Saturday, March 09, 2013

Ο σκορπιός και ο βάτραχος

Η Μetropolis είναι η πιο καλοσχεδιασμένη Αθηναϊκή free press εφημερίδα. Με κάθε τεύχος γίνεται όλο και καλλίτερη, έχει δική της φωνή, άποψη, οπτική γωνία και πένες ιδιαίτερες. Είναι καθαρή, γαληνεύει το μάτι, έχει αισθητική που έρχεται από την Ελλάδα του μέλλοντος, αυτή που θέλουμε να χτίσουμε, την καλύτερη, την πιο δημιουργική. Την πιο καθαρή.

Διπλή η χαρά μου λοιπόν που στο τεύχος που βγήκε την Παρασκευή, φιλοξενεί ένα διήγημά μου στις κεντρικές της 2 σελίδες. Όπως λένε και οι Γιαπωνέζοι, "ένας άντρας έχει τόσο σημασία όσο και εκείνοι ανάμεσα στους οποίους κινείται και κάνει την δουλειά του" (σε ελεύθερη μετάφραση από τα ιαπωνικά, χιχιχιχι)

"Ο Σκορπιός και ο Βάτραχος" είναι το τρίτο short story από τον γιορζ τρούλη που δημοσιεύεται στην Metropolis (με αγαπούν και με προσέχουν πολύ) - επίσης, είναι η πρώτη μυθοπλαστική ιστορία που γράφω/δημοσιεύω με ισχυρό (προσπάθησα) στοιχείο χιούμορ. Μέχρι τώρα τα διηγήματά μου ήταν πιο δραματικά, δεν είχα βρεί τρόπο να τους περάσω την συνήθως αστεία, ανάλαφρη διάθεσή που έχω σαν χαρακτήρας (όταν δεν έχω νεύρα, κατάθλιψη, νύστα, πείνα, μουργέλα, ντουβρουτζά και τσατίλα)

Για πρώτη φορά έκανα την απόπειρα να γράψω προβληματισμένα μεν, αλλά με αστείες πινελιές και κάπως ανάλαφρες. Αν πέτυχε αυτή η πρώτη απόπειρα, θα το κρίνει ο αναγνώστης (την ώρα που θα έχω πάει σπίτι του και θα είμαι με περίστροφο στον κρόταφό του, εννοείται - τότε να πει την γνώμη του αν είναι μάγκας).

Αν θες να διαβάσεις την ιστορία, το τεύχος της Metropolis είναι εδώ

http://issuu.com/metropolisnews/docs/metropolis_080313

ο Σκορπιός και ο Βάτραχος φιλοξενούνται στην σελίδα 28 με 29. Και ναι, η ιστορία ΕΙΝΑΙ εμπνευσμένη από την γνωστή σκηνή στην ταινιάρα "Το παιγνίδι των Λυγμών"!  :-)

10 comments:

Angelis said...

Βάτραχε...ουυυπςςς Πρόβατέ μου,

ήθελα να πω, ότι ακόμα μια φορά, αντίθετα με τον ανόητο σκορπιό, το πέρασες το ορμητικό σαν θάλασσα ποτάμι της έμπνευσης!

Σε συγχαίρω/ζηλεύω για την (έως και εκνευριστική) σταθερότητα στην παραγωγή ωραίων γραπτών.

Χαιρετισμοί απο την Πόλη

Angelis said...
This comment has been removed by the author.
ΦΟΥΛΗ said...

Ωραίος ο βάτραχος,ότι του άξιζε του χρυσαυγήτη σκορπιού!!Εμείς πως θα καθαρίσουμε με τοσους σκορπιούς; απ ότι βλεπω το ποτάμι είναι ακομα ήρεμο και περνάνε άνετα στην απέναντι όχθη..
Σαν κάτοικος επαρχίας δεν θα είχα την δυνατότητα να πέσει στα χέρια μου Η Μetropolis,χαιρομε που διάβασα το διήγημά σου διαδικτυακά..
καλη σου μερα

δύτης των νιπτήρων said...

Πρόβατε, νομίζω η ιστορία πριν από το Παιχνίδι των λυγμών είχε εμφανιστεί στον "Κύριο Αρκάντιν", του Όρσον Ουέλς.

fieryfairy said...

Μπράβο ρε προβατάκι, τα συγχαρητήρια μου. Αλλά αισιόδοξο το τέλος - εγώ τελευταία όλο κ φοβάμαι ότι δε θα εξολοθρεύσουν τον εαυτό τους με τη βλακεία τους αλλά εμάς. Anyway go provate, go indeed, να τα χιλιάσεις τα γραπτά σου :)

Hfaistiwnas said...

Δεν έχω δει την ταινία αλλά μπράβο που εκδόθηκες! :) Θα σε διαβάσω!

Anonymous said...

παρτυ ντάουνερ αγκαιν: η εφημερίδα έχει βγει με τρεις κρατικές διαφημίσεις άνευ λόγου και αιτίας καμιάς (εθνική, οπαπ και οτε). δεν ξέρω αν πληρώθηκες αλλά μήπως είσαι δημόσιος υπάλληλος χωρίς να το ξέρεις;
Αμφίς

Provato said...

Angelis χαχχαχαχ ευχαριστώ πολύ πολύ τα φιλιά μου στην Πόλη (αχ δεν έχω πάει ποτέ, πότε πια;)

Φούλη μου μία βροχή θα μας σώσει λοιπόν!!! Σε ευχαριστώ που το διάβασες!

δύτη! σε εμπιστεύομαι, είμαι σίγουρος πως θα έχεις δίκιο, όμως ο βάτραχος είναι ποπ αγόρι, έχει πιο πρόσφατες προσλαμβάνουσες εξ ου και το παιγνίδιτων λυγμών :-P

Provato said...

Fiery να μας έχουμε εμπιστοσύνη και όλα θα τα κάνουμε καλά! ντάξει, θα την περάσουμε την κρίση αλλά ok! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

Ηφιαστίωνα ευχαριστώωωωωωω, να και το direct link του short story να μην κουράζεσαι να ψάχνεις Fiery να μας έχουμε εμπιστοσύνη και όλα θα τα κάνουμε καλά! ντάξει, θα την περάσουμε την κρίση αλλά ok! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

Ηφιαστίωνα ευχαριστώωωωωωω, να και το direct link του short story να μην κουράζεσαι να ψάχνεις http://www.metropolispress.gr/metropolis/themata/%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%82/#.UT2RpGcsuSo

Αμφίς χαααχαχαχαχαχαχα

Afrikanos said...

Θα το εκτυπώσω και θέλω υπογραφή-αφιέρωση του βατράχου...εεε...του τζορτζ τρούλι ;)