Monday, September 29, 2014

Παπούτσια βολτάρουν


Μετά από τρεις και μισό μήνα τα Μαύρα Παπούτσια κάνουν δεύτερη έκδοση. Σήμερα, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 7, γιορτάζουμε την ωραία βόλτα με μία ωραία εκδήλωση στο Λεξικοπωλείο. Οι ομιλητές είναι ένας και ένας, μου περιποιούν πολύ μεγάλη τιμή, ειλικρινά, και δεν το λέω επειδή πρέπει να το πω.

Η Μαριλένα Αστραπέλου είναι μία έγκυρη δημοσιογράφος που έχει την ευχέρεια να συναγελάζεται και έχει πάρει συνεντέυξεις από μερικούς από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Το να αφιερώνει το χρόνο και την πένα της στα Παπούτσια είναι dream come true

Ο Νίκος Κουρμουλής, είναι ο πιο βιβλιόφιλος βιβλιόφιλος που έχω γνωρίσει. Μπήκε πρόσφατα στην ζωή μου με αφορμή τα Παπούτσια και είναι μεγάλο δώρο - ξέρει από Λογοτεχνία και η φιλία του είναι τιμή.

Ο Ανδρέας Μήτσου, εκτός από σπουδαίος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας, με βραβεία, με μεγάλο κοινό, με best sellers, με επιτυχίες στο θέατρο και την τηλεόραση, είναι και ο πρώτος δάσκαλος μου δημιουργικής γραφής. Η επίδρασή του ήταν περισσότερο από καθοριστική... όχι τόσο σε τεχνικό επίπεδο, αλλά κάπου αλλού... σε επίπεδο ψυχικό. Δηλαδή το πιο σημαντικό. Η τεχνική μαθαίνεται. Η ψυχική τοποθέτηση απέναντι στην επιθυμία σου να γράψεις είναι κάπως πιο πολύπλοκο πράγμα... και ήμουν τυχερός να με βοηθήσει να ξεμπλέξω το κουβάρι ο σπουδαίος Ανδρέας.

αν τα καταφέρεις, έλα :) είναι πρόσκληση φιλική :)

4 comments:

Xenoudis - Ξενούδης said...

Και σε τρίτη, και σε τέταρτη, και βάλε!
Ξενούδης

Ξενικός said...

ήταν, φαίνεται, για... τρέξιμο προς τη δόξα τα παπούτσια! Εύχομαι κάθε επιτυχία (και μεταφράσεις).
Ξενικός

Unknown said...


Χαίρομαι, πρόβατε.Και εις ανώτερα, σου εύχομαι, να γίνεις και ταινία.

Hfaistiwnas said...

Περάσατε καλά;