Wednesday, March 26, 2014

μανιφέστο

Την ώρα που διάφοροι επιφανείς gay μαλλώνουν σε ξένο αχυρώνα, υπάρχουμε και εμείς που πιστεύουμε ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι φύση και όχι θέση. Που δεν θεωρούμε ότι πρέπει να αφορά κανέναν λιγότερο ή περισσότερο. Που είμαστε όχι ομοφυλόφιλοι, κωλομπαράδες, θηλυπρεπείς αλλά εντάξει με τον εαυτό μας. Που παλεύουμε (γιατί ναι, μπορεί να μην τον ξέρεις, χρειάζεται αγώνα, συνεχή και εξαιρετικά κουραστικό) να αγαπήσουμε το κορμί μας για αυτό που είναι. Που αγωνιζόμαστε να μην το μισήσουμε γι αυτό που δεν είναι ή που θα μπορούσε να είναι. Που θέλουμε να συμφιλιωθούμε με την φύση μας, όχι να πλακωθούμε με τις φύσεις που δεν μας αρέσουν. Που αλλάζουμε τα μυαλά των ανθρώπων ουσιαστικά, καίρια, με σάρκα και με αίμα. Που κάνουμε την κοινωνία λιγότερο ομοφοβική, ρατσιστική, πορωμένη - μία συνάντηση, μία κουβέντα με έναν συνάνθρωπο την φορά. Που πολλές φορές γλιστράμε και γινόμαστε φασίστες και ασχολούμαστε με το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του, ποιον και πως θέλει να αγκαλιάζει και το στηλιτεύουμε... αλλά ευτυχώς συνερχόμαστε και ξαναγαπάμε τον εαυτό μας και μετά, ακριβώς επειδή αγωνιζόμαστε να τον αγαπήσουμε, μπορούμε να αγαπήσουμε τον άλλον, την κοινωνία, την πατρίδα και τον τόπο μας.
Να ξέρετε κάτι. Την Ελλάδα θα την αλλάξουμε εμείς. Την Ελλάδα Εμείς θα την αλλάξουμε. Οι άνθρωποι που θα τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και την φύση μας. Είμαστε μία τεράστια, ανυπολόγιστη δύναμη, που θα παρασύρει οτιδήποτε παλιό, κάθε σκοτεινή κατηγοριοποίηση, κάθε επιθετικό προσδιορισμό για τον άλλο. Είμαστε αποφασισμένοι να αγαπήσουμε την φύση μας, να την γνωρίσουμε και να συμφιλιωθούμε μαζί της. Και όταν αυτό θα ολοκληρωθεί, θα ζήσουμε έναν δεύτερο Χρυσό Αιώνα. Έναν αιώνα αποδοχής, σιγουριάς, αυτοπεποίθησης, γενναιότητας, στιβαρότητας, αλήθειας και πολιτισμού που δεν μπορείτε να τον φανταστείτε. Αλλά υπάρχει. Και έρχεται. Είναι μόνο θέμα χρόνου.

3 comments:

Hfaistiwnas said...

Στην αναμονή.. :)
Καλημέρα!

Ξενικός said...

μεταδοτικός ο ενθουσιασμός σου! Από θεσμική πλευρά, λίγα πράγματα μένουν να γίνουν. Όσο για την κοινωνία, ο κάθε ομοφυλόφιλος αν περιβληθεί με ήρεμη σοβαρότητα - αντί γελοιότητα κι επίδειξη - σταδιακά θα υπάρξει γενικότερη αποδοχή.
Ξενικός

censurasigloXXI said...

Έχεις μεγάλο δρόμο, φίλε μου, αλλά κάθε μέρα είσαι πιό κοντά...

Καφεδάκι και φιλιά.

http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/