Saturday, February 11, 2006

Περίπου είκοσι λεπτά και περίπου 120 εκατομμύρια δολλάρια.

Για να δεις όλες τις διαφημίσεις που έπαιξαν στον τελικό του πρωταθλήματος Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, που έγινε την Κυριακή, χρειάζεσαι περίπου 20 λεπτά.

Ο τελικός αυτός είναι το μεγαλύτερο διαφημιστικό γεγονός της χρονιάς. Επειδή είναι η τηλεοπτική εκπομπή που βλέπουνε οι περισσότεροι Αμερικάνοι (φέτος την είδαν 90 και εματομμύρια αθρώποι) όλες οι μεγάλες μάρκες βάζουν τα δυνατά τους για να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στα διαφημιστικά brakes, επενδύοντας και σε χρόνο και σε χρήμα.

Για να καταλάβεις πόσο θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο, θα σου πω μόνο ότι φέτος έπαιξε διαφήμιση για την συνέχεια των "Πειρατών της καραϊβικής" που θα ανοίξει στην αμερική σε 5 μήνες από την μέρα της προβολής της διαφήμισης ...στις 7 Ιουλίου!

Το αποτέλεσμα; - οι διαφημίσεις του τελικού να συζητιούνται σχεδόν τόσο όσο και ο αγώνας, αφού προσφέρουν τόσο θέαμα όσο και αυτός.

Αν υπολογίσεις ότι μία διαφήμιση 30 δευτερολέπτων κόστιζε (ΜΟΝΟ το να την μεταδόσεις) 2,6 εκατομμύρια δολλάρια μιλάμε για περίπου 105 εκατομμύρια δολλάρια.

Πρόσθεσε σε αυτά και τα έξοδα παραγωγής - όλο το πακέτο άνετα φτάνει τα 120 εκατομμύρια. Πολλά λεφτά... πολλά...

Από όλες τις διαφημίσεις ωραίες ήταν

το κύμα της Budweiser

αλλά και το μαγικό ψυγείο της Bud Light

Πολύ συζητήθηκε η καινούργια διαφήμιση του Burger King (που σε παραπέμπει σε αυτό εδώ το site) που θα μπορούσες να πείς ότι έχει πλάκα - η αγαπημένη διαφημιστική εταιρία των Αμερικάνων, η Crispin Porter Bogusky, την έκανε

Μέτρια είναι η συνέχεια της καμπάνιας του Rexona για άντρες (που λέγεται deegre στο Αμέρικα) - τη θυμάσαι, είναι αυτή με τους κασκαντέρ...

Σε αυτή τη διαφήμιση για το ford παίζει ο Kermit (by the way, σας έχω πει ποτέ την ιστορία με την φάση όταν ανακαλύψαμε ότι το ρεμάλι δεν ξέρει ποιος είναι ο Kermit? αλήθεια, δεν έχει ιδέα...)

Η γκόμενα που παίζει σε αυτή εδώ την διαφήμιση της Godaddy είναι από τις ωραιότερες που έχω δει ποτέ - κατά πάσα πιθανότητα θα έκανα μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια να κοιμηθώ μαζί της (ok, ok, δεν χρειάζεται να φωνάζεις ότι θα κατέληγε σε παταγώδη αποτυχία, το ξέρω, δεν είμαι χαζός...κακιασμένο)

Η Mastercard θυμήθηκε τον Μαγκάιβερ... έλεος!

Ενώ αυτή η διαφήμιση για το Hammer αρέσει πολύ, πολύ, πολύ... αλλά εγώ την βρίσκω λίγο αντιαισθητική... beats me που λέμε και στον Βόλο.

Η motorola μας τη βγήκε προιστορικά - είναι, φαίνεται, τάση, θυμήσου και την γαμάτη διαφήμιση της Guinnes πριν από μερικούς μήνες με την αντίστροφη εξέλιξη

Η Pepsi με τον P. Didi, απλά χάλια... απορώ πως την πούλησαν στον πελάτη και την έβγαλε...

Αλλά γέλασα πολύ με αυτή τη διαφήμιση για το Sierra Mist... σουρεάλα!

αυτή εδώ της sprint και αν είναι σουρεάλα - δες την, θα γελάσεις λίγο. και θα σου θυμίσει και κάτι

αυτή εδώ της toyota δεν είναι τίποτα σπουδαίο, δες την όμως γιατί παίζει ο μεγάλος αδερφός του ρουβά και δεν κάνω καθόλου πλάκα

εδώ μπορείς να δεις το trailer για την καινούργια ταινία των αδεφλών Γουτσόφσκι, των τύπων δηλαδή που έκαναν το matrix. Φαίνεται ενδιαφέρουσα... (;)

Μου άρεσε πολύ επίσης και αυτή εδώ που παίζει ένα πρόβατο!! είναι της Budweiser. φτασαμέ παντού ρεΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ! ΖΗΤΩ!

3 comments:

Anonymous said...

Το "V for Vendetta" είναι ένα διάσημο comic του Alan Moore. Και μιάς και το βγάζουν οι αδελφοί Wachowski, περίμενα να είναι πολύ καλό. Από την άλλη όμως, ο ίδιος ο Moore δεν εκτίμησε την παραγωγή.

Είδες τον John Hurt? Ισως αυτός σώσει την ταινία τελικά.

http://www.amazon.com/gp/product/0930289528/002-3677293-1892856?v=glance&n=283155

http://www.shadowgalaxy.net/Vendetta/vmain.html

Αλήθεια, διαβάζεις comics??

Sadie said...

Trelainomai gia eksipnes diafimiseis!

Provato said...

anonymous δυστυχώς δεν είμαι πολύ fan των comics. Παλιά παλιά παλιά διάβαζα το παρά πέντε (στην χρυσή εποχή του, την δεκαετία του 80...) και από αυτή την περίοδο θυμάμαι κάτι ονόματα όπως Μπιλάλ ας πούμε
...αλλά αυτό είναι όλο. Έχεις τίποτα να μου προτείνεις που αξίζει τον κόπο; Μπε Μπεεεεε


sadie καλή week!!!... Και ε΄γω τρελαίνομαι για έξυπνες διαφιμίσεις... μπεεεεεεε :-))