αν ήταν κανένας απ έξω... Προς στιγμήν φάνηκε να ησυχάζει, και γύρισε στον καναπέ που καθόταν, ενεός εννοείται (γαμώ τις παρηχήσεις παραδέξου το), ο εγγονός της.

Άρχισε να ψελίζει δικαιολογίες πως τάχατες έκανε πλάκα, πως "ξέρεις πως είμαι, αλκοόλα τρελή, απορώ πως δεν έχω αρχίσει να παίρνομαι με περαστικούς στο Mall, όλο μου ξεφεύγουν πράγματα όταν πίνω, υπερβολές που έχω δει στον ύπνο μου", πως από Δευτέρας θα πάει αλκοολικούς ανώνυμούζ.

Κάτι όμως στο βλέμμα της έκανε τον εγγονό να καταλάβει ότι η γιαγιά ελέγε τώρα ψέματα, όχι πριν που της έφυγε αυτό που δεν έπρεπε να πει. Έκανε να την ρωτήσει, να την πιέσει να του πει την αλήθεια και βέβαια περισσότερες λεπτομέρειες αλλά εκείνη την στιγμή ένας απίστευτος θόρυβος διέλυσε την ησυχία του Οκλαχωμιότικου προαστείου με τους μίνιμαλ χριστουγεννιάτικους στολισμούς.  

Τζάμια σπασμένα, κουφώματα διαλυμένα σε ντεμπρί να πετάγονται δεξιά και αριστερά... και ύστερα μαύρο σκοτάδι.

Όταν ο τύπος και η γιαγιά ξύπνησαν μετά από αρκετές ώρες βρίσκονταν σε ένα υπόγειο, ένα κρύο γυμνό από έπιπλα δωμάτιο. Σκοτεινιά και απειλή. Δεν είχαν ιδέα που βρίσκονταν. Όμως, ευτυχώς, σε μία γωνία υπήρχε ένα κεντημένο μαξιλαράκι με το σήμα "κεντρικές φυλακές για μαλάκες που λένε μυστικά της νάσας". Έτσι κατάλαβαν που είναι... τους είχαν συλλάβει επιδρομείς σβατ και τους είχαν φυλακίσει στις κεντρικές φυλακές για μαλάκες που λένε μυστικά της νάσας.

Ο εγγονός της γλωσσοκοπάνας γιαγιάς χρησιμοποίησε το τηλεφώνημα που είχε δικαίωμα να κάνει για να πάρει την αδελφή του η οποία τα είπε στον άντρα της ο οποίος τα είπε στην πρώην του και λοιπά και λοιπά. και έτσι το νέο έφτασε σε μένα και στο μεταφέρω.

η Nasa έχει φτιάξει σκάφος κιβωτό στο οποίο φορτώνει διάφορα από την ανθρωπότητα. Υπεύθυνος για το όλο πρότζεκτ ο ιερέας της σύνεσης και μέγας επιστήμονας Τζαστην Κέησ!

Ανησυχώ. 

αλήθεια τώρα... έχεις ξαναδεί εσύ τέτοια καταχνιά βροχής όπως η σημερινή; έχεις ξαναδεί την μάχη ήλιου γκριζίλας να έχει τέτοια ένταση; Παλεύει ο ήλιος, πρόσκαιρα νικάει αλλά τελικά η μαυρίλα τον παίρνει φαλάγγι. ανησυχώ.

11 comments:

Provato said...

(η γιαγιά πίνει τζιν, εν τω μεταξύ, από όλα τα μεθύσια κείνο που σου λύνει την γλώσσα πιότερο...)

δύτης των νιπτήρων said...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Το προώθησα σε όλους στη δουλειά, το είπα και στην οικογένεια, τώρα θα το διαδώσω και από το δικό μου μπλογκ. Αν και με ανησυχούν λίγο κάτι φρεναρίσματα απ' έξω, γενικά ακούγεται σαν κάτι να συμβαίνει, χτυπά η πόρ

Provato said...

γιογκ σόδοθ, γιογο σόδοθ, αιώνιος νιαρλαθοτέεεεεεεε.............

ΠΑΥΛΟΣ said...

AAAAAAAA, τζιν πίνω κι εγώ!

Nefosis said...

Εγώ φοράω τζην. Ανατριχιαστικόοοοοο...

Provato said...

παύλο το έχει το όνομα και το ζώδιο φαίνεται!!!!

Nefosis δε σάηνζ τωκ κληάρλη!!!!!

Hfaistiwnas said...

Μάλλον δεν έχεις δει τι γίνεται κατά δω πάνω! Δεν φτουράει η γκριζίλα μπροστά μας!

athinovio said...

"ντεμπρί"

Provato said...

ορίστε ηφαιστίωνα, είδες, είναι πανελλαδικό το φαινόμενο!!!

athinovio ζητώ συγγνώμη και τρέχω να το διορθώσω!!!

STELIOS PENTARVANIS said...

Που να έβλεπες την ταινία που είδα χθές. Γιαπωνέζικος κινηματογράφος σε μίνιμαλ έξαρση.Μια μάνα άφησε τα παιδιά μόνα τους, ο μεγάλος έγινε αλήτης, η μικρή σκοτώθηκε, η μάνα δε ξαναπάτησε το πόδι της(η καριόλα), τέλος με ερωτηματικά... για το Τόκυο. Περνάνε θέματα στη ζωή μας, που πάμε, τι θέλουμε, τι ψάχνουμε, πίνουμε αρκετό πράσινο τσάι;Απαντήσεις αναπάντητες.Φιλιά και καλή χρονιά εύχομαι.

STELIOS PENTARVANIS said...

Είχα κάποιες υποψίες τώρα με έκανες να ανυσηχήσω πραγματικά. Έχω και εγώ προσέξει αυτή τη μάχη του ήλιου με την καταχνιά!!!