Thursday, March 30, 2006

περιδιαβαίνοντας στην ελληνική blogοσφαιρα...

η μία ανησυχεί μην τυχόν και όταν βγει το βιβλίο της γίνει celebrity και χάσει την ιδιωτικότητά της!!! (εδώ ολόκληρη Ζυράννα Ζατέλη, που έχει πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, και πηγαίνει στο Super Market στο Κουκάκι που μένει και ζήτημα να την αναγνωρίζουν 1 ή 2 άτομα - μην σου πω ότι και αυτοί που την κοιτάζουν την χαζεύουν λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της!!!)

οι άλλοι "γιορτάζουν" το ότι κλείνουν ένα χρόνο, ή 4 βδομάδες, ή 69 μέρες ή whatever στο blogging και θεωρούν ότι πρέπει να "γιορτάσουμε" μαζί τους!!! (τύπου: "γειά σας, είμαι ο επίδοξος σεναριογράφος Αταλαντίδης Αχρηστοπουλόπουλος και σας καλώ σε ένα πάρτυ που θα κάνω στον Αρχάγγελο γιατί σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια έγραψα την πρώτη μου καταχώρηση στο λεύκωμα μίας συμμαθήτριας της αδελφής μου...")

κάποιοι τρίτοι κάθονται και μπαίνουν στις σελίδες καταμέτρησης επισκεπτών άλλων blogs και μετά μπαίνουν στον κόπο να σκανάρουν την εικόνα του πίνακα με τους επισκέπτες και να την την ανεβάσουν στο blog τους για να αποδείξουν ...τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει (ομολογώ ότι αυτό έγινε διότι τέτοια post δεν τα διαβάζω, τα βρίσκω πολύ βαρετά - ίσως αν τα διάβαζα πέρα από την πρώτη αράδα κάτι να μου έμενε...)

ο άλλος επειδή κατάφερε να βρει δουλειά σε ένα αθλητικό site και να βγάλει και ένα βιβλίο (με το χειρότερο by the way εξώφυλλο που έχω δει ποτέ... κάνει τα βιβλία των εκδόσεων ρατατα να φαίνονται αριστουργήματα του design...) θωρεί ότι μπορεί να μας δίνει συμβουλές για το πως θα προχωρήσουμε στην ζωή μας

ο πέμπτος ανέβάζει στο blog του τα κείμενα που έγραφε την δεκαετία του 70 και νομίζει ότι κάνει blogging - το χειρότερο είναι ότι το νομίζουν και αυτοί που τον διαβάζουν...

...και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον. εγωκεντρικότητα, ομφαλοσκόπηση, παντελής έλλειψη ρεαλιστικής ματιάς στα πράγματα, σοβαροφάνεια, αρπακολισμός, φθόνος, ενασχόληση με το ασήμαντο, πρόκληση για την πρόκληση...

Μπλιαχ πια...

26 comments:

twocows said...

Έμεινε κανένας blogger που να διαβάζεις τελικά; :P

Provato said...

είσαι τρελός; όλους τους διαβάζω - ειδικά αυτούς στους οποίους αναφέρομαι...


:-))

(εξάλλου, για να αναγνωρίσεις την κουλωσύνη... well, πρέπει να την έχεις και λίγο μέσα σου. απλά, εγώ την ελέγχω... αυτοί,ΟΧΙ!)

ΜΠΕ ΜΠΕΕΕ

twocows said...

χαχαχα :P

Provato said...

να σου πω, είδα το blog σου στο wordpress. φοβερή δουλειά, μπορώ να το βάλω Link κάποια στιγμή;


(a, και κάτι άλλο - ποιο είναι το¨"κανονικό" σου blog;)

μπεεε!

twocows said...

Εννοείται!

Το κανονικό μου είναι στο rockarolla.gr, εδώ: http://www.rockarolla.gr/twocows/blog/index.htm

Provato said...

γιου, νιου φρεντ!!!

χεχεχε! μπε μπεεε!

:-))

twocows said...

Α και τσέκαρε το ονειρολόγιο μου εδώ: oneirologio.wordpress.com και πες μου τη γνώμη σου. Θυμάμαι που πολύ παλιά στο blogspot με είχες πει για το blog μου (και σου είχα απαντήσει και τότε ποιο ήταν το πραγματικό, αλλά μάλλον δεν το είδες ποτέ την απάντησή μου :P)

Provato said...

μπα, θα το είδα σίγουρα αλλά θα ξέχασα να το τσεκάρω! φχαριστώ πολύ!


μπε μπε γιου φρέντ!!!!

Anonymous said...

Με απογοητεύεις τραγικά. Όχι γιατί είμαι ένας από αυτούς που "γιορτάζουν" 1 χρόνο και θίχτηκα, αλλά γιατί υποστηρίζεις ότι αυτός ο δήθεν "εορτασμός" σημαίνει για μας αυτόματα αυταρέσκεια και ανούσιο αυτοθαυμασμό. Το κίνητρο, εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα από πολλούς, παραμένει η απλή έκφραση ενός συλλογισμού που είθισται να προκαλούν κάποιες ημερομηνίες-σταθμοί. Το αν εσύ δεν τις θεωρείς σταθμούς, δεν σου δίνει το δικαίωμα να υποθέτεις "κουλά" κίνητρα για τους άλλους.

Μαίανδρος

Provato said...

μαίανδρε, καταλαβαίνω ότι έχεις στεναχωρηθεί(;) και ίσως για αυτό να είσαι λίγο πιο "έντονος" από ότι χρειάζεται.

Καταρχήν έχω δικαίωμα να υποθέτω ό,τι θέλω και να το διατυπώνω αυτό που υποθέτω, ακόμα και αν είναι λάθος υπόθεση.

Κατά δεύτερον θα σου πρότεινα να μην απογοητεύεσαι από ανθρώπους απλά επειδή μία πράξη τους, μία κριτική τους, μία απόφαση δεν είναι αυτή που θα ήθελες... και μένα μου φάνηκε πολύ περίεργο το post σου x για παράδειγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε απορρίπτω σαν άνθρωπο και ότι με απογοητεύεις

(αν και ανθρώπους που απογοητεύονται τόσο για ψήλου πήδημα με τους άλλους... συνήθως τους απορρίπτω..)

και επιτέλους ας ηρεμήσουμε λίγο όλοι - διαφωνία που εκφράζεται δεν σημαίνει απαραίτητα και σύγκρουση... έλεος, άνθρωποι είμαστε και μπορούμε να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις αλλά να είμαστε φίλοι...

όπως πάντα: μπε μπεεεε

vatraxokoritso said...

εγω παλι οσο χειροτερος και υπερβολικος(σαν εμενα) ειναι καποιος τοσο πιο πολυ γουσταρω να τον διαβαζω ..ειναι μαζωχιστικο αυτο ε?

Provato said...

κάθε άλλο frogirl! κάθε άλλο... η υπερβολή κάνει super sexy μερικά κείμενα, δεν το συζητώ... αλλά έχει σημασία το τι διαλέγεις να "φουσκώσεις"...


επίσης, το ξαναλέω, επειδή διαφωνούμε δεν χρειάζεται και να συγκρουστούμε (δεν εννοώ τα δυό μας, έτσι, γενικά το λέω...)


μπε μπεε μπεεεεε

nonplayer said...

Κατ’ αρχάς ήρεμοι είμαστε, και ούτε μίλησε κανένας για σύγκρουση.

Αλλά ας μην υπεραπλοποιούμε τα πράγματα, γιατί στο τέλος τα μπερδεύουμε: Βεβαίως και είναι δικαίωμά σου να υποστηρίζεις ό,τι θες και να απορρίπτεις όποιον θες. Αλλά είναι άλλο πράγμα το να έχεις διαφορετική άποψη ή να θεωρείς την άποψη του άλλου λάθος, και άλλο το να γελοιοποιείς την άποψη του άλλου. Και εδώ κολλάει και η απογοήτευση: Απογοητεύτηκα όχι γιατί διαφώνησα, ούτε γιατί θεώρησα πως έκανες λάθος, αλλά γιατί με γελοιοποίησες. Τη διαφωνία τη συζητάμε, τη γελοιοποίηση δεν μπορούμε να τη συζητήσουμε, απλά μας απογοητεύει. Οικτρά.

Provato said...

να με συγχωρεί η αφεντιά σου αλλά δεν γελοιοποίησα κανέναν - γελοιοποίησα μία συμπεριφορά, ή καλύτερα την "φούσκωσα" για να την κάνω να διαβαστεί κάπως αστεία.

Το επαναλαμβάνω - ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ, ΔΕΝ, σε γελοιοποίησα. Για να μην παρεξηγιόμαστε...

(επίσης, θα σου έλεγα να επικεντρωθείς περισσότερο στο ότι τα 99 στα 100 posts σου μου αρέσουν παρά στο πως αντιμετωπίζω το 1 ΄το οποίο δεν μου κάθεται καλά...)

μπε

Anonymous said...

Εγώ πάντως προβατάκο μου αναγνωρίζω σε πολλά τον εαυτό μου εξ όσων περιγράφεις, μάλιστα αναγνωρίζω και μελλοντικές μου διαθέσεις, και μου αρέσει.

Εύγε!

nonplayer said...

Έστω. Απαιτώ όμως για τιμωρία να με αφήσεις να σου τσιμπήσω το μάγουλο όταν σε ξαναδώ.

άρχοντας Κώστας said...

"...και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον. εγωκεντρικότητα, ομφαλοσκόπηση, παντελής έλλειψη ρεαλιστικής ματιάς στα πράγματα, σοβαροφάνεια, αρπακολισμός, φθόνος, ενασχόληση με το ασήμαντο, πρόκληση για την πρόκληση..."

Αυτά μόνο στα μπλόγκς τα συνάντησες;
Εγώ γιατί τα συναντάω κάθε μέρα κι έξω από δώ;

Καλησπέρα!

Μαρκησία του Ο. said...

ήρεμα αγόρια μου!

kiss and make up και σβέλτα, μην ξυπνήσει η δουλάρα μέσα μου (κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό έτσι κι αλλιώς...)

άντε μην τα πάρω (και φύγω...)

ματς μουτς
(τα υπόλοιπα εκ του σύνεγγυς)

me said...

Πέστα ρε Βαγγέλη.
Τι κάνεις, by the way?

Xilaren said...

oops who got off the wrong side of the bed?

μπον γουίκεντ σερί!

Provato said...

george άντε και γρήγορα οι μελλοντικές διαθέσεις να γίνουν και τωρινές συμεπριφορές! :-P


maiandre τσίμπημα στο μάγουλο; δεκτόν... μπε μπεεε

Κωστά η αλήθεια είναι ότι και στην πραγματική ζωή τα συναντά κανείς αυτά... αλλά εδώ ίσως η ανωνυμία να βοηθάει να βγαίνουν στην πραγματική τους διάσταση... στην "κανονική" ζωή τα κρύβουμε λίγο καλύτερα - εδώ τα αφήνουμε και αλωνίζουν...

μαρκησία.. ματσ μουτσ και don't worry! όλα καλά! μπε μπεεε

Γειά σου ρε Νότη καραμπουζουκλή! Είμαι πολύ καλά, γερός δυνατός και χαρούμενος... εσύ παλληκάρι μου;

xilaren επίσης καλό weekend! ...δεν έχει να κάνει με την πλευρά του κρεβατιού όλο αυτό... με τα πλευράκια μου που θα πάθουν με αυτά που διαβάζω έχει να κάνει... μπε μπεεε!

Katerina said...

εχεχ πέστα ΟΛΑ ρε πρόβατε! Άσε με κάτω παλικάρι μου που έχω βαρεθεί να διαβάζω δυσκοίλιες καταστάσεις και βαρυγδουπέ εσωτερικές αναζητήσεις... Κουλτούρα να φύγουμε το κάναμε το ελληνικό νετ! Βαριέμααιιιιιιιιι με όλους τους και καλά κουλτούρ ντε λα μπλογκοσφέρ! Πώς είναι δυνατόν όλοι οι μαζεμένοι στο ελληνικό νετ να είναι της διανόησης και κανένας κατινάκι.... Τρομερή σύμπτωσις!

Provato said...

πάμε όλοι μαζί κατερινάκι: EIMAI KATINA ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ! ΟΛΕ!

μπε μπεεεε!

:-P

Katerina said...

Χεχε εννοείται αγάπη μου! Ά σιχτίρ δηλαδή με όλα τα δυσκοίλια! Χωρίς παρεξήγηση στους τυχόν λαμβάνοντες το παραπάνω προσωπικώς ;)
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!
Έχουμε και πραγματική ζωή εκτός του ίντερνετ για να παίζουμε τους αξιοπρεπείς, α μα πια.. Άσε που το "Κατίνα" μου ταιριάζει και λόγω ονόματος.

nanakos said...

"Αν είειειειναιαιαιαι η επέτειος αμαρτίαααααα, θα βγω να το φωνάξω με λα-3"!!

Προβατάκο μου γλυκέ, πόσο χαίρομαι που προλαβαίνεις να γράφεις αυτά που εγώ βαριέμαι! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι πως διαβάζω μόνο τα μπλόγκς που δεν μ'έχουν κοιμίσει στη δεύτερη τελεία. Δηλαδή λίγα!

Χρρρρρ φσσσσσσσ χρρρρρρ φσσσσσ

Provato said...

κατερινάκι μου το ξέρω ότι σου ταιριάζει, για αυτό εξάλλου και σε ΛΑΤΡΕΥΩ!!!μπε μπεεεε!


...αλλά εσένα nanako μου σε λατρέυω ακόμα πιο πολύ για το χιούμορ σου... βέβαια δεν σου βγαίνει συχνά (είναι και το ρημάδι το iq κουρασμένο με τόσο dream show...) αλλά όταν βγαίνει!!!mpe